Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen

Verkeersveilige_dag Tijdens de verkeersveilige dag, morgen 27 februari, worden in de gehele provincie Oost-Vlaanderen snelheidscontroles georganiseerd door de lokale en federale politie.


Dit gebeurt ter herdenking van de kettingbotsing in de dichte mist op 27 februrari 1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth. Er waren bij die ramp toen meer dan 200 voertuigen betrokken, waarbij naast een enorme materiële schade, 10 doden en 56 zwaargewonden vielen. Toenmalig gouverneur Herman Balthazar riep toen de 'verkeersveilige dag' in het leven om het incident te herdenken. Sindsdien organiseren de provinciebesturen van Oost-en West-Vlaanderen, in samenwerking met alle politiezones, ieder jaar een verkeersveilige dag.


De Politiezone Deinze-Zulte kondigt aan dat zij o.a. op de Rijksweg in Machelen zal flitsen. Bij een vorige controle op 20 februari werden op deze plaats 247 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 19 of 7,6% te snel reden.


In de voormiddag wordt er zeker ook geflitst op de E40 tussen Beernem en Jabbeke en in de namiddag op de E17 tussen Kruishoutem en Gent.

Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.

Tijdens het weekend werden diverse inbraken en pogingen tot inbraak gepleegd.

In de Gentstraat zijn onbekenden over een muur geklommen om via de achterdeur binnen te dringen in een bloemenzaak waar het kleingeld uit de kassa werd gestolen.

Eveneens in de Gentstraat werd gepoogd met een koevoet de deur van een krantenwinkel open te breken.

In de Tijbaartstraat werd het raam van een tuinhuis ingeslagen en probeerde men het cilinderslot van de deur te forceren. Waarschijnlijk was het de bedoeling van de daders om wedstrijdvinken te stelen.

Op de Markt werd het cilinderslot van de voordeur van een herberg losgevezen. De daders poogden de kassa van een biljart te forceren wat niet lukte.

Er werd ook gepoogd in te breken in de frituur aan het rond punt aan de St Martinuskerk te Petegem.

In de Ommegangstraat werden uit een appartement een aantal juwelen gestolen. De dader betrad het appartement waarschijnlijk via een niet-slotvaste schuifdeur die uitgeeft op een gemeenschappelijke koer.

Uit een bestelwagen die geparkeerd stond aan de zaal Te Lande in Zeveren werd een handtas met inhoud gestolen. De feiten gebeurden tijdens een eetfestijn.

Uit een bijzaaltje van het ontmoetingscentrum De Volkskring op de Markt te Deinze werden zaterdagavond twee brieventassen gestolen. Er zijn vermoedens nopens de dader.


Lees ook het artikel: Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.

Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.

Wij brachten reeds melding van een ganse reeks inbraken tijdens het voorbije weekend.

Vandaag kon de politiezone een 30-jarige persoon uit Deinze oppakken welke tijdens het voorbije weekend een aantal inbraken en pogingen tot inbraak heeft gepleegd.

Betrokkene ging tot bekentenissen over en werd voorgeleid bij het parket.

Ook een tweede persoon welke in aanmerking komt voor een aantal diefstallen, waaronder deze in de Volkskring op de Markt te Deinze, werd opgepakt.

Bron: Politiezone Deinze/Zulte.

Het gebeurde in Deinze

Onbekenden hebben afgelopen nacht diverse signalisatieborden weggenomen in de Nazarethsesteenweg te Astene/Deinze.
 
De borden welke geplaatst werden voor de wegenwerken die ter plaatse uitgevoerd worden, werden achtergelaten in de bermen en in de grachten.

Ook twee brievenbussen werden afgebroken.

De laatste tijd worden regelmatig vandalenstreken vastgesteld.

Snelheidscontrole op de Leernsesteenweg

Flitscontrole De Politiezone Deinze-Zulte controleert morgen, dinsdag 24 februari, de snelheid op de Leernsesteenweg in Bachte-Maria-Leerne.

Bij een vorige flitscontrole op deze plaats, vorige week op 17 februari, werden hier 168 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 11 of 6,5 % te snel reden.

In de voormiddag zal er ook snelheidscontrole zijn op de E17 tussen Kruishoutem en Gent en op de E40 tussen Beernem en Jabbeke. In de namiddag blijft de controle op de E17 tussen Kruishoutem en Gent.

Snelheidscontrole op de Rijksweg in Machelen

Flitscontrole De Politiezone Deinze-Zulte controleert morgen, vrijdag 20 februari, de snelheid langs de Rijksweg (N43) in Machelen.

Bij een vorige flitscontrole op deze plaats, op 8 januari, werden hier 599 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 15 of 2,5 % te snel reden.

In de voormiddag zal er ook snelheidscontrole zijn op de E40 tussen Beernem en Jabbeke en in de namiddag op de E17 tussen Kruishoutem en Gent. Er is alcoholcontrole aangekondigd op de E40.

Achterruit van personenwagen verbrijzeld

In de loop van de dag werd de achterruit van een personenwagen Audi A4 welke geparkeerd stond in de Oostmeersdreef verbrijzeld.

Er werd niets uit het voertuig ontvreemd.

Bron: Politiezone Deinze/Zulte.

Zware beschadiging aan vrachtwagen

De bestuurder van een lichte vrachtwagen Citroën vond gisterenmorgen zijn voertuig terug met vier platte banden, ze bleken kapotgestoken.

Er waren ook krassen in zijn koetswerk getrokken en een ruitenwisser werd vernield.

De feiten deden zich voor in de Gaversesteenweg te Deinze.

Bron: Politiezone Deinze/Zulte.

Verschillende diefstallen

De uitbaatster van het stationsbuffet aan het station te Deinze stelde vast dat er een ruit was ingeslagen. Er werd niets gestolen.

In de St Hubertstraat te Deinze werden uit een woning in aanbouw een aantal reeds geplaatste stopcontacten gestolen.

Een portefeuille werd gestolen uit een kleedkamer van het Vandewielestadion te Deinze. Na de training stelde het slachtoffer de diefstal vast.

In de Gaston Martenszaal in het cultureel centrum te Zulte werd een handtas gestolen. De handtas werd enige tijd door de eigenares onbeheerd gelaten . Toen ze terugkwam was de handtas verdwenen. Er is geen vermoeden naar de dader(s) van de diefstal.

Bron: Politiezone Deinze/Zulte.

Handtas gestolen aan balie van RVT

Op 15.02.2009 werd tussen 17.00 uur en 19.00 uur in het RVT gelegen langsheen de Kortrijksesteenweg te Deinze een handtas gestolen.

De handtas werd gestolen aan de balie.

De instelling was op dat ogenblik vrij toegankelijk voor bezoekers.

Er is geen vermoeden nopens een eventuele dader.

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!