Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Biba en Etcetera gaan dicht

Een hoofdstuk in het uitgaansleven van de Leiestreek wordt eerstdaags afgesloten. De Siamese danstweeling Biba en Etcetera, langs de Rijksweg in Machelen, sluit de deuren.


Biba was in het begin van de jaren ’70 een van de befaamdste dancings van Vlaanderen. Van heinde en verre kwamen feestvierders en danslustigen afgezakt naar Machelen. Samen met de wat verderop gelegen Dancing Tabarin, zorgde de Biba ervoor dat Machelen in de jaren ’70 en ’80 de weekendhoofdstad van Midden-Vlaanderen was.  De Biba was trouwens gehuisvest in een historisch gebouw, dat in een vorig leven de naam ‘Prins Kardinaal’ droeg en een oude herberg was. Oudere mensen noemen het kruispunt aan de lichten van Machelen zelfs vandaag nog vaak ‘De Prins’.


In de uitgaanswereld evolueert alles bliksemsnel en ook Biba moest zich aanpassen. Na een korte onderbreking verrees de ‘dancing’ uit zijn as als ‘club’. Twee clubs zelfs.


Etcetera was de club waar je op vrijdagavond terecht kon voor de beste house, dance en retro met een vleugje r&b. De muziek wordt er vandaag nog opgediend door resident dj Wim. Op zaterdagavond onderging de zaak een metamorfose en werd het plots weer Biba. Dat stond voor ‘feel-good’ en ongedwongen ambiance met resident dj Fre, bekend van Diedjes en Carré. Toch bleef het verpletterende succes van vroeger achterwege.


In de 2 volgende weekends zingt de club zijn zwanenzang. Nu vrijdag, 27 februari, is er in Etcetera nog een Birthday Friday II, met Resident DJ Wim en een special live set by Frank Ti-Aya, bekend van Summer Jam, Natural Born Grooves en Underdog Project. Zaterdag 28 februari is het dan de laatste keer Biba, ‘The Last Biba Night Ever’. Op vrijdag 6 maart valt het doek dan definitief met de Closing Party.


Biba en Etcetera behoren beide tot de Groep Van Wonterghem, die ook eigenaar is van Discotheek Carré Willebroek, Discotheek Carré Casino Middelkerke, Discotheek Diedjies Kuurne, Kasteel-Hotel Gravenhof Dworp, Feestzaal Huis Van Wonterghem Kuurne, Swingcafé Rock & Broll Kuurne en de congrescentra Maelstede Kuurne en Crescendo Kuurne.


Nog even nagenieten kan op www.clubbiba.be en www.clubetcetera.be

Valentijnwandelaars van Tequila op bezoek bij Eurotuin en De Ceder

Valentijnswandeling 2008 075 (768 x 576) Op zondag 15 februari 2009, in het Valentijnsweekend dus organiseert de Deinse Radio Tequila  zijn 5e Valentijnswandeling. Het wordt een proef- en sneukeltocht over ongeveer 9 km en zoals elk jaar is er ook nu weer een volledig nieuwe route. Bovendien komen ook cultuur- en natuurliefhebbers aan hun trekken.

 

De eerste halte is Eurotuin, naast Sparta Petegem. Bij het nuttigen van een natje en een droogje kunnen de wandelaars daar een babbeltje slaan met Winiefred Van Killegem. Deze bekende kruidenvrouw uit Wondelgem is ook auteur van enkele kruidenboeken (zie website onderaan), waaronder ‘Liefdesreceptijes van Winiefred’. Als dat niet toepasselijk is voor een Valentijnsweekend! Zij zal enkele uren aanwezig zijn om de Valentijnstappers op te vangen en te informeren.

 

De tweede halte is De Ceder in Astene. Ook hier wordt er gedacht aan de innerlijke mens. Maar er is meer! De tentoonstelling “Straffe Madammen”, een foto-expositie over 60 jaar vrouwenstemrecht, kan door de wandelaars bezocht worden. En al even exclusief kan er een bezoek gebracht worden aan de Cederboom, die sinds enkele maanden een echt kunstwerk geworden is. Vanaf vandaag is het totaal gerenoveerde zwembad van De Ceder weer open, een vlugge duik tussendoor behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Er is vrije start tussen 11.30 u en 15.30 u. Je kan er dus gerust een dagje Petegem & Astene Te Voet van maken. De Valentijnswandeling eindigt waar ze begon: aan en in de studio’s van Radio Tequila in de Bredestraat 107 in Deinze. Ook hier kan er nog geproefd worden en is er gelegenheid tot een drankje (foto).

 

Wie wil inschrijven voor de Valentijnswandeling, doet dat op www.radiotequila.be  of via info@radiotequila.be . Volwassenen betalen slechts 5 euro en kinderen tot 12 jaar 3 euro.

 

Meer info op:

www.eurotuin.be

www.deceder.be

Boeken van Winiefred

Verkeersongevallen door de gladheid van het wegdek

Tijdens het weekend gebeurden verschillende verkeersongevalllen. De gladheid van het wegdek op zaterdagmorgen zat daar voor een groot deel tussen.

In de Varingstraat te Deinze gebeurde een kop-staartaanrijding waarbij tweepersonenwagen waren betrokken. Een 48-jarige bestuurder uit Dentergem werd licht gewond, een 44-jarige inzittende vrouw uit Waregem werd zwaar gewond.

Ook op de Leernsesteenweg te Deinze gebeurde een verkeersongeval waarbij drie voertuigen waren betrokken. Eén bestuurder werd gewond. Verder gebeurden op diverse plaatsen verschillende ongevallen met enkel stoffelijke schade. Jammer genoeg werd echter ook in enkele gevallen vluchtmisdrijf gepleegd door één van de bestuurders.

Bron: Politiezone Deinze/Zulte.

Artwebdeinze presenteert Demo Kids in Brieljant

Artwebdeinze organiseert op zaterdag 7 februari een leerlingendemo in het jeugdhuis Brieljant. Demo Kids vindt plaats van 14 tot 18 uur, met als starter een voorstelling door leerlingen, gevolgd door een workshop voor kids en een optreden van het "Ivanovitch circus".
CiskabuystVan 19u tot in de late uurtjes is er dan het Demo Feest met een voorstelling door de jeugd en volwassenen, workshops vrije deelname en een verrassingsband en party met Dj.

Ideaal voor de leerlingen om familie, vrienden en kennissen uit te nodigen en te laten proeven met de uitgebreide werking van de vzw. Lesgevers en cursisten werken samen om er een mooie presentatie van te maken. 
"Iedereen kan eens meegenieten, zich ontspannen en vooral meedoen met onze workshops." vertelt initiatiefneemster Ciska Buyst. Kinderen -12j gratis vvk 3 euro Kassa 4 euro. Info en tickets via www.artwebdeinze.be of 0475/43.41.72

Winkeltje spelen in de schouwburg van Bachte

In het zaaltje van Dutry in Bachte wordt ieder jaar toneel gespeeld. Het is een mooie traditie, die werd gestart in 1980. De pioniers van het 'Bachtense kamertheater' waren mensen als Marcel Janssens en Frans Depoortere. Ze werden later vervoegd door jongere krachten zoals Martijn Bruneel, Geert Van Luchene, Johan Coppens, Caroline Planckaert en vele anderen. Want voor toneel zijn er - voor en achter de coulissen-  veel medewerkers nodig.

Toneel_2Toneel in een klein dorpje als Bachte, nog niet eens het statuut van een echte deelgemeente, is zondermeer uniek. Het zaaltje dat weleens schertsend 'de schouwburg van Bachte' wordt genoemd, telt amper 99 plaatsen. En dan kan er werkelijk niemand meer bij. Maar het is er altijd gezellig en waar kun je de dag van vandaag in Deinze nog een gekoelde hapkin krijgen.

Rita Vancaneghem regisseert deze keer het stuk 'Het winkeltje'. En dat is een beetje ironisch, want net dit jaar sloot het laatste buurtwinkeltje in Bachte de deuren en de huizenrij op het Bachtekerpleintje wordt wellicht afgebroken. Tja, de vooruitgang mijnheer.

Men kan nu al kaarten bestellen voor de opvoeringen op vrijdag 13 en 20 februari om 20u; zaterdag 14 en 21 februari; woensdag 18 februari telkens om 20u. Op zondag 15 en 22 februari is er dan nog een voorstelling om 15u. Voor kaarten kan men terecht bij Nic Foncke (vanaf 18u) via het tel. 09/386.96.45. 

http://www.dutry.tk/               www.deinze.bloggen.be

Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt

Vrijuit_blogOp zoek naar een lekker restaurant, knusse bioscoop of toffe kledingwinkel in je buurt? Voortaan krijg je een pak lifestyletips in Vrijuit, een gloednieuwe bijlage van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vrijuit steekt elke vrijdag in de krant.

Wil je meer weten? Bekijk het filmpje.

Ice surfing door Jeffrey Van Hoe

dsc08975

Het vriesweer lokt niet alleen schaatsers naar de oude Leie in Deinze. Op de surfput in Petegem kan men op dit ogenblik aan ice surfing doen. Bovenstaande foto van Sandra komt uit de webblog jeffreyvanhoe. Jeffrey Van Hoe (°1987) uit Olsene is in ons land een topsurfer en als BEL-6 lid van het Belgische team op internationale competities. Hij gebruikte hier een zelfgemaakte ijssurfer. 

Zie ook filmpje over het ice surfen: 

Opnieuw karpers in aquariums van de Brielmeersen

Klik op de afbeelding om de link te volgenZe hebben heel lang leeggestaan, maar nu worden de aquariums van de Brielmeersen opnieuw gevuld met water en vis. Het gaat om karpers gevangen in de siervijver wellicht, zeer imposante vissen. Vermoedelijk zullen nog andere vissoorten volgen. In het verleden was er ook een aquarium met een snoekbaars.

De karpers van de Brielmeersen hebben al een lange traditie en zijn er vermoedelijk in de jaren zeventig gekomen, toen de siervijver werd aangelegd. De huidige karpers zijn dus de verwilderde nazaten van de gekweekte exemplaren die er ooit werden uitgezet.

In de lente gaan ze paaien in een beekje dat uitmondt in de siervijver, en dat levert heel wat spektakel met veel spattend water op. Het lijkt ons toch van belang, om de nodige informatie over die vissoorten aan te brengen, zodat de aquariums een duidelijke educatieve functie krijgen voor de bezoekers en niet gewoon wat waterbakken zijn met levende vissen erin.

Francine de la Meilleure (Adegem) wint zomerfietstocht

Onlangs vond in het gemeentehuis van Nevele de prijsuitreiking plaats van de fietszoektocht 'In het land van Cyriel Buysse' die  plaatsvond tijdens de zomermaanden. Daniël Eggermont, voorzitter van de V.V.V. Leiestreek, nam de honneurs waar. De fietszoektocht kronkelde zich door Deinze (Bachte-Maria-Leerne), Nevele en Sint-Martens-Latem. Het was een zeer mooie tocht van zowat vijftig kilometer, waarbij de deelnemers een reeks vragen dienden te beantwoorden, die van ver of van dicht met Cyriel Buysse hadden te maken. 

ZomerHet infokantoor op de Markt van Deinze verkocht bijna 700 brochures. Die werden vaak in familie- of groepsverband beantwoord. Wellicht waren er bijna tweeduizend deelnemers.

Van de 248 ingediende formulieren waren er amper zestien (!) met alle juiste antwoorden. De winnaars zijn van één naar zes Francine de la Meilleure (Adegem), Daniël De Busschere (Maldegem), Christine Vaneeckhaute (Bachte), Lucia Verwilst (Sint-Jan-Eremo), Betty De Meulemeester (Lotenhulle), Lieven Hautekeete (Ooigem).

Twee vragen leverden nogal wat moeilijkheden op. Zo was maar 38 % van de deelnemers ervan overtuigd dat de ijsput een voormalige veedrinkpoel was die tijdens de winter vaak dichtvroor en slechts 8 % wist dat de vroegere cichoriefabriek Buysse-Loveling oorspronkelijk een notariaat was.

Gezond feesten in Elfdorpen

Gisterennamiddag was diëtist Bart Verkerken te gast in dienstencentrum Elfdorpen in Deinze. Hij gaf tips om gezond te feesten. De eindejaarsfeesten en de maand januari zijn bij uitstek momenten waarop wel eens ‘gezondigd’ wordt. Eind januari roept de weegschaal dan om hulp.


Bart_verkerken_gezond_feesten

Foto Kurt @lumix

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!