Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Robrecht Boone nieuwe pastoor-deken Deinze

Volgt Omer De Saert op

Bron: Dienst Communicatie bisdom Gent

E.H. Robrecht Boone, algemeen proost van de Belgische Boerenbond, werd benoemd tot pastoor-deken van Deinze en tot pastoor van de O.-L.-Vrouwparochie van Deinze. Hij volgt E.H. Omer De Saert op die eervol ontslag kreeg en op rust gaat.

Robrecht Boone, licentiaat in de theologie en kandidaat in de letteren en de wijsbegeerte, is geboren in Deinze op 14 april 1955 en in Gent tot priester gewijd op 5 juli 1980. Hij was eerder leraar aan het bisschoppelijke college van Merelbeke, professor en econoom op het Grootseminarie van Gent, nationaal proost van KVLV, pastoor van de Zwitserse parochies Vissoie, Chandolin en Notre Dame in Lausanne en pastoor-deken van Lokeren en pastoor van de Sint-Laurentiusparochie van Lokeren en de Heilig Hart-parochie van Lokeren Heiende. Sinds 1 oktober 2003 was hij algemeen proost van de Belgische Boerenbond.

Het dekenaat Deinze is het pastoraal samenwerkingsverband van de parochies gelegen op het grondgebied Deinze (13) en Zulte (3).

Nieuwe E.H. Deken in Deinze.

E.H. Deken De Saert gaat zeer binnenkort verhuizen naar de Markt.
Wij kunnen hem alleen nog bedanken voor zijn jaren werk in het dekanaat Deinze en in de Onze-Lieve-Vrouweparochie van Deinze.

Hij blijft wel nog verder meewerken in de parochies waar nodig is.
Wij hopen dat zijn gezondheid goed mag blijven en hij vooral kan genieten van de rust die hem nu geboden wordt.

U heeft het ondertussen wel begrepen, geachte bezoeker, wij hebben een nieuwe deken in Deinze.

E.H. Robbrecht Boone wordt de opvolger van Deken De Saert. Zijn roots zijn van zeer nabij, namelijk Lotenhulle.

Wij wensen hem oprecht welkom en hopen vooral dat hij evenveel jaren als zijn voorganger in Deinze mag blijven.

Deze 52-jarige priester wensen wij een vruchtbaar apostolaat.

Minder goed nieuws is er voor de parochie van Bachte-Maria-Leerne.

De vriend van iedereen, Patrick Derde, verlaat de parochie en gaat werken in het dekanaat Oudenaarde.

Zijn nieuwe opdracht is gedeeltelijk proost van het ACW-Verbond Oudenaarde en gedeeltelijk de zorg in drie parochies van het dekanaat Oudenaarde.

Patrick, ze zullen U missen in Leerne. Spijtig, maar Uw moderne aanpak was bij iedereen in goede aarde gevallen. Ook aan U zeggen allen : Bedankt voor de mooie jaren.

Wie hem gaat opvolgen is nog niet aan de orde. De vraag blijft open, komt er nog een nieuwe priester in deze parochie ?

63° Heilig-Bloedprocessie in Meigem op 1 juli

Meigem_bloedprocessie_2

In Meigem wordt, in een verguld schrijn voor het linker zijaltaar, een stukje bewaard van de bebloede geselkolom. Het is hier terecht gekomen in 1724 door toedoen van de toenmalige pastoor Pieter Moortgat. Eén maal per jaar, op de 1° zondag van juli, verlaat de relikwie de kerk om in de processie te worden meegedragen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen er tijdens de beschieting van Meigem heel wat burgerslachtoffers. Deze gruwelijke gebeurtenissen grepen de bevolking zo sterk aan dat pastoor van Zandycke na de oorlog de verering van de relikwie nieuw leven inblies door de organisatie van een eerste Heilig-Bloedprocessie in 1945.

Op 1 juli gaat de processie voor de 63° keer uit. Het centrale thema van de boetetocht is het lijden van Christus. Ruim 550 vertolkers geven gestalte aan dit ontroerende gebeuren. Nieuw dit jaar is dat de processie wordt voorafgegaan door 11 stoere trekpaarden, één voor elke deelgemeente van Deinze. De groep "Mozes ontvangt de stenen tafelen" is dit jaar vernieuwd en uitgebreid.

De processie vertrekt om 16 u en eindigt rond 18 u. Vanaf 15 u is het dorp van Meigem verkeersvrij. De toegang is gratis en er is gratis parking aan het Schipdonkkanaal.

Je kan de processie gaan bekijken in de dorpskern van Meigem, maar ook langs het parcours : St.-Niklaaskerk, Pastoriestraat, Diepestraat, Wildonkenstraat, Berg en terug tot aan de St.-Niklaaskerk.

http://come.to/heilig-bloedprocessie

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!