Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kom jij in aanmerking voor een huursubsidie ?

Ikoon_huren De Vlaamse Overheid ondersteunt mensen met een laag inkomen, die verhuizen van een slechte, onaangepaste woning naar een beter aangepaste woning, met een tegemoetkoming in de huurprijs.

De Vlaamse Overheid beoordeelt zowel de woning die verlaten wordt als de nieuwe woning en beslist of deze woningen voldoen aan de wettelijke voorwaarden.

De nieuwe huurwoning mag geen kamer of een gesubsidieerde sociale huurwoning zijn. Het moet gaan om een woning waaraan geen manifeste gebreken of veiligheids- of gezondheidsrisico’s zijn. Die woning moet bovendien aangepast zijn aan de samenstelling van het gezin en/of aan de fysieke mogelijkheden van bejaarden of gehandicapten. Tot ten laatste zes maanden na de verhuis kan de tegemoetkoming aangevraagd worden.

Ook zij die verhuizen naar een woning verhuurd door een sociaal verhuurkantoor, kunnen de tegemoetkoming in de huurprijs aanvragen.

De voorwaarden vind je hier en de aanvraagformulieren zijn hier te vinden.

Volgende week is het Week van de Vrijwilliger

Vrijwilligers De Week van de vrijwilliger 2009 loopt van 1 tot 8 maart 2009. Dit jaar is het campagnethema : 'Vrijwilligerswerk - daar heeft iedereen wat aan'.  Want vrijwilligerswerk is divers, uitdagend, lonend, sociaal en belangrijk.

Je wil aan de slag als vrijwilliger of je wil jouw engagement uitbreiden? Om je vrijblijvend te laten kennismaken met de verscheidenheid van het vrijwilligerswerk, organiseert Vormingplus Gent-Eeklo een aantal introductiebezoeken aan organisaties die werken met vrijwilligers.  Tijdens de Week van de Vrijwilliger stellen 12 organisaties uit Gent, Eeklo en Deinze hun deuren open voor kandidaat-vrijwilligers.

 

Gedurende een actief bezoek van 1 tot 1,5 uur leer je hun vrijwilligerswerking kennen. Je verneemt voor welke taken je ingezet kan worden en hoe je kan beginnen. Je kan praten met de andere vrijwilligers, de beroepskrachten of het doelpubliek van de organisatie. In Deinze nemen 3 organisaties aan de actie deel.

  

Oxfam Wereldwinkel in de  Ghesquièrestraat 31, Deinze heeft vrijwilligers om de winkel open te houden, de etalage te ontwerpen, eerlijke handel te promoten... Je kan daar terecht op 4 maart 2009 van 14.30 – 16 u.

 

In het Lokaal Dienstencentrum Elfdorpen – OCMW Deinze, Ghesquièrestraat 15, Deinze, helpen er vrijwilligers in het restaurant, bij de boodschappen, de verzorging, enz. De deuren staan daar open op 5 maart 2009 van 14 – 15.30 u

 

Metawonen Deinze is een buddyproject dat gegroeid is uit Metawonen Gent en deel uitmaakt van het Buddyproject Vlaanderen. Zij richten zich tot volwassenen die omwille van complexe en langdurige psychische problemen in een sociaal isolement zijn geraakt. Dit isolement probeert men te doorbreken door één vrijwilliger als “buddy” te koppelen aan één deelnemer. Deelnemer en vrijwilliger spreken af welke sociale of vrijetijdsactiviteit ze samen willen doen. Metawonen Deinze zorgt voor de contacten tussen de vrijwilliger en de deelnemer, volgt hen op en staat in voor de individuele coaching en vorming van de vrijwilliger in samenwerking met Metawonen Gent. Je bent  welkom in Jeugdcentrum Brieljant, Mouterijdreef 20, Deinze, op vrijdagvoormiddag 6 maart, van 10.30 u – tot 12 u

 

Deelnemen aan deze activiteiten is gratis. Men vraagt wel in te schrijven één week op voorhand bij Vormingplus Gent-Eeklo, Reigerstraat 8, 9000 Gent op telefoon 09 224 22 65 of info.gent.eeklo@vormingplus.be

Welkom aan alleenstaanden in Elfdorpen

Ingang dienstencentrum
Welkom aan alle alleenstaanden in LDC Elfdorpen.

Vanaf 2009 organiseert het LDC Elfdorpen een maandelijkse activiteit voor alleenstaanden.

Elke vierde vrijdagavond van de maand komt men samen in de cafetaria van het lokaal dienstencentrum Elfdorpen, Ghesquièrestraat 15 te Deinze.

Er is een zo gevarieerd mogelijk, zodat eenieder aan zijn/haar trekken komt. Suggesties zijn uiteraard welkom bij de centrumleidster of de verantwoordelijke van de avondactiviteit.

Op vrijdag 27 februari 2009 om 19.30 u., brengt een van onze lesgeefsters, Lieve Vander Kimpen, u een reisverslag over MAROKKO.

De film wordt vertoond op groot scherm en duurt ongeveer een uur.
Wij zorgen uiteraard voor een hapje en een drankje tijdens de nababbel.

Inkom: 5,00 euro

Om organisatorische redenen vragen wij u vooraf in te schrijven bij:
Carine De Rijcke, centrumleidster LDC Elfdorpen of bij Stephanie De Meulenaere • Tel. 09/387.76.10
• E-mail:  stephanie.demeulenaere@ocmwdeinze.be (Betalen kan je de avond zelf). 

Uitnodiging van jeugdbeweging ' De Jojo '

  Al ooit van De Jojo gehoord, de Deinse jeugdbeweging voor jongeren met    een mentale handicap?

Al bijna vijftien jaar zijn wij in Deinze actief om jongeren met een mentale handicap elke maand een fantastische namiddag te bezorgen.
Onze leden die tussen de 15 en 35 jaar zijn, amuseren zich maandelijks tijdens de activiteiten die
op hun maat worden uitgedacht en waarbij ook een bijkomende lichamelijke handicap voor ons geen enkel probleem vormt.

Samen gaan we zwemmen, knutselen, maken we een verrassende daguitstap of ravotten we erop los.

Om onze werking te steunen, organiseren we jaarlijks een gezellig en vooral lekker eetfestijn. Dat betekent een heerlijke warme beenhesp met groenten en frietjes of een vegetarisch menu voor de milde prijs van 14 €. Jongeren onder de 12 jaar betalen 8 €, kinderen onder de 5 jaar smullen gratis mee.
Vanzelfsprekend wordt de maaltijd afgesloten met gebak en een lekker potje koffie!

Bij deze bent u van harte uitgenodigd: wij verwelkomen u heel graag op 7 maart!

Inschrijven kan via mail:

info@dejojo.be  of per telefoon: 0498/18.43.98.

Praktisch:

Waar? Sporthal van het VTI, Leon Declercqstraat 1, 9800 Deinze

Wanneer? 7 maart 2009, vanaf 19u (eten vanaf 19u30)

Info: 0498/18.43.98 (Pieter De Meersseman, verantwoordelijke).

'Straffe Madammen', een foto-expositie over 60 jaar vrouwenstemrecht

13 februari Straffe madammen In samenwerking met Linx+, fotograaf Eric de Mildt en het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen loopt in De Ceder een fototentoonstelling over de strijd voor vrouwenstemrecht voor vrouwen en over het dagelijks leven van de Belgische vrouw in de jaren ’40 en ‘50 van de 20e eeuw. Het vrouwenstemrecht werd pas in 1948 in ons land ingevoerd. Dat het zo lang geduurd had lag voor een deel aan de toenmalige socialistische partij, die de invoering van het vrouwenstemrecht lang had verhinderd, omdat men vreesde dat de Vlaamse vrouwen massaal voor de toenmalige CVP zouden stemmen. Wat trouwens ook gebeurde.

Bij de expo hoort het boek ‘Straffe Madammen’ waarin een hele reeks bekende en minder bekende zonen een emotioneel boekje open doen over hun straffe madam, hun moeder, die in 1948 of iets later voor het eerst gingen stemmen. Daniël Termont, Kurt Defrancq en Dirk Van der Maelen werkten mee en brachten hulde aan hun straffe moeder.


De jonge vrouwen uit de fifties, zoals beschreven in het boek en getoond op de expo, waren geëmancipeerde vrouwen. Zij droegen vaak binnen het gezin de grootste verantwoordelijkheid. Zij beslisten over de opvoeding van de kinderen, zij zorgden ervoor dat in die moeilijke naoorlogse jaren de eindjes werden aan elkaar geknoopt. De hedendaagse vrouwen hebben aan die voortreksters veel te danken. Daarom is het ook een hommage geworden.


De tentoonstelling loopt al van 1 februari en dat tot 26 februari 2009. De expo is toegankelijk op vrijdag van 8 tot 20 u, op zaterdag van 8 tot 17u30 en op zondag van 8u30 tot 16u30.


Vrijdagavond aanstaande, 13 februari om 19 u, is er een plechtige sessie in De Ceder met toespraken van o.a. de Gentse burgemeester Daniël Termont en Dirk Van der Maelen, volksvertegenwoordiger en fractieleider van de sp.a, in de Kamer.

Meer info op :


www.deceder.be

www.linxplus.be

Bewogen fotografen  

Sociaal Liberale Partij Deinze pleit voor een jobstudentenbeurs

Log SLP Talloze tieners zoeken elk jaar weer een vakantiejob. Jasper Van Herzeele van de Sociaal Liberale Partij Deinze stelt voor jaarlijks vraag en aanbod op dat vlak samen te brengen. Sociaal Liberale Partij is de nieuwe naam voor de Vlaams Progressieven van voorzitter Geert Lambert. Zij hebben trouwens ook een nieuw logo (foto).


De SLP stelt voor dat te doen via een jobstudentenbeurs. De vele jongeren die een vakantiejob zoeken, kunnen er terecht bij bedrijven en overheden die dergelijke vacatures hebben in de zomermaanden. De stad Deinze kan via haar dienst economie zelf een dergelijke jobstudentenbeurs organiseren met de geïnteresseerde bedrijven. Deze beurs wordt best ieder jaar in het voorjaar georganiseerd. Op die manier is dat veel tijd en moeite gespaard voor zowel de bedrijven als de jongeren zelf. Ook de interimbureaus kunnen op een dergelijke beurs aanwezig zijn. In sommige steden, bv. aan de kust, bestaat al een lange traditie in het organiseren van dergelijke jobstudentenbeurzen.


De stad Deinze heeft trouwens ieder jaar zelf behoefte aan jobstudenten. Jasper Van Herzeele pleit ervoor dat die openstaan voor alle jongeren en worden toegekend volgens objectieve criteria, zodat vriendjespolitiek daarin geen rol kan spelen.


De SLP stelt voor dat de jongerenafdelingen van de vakbonden aanwezig zijn om te wijzen op de rechten en plichten van de jongeren en de bedrijven.


Concreet wordt voorgesteld de beurs net voor of na de paasvakantie te organiseren, liefst op een zaterdag- of woensdagnamiddag.


De SLP Deinze suggereert dat in het kader van een dergelijke beurs een informatiebrochure wordt opgesteld, die ook digitaal ter beschikking wordt gesteld. Deze brochure omvat, naast de bovenvermelde informatie en vacatures, ook een aantal voorbeelden van sollicitatiebrieven en nuttige adressen en telefoonnummers.

 

Jasper Van Herzeele woont in Bachte-Maria-Leerne en is zelf student. Hij volgt moraalwetenschappen aan de Gentse Universiteit en is actief bij L², de sociaal-liberale jongeren van de Sociaal Liberale Partij.

18.000 euro voor het goede doel

Logo Kiwanis Aalter Op invitatie van Kiwanis Aalter Baekeland en in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en gedeputeerde De Buck bracht deFilharmonie vorig weekend in de Brielpoort van Deinze een fantastisch concert.


Dank zij de geweldige opkomst van 750 muziekliefhebbers en de steun van verscheidene bedrijven en vrijwilligers kan Kiwanis Aalter Baekeland zijn doelstellingen ruimschoots nakomen. Met fierheid kunnen zij de opbrengst van de avond verdelen over 2 sociale doelen. Zowel het MPI Bachte als het NAH project Ten Bosse 120 mogen binnenkort elk €9000 verwachten.

'Hartrijders' gezocht in Deinze en Gavere

Mindermobielen kliene foto dpi CM is op zoek naar chauffeurs voor zieke mensen. Als je dringend naar het ziekenhuis wil, bel je een ambulance. Maar wat als je een afspraak hebt bij de dokter en je geen openbaar vervoer, vrienden of familie vindt om ter plaatse te raken? Dan kan je een beroep doen op de vrijwilligers van het Minder Mobielen Vervoer in Deinze en Gavere. Wegens het groot succes in de rest van de provincie, wordt het systeem nu ook in deze gemeenten opgestart.

 

Je kan zieke mensen helpen met jouw rijbewijs en enkele vrije uurtjes per week of maand. In ruil krijg je een goede verzekering, een kilometervergoeding van 30 eurocent per kilometer en heel wat erkenning van mensen uit uw buurt. Af en toe mag er zelfs eens gefeest worden, daar wordt voor gezorgd op tijd en stond tijdens een waarderingsmoment.

 

Twee voorbeelden uit uw streek (Ria en Georges zijn fictieve namen, uit respect voor hun persoonlijke levenssfeer):

Ria heeft kanker en moet gedurende enkele weken dagelijks naar het ziekenhuis voor bestralingen. Haar echtgenoot en haar dochter gaan allebei uit werken. Ze kunnen haar af en toe eens brengen maar niet dagelijks.

 

Georges is slecht te been. Hij is weduwnaar en zijn kinderen wonen ver. Hij moet op controle naar het ziekenhuis. Hij kan zelf niet meer rijden, op de bus geraakt hij niet meer en een taxi is voor hem te duur.

 

Voor Ria en Georges kan het minder mobielen vervoer een oplossing betekenen. Vrijwillige chauffeurs brengen hen op hun bestemming, helpen bij het in- en uitstappen, gaan zelfs mee tot in de wachtzaal. Het aantal ritten kan hoog oplopen, vooral wanneer het gaat om radiotherapie of chemotherapie. Omwille van het minder mobiel zijn, kunnen ze zelf niet naar de afspraak rijden of het openbaar vervoer nemen. Organisatie van dit vervoer is vaak niet haalbaar voor de familie en professioneel vervoer is vaak niet betaalbaar.

 

De chauffeurs die Deinzenaar George en Gaverlinge Ria helpen zijn sociale mensen met een warm hart. Ze hebben wat vrije tijd, die ze inzetten voor hun engagement in het minder mobielen vervoer. Dat ze ook kunnen luisteren, ondervindt Ria die met heel wat zorgen zit en daar tijdens de rit wat over kwijt wil. Georges is vooral bezorgd in het drukke verkeer, maar merkt algauw dat hij zich geen zorgen hoeft te maken: de chauffeur van het Minder Mobielen Vervoer is voorzichtig en houdt zich keurig aan de wegcode.

 

Greta verschueren Het Minder Mobielen Vervoer van CM is op zoek naar vrijwilligers die voor mensen als Ria en Georges het verschil willen maken. Heb je een rijbewijs en een eigen wagen? Kan je je inleven in de situatie van zieken, personen met een handicap en andere minder mobiele personen? Wil je zelf bepalen hoe veel tijd je over hebt voor het minder mobielen vervoer? Dan biedt CM jou als vrijwilliger gratis begeleiding en vorming: je komt regelmatig in contact met andere chauffeurs en krijgt 2 maal per jaar professionele vorming.

 

Wil je ook vrijwilliger worden? Neem contact met Greta Verschueren (foto), coördinator zorgend vrijwilligerswerk, Kortrijkstraat 88, 9800 Deinze. Telefoon: 09/381.70.13 of 0477/76.01.58 of mail naar: greta.verschueren@cm.be

Feestrede van Conny De Spiegelaere voor Silvaan Leroy

Na de feestzitting in het Museum van Deinze en de Leiestreek waren de genodigden verwacht in de zaal
' De Rekkelinge ' één van de realisaties van Silvaan Leroy, voor de receptie en toespraak door de nieuwe voorzitter Mevr. Conny De Spiegelaere.

DSC04789 Mijnheer de kabinetchef van de gouverneur
Mijnheer de burgemeester,
Dames en heren schepenen, gemeenteraadsleden en leden van de raad voor maatschappelijk welzijn,
Geachte genodigden,
Geachte personeel,

En in het bijzonder, mijnheer en mevrouw Silvaan Leroy en familie.
Welkom! Van harte welkom!

Alhoewel het jaar reeds in snelvaart is vertrokken wil ik u allen toch nog de beste wensen voor 2009 overmaken. We hopen dat u mag rekenen op een goede gezondheid en dat u veel familiaal geluk te beurt valt. In de huidige moeilijke economische tijden is het behoud van werk geen overdreven wens.

Ik ben als nieuwe OCMW-voorzitter in functie gekomen op 1 januari 2009. Voor mij was het een herontdekken van een oude liefde, want ik zat reeds eerder 4 jaar in het Vast Bureau en kon deze bestuurservaring goed gebruiken toen ik naar de gemeenteraad doorschoof en er na enige tijd ook schepen voor sociale zaken werd. Van mijn kant zal ik mij volop inzetten om de goede samenwerking tussen het OCMW en de stad, tussen beleidsmensen en personeel, verder te zetten.

Een monument opvolgen is geen gemakkelijke opdracht, en de heer Sylvaan Leroy was en is zo’n monument, eentje dat je nergens in Vlaanderen tegen het lijf zal lopen. Want mijn voorganger stond bijna 32 jaar lang aan het roer van het OCMW Deinze. Niemand deed beter, niemand was langer OCMW-voorzitter. Met zeer grote waarschijnlijkheid is hij de enige in Vlaanderen die als voorzitter de organieke OCMW-wet van 8 juli 1976 moest uitvoeren. Nu hij met pensioen is heeft de Vlaamse overheid ook die oude wet afgeschaft en vervangen door een decreet. Symbolischer kan het niet.  

DSC04753
Silvaan Leroy gaf gestalte aan het OCMW, hij was het OCMW. Hij heeft een ploeg medewerkers aangeworven met de strengste examen en zo de deskundigheid in alle diensten stelselmatig verhoogd. Het is dan ook Silvaan Leroy die hier vandaag in de spotlichten staat. De avond is gestart in zaal Bietenoogst met een muzikale hulde en gelegenheidstoespraken die meer dan terechte lof toezwaaiden naar Sylvaan Leroy. Het eerste hoogtepunt was het opspelden van het ereteken van “Officier in de Orde van Leopold II” door de heer Taeldeman, kabinetchef van de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen die ik namens het OCMW wil danken voor zijn aanwezigheid.
De heer gouverneur kon onmogelijk aanwezig zijn door de gebeurtenissen in de stad Dendermonde.

Mijnheer Leroy, ik mag nog niet spreken van mijnheer de erevoorzitter, want deze titel wordt enkel toegekend door de Vlaamse regering. De aanvraag is wel onderweg, samen met een voordracht van de OCMW-raad van 6 januari jl. die dat bij eenparigheid besliste.  

Beste Silvaan, ik heb nog één kleine opdracht voor u en u. In het kader van haar duurzaamheidsbeleid heeft het OCMW Deinze vorig jaar twee ‘strenge ecomeesters’ gevonden die het OCMW-personeel aanporden om meer met de fiets naar het werk te komen. Een 80-tal personeelsleden hadden de ambitieuze doelstelling om “Samen de wereld rond te fietsen”. En dat is gelukt. Op 31 december 2008 stond de teller op 43.000 km, dat is 6000 km meer dan vorig jaar. Vandaar het idee om onder de deelnemers 5 ontbijtbonnen voor 2 personen te verloten, als stimulans om het in 2009 minstens even goed te doen. En voor de loting van die 5 winnaars hebben we twee onschuldige handen nodig, deze van de vroegere voorzitter en deze van de secretaris van het OCMW de heer Marc Van Praet. 

Van harte proficiat en allen die dit jaar niet gewonnen hebben, de fietsactie wordt ook herhaald in 2009.

DSC04790

Geachte genodigden dit feest wordt u aangeboden door het OCMW Deinze als dank voor de jarenlange inzet van Sylvaan Leroy.  Toen we overwogen om de receptie uit te besteden aan een traiteur, barstte bijna een opstand los in onze diensten. Zovele mensen wilden spontaan helpen om er een eigen feest, met eigen mensen van te maken. Ze hebben, zoals u kan zien, en straks ook proeven, het beste van zichzelf gegeven. Dat zou niet gebeuren als men u niet waardeerde, indien u niet “den baas” met een spontaan gezag was. Ik herinner mij één van uw vele vaderlijk wijsheden: “Zorg dat iedereen die in het OCMW werkt fier is er te mogen werken, dan zal de bevolking hier het meeste baat bij hebben”.Niets is minder waar, getuige hiervan de fotocollage die geprojecteerd werd. Elke foto staat voor een verhaal, voor een man of vrouw die zich inzet(te) voor de Deinse burger met zovele verschillende behoeften. Deze foto’s uit de oude doos worden samen met de filmbeelden van de viering in zaal Bietenoogst, op DVD gezet. Wie een exemplaar wil moet bij het verlaten van de zaal zijn naam op de intekenlijst zetten. U kan een DVD kopen voor de democratische prijs van vijf euro.


Voor ik afsluit is het mijn plicht maar vooral een bewonderend genoegen om mijn medewerkers te danken voor het welslagen van deze avond. Ik durf niemand bij naam noemen omdat het er zoveel zijn: de kerngroep die het feest voorbereidde, de mensen die de academische zitting verzorgden, zij die de fotomontages maakten, zij die instaan voor de receptie, de bediening, het inrichten van de zaal, het vele opkuiswerk nadien. Voor ieder van u: van harte bedankt.  

Mijnheer de  “erevoorzitter-in-wording”.
De nieuwjaarsmaand is ook cadeautjesmaand. We hebben er nog eentje, meer dan eentje zelfs, in petto. Verschillende genodigden hebben samen gelegd en bieden u een verrassingsgeschenk aan. Voor de andere cadeaus moeten we terugkeren naar  27 september 2008. Het was de dag dat u en uw vrouw, mevrouw Anny Lezie, met veel tromgeroffel werden opgehaald voor een personeelsuitstap naar Gent. Het werd een schitterende, heldere dag met veel plezier en amusement. Toen kreeg u een kader met een reproductie van de krantenkoppen van 1 april 1977, de eerste dag van uw mandaat als voorzitter van het OCMW Deinze. Vandaag maken we de cirkel rond en zal u een tweede kader krijgen met de krantenkoppen van 31 december 2008, de laatste dag van uw mandaat. Maar we doen er nog een schepje bovenop. Een fotobegaafd personeelslid heeft een fotomontage van die bewuste personeelsuitstap gemaakt, aangevuld met foto’s van alle personeelsleden die toen van dienst waren of die verhinderd waren. Al wie op 27 september 2008 op de loonlijst van het OCMW stond, staat  in het huldeboek. Zij zullen de bijna 700 personeelsleden die ooit werkten onder uw bestuur, vertegenwoordigen.

DSC04800




Mijnheer Silvaan Leroy, mag ik u voor het laatst vragen naar voor te komen om het geschenk, de kader en het fotoboek in ontvangst te nemen. Nadien trakteren we u op een warm applaus en verklaar ik deze receptie officieel voor geopend.



Foto's van deze reportage genomen door
© Foto Kurt.

Silvaan Leroy uitgewuifd als OCMW-voorzitter

DSC04773  

Vanavond werd Silvaan Leroy in zaal Bietenoogst van het Museum van Deinze en de Leiestreek plechtig uitgewuifd als voorzitter van het OCMW van Deinze, een functie die hij 32 jaar lang onafgebroken vervulde.

Hij wordt opgevolgd door Conny De Spiegelaere, die het welkomstwoord uitsprak op de receptie later op de avond in zaal Rekkelinge.

DSC04781 

 

DSC04790 

 

DSC04800  

Foto's  © foto Kurt

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!