Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Shzmi wil vrijdag wereldrecord 'worldshake' verbeteren

Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu vrijdag om 13u15 wil het Shzmi in Deinze het wereldrecord 'worldshake', of het simultaan schudden met een flesje fruitsap worldshake op de tonen van het fair trade lied, verbeteren. Nu heeft een school in Gent - met 550 'schudders' - nog steeds dit record op haar naam staan. Eén en ander past binnen de week van de fair trade die loopt van 3 tot 13 oktober. Het Sint-Hendriks- en Zusters Maricoleninstituut aan de Guido Gezellelaan in Deinze wil zijn leerlingen op deze ludieke manier bewust maken van het belang van eerlijke handel.Directeur van de eerste graad Karla De Ruyck laat weten dat in Ampersoet, het winkeltje in Shzmi, tijdens die week ook nog eens 'fairtrade' producten zoals fruitsappen, muntjes, nougat, bio chococrispy e.a worden verkocht.
Wie de fairtradesong wil inoefenen, kan terecht op www.befair.be/fairtradelied.

Kinderbouwstraat Deinze wil ruimte creëren voor fantasie

Niet dat vroeger alles beter was, het was anders”, zeggen Bruno Dhaenens en Yannic Demeyer, organisatoren van de Kinderbouwstraat in Deinze. “Kinderen waren vroeger aangewezen op veel minder kant-en-klaar speelgoed en de leefomgeving was toen een stuk veiliger. Neem daarbij dat er meer grotere gezinnen waren toen en je kan je al voorstellen wat voor een creativiteit er zich destijds afspeelde! Met de Kinderbouwstraat willen we deze tijd een stukje terughalen.  Kinderen ruimte bieden voor creativiteit en fantasie, daar doen we het voor.  En nadat ze zich geamuseerd hebben op het bouwparcours, kunnen ze nog eens naar Petegem Kermis! Een halve dag reuzeplezier dus voor de Deinse kindjes van ongeveer 4 tot 10 jaar.”

Algemeen_image_kbs_2007_small

De Kinderbouwstraat is aan haar 5° en laatste editie toe : “We willen in schoonheid eindigen met dit thema”, zeggen de organisatoren. “ We zijn erin geslaagd om jaarlijks tussen de 400 en 500 kinderen zich kostelijk te laten amuseren en we willen vanaf volgend jaar een ander thema lanceren.  We verklappen nog niks méér, maar het wordt gegarandeerd terug een Petegem Kermis namiddag vol spel, plezier en creatieve ontspanning!”

Al is het de laatste editie, er zijn toch een aantal vernieuwingen. Om de wachtrijen te verkorten, werden alle spellen verdubbeld. Krieltje Kakelkont, de mascotte van de Kinderbouwstraat heeft er dit jaar een vriendje bij gekregen : Krieltje Kakelkont!  Krieltje is de jongste telg van de familie Canteclaer en kwam in het voorjaar tot leven als echt reusje in de Canteclaer Stoet.  Marc De Bel maakte er ondertussen een boek van en Stefan Vermeulen, de illustrator, tekende het duo Krieltje en het bouwventje als het campagnebeeld van de Kinderbouwstraat.  Uiteraard is Krieltje ook aanwezig op de Kinderbouwstraat om alle kindjes handjes te schudden!

Ook ouders spelen dit jaar mee : de nieuwe ‘Dekenij Kortrijkstraat’ nodigt alle ouders en grootouders en grote broers en zussen uit om een rebus in te vullen.  Bij alle aangesloten handelaren in de Kortrijkstraat zal de oplossing in de etalage te zien zijn. De rebusformulieren worden aan het Kraanplein uitgedeeld bij inschrijving van de kindjes.

Het 2° Petegem Kermis Eetfestijn ‘Cote à l’os à volonté’ op zaterdagavond 6.10.2007 om 19.30uur, in de tent achter de Sint-Martinuskerk, is eveneens een organisatie van  Bruno Dhaenens.  De Kinderbouwstraat wil aan zoveel mogelijk kinderen een warm hart toedragen. Vandaar de idee om een gezamenlijke spaaractie of veiling op te zetten voor de unieke tekening van het bouwventje en zijn maatje Krieltje Kakelkont tijdens het Petegem Kermis Eetfestijn.  De litho met de unieke tekening, getekend door de geestelijke vaders Marc De Bel en Stefan Vermeulen, die beiden aanwezig zullen zijn die avond, wordt geschonken aan de vzw Kinderdagverblijf De Elfjes in het dienstencentrum De Kouter in Deinze.  Voor de therapeutische of ontspanningsmomenten wil men investeren in èchte muziekinstrumenten. De Kinderbouwstraat  zal bijdragen tot deze aankoop.

De Kinderbouwstraat heeft plaats in de Kortrijkstraat in Deinze op zondag 7 oktober vanaf 14uur. Toegang is €2.5 op het Kraanplein. De kindjes krijgen een bouw-stempelkaart om te starten en na afloop een drankje, een koek, een pannenkoek, een gadget en een leuke Krieltje drinkbeker! Om 17uur worden de 3 mooiste schooltekeningen gekozen en de mooist verklede Bob de Bouwer look-a-like.  Ze winnen allen een mooie prijs! Meer informatie op www.kinderbouwstraat.be

Vakantiewerking stad Deinze eindigt met Vlaamse kermis

Knuffelpas2_2 De Vakantiewerking van de stad Deinze beleefde gisteren zijn afsluitmoment.


De monitorenploeg deed het dit jaar weer fantastisch. De groep bestond dit jaar uit ongeveer 40 vrijwilligers tussen 16 en 23 jaar. Zij stonden gedurende 7 weken elke dag paraat om kinderen tussen 4 en 13 jaar een plezierige dag te bezorgen. Het weer zat deze zomer niet altijd mee, maar toch slaagden zij er telkens weer in van een regenachtige dag een blije dag te maken voor de kinderen.


De_monitoren2_2 Jeugdconsulent Sofie De Wilde : “Over de 7 weken gespreid kwamen er zo'n 910 knuffelpassertjes (van 4 tot 6 jaar) en ongeveer 990 kinderen met een grabbelpas (van 7 tot 15 jaar).  De teller stond het hoogst in de week van 15 augustus, dan telden we zo'n 85 kinderen per dag.”


Gisterennamiddag kregen de kinderen een heuse Vlaamse Kermis, met volksspelen, springkasteel, trampoline en frietjes!, als afscheidsgeschenk.

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!