Home  Life  Dier & Vriend  dierendokter
  
Remedie tegen ‘ongelukjes’
Ook Monique Cassiers heeft een probleem met dieren, zij het van totaal andere aard: ‘Ik woon in een gebouw met 176 appartementen. U kan zich voorstellen dat er regelmatig ‘ongelukjes’ gebeuren door huisdieren van de bewoners, al dan niet opzettelijk. Is er een product dat honden er van weerhoudt om hun behoefte op de matten of in gemeenschappelijke delen van het gebouw te doen?’

Lees verder

Vuile kattenoren
Marin De Beule zit met het volgende probleem: ‘Ik heb twee lieve poezen, twee Britse kortharen. Ze komen niet buiten en toch zitten ze met een probleem. Elke dag moet mijn vrouw vuil uit hun oren kuisen. Wij weten niet wat we verkeerd doen. Of is dat normaal en kan dat probleem opgelost worden met druppeltjes of iets anders?

Lees verder

Poes verhuizen
KatSarah Arnouw heeft volgende vraag voor dierenarts Rob: ‘Ik heb een hond en een kat. Ik ben genoodzaakt te verhuizen naar een appartement. De hond kan niet mee en gaat naar mijn schoonmoeder. De kat verhuist mee naar het appartement. Mijn kat loopt nu zeer veel buiten in de tuin. Is het geen probleem om er een huiskat van te maken?

Lees verder

Paardrijden kan ook zonder bit

Paard'Mijn paard verzet zich als ik het bit in zijn mond stop. Heeft het daar last van? Is rijden zonder bit niet gevaarlijk?' Het zijn vragen die we vaak horen. Dierendokter Rob klaart de zaak uit.

Lees verder

Katten met gedragsproblemen

Poes_2Niet alle katten gedragen zich altijd even lief en voorbeeldig, zo blijkt uit heel wat lezersvragen. Petra: 'Ik heb drie weken geleden een poes gekocht van een jaar oud. Zij heeft zich goed aangepast en iedereen is er dol op. Maar soms begint zij mij te bijten en op mij te klimmen. Hoe komt dat?'

Lees verder

Een gebitsreiniging, wat houdt dat in?
Hiervoor moet de hond onder narcose. Tijdens deze ingreep worden tandplak en tandsteen verwijderd, de tanden en kiezen en de gebieden eromheen worden grondig schoongemaakt. De tanden worden gepolijst zodat ze weer glad en glimmend zijn. Eventueel worden loszittende gebitselementen verwijderd.

Lees verder

Zijn kauwbotten goed voor het gebit?
Goede kauwbeenderen hebben een dubbele werking. Dat wil zeggen er dat door het kauwen op mechanische wijze tandplak verwijderd wordt en dat er bovendien speciale enzymen vrijkomen uit het kauwbot, die de omzetting van tandplak naar tandsteen voorkomen. Door de speciale vorm, grootte en structuur van de kauwproducten wordt het gebit tijdens het kauwen als het ware gepoetst en wordt de vorming van tandplak en tandsteen voorkomen.

Lees verder