Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Dubbele kater voor fans KFC Eeklo

Voor twee trouwe fans van KFC Eeklo is de slotmatch van het seizoen op een dubbele kater geëindigd. Niet alleen verloor roodwitgroen het cruciale duel tegen Aalter, bovendien werd tijdens de match één van hun fietsen, een dure mountainbike, gestolen vlakbij het terrein.

‘De sfeer was erg bedrukt door het niet kampioen spelen’, zegt Elke, ‘maar toen we in de Kattenstraat, het straatje tegenover de terreinen, aan de plaats kwamen waar we onze fietsen hadden achtergelaten, werd de stemming nog slechter. We hadden onze fietsen aan een hek van de bouwwerf vast gemaakt. Maar toen we terug kwamen, stond enkel mijn fiets er nog en lag ons slot doorgeknipt naast mijn fiets. De mountainbike van mijn vriend was verdwenen.’

Het gaat om een roodgrijze mountainbike TREK, met zwarte bar-ends, een kilometertellerhouder en slicks (baanbanden). ‘Tips die kunnen leiden tot het terugvinden van deze fiets, worden beloond’, verzekert Elke. ‘Alle mogelijke info mag men doormailen op mosbietje@hotmail.com. Alvast bedankt!’ (emv)

Wie heeft de mooiste (boodschappentas)?

BelgerinkelDe actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ krijgt dit jaar een extra dimensie: tussen 28 april en 16 juni worden niet alleen de fietsende boodschappers beloond, ook de personen met de leukste boodschappentas, zeg maar redekiel, vallen in de prijzen. ‘Zo promoten we herbruikbare tassen’, zegt milieuschepen Rita De Coninck (CD&V).

Wie de komende zes weken met de fiets gaat winkelen, krijgt per bezoek bij de 200 deelnemende handelaars een stempel op een spaarkaart. Volle kaarten kunnen in een verzameldoos in de winkels ingeleverd worden en kunnen waardebonnen of fietskaarten opleveren.

Maar de milieudienst wil meer: om het gebruik van herbruikbare tassen te promoten, start de stad met een fotowedstrijd. Eeklonaars kunnen foto’s van zichzelf-met-redekiel opsturen naar de milieudienst (milieudienst@eeklo.be of per post: Industrielaan 2 Eeklo), maar er zijn ook foto-opnames door de milieudienst zelf: op de 1 mei-avondmarkt aan het stadhuis (19 u), op de donderdagmarkt 24 mei aan het Vredegerecht (10 u), op de jaarmarkt 7 juni bij de fietsregistratie (10 u) en op donderdag 14 juni aan het Krügercenter (10 u). Hiervoor worden vijf pakketten van 50 euro verloot. (emv/foto milieudienst)

Jeroen Depauw (PTI) wint SKF wedstrijd

Skf0040 PTI-leerling Jeroen Depauw heeft de finale van de SKF wedstrijd voor het technisch secundair onderwijs gewonnen. SKF, wereldleider op gebied van lagers, organiseert al decennia een nationale wedstrijd die de studenten toelaat hun mechanische kennis, meerbepaald de lagertechnologie, te testen. 104 leerlingen uit 64 scholen namen deel, en PTI-leerling Jeroen Depauw scoorde het best bij de secundaire studenten. Op de foto zien we de laureaat van het secundair onderwijs, Jeroen Depauw van het Provinciaal Technisch Instituut te Eeklo, samen met Aftermarket Sales Manager Francis Duthois van SKF en de begeleidende docent Raf Van Den Berghe. (emv)

Brandweer plukt nachtelijke klimmer van kerkstelling

Eeklokerk In Eeklo is de brandweer maandagnacht rond half twaalf uitgerukt naar de decanale Sint-Vincentiuskerk, waarvan de toren momenteel volledig in de stellingen staat. Een dronken man was op die stelling geklauterd en zat al tien verdiepingen hoog, toen vier brandweerlui hem te pakken kregen. De man, die zich nog even losrukte en nog enkele verdiepingen hoger klom, kon uiteindelijk op de begane grond worden gebracht, waar de politie hem boeide en liet wegbrengen door de ambulance. De laatste weken zijn regelmatig mensen, meestal onder invloed van alcohol of drugs, op de stelling geklauterd. Burgemeester Koen Loete wil dan ook dat er, 's avonds bij het beëindigen van de werkzaamheden, een afsluiting rond de stelling wordt geplaatst. (emv/foto emv)

Politiezone Meetjesland Centrum eindelijk online

Vanaf vandaag is de politiezone Meetjesland Centrum (dat zijn de gemeenten Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins) online. Daarmee is de zone één van de laatste in Oost-Vlaanderen die een eigen website heeft. De zone geeft wél al jaren een eigen Flikkenkrant uit. Op www.pzmeetjesland.be vindt u alle informatie over de politiezone! Neem zeker eens een kijkje. (emv)

Alex Teerlinck filmt Franse presidentsverkiezingen voor BBC

AlexromeemvVandaag barsten in Frankrijk de presidentsverkiezingen los. De strijd tussen de grote tenoren wordt, vanuit Parijs, letterlijk op de voet gevolgd door Eeklonaar Alex Teerlinck, die als cameraman voor de BBC in de Lichtstad aan de slag is. Alex is al zowat anderhalf jaar de cameraman van de grote Europese momenten en hij voelt zich daar kiplekker bij. De komende dagen brengt Alex voornamelijk door op een dak, vlakbij de Arc de Triomphe, een fotogeniek plekje dat door de BBC gehuurd wordt voor veertien dagen (men houdt er dus rekening met een tweede stemronde). Kostprijs voor dit plekje: 30.000 euro! (emv/foto emv)

Eeklonaar Pascal van Loenhout: wereldtopkapper in Londen

Pascalvl Gisteren in Zuid-Korea, vandaag in Siberië, morgen in Italië: de Eeklose topkapper Pascal van Loenhout is nog maar zelden langer dan een paar weken bij zijn vrouw Aïda De Roo en zijn dochtertje Mila (2,5) in Londen. ,,Het zijn hectische tijden’’, geeft Pascal toe, ,,maar ik word werkelijk overal gevraagd om zelf demonstraties te komen geven.’’ (emv)

Lees het volledige verhaal in de rubriek ,,Meetjeslanders in het buitenland'' (zie hiernaast)

Het geheimzinnige bushokje!

Bushokje In Eeklo staat sinds vorige week een toch wel opmerkelijk bushokje. Langsheen de Gentsesteenweg, vlakbij de Pokmoere, plaatsten de diensten van De Lijn een bushokje totaal omgekeerd, met de opening weggedraaid van de openbare weg. Wie dus op een normale manier in het bushokje plaatsneemt, zit met de rug naar de Gentsesteenweg en ziet de bussen niet aankomen. Het stadsbestuur zit zeer verveeld met dit verkeerd geplaatst bushokje. De reden van die plaatsing is dat de nieuwe generatie bushokjes blijkbaar veel groter zijn dan de vorige en dat, bij een normale plaatsing, de instapdrempel veel te hoog zou geweest zijn. De Lijn vraagt nu aan de stad om een pak voorbereidende werken uit te voeren, op eigen kosten wel te verstaan, waarna het bushokje kan gedraaid worden. Schepen van openbare werken en mobiliteit Dirk Van de Velde gaat een kostenraming aan het schepencollege voorleggen. (emv/foto emv)

Nieuwe single voor Danny Brendo

Brendo Danny Brendo stelde gisteravond in danscafé De Schuure in Meetkerke zijn nieuwe single Zomernacht aan pers en fans voor. 2007 is voor Danny Brendo en zijn aanhang een belangrijk jaar. Danny: ,,Ik wil dat het een feestjaar wordt voor iedereen die me de voorbije twintig jaar, en vooral het laatste jaar, in goede en in kwade tijden door dik en dun heeft gesteund en aangemoedigd!’’ Deze single is het startschot van een druk jaar, want Brendo duikt straks de studio in voor de opname van een nieuwe full CD, die op 10 november bij het jaarlijkse fanbal wordt voorgesteld. Maar eerst wacht nog een lange, zwoele… zomernacht!’’ (emv)

Brendohoes

Spitse vragen in de avondspits

Dsc01031 Studiebureau Grontmij startte vandaag in volle avondspits met het onderzoek naar de verkeersstromen in Eeklo. Het onderzoek kadert in de tracéstudie voor de aanleg van het gedeelte van de Ringlaan tussen Tieltsesteenweg en Gentsesteenweg. Op drie verschillende plaatsen werden auto’s uit het verkeer geplukt en aan een korte bevraging onderworpen. De chauffeurs worden maximaal een minuutje opgehouden en kunnen dan de reis (opgelucht) verder zetten. Ook volgende vrijdag, en volgende week dinsdag en vrijdag mag men de onderzoekers opnieuw aan de autoruit verwachten. (emv/foto emv)

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!