Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De Herbakker pakt uit met knap programma

Eeklo_herbakker_medewerkers Op de foto zien we het nagenoeg volledige Herbakkerteam (Kristin, Veerle, Greet, Francine, directeur Wendy, Kurt, Gerda, Delphine en Peter) én een tevreden voorzitter van de Raad van Bestuur.

Deze morgen kregen alle Eeklonaars het nagelnieuwe en sneeuwwitte programmaboekje voor het seizoen 2007-2008 van CultuurCentrum De Herbakker in de brievenbus. Daaruit blijkt dat De Herbakker trouw blijft aan de succesformule, die de voorbije jaren voor een exponentiële groei aan abonnees (1.568!) zorgde: een breed aanbod theater met een pak gevestigde namen, een uitgebreide concertagenda met kleppers als Raymond van het Groenewoud, Urban Trad, Milow, Guido Belcanto, Els De Schepper, Wim Opbrouck,…; én ook een reeks onbekende, maar steeds verrassende namen. Voorts wordt er volgend seizoen nogal wat afgelachen in De Herbakker, met Wouter Deprez, Xander De Rijcke, Nigel Williams, Walter Baele en Alex Agnew. Maar er zijn ook monologen, familievoorstellingen, concerten en dansnamiddagen voor 55-plussers, een ruim filmaanbod en een puik vormingsprogramma. Het zal ongetwijfeld weer storm lopen voor de abonnementen. De verkoop start volgende week zaterdag 9 juni om 9 uur stipt. Inschrijven kan dan ter plaatse of via de website. De aanvragen worden absoluut chronologisch behandeld. Meer info bij De Herbakker (09-218.27.27).

Energiespel maakt jongeren milieubewust

Wooncentrum Meetjesland brengt een nieuw Energiespel op de markt, waarmee men personen vanaf 12 jaar bewust wil maken van het duurzaam omspringen met bouwmaterialen en energie. Het Energiespel bestaat uit een groot spelbord, waarop een woonwijk met vier kavels is aangebracht en is bestemd voor vier groepjes van vijf spelers. Elk groepje krijgt een woning toegewezen die ze binnen een bepaald budget kunnen inrichten met energiebesparende maatregelen. Nadien beslist een dobbelsteen over bijkomende uitgaven en investeringen. Wooncentrum Meetjesland wil dit spel vanaf het najaar in de Meetjeslandse scholen aanbieden. Ook verenigingen kunnen het aanvragen. Meer info: Woonwijzer 09/378.61.70.

Vrouw geëvacueerd uit brandende woning

Vanmorgen rond 8 uur ontstond brand in een woning in de Molenstraat. De brand werd vermoedelijk aangestoken door de bewoonster van het huis, die zich ook in de woning verschanst had. De brandweer en politie konden de door rook bevangen vrouw toch lokaliseren en evacueren, en laten overbrengen naar de kliniek. Later zal ze door de politie worden voorgeleid. De vrouw heeft drie kinderen, die evenwel al het huis uit waren en door slachtofferbejegening werden opgevangen. Voor de drie honden kwam alle hulp te laat. De woning brandde volledig uit. De rookontwikkeling was enorm en dat lokte nogal wat kijklustigen. Het kwam zelfs tot een kop-staartaanrijding. De N9 werd een tijdlang in de richting Maldegem afgezet.

Brandweer waarschuwt voor kauwen in de schouwen

De brandweer vraagt aan de Eeklonaren om alert te zijn voor almaar vaker voorkomende kauwen die hun nesten bouwen in schoorstenen van woningen. ‘Vogelnesten kunnen tot schouwbrand en zelfs dodelijke CO-vergiftiging leiden’, waarschuwt brandweercommandant Miek Hoornaert. De kauw is een kleine kraaiensoort die zich ook in schouwen nestelt, in nesten met een lengte van vaak meer dan een meter. Op die manier raakt de schoorsteen verstopt, met zware gevolgen. De Eeklose brandweer vraagt de bewoners om uit te kijken naar zwarte vogels die zich frequent in de buurt van de woning of op het dak ophouden. Een goed onderhouden schoorsteen is van belang, en wie preventief wil handelen, kan de schoorsteenmond afdekken met gaasdraad.

KA De Tandem wordt SmartSchool

Vanaf volgend schooljaar introduceert het Koninklijk Atheneum De Tandem de elektronische leeromgeving SmartSchool. Concreet betekent dit dat elke leerkracht en alle leerlingen een inlogcode zullen krijgen, die hen toegang verschaft tot de leeromgeving. Hiermee is De Tandem één van de pioniers in het Meetjesland. ‘SmartSchool wordt een soort digitale boekentas waarmee leerkrachten en leerlingen, binnen een afgeschermde omgeving, op eenvoudige wijze bestanden en lesmateriaal kunnen uitwisselen’, zegt directrice Anne-Marie Van der Linden. Donderdag 31 mei vanaf 19 uur vindt hierover een info-vergadering op de school in de Eikelstraat plaats.

Politie heeft Cd-rom met gestolen goederen

Medio april werd, bij een grootscheepse gerechtelijke actie door de Federale Gerechtelijke Politie Veurne, een dievenbende opgerold. Deze actie ging gepaard met de inbeslagname van een grote hoeveelheid goederen waarvan tot op heden de herkomst niet kon achterhaald worden. Alle voorwerpen werden voor potentiële benadeelden van diefstal en inbraken gefotografeerd en verzameld op een Cd-rom. Die Cd-rom werd ook ter beschikking gesteld van de recherchedienst van de Politiezone Meetjesland Centrum.

Benadeelden kunnen een afspraak maken met de PZ Meetjesland Centrum om foto’s van de voorwerpen te bekijken in het hoofdkantoor in de Tieltsesteenweg 18 te Eeklo. De informatie is ook beschikbaar via de website van de Federale Politie. Om het zoekwerk wat te vergemakkelijken, werden de diverse in beslag genomen goederen verdeeld in categorieën. De lokale recherche is te bereiken op telefoonnummer 09-376.46.46.

Let op! Hier wordt geflitst!

In samenwerking met de Politiezone Meetjesland Centrum publiceert Eeklo Interactief de plaatsen waar de politie in de komende week snelheidscontroles zal uitvoeren op het grondgebied van de gemeenten Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins. Let wel op: deze locaties kunnen in laatste instantie nog wisselen of geschrapt worden. En het betekent niet dat de politie in de komende week ook niet op nog andere plaatsen kan opduiken met de snelheidsmeter. Het is dus hoe dan ook een aanrader om u aan de toegelaten snelheid te houden.

Woensdag 30 mei:

Eeklo: Oostveldstraat en Zeelaan

Lembeke: Aveschoot

Watervliet: Molenstraat

Vrijdag 1 juni:

Watervliet: Molenstraat

Kaprijke: Vaartstraat

Eeklo: Kleemhoek en Raverschootstraat

Maandag 4 juni:

Eeklo: Zeelaan en Balgerhoeke

Sint-Laureins: Leemweg

Kaprijke: Eindeken

Geheimzinnige bushokje werd omgedraaid

Bushokje2_2 Bushokje_2

Het opmerkelijke bushokje aan de Gentsesteenweg, ter hoogte van de Pokmoere, staat eindelijk zoals het hoort: met de opening gericht naar de rijweg, en niet naar de afsluiting. Zoals bekend had men het bushokje oorspronkelijk zodanig neergepoot dat de wachtenden met de rug naar de rijweg zaten (foto links). Bleek immers dat het om een buitenmaats hokje ging en dat de stad eerst nog wat infrastructurele ingrepen diende uit te voeren vooraleer het hokje correct kon geplaatst worden. Die zijn inmiddels uitgevoerd, tot groot jolijt van de busreizigers. (foto’s emv)

Hilde Sesselle bakt de lekkerste fruittaart

Taart De stedelijke milieudienst ging voor de Dag van het Park op zoek naar de lekkerste fruittaart. Vanmiddag viel het verdict en een jury met voortreffelijke smaakpapillen koos de taart van Hilde Sesselle uit de Lijsterbesstraat als lekkerste. ‘De taart, versierd met clownfiguurtjes, is niet alleen origineel, maar heeft ook een supergoede smaak en werd prachtig gepresenteerd’, zegt juryvoorzitster Bernardine Van Waeyenberghe. ‘Op een bodem van zanddeeg en patisseriecrème proefden we aardbeien, druiven, ananas, perzik,… Kortom, dé fruittaart bij uitstek en dus de verdiende winnaar van een fruitmand t.w.v. 25 euro.’ Op de foto zien we de organisatoren van de fruittaartwedstrijd en medewerkers van de Dag van het Park: van links naar rechts Elsie Baute, Wesley Tack, Nele Van Assche, Bernardine Van Waeyenberghe (met de winnende taart), Els Hollebosch en Martine Vermeire. (foto emv)

Meer dan honderd motorrijders voor de Kabêterkes

Kabeterkes Deze middag vond de derde Motorrit der Kabêterkes plaats: dit is een motorrit die georganiseerd wordt vanuit het bekende café ’t Kabouterken op de Markt. Telkens staat een uitgepijlde motorrit op het programma, dit keer trokken de motorrijders in volle ornaat richting Zeeuws-Vlaanderen. Na afloop verzamelden ze terug op de Markt voor een stukje barbecue en een Export… (foto emv)

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!