Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Exclusief verjaardagscadeau voor Silke Kramer

Silke1_2 Gisteren werd SilkSilke2e Kramer uit de Zandstraat 32 jaar. Haar zus Heike had voor de gelegenheid voor een héél speciaal cadeau gezorgd. Silke en Heike zijn verstokte fans van Mich en Raf van Kommil Foo. En vorige week had zus Heike haar stoute schoenen aangetrokken en aan de KF-mannen gevraagd of ze een kleine foto konden opsturen, zodat ze die aan haar jarige zus kon geven. Raf mailde terug dat ze wel een fotootje liggen hadden en dat ze die mocht komen halen in Mariakerke. Heike spoedde zich naar ginder en kwam terug met een foto van 50 bij 60 centimeter: ‘Ik wist eerst niet goed wat zeggen, ik voelde me gelijk een puber’, lacht Heike, die gelukkig haar zoon Marco mee had om haar weer met beide voetjes op de grond te zetten. Gisteravond overhandigde Heike de foto aan Silke en aan haar ‘tootje’ te zien, stond het geschenk haar fantastisch aan. Een cadeau comme il faut, noemen ze dat…

Fietsersbond wil fietspaden wél verplaatsen

DoortochtDe Fietsersbond is blij met de maatregelen die zullen genomen worden om, in afwachting van de aanleg van de Ring, de doortocht in het stadscentrum verkeersveiliger te maken. Maar men is niet te spreken over de plotse wijziging van de afspraken in verband met het fietspad in de Stationsstraat. Ben Vergauwe: ‘Iedereen, ook de experten, waren het erover eens dat het plaatsen van het fietspad naast het trottoir, en dus afgescheiden van de rijweg door de geparkeerde auto’s, de beste oplossing zou zijn. Nu hebben diezelfde ‘experten’ plots een andere mening. Wij vinden dat de mensen die dagelijks, door weer en wind, op de doortocht fietsen de échte experten zijn. Hopelijk kan de stad het tij nog keren.’ De foto van de Fietsersbond, genomen aan het begin van de Stationsstraat ter hoogte van de Oostveldstraat, toont alvast dat fietsen naast de rijweg een heikele onderneming is…

Leer de taal van Jan Van den Braembussche kennen

Jan Van den Braembussche uit Balgerhoeke is doof en gebruikt gebarentaal om zich te uiten. Dat lukt opperbest want Jan trekt zich op professioneel vlak als op sportief vlak aardig uit de slag. Jan was trouwens jarenlang één van de boegbeelden van het volleybal voor doven. Naar aanleiding van de Wereld Doven Dag, vorige zaterdag, en van een uitgebreide sensibiliseringscampagne op VRT en Canvas rond doventaal, vraagt hij ook een beetje aandacht voor zijn taal. ‘Klik eens op de site en u komt meer te weten over mijn leefwereld in deze taal. Niet te versmaden!’ zegt Jan. De vlotte en leerrijke site is www.vlaamsegebarentaal.be. Wie weet, wanneer u straks Jan tegen komt, kunt u hem misschien begroeten in zijn taal!

Francesca Vanthielen presenteert finale Miss Meetjesland

FrancescaDe finale van Miss Meetjesland, zaterdag 13 oktober om 20 uur in de sporthal, wordt dit jaar niet gepresenteerd door Kürt Rogiers, die met opnames in Nederland zit. Zijn vervangster is iemand met Eeklose roots: Francesca Vanthielen, de bevallige Hannelore Martens in ‘Aspe’ en de presentatrice van ‘Sterren op het ijs’. Toen Francesca hoorde dat de presentatieopdracht, die Kürt haar aanbod, in haar geboortestad was, paste ze de avond onmiddellijk in haar agenda in. Ze heeft er echt zin in, en dat is niet te verwonderen: de tien kandidates voor het kroontje van Miss Meetjesland beloven er een spetterende finale van te maken. Vanaf volgende week kunt u trouwens op deze blog dag na dag kennis maken met elk van de finalistes. En als u hen in levende lijve aan het werk wilt zien, dan reserveert u nu best al uw tickets: 15 euro in voorverkoop, 20 euro aan de kassa. Meer info bij Lieve De Decker (09-377.34.54) Carine Lippens of (09-377.20.46).

Awbeir pikt een graantje mee…

OogstenVoor de foto van de week maakte onze huisfotograaf Albert Everaert geen zware verplaatsing. Albert: ‘Hoogtijd voor de oogst. Het wordt omwille van de dreigende regen terug een race tegen de klok om de maïsvelden te oogsten. Zaterdag was het weer nog goed en werd het land rechtover mijn deur aangepakt. Met die moderne machines (let op de breedte van de 'happers') hebben ze er niet lang werk mee.'

Vital Borkelmans schittert ook op het ijs

Eeklonaar Vital Borkelmans, de sympathieke ex-topvoetballer en wederhelft van kapster Carla uit de Molenstraat, gooide vanavond met zijn partner Florentine hoge ogen in het VTM-programma ‘Sterren op het ijs’. Zijn O-benen, geweldige power, sexy uitstraling en elegantie, maar vooral ‘een dikke vette knipoog’ bekoorden de jury en zorgden voor een 6.2 gemiddelde! Ook de thuiskijkers lustten de vroegere linksback van Club, Cercle en AA Gent wel. Het brommerke van op het voetbalveld is nu een volwaardige ijsscooter geworden!

Enkele treinloze weekends op komst

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert van begin tot eind oktober stabilisatiewerkzaamheden uit aan de onderbouw van de Wiedauwkaaibrug over het kanaal Gent-Terneuzen, een brug die in het voorjaar van 2008 wordt vervangen. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor het treinverkeer vanuit Eeklo.

  • Tijdens de weekdagen van 1 tot en met 5, van 8 tot en met 12, van 15 tot en met 19 en van 22 tot en met 26 oktober 2007 zullen de treinen tussen Gent-Dampoort en Eeklo op enkelspoor rijden tussen Gent-Zeehaven en Wondelgem. De treinen zullen ongeveer 2 minuten vertraging hebben.
  • Infrabel voert tijdens de weekends van 29-30 september, 6-7 oktober, 13-14 oktober, 20-21 oktober en 27-28 oktober 2007 tevens vernieuwingswerkzaamheden uit aan de sporen en de seinen op de spoorlijn Gent Dampoort–Eeklo. Die vijf weekends (waaronder dat van de Kaaifeesten en de rommelmarkt!) zullen er geen treinen rijden tussen de Dampoort en Eeklo, maar wel een vervangende bus met haltes aan de stations van Wondelgem, Evergem, Sleidinge en Waarschoot.

Meer info: www.nmbs.be of 02-528.28.28.

Herkent u iemand op deze foto?

Emvschuberteeklo Het schepencollege heeft een boontje voor Schubert. Althans dat blijkt uit een postkaart die dezer dagen gretig in Eeklo op allerlei manifestaties wordt verspreid en waarop het stadsbestuur in Schubert-outfit, compleet met krullende haardos, rond brilletje en bakkebaarden wordt afgebeeld. Hiermee maakt classic@eeklo publiciteit voor het Schubertweekend dat op 16, 17 en 18 november in en rond De Herbakker wordt georganiseerd. Het volledige programma vindt u op www.zotvanschubert.be. En voor wie de personen op bovenstaand kaartje niet zouden herkennen: van links naar rechts schepen Rita De Coninck, schepen Freddy Depuydt, stadssecretaris José De Busscher, burgemeester Koen Loete, schepen Danny Smessaert, schepen Erik Matthijs, schepen Dirk Van de Velde en schepen Ann Van den Driessche.

Reigerstappers houden Ledegancktocht

Zondag 30 september organiseren de Reigerstappers Vinderhoute voor de elfde maal hun ‘Ledeganck’wandeltocht. Er is een vrije start van 7 tot 15 uur (aankomst ten laatste om 18 uur) vanuit de basisschool ‘De Grote Wegel’ in de Burg. L. Pussemierstraat (naast de ruime parking aan de sporthal). Er is keuze uit de afstanden 5 – 10 – 15 – 20 km. Men wandelt door het Heldenpark, de tuin van het Sint-Jansziekenhuis en het provinciaal domein het Leen en langs het Afleidingskanaal naargelang de gekozen afstand. Inschrijfgeld (verzekering inbegrepen) 1,10 euro voor federatieleden, 1,50 euro voor individuelen. Er zijn diverse rustposten met hapjes en drankjes voorzien (o.a. bij ballonvaarder Madou). Iedere wandelaar van harte welkom, een schare medewerkers staan tot uw dienst. Meer info bij Chris Fordeyn - Wille Marleen, Zandstraat 44 Eeklo (09-377.95.95)

Liselot Van de Veire (18) wint Meetjeslandse zakwedstrijd

Meetjeslandzakje_2 Streekplatform+ Meetjesland riep voor de zomer alle streekgenoten op om, via een papieren zak met het ‘Meetjesland maak het mee’-logo, in binnen- en buitenland promotie te maken voor onze regio. ‘We kregen veel foto’s binnen, eentje zelfs van aan de Taj Mahal in Indië!’, zegt directeur Bart Van Herck. ‘Maar de mooiste foto vonden we die van Liselot Van de Veire uit Ursel.’ Liselot, een studente psychologie, poseerde met een Meetjeslands zakje op een surfplank in Bidart (vlakbij Biarritz). Het levert haar een kreeftenmenu voor twee personen in de Plezanten Hof in Aalter op.

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!