Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Laureaten Talens Palet wedstrijd bekend

In het kader van de Week van de Amateurkunsten vindt in Eeklo één van de 30 voorronden plaats van de wedstrijd ‘Talens Palet’, een schilderwedstrijd voor niet-professionele kunstenaars vanaf 16 jaar, georganiseerd door Kunstwerk(t) in samenwerking met het stadsbestuur Eeklo. Een professionele jury bezocht deze week de tentoonstelling in de Paterskerk en heeft uit de 42 kunstwerken 3 laureaten geselecteerd voor de grote finale die op 15 juni in Sint-Niklaas zal plaatsvinden.

De drie laureaten zijn Geert Mervilde (Lovendegem), Arlette Rottier en Aeneas De Baets (beiden uit Eeklo). De laureaten gaan alvast naar huis met een aankoopbon (respectievelijk 75, 50 en 25 euro), maar voor de winnaars in Sint-Niklaas wacht er een grotere prijzenpot: 1250 euro (eerste prijs), 600 euro (tweede prijs), 400 euro (derde prijs) en 250 euro (publieksprijs). Vanaf 5 mei kan men de geselecteerde werken, samen met het juryverslag, terugvinden op de website van Talens Palet: www.talenspalet.be 

Oud-schepen, senator en bedrijfsleider Michel Dhooge overleden

Op 22 april is Michel Dhooge, gewezen PVV-schepen en -senator, en bedrijfsleider van de NV Vinco en Oystershell op de Tieltsesteenweg, overleden. Het nieuws raakte pas vandaag algemeen bekend, de begrafenis gebeurde volgens de wens van de overledene in alle intimiteit. Michel Dhooge, die schepen was van 1971 tot 1976 onder het burgemeesterschap van wijlen Pieter Van Ghyseghem, was 79 jaar.

Lees de bus en vind een job

De tien bedrijven, die verenigd zijn in Voeding Meetjesland, voeren vanaf vandaag een gezamenlijke wervingscampagne op de lijnbussen van De Lijn. Het gaat om Brouwerij Van Steenberge (Ertvelde), Lima (Maldegem), Campina (Aalter-Sleidinge), Dufina (Lovendegem), Country Chef (Aalter), Imperial (Lovendegem), Cavalier (Eeklo-Lovendegem), Ter Beke (Waarschoot), Lotus Bakeries (Lembeke) en Vandemoortele-Vamix (Eeklo). Volgens Voeding Meetjesland is de voedingssector vaak onbekend bij afstuderenden en andere werkzoekenden en daaraan wil men met deze lijnbuscampagne een mouw passen. De tien bedrijven zoeken vooral invulling voor technische functies, maar er zitten ook kaderfuncties bij. In totaal gaat het om 60 vacatures. De lijnbuscampagne loopt nog tot en met 12 mei.

De langverwachte tropische houtsteunen zijn gearriveerd

Zonneheem Ik denk dat veel senioren gedacht hebben dat ze het nooit meer zouden meemaken, maar vandaag is een klein mirakeltje gebeurd bij Dienstencentrum Zonneheem: de lang verwachte, druk geteste en oneindig veel bediscussieerde houten pilaren van een tropische houtsoort zijn eindelijk gearriveerd. Op die houtsteunen werd gewacht om de inmiddels al ruim twee jaar stilliggende uitbreidingswerken aan het dienstencentrum verder te zetten. Huisfotograaf Awbeir legde dit zondermeer historisch moment vast voor Eeklo Blogt! (foto Albert Everaert, meer foto’s en nog meer hout uit Holland op http://blog.seniorennet.be/awbeir)

En dit is dan de nieuwe stadssecretaris!

Meike Deze middag stelde het schepencollege de nieuwe stadssecretaris Meike Van Grembergen (rechts, 34) aan de pers voor. Meike werd gisteravond door de gemeenteraad benoemd als opvolger (vanaf 1 september) van José De Busscher (links, 64). Ze kreeg bloemen in de Eeklose kleuren van burgemeester Koen Loete en gaf duidelijk te kennen dat ze erg veel zin heeft in haar nieuwe job. Momenteel werkt Meike nog even als diensthoofd van de sociale dienst op het Eeklose OCMW. Voorzitter Danny Smessaert is daar ook heel tevreden van haar werk, zodat hij haar nog niet zo snel wil lossen...

Iedereen wil uitreiking van de THEO's meemaken

Pa_cartoon_16

Meike Van Grembergen is nieuwe stadssecretaris

De gemeenteraad stelde maandagavond Meike Van Grembergen aan tot nieuwe stadssecretaris. De 34-jarige Meike is momenteel hoofd van de sociale dienst van het OCMW in de Visstraat. Ze was de laureate van het examen en komt binnenkort in de plaats van José De Busscher, die met pensioen gaat. Vanmiddag wordt ze officieel en uitgebreid aan de pers voorgesteld, maar dit nieuwtje wilden we u nu toch al meegeven.

Droomkuikentjes op Droomschip

Kuikens_049 Hoe verzorg je een kip? De peuters van leefschool Het Droomschip ondervinden het. In een kippenkwekerij kochten ze 3 kuikentjes: 2 pasgeborenen en 1 peuterkuiken van 5 weken oud. De kippenboer beantwoordde alle vragen en liet zelfs de kuikentjes vasthouden. Terug in de klas maakten de leerlingen een nestje onder een broedlamp, die vasthangt aan de waslijn tussen de knutselwerkjes. Nu gaan de leerlingen de kuikentjes verzorgen. Als de kuikens groot genoeg zijn, komen ze bij de andere 2 kippen die reeds op school zitten.  Deze week worden trouwens namen gezocht voor de kuikentjes en wie benieuwd is wat het wordt, kan terecht op de site www.hetdroomschip.be.  Of kom eens langs, afspraak mogelijk telefonisch: 09/377 22 05 of 0474/352457, of via mail: karen.de.baere@hotmail.com. 

Elf kandidates voor tiende Miss-kroontje

Missgroep3

De nieuwe kandidates voor Miss Meetjesland 2009 (op 18 oktober in de Sporthal in Eeklo) werden gisteravond in Hostellerie Ter Heide in Lembeke aan de pers voorgesteld. Voorzitster Carine Lippens had een verrassing in petto: er waren niet tien maar elf kandidates voor het felbegeerde kroontje. Op de foto staat het elftal van het jaar met van links naar rechts: Elien Maenhout (Eeklo), Angelina De Pape (Evergem), Nathalie Claeys (Sint-Jan-in-Eremo), Jennifer Van Verdegem (Eeklo), Shirley Werrebroeck (Eeklo), Vanessa Van Weymeersch (Ursel), Lien Hemelsoet (Doornzele), Evelyne Van Hecke (Eeklo), Joke Baeke (Lovendegem), Joyce Martlé (Knesselare) en Vanity Bekaert (Maldegem). Ander nieuws van het Miss Meetjesland-front: de persreis gaat dit jaar naar Luxemburg en Trier, en tegen half augustus verschijnt een glossy Miss Meetjesland Magazine.

Balgerhoeke wuift clubmonument Luc Calsijn uit

Luc1 Voetbaltrainer Luc Calsijn ruilt na 37 jaar de geelzwarte kleuren van KFC Excelsior Balgerhoeke voor een functie als jeugdcoördinator bij KSK Maldegem. Luc zat gisteren tegen de buren van Young Stars voor het laatst op de bank bij Balgerhoeke, en de club liet dit niet onopgemerkt voorbij gaan en zorgde voor een memorabel afscheid, dat Luc niet onberoerd liet.

Luc2 Voor de wedstrijd overhandigde voorzitter Oswald De Munter en bestuurslid Paul Steenkiste al een fles aan Luc en bloemen aan echtgenote Katrien Piessens. Vanwege Young Stars overhandigde de onverslijtbare Marnix Speeckaert een mooie biermand.

Luc6 Na de match, die met 3-1 werd gewonnen, volgden de obligate douches, zowel voor trainer Luc als afgevaardigde Piet Fordeyn (op de foto worden ze geflankeerd door Stijn Calsijn, Lucs oudste zoon, een van de vele eigen jeugdspelers in het eerste elftal van Balgerhoeke).

Luc3 Vervolgens zette de club een viering in gang, die Luc zich nog lang zal herinneren. Een van de mooiste momenten van de viering was de video-opname, gemaakt door zijn vrienden Danny De Jaeger en Piet Fordeyn, waarop niemand minder dan ‘mister’ Michel Verschueren paarswit supporter Luc feliciteert voor zoveel jaren clubtrouw en hem het beste toewenst bij Maldegem. Verschueren gaf meteen ook een gesigneerd jubileumboek als cadeau mee. Luc won zijn laatste match met Excelsior, maar mist nipt de promotie naar derde provinciale. Op de viering zette de club ook drie mensen in de bloemetjes die al zestig jaar lang betrokken zijn bij de werking van geelzwart: Leon Calsijn (vader van Luc), Lionel Van Vooren en Julien Grootaert. Ik ken Luc nu al bijna dertig jaar en eerlijk gezegd, het verrast me een beetje dat hij Balgerhoeke verlaat. Ik wens hem alvast het allerbeste toe bij Maldegem, dat nog niet half weet hoe gelukkig ze zijn met zo'n gedreven voetbaltrainer. En er is hoop: wie weet dat hij, na Balgerhoeke, ooit misschien nog eens Anderlecht afzweert voor het blauwzwarte voetbalgeloof...

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!