Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Update: Herbakker heeft al 1.200 abonnees na 1 dag!

De abonnementenoogst na de startdag van CultuurCentrum De Herbakker is indrukwekkend: de medewerkers rondden zopas de eerste ruwe telling af en hebben al de kaap van de 1.200 abonnementen bereikt!

Dat is alweer een historisch (start)record én een bewijs dat het fraai uitgegeven én bijzonder goed gestoffeerde en gevarieerde programmaboekje grote indruk heeft nagelaten bij de Meetjeslandse cultuurliefhebbers. Een dikke proficiat aan alle medewerkers voor en achter de schermen!

Al zeven uitverkochte voorstellingen in De Herbakker

Herbakkerabo

Herbakkerabo2 Deze morgen startte de voorverkoop van de abonnementen voor het nieuwe theaterseizoen van CultuurCentrum De Herbakker. Al van ruim voor het aanvangsuur (9 uur) stonden mensen geduldig aan te schuiven om zeker te zijn van hun plaatsje in één van de ruim zestig voorstellingen. En die vroege vogels hadden overschot van gelijk, want bij het afsluiten van de eerste dag, deze middag om 13 uur, waren al zeven voorstellingen volledig en vijf voorstellingen bijna uitverkocht.

Wie nu nog geen kaartjes heeft voor Kommil Foo (de twee voorstellingen), Guido Belcanto, Xander Derycke, Laïs, 't Arsenaal en Stef Bos is eraan voor de moeite. Ook voor NTGent (met Wim Opbrouck), Roos Van Acker, Johny Cash, Scala en Bert Kruismans wordt het nu al drummen voor een plaatsje! Abonneren kan nog altijd via de website www.ccdeherbakker.be. (foto's Albert Everaert)

Stem Manoe in Dag Allemaal!

Manoe Onze huisfotograaf Awbeir en zijn echtgenote zijn echte dierenliefhebbers. Zo hebben ze thuis een kat, Manoe, van wie ze nu een BK willen maken, een Bekende Kat. Awbeir heeft Manoe immers ingeschreven in de Whiskas-wedstrijd ‘Make your cat a star’, waarmee een reportage in Dag Allemaal of een plaatsje op de e-cards van Whiskas te winnen is.


‘Toen we Manoe vonden, was hij er heel slecht aan toe’, zegt Albert Everaert. ‘Nu is hij uitgegroeid tot een heel mooie (dikke) poes.’ Om van Manoe een Bekende Kat te maken, volstaat het te surfen naar www.whiskas.be; vervolgens door te klikken naar ‘Make your cat a star’ en dan naar ‘ik stem’. Dan volgt een heel lijstje poezen, Manoe bevindt zich in de zevende reeks rechtsboven, maar voor alle zekerheid publiceren we hiernaast een foto van Manoe. Stemmers kunnen een Whiskas-verwenpakket winnen.

Een maand verkeershinder op komst?

Vanaf maandag beginnen wegenwerken in de Leopoldlaan, waar ze, over de volledige lengte van de straat (dus van kerkhof tot Teut) op verschillende plaatsen betonstukken willen herstellen.


Wie de jongste weken regelmatig in de richting van Gent moest, heeft ter hoogte van de Dam in Waarschoot ondervonden tot wat deze werken kunnen leiden. Vermoedelijk wordt de Brugsesteenweg een alternatief voor ongeduldige chauffeurs… Doorgaand verkeer op de Leopoldlaan blijft evenwel de hele tijd mogelijk.

Kyaro Coppens is onze nieuwste blogbaby

Babyontheblog_gr

Kyaro Op donderdag 24 april om 14.15 uur werd Kyaro Coppens geboren. Kyaro is het zoontje van Pieter-Jan en Melissa Coppens-Schyvynck. Kyaro woog bij de geboorte 3.820 gram en was 53 cm lang. Sonja Demeyer en Guido Coppens zijn de trotse meter en peter.

Azor en Mieke brengen vreugde in RVT Sint-Elisabeth

Rvthond Sinds kort bestaat in RVT Sint-Elisabeth op de Tieltsesteenweg het project ‘rusthuishond’, waarbij een vrijwilliger met een hond op bezoek gaat bij bejaarden die zich haast onmiddellijk gaan binden aan deze rustige en lieve hond, die veel van mensen houdt. Zo gaat Mieke dagelijks met haar hond Azor op bezoek in het wooncentrum.


Tot voor enkele maanden kwamen Mieke en Azor Miekes moeder bezoeken, maar die is op 31 maart overleden. Maar Mieke en Azor voelden zich zo goed bij de mensen van Sint-Elisabeth, dat ze zijn blijven komen. Dit is een mooi initiatief dat we hier graag eens in het zonnetje zetten.

Meester, hij begint weer... tentoon te stellen

Rik Kunstenaar-onderwijzer Rik Van de Walle uit de Sint-Jansdreef trekt in juni opnieuw naar Knokke, waar hij in Gallerij Corbijn Zeedijk, Zoute 673, een tentoonstelling van recente schilderijen houdt.


De tentoonstelling ‘De kracht van de bezieling’ is te bezoeken op woensdag (14-18 uur), donderdag (10-18 uur), zaterdag en zondag (10-19 uur) of na afspraak: 09-378.24.62. Neem ook eens een kijke op www.rikvandewalle.be.

Kenny Dehaes wint eerste rit Ronde van Belgie

Rvbspurt

Rvbbrug De jonge wielrenner Kenny Dehaes van Topsport Vlaanderen won vanmiddag met sprekend gemak de pelotonsprint in de eerste rit van de Ronde van België in Eeklo.

Duizenden toeschouwers genoten van een zonnig dagje wielrennen in Eeklo, met een pak grote namen en beloftevolle jongeren. De renners trokken ook door het Meetjesland, en huisfotograaf Awbeir kiekte ze zelfs op 'zijn' brug over de Expresweg aan de Peperstraat.

De 142 renners werden luid toegejuicht, maar het meeste applaus ging ongetwijfeld naar Tom Boonen.

RvbsveaRvbbasil_2 Hierbij publiceren we twee foto's (genomen door Didier Rotsaert) van de wielergod in voornaam gezelschap: een foto met Miss Meetjesland Svea Minnaert, in wiens plaats ongetwijfeld duizenden meisjes hadden willen zijn, en een foto met een jonge Boonenfan, Basil Foré, kleinzoon van Noël Foré, die vijftig jaar geleden de Ronde van België op zijn palmares schreef!

Michaël Dewilde klaar voor provinciale titel aan Boerekreek

Michael_dewilde Aanstaande zaterdag 31 mei is het terug een hoogdag voor de Meetjeslandse triatlonsport. Het provinciaal sport- en recreatiecentrum De Boerekreek vormt het landelijke decor voor het provinciaal kampioenschap triatlon over 1000m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen.

Met 350 ingeschreven triatleten, waaronder drievoudig winnaar Michael Dewilde (foto) uit Eeklo (dit weekend nog zevende in de Franse Challenge), en heel wat andere nationale blikvangers, pakt de sportraad van St-Laureins uit met een sterk bezette 22e editie. Dit jaar mag de eerste Oost-Vlaming die de finish bereikt, zich uitzonderlijk provinciaal kampioen kronen.

Dat de triatlonsport ook in St-Laureins aan populariteit wint, bewijzen diverse deelnames van de lokale inwoners, die ongetwijfeld het beste van zichzelf zullen geven. Ook SMO-Triatlon Team, tekent met uitzondering van de Belgische Kampioen Simon De Cuyper (aan de slag op het wk in Vancouver), present voor hun jaarlijkse thuiswedstrijd.

De recente winnaars van het Belgische Kampioenschap ploegentriatlon (Frederik De Vreese; ex-winnaar aan de Boerekreek, Sander Dobbelaere, Tom Vanderhoogerstraete en Joury Gokel) zullen aan de Boerekreek moeten afrekenen met Steven Van Herseele, Bart Decru, Arnout Volckaert, Joeri De Buck en Johan Smolders. Uitkijken is het ook naar de prestaties van de belofte Sander Dobbelaere (SMO-Triatlon Team), die in de voorbije wedstrijden bewees dat hij in een super conditie verkeert. Bij de dames staat een eveneens sterk deelnemersveld aan de start met Anne Marie Dupont, Terese Van Laere, Hanna Aerts, Bianca Bellekens, Peggy Claerbout en topfavoriete de Lovendegemse Joke Coysman.

Om 12.30 uur weerklinkt het startschot aan de Boerekreek. Tussen 12.30 en 15 uur wordt alle verkeer langs de omloop geweerd om de veiligheid van de atleten te garanderen. Omstreeks 14.15 uur wordt de eerste atleet aan de aankomstlijn verwacht. Ook de aankomst en de wisselzones bevinden zich ter hoogte van het provinciale centrum. Voor meer informatie, raadpleeg www.sportraadsint-laureins.be (voor een uitgebreide deelnemerslijst en parcours) of de voorzitter van de sportraad Higan Holderbeke (0475/63 57 25).

Met Raph en Marian valt altijd wat te beleven

Picture14_228 Onze Nieuw-Zeeland -correspondent Raph Thienpont en zijn Nederlandse vriendin Marian waren de voorbije weken op ‘vakantie’ in België, vandaar dat het vanuit ‘downunder’ wat stil is gebleven. Maar nu zijn ze - zij het niet zonder hindernissen - terug aan de andere kant van de wereld. En zie, meteen kroop Raph weer in de pen om ons hun wedervaren te vertellen.

Lees verder

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!