Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Scouts en gidsen maken lekkere paprikasoep

Koken_op_kamp_finale Jeugdwerknet wou het beste kamprecept onder de Vlaamse jeugdbewegingen zoeken. Tientallen jeugdbewegingen gaven hun recept in de databank op hun website in. De 10 beste gerechten werden dan als finalisten uitgenodigd om hun gerecht live in 1 uur tijd klaar te maken waarna een jury het beste kampgerecht zou bekronen. Leidster Lies Janssens (19) van Scouts en Gidsen Baden-Powell stuurde haar recept voor paprikasoep in en werd hiermee één van de finalisten. Op zaterdag 28 juni volgde dan de strijd tussen de 10 finalisten. De paprikasoep van de Eeklose scoutsgroep moest het opnemen tegen de andere gerechten, vaak van kookouders met tientallen jaren ervaring in het foerieren. De soep viel daarom net buiten de prijzen. De hoofdvogel werd afgeschoten door een recept voor pannenkoeken gemaakt van oud brood. Volgens Lies de terechte winnaar en een gerecht dat ze zeker deze zomer op kamp eens wil uitproberen. Op de foto zien we Lies (rechts) en 'proefkonijn' Karen Engels voor het oog van de televisiecamera's.

Sander Dobbelaere wint prima verlopen Rhino-triatlon

Rhinopodium   De debuuteditie van de Rhino-triatlon mag een succes genoemd worden: er verschenen 176 atleten aan de start in de Eeklose jachthaven voor 1000m zwemmen, 38km fietsen en 10 km lopen. De Rhino-triatlon was een initiatief van twee leden van de Meetjeslandse Triatlon Vereniging, van het eerste uur: Philippe en Luc De Wispelaere uit Eeklo.  De Watervlietse atleet Sander Dobbelaere (21) schreef de eerste Rhino-triatlon op zijn palmares. De tweedejaarsstudent electromechanica won met overmacht voor zijn teamgenoot Frederik De Vreese, die de Evergemse atleet Steven Van Heirseele knap afhield. De Eeklonaar Filip Lasoen legde beslag op een knappe 5e plaats. De tennisleraar staat volgende week van start in de Ironman Frankfurt en hoopt er mee te dingen voor een Hawaii ticket. Bij de dames won Françoise Wellekens voor Peggy Claerbout en Rayner Rachel (Australië). SMO-atlete Melanie Matthys werd knap 4de en de Maldegemse Floor Devriendt eindigde als 7de dame. Het was een zeer geslaagde eerste editie, de Meetjeslandse atleten kijken hoopvol uit naar de editie 2009.

Lily Fiers is een VTBaby...

Babyontheblog_gr_2

Lily Op 26 juni werd Lily Fiers geboren. Ze was bij haar geboorte 49 cm groot en woog 2,89 kg. Haar papa en mama zijn Monika en Jeroen Fiers, de trotse grootouders zijn VTB-voorzitter Luc Fiers en zijn echtgenote Suzy Heene.


Ook zin in een wereldwijd geboortekaartje-met-foto? Stuur een berichtje en een foto van de pasgeboren (bij voorkeur Eeklose) baby naar eeklo@nieuwsblad.be en wij doen de rest. 

Steven Van Vooren schittert in Pennsylvania

Stevenvanvooren De Eeklose wielrenner Steven Van Vooren heeft er een schitterende Ronde van Pennsylvania (USA) opzitten. Steven, die rijdt voor de Johan Bruyneel Cycling Academy, won dinsdag de 3,5 km lange proloog in Philadelphia en startte meteen in de American Eagle leiderstrui. ‘Dit is een belangrijke test voor mijn team en mezelf’, zei Steven na afloop van zijn indrukwekkende tijdrit (48,837 km per uur!). Ook dinsdagnamiddag na de eerste rit in lijn (50 km) in Philadelphia behield Steven Van Vooren de gele leiderstrui. Woensdag 25 juni werd de gele trui van Steven fors aangevallen, maar de Eeklose renner hield slim stand. Op een imposante manier sloot hij aan bij een groepje vluchters en stelde zo zijn leiderstrui veilig. Ook in de 168 km lange rit op donderdag 26 juni kon Steven Van Vooren, met de hulp van een hardwerkend team, zijn leiderstrui behouden, nog altijd met de 3 seconden voorsprong die hij in de proloog bijeen fietste. ‘Ik ben een geviseerd renner’, zei hij na afloop, ‘maar mijn ploeg werkte zeer hard, ik weet niet of we dat de komende dagen met nogal wat klimwerk zullen kunnen volhouden.’

Vrijdag 27 juni in de Koninginnerit verloor Steven Van Vooren niet alleen bijna een minuut, maar ook de gele leiderstrui aan de Zuid-Afrikaan Christoff Van Heerden. Zaterdag kon Steven zijn positie handhaven en ging hij vanop de achtste plaats in het algemeen klassement, op 1 minuut van de Canadese leider David Veilleux de slotdag in.

Raph is jaloers van onze zomer…

Winter Raph Thienpont, onze correspondent in Nieuw-Zeeland, die ons een jaar lang bestookt met foto’s van de mooiste en meest zonnige plekjes aan de andere kant van deze aardkloot, is nu een beetje jaloers op ons Belgisch weertje. Beeld je dat eens in! In zijn maandelijks mailbericht stuurt hij dit keer foto’s mee van verkleumde zeemeeuwen, grijze wolken en ander winters vertier. Je zou pas echt compassie krijgen als je zijn tekstje leest…: ’Hier is het nu echt winter met veel regen en temperaturen tussen de 8 en de 15 graden. Door de regen blijft het de gehele winter groen met uitzondering van de Europese bomen en struiken die hun bladeren verliezen tijden die periode. De gaskachel wordt 's morgens en 's avonds aangestoken om de kilte te verdrijven in de woonkamer. Nu is het de tijd om computerwerk te verrichten.'

Meeuwen 'Het begon verleden weekend met hevige regenbuien en felle windvlagen. De maandag was het nog slechter met krachtige stormen en af en toe een donderslag. Van de periode die ik in Nieuw Zeeland verblijf heb ik het nog maar een keer horen donderen of zien onweren. De volgende dagen was het een echt hondenweer met onweders, hagelbuien en blikseminslagen. De wegen lagen soms wit van de hagel wat zeer zelden is voor het gebied rond de stad Auckland. Meer dan honderden blikseminslagen op een uur. De temperaturen zijn tussen de 7 en de 13 graden,maar door de wind krijgt men een kouder gevoel. In de haven van Auckland lagen de veerdiensten stil naar de verschillende eilanden of andere gebieden in de omgeving. Er waren al verschillende ongelukken gebeurd bij het aanmeren van de ferry's aan de aanlegsteigers door de hevige wind of de hoge golven. Op de wegen lagen ontwortelde bomen of werd alles onderbroken door grondverschuiving of wateroverlast. Sommige dorpen of gebieden zijn dan afgesneden van de rest van de wereld. In andere gebieden was er geen elektriciteit, telefoonof internetverbinding door de afgeknapte kabels. Alle bekabelingen zijn hier trouwens bovengronds. Ik hoop dat het bij jullie zomer is. Groetjes vanuit het natte,kille Auckland!’
den Raph

Filip Maenhout en zijn gezin komen even naar huis

Stefgeorge_2 Eeklonaar Filip Maenhout werkt als ontwikkelingswerker voor Broederlijk Delen op het platteland in Kumbo (Kameroen). Daar woont hij met zijn echtgenote Djoumai en zijn twee zoontjes Stef Gnaneng en George Naroua. Voor ‘Eeklo blogt’ schrijft hij elke maand zijn wedervaren neer, maar straks, op 31 juli, komen Filip en zijn gezinnetje voor een paar weken naar huis, naar Eeklo.

Filip Maenhout: ‘Op 10 juni vierden we de eerste verjaardag van George Naroua. George zet zijn eerste pasjes, nogal onzeker doordat hij al enkele keren onzacht mocht kennismaken met moeder aarde. Stef Gnaneng heeft net de eerste kleuterklas achter de rug en mag met brio naar de tweede kleuterklas. Hij wordt op 9 juli 4 jaar! Mijn echtgenote Djoumaï is haar enig jaar informatica aan het beëindigen, begin juli krijgt ze haar diploma. Ze heeft serieus het computervirus te pakken en denkt zich verder te specialiseren in deze materie. Ikzelf heb op 1 juni jl. mijn contract voor twee jaren verlengd (tot einde mei 2010), waarschijnlijk de laatste twee jaren van werk in dit Project. Eind juli komen we op vakantie naar België voor een drietal weken. We komen aan op 31 juli en vertrekken terug naar Kameroen op 22 augustus.

Misschien mogen we elkaar ergens ontmoeten?’

Eén dag extra braderie

De koopjesjagers hebben geluk! Gisteravond startte in Eeklo-centrum de zomerbraderie, die normaal kleinschalig voorzien was en drie dagen zou duren. 'Maar dat is een beetje uit de hand gelopen', meldt Didier Rotsaert van Shopping Boelare, één van de organisatoren: ‘We willen vanaf volgend jaar met een nieuw concept uitpakken en zouden het nu iets beperkter houden, maar ineens haken alle dekenijen toch in, zodat we nog een aardig aanbod hebben, mét een leuke muziekwedstrijd op touw gezet door Christophe Moens, en mooie prijzen. Bovendien duurt de braderie vier in plaats van drie dagen: niet alleen vrijdag, zaterdag en zondag, maar ook maandag is nog braderiedag. Op die manier sluiten we naadloos aan bij dinsdag 1 juli, dag waarop de solden beginnen…’

Nieuwe gidsen voor het mooie Meetjesland

Gidsen_2 Zeven cursisten hebben donderdagavond in Het Metselaarshuis in Gent hun certificaat "Regiogids Meetjesland en Leiestreek Oost" in ontvangst genomen. Het zijn de eerste afgestudeerden van de nieuwe opleiding Gids en Reisleider. Voortaan wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende toeristische regio's van Oost-Vlaanderen. De zeven cursisten hebben een opleiding van twee jaar achter de rug. In het eerste jaar kregen ze algemene geschiedenis, kunstgeschiedenis, natuur- en landschapskunde, bronnenstudie en ook de praktijk van het gidsen. Het tweede jaar omvatte een cursus over het Meetjesland en de Leiestreek, een stage en het schrijven en de uitvoering van een eindwerk. De zeven geslaagde cursisten zijn: Clement Callens, Hanne Couckuyt, Ann Gysels, Eddy Matthijs De Zutter, Erika Polet, Godfried Stockman en Luc Vermeylen. (foto Bart Van Damme)

Eerste dag van de markt was voltreffer

Marktdag Je kon gistermorgen op de koppen lopen tijdens de wekelijkse donderdagmarkt. Er was niet alleen het fraaie zonnetje, maar ook de debuuteditie van de ‘Dag van de markt’ zorgde voor extra animo en lachende gezichten. En dat iedereen het marktgebeuren op zijn of haar manier beleeft, blijkt uit deze foto van huisfotograaf Awbeir, die tussen de kraampjes op de loer lag… (foto Albert Everaert, meer foto’s op http://blog.seniorennet.be/awbeir)

Lotjen is nu ballonvaarster

Lotjeballon

Lotjen voor het stadhuis kreeg vanavond haar vijftiende kostuumpje: het team van de Balloonmeeting paste het beeldje van Jeannine Van Landschoot een ballonvaarderspakje aan. Het beeldje werd onthuld door voorzitter Guy Bral, Kris en Eric Wille van het Balloonteam, burgemeester Koen Loete, toerismeschepen Ann Van Den Driessche en VVV-voorzitter Amedé Vertenten. Dat gebeurde onder het zingen van het Herbakkerslied en van Lo-lo-lotjen door de immer zoetgevooisde VVV-leden. Het programma van de Balloonmeeting (een driedaagse: vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juli) oogt veelbelovend met vier vluchten: een op vrijdagavond, een op zaterdagavond, een op zondagmorgen en een op zondagavond. Als de weergoden meewillen natuurlijk...

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!