Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Tien om bijna te zien…

Regio_vakantiefoto_gr

Totz Na het mislukte Planckendael-avontuur (zie 23 juli), wilden de kleine De Waeles dinsdagavond naar Blankenberge voor de opnames van ‘Tien om te Zien’! Maar ook deze uitstap werd geen onverdeeld succes, zucht papa Christophe: ‘Na een uurtje zoeken om een parkeerplaats te vinden konden we niet  dichter bij het podium geraken dan op 200 meter.  Gelukkig had Tibo zijn verrekijker mee! De pier gaf ons nog het beste zicht op het podium. Maar ‘Tien om te zien’? Niet voor ons, alleszins. We stonden zowat op de laatste rij en hebben... geen enkele van de tien gezien! Tibo was formeel: ‘Geef mij maar de Balloonmeeting, daar kan ik zowel voor de optredens als voor het vuurwerk op de eerste rij staan.’ We gaan alvast een plaatsje op de eerste rij reserveren voor het Herbakkersfestival want we zijn ervan overtuigd dat je voor goede optredens niet altijd ver van huis moet zijn. Het programma ziet er alvast veelbelovend uit, een pluim dus voor de Festival-crew!’

Ook leuke, originele of… mislukte vakantiefoto’s? Mail ze ons en wij zorgen voor een opsteker op deze blog: eeklo@nieuwsblad.be.

Nicole heeft een kater in Salou…

Regio_vakantiefoto_gr

Salou1 Deze vakantiefoto’s werden me toegestuurd door Nicole De Bleecker. ‘Terwijl onze kater Marouf onze camperplaats bewaakt, kunnen wij genieten van een heerlijk fris pintje bier in het zwembad van camping Sanguli in Salou (Spanje).’

Ook leuke of verrassende vakantiefoto’s: één adres eeklo@nieuwsblad.be!

Salou2

Tourwinnaar Carlos Sastre in het Meetjesland!

Carlossastre

Het is wel niet in Eeklo, maar dit wil ik mijn bloggers niet onthouden. Deze namiddag was niemand minder dan de kersverse Tourwinnaar Carlos Sastre te gast in het Meetjesland, meer bepaald in café Verloren Hoek in Aalter, waar hij door zijn supportersclub enthousiast werd onthaald. Vanuit Aalter trok Sastre naar het UZ Gent, waar hij een bezoek bracht aan de kinderkankerafdeling en nadien gaat het richting Aalst voor het naTourcriterium. (foto Michel Moens)

Drukke tijden voor toeristisch kantoor

Pa_cartoon_56

Rudi Maenhouts Girls Kalender bracht flink op

Ermkalender De opbrengst van de eerste ERM Girls kalender (een cheque van 1.250 euro) werd gistermiddag op het podium op de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten overhandigd aan het kinderkankerfonds UZ Gent. Aangezien de Gentse Sofie Mora, actrice in Familie op de cover staat van de tweede ERM Girls kalender overhandigde zij, samen met haar groepsleden van Popz en met fotograaf Rudi Maenhout, de cheque aan professor Barbara De Moerloose van het UZ Gent. Naast Sofie Mora prijken volgende dames op de volgende ERM Girls Kalender, die half november uitkomt: Sylvie De Caluwe, Karolien Van den Neste, Marjolein Lecluyze (Sofies Popz-collega's), Véronique De Kock, Virginie Claes, An Jaspers, Barbara Steeman, Elise Van den Branden, Charlotte Dhooge, Kim Van Oncen, Isabelle Cornelis en Cynthia Reekmans. Ook nu schenkt Rudi de opbrengst aan het vzw kinderkankerfonds UZ Gent. (foto Rudi Maenhout)

Awbeir maakt ballonfoto van het jaar

Ballonkerk

Huisfotograaf Awbeir heeft zich vanmorgen werkelijk overtroffen: tijdens de ochtendvlucht voor vroege vogels lag hij met de telelens in aanslag en maakte dit schitterend duet van een luchtballon met de weer van stellingen bevrijde kerktoren. Ook vanavond kan allicht nog genoten worden van het kleurenspektakel van de balloonmeeting. En om de (spijtig genoeg anonieme) kritikasters van antwoord te dienen: kwaliteit gaat boven kwantiteit! (foto Albert Everaert)

Lekkere oliebollen op de donderdagmarkt

Regio_vakantiefoto_gr

Manon 'Alles is een beetje vakantie als je er zelf een feestje van maakt', zegt marktleidster Ilse Schoors, die donderdag haar dochtertje Manon (5) op een zak heerlijke oliebollen trakteerde, en die werden meteen soldaat gemaakt aan de fontein op de Markt.

Ook leuke, mooie of originele vakantiefoto's? Stuur ze ons toe (eeklo@nieuwsblad.be), wij zorgen voor een wereldwijd vakantiekaartje.

Wielercomité Eeklo bedwingt de Col d'Aubisque

Op zondag 10 augustus is het precies 40 jaar geleden dat Wielercomité Eeklo boven de doopvont werd gehouden. Weliswaar toen nog onder de naam VC ’t Meetjesland. Dit mocht niet ongemerkt voorbijgaan, dus besliste een aantal leden een fietsreis te organiseren naar de Col d’Aubisque in de Pyreneeën.

Col_daubisque015 Zo vertrokken Luc Aercus, Danny De Crop, Marc Droesbeke, Marc Mallezie, Ronald Roesbeke, Eddy Van Herzeele, Paul Van Vooren en Gilbert Vansteenland voor de 1200 km lange tocht. Ze werden begeleid door Christ De Maertelaere en Margriet De Rijcke. Ze bestuurden de volgwagen van sponsor Huysman Bouw en stonden in voor de bevoorrading onderweg.

Terwijl het thuisfront steen en been kloeg over het koude en natte weer hadden de deelnemers de weergoden aan hun zijde. Elke dag temperaturen boven 25 graden, een stralend blauwe hemel en een zon die volop van de partij was, maakten het fietsen aangenaam. Dagelijks werden ritten tussen 150 en 200 km afgelegd.

Col_daubisque621 Vorige zondag konden ze met zijn allen probleemloos de voet van de beoogde col bereiken. Gelukkig bleven ze ook grotendeels van pech gespaard. We noteerden slechts 2 lekke banden op de hele reis. Maandag 21 juli moest dan de kers op de taart gezet worden met de beklimming van de Col d’Aubisque. Bij de start was niet iedereen er gerust in. Vooral Gilbert niet. Met zijn 69 jaar de oudste deelnemer, en aan zijn eerste fietsreis en zijn eerste col toe. Bovendien lieten de weergoden hen nu wél in de steek. Aan de voet was het nog warm en droog, maar hoe hoger ze kwamen hoe natter en kouder het werd. Boven op de top noteerden we slechts 8°C. Maar iedereen haalde de top zonder voet aan de grond te zetten.

De afdaling moest in alle voorzichtigheid gebeuren. Door de mist was de zichtbaarheid miniem en bovendien lagen de wegen er ondertussen kletsnat bij. Maar iedereen haalde vlot terug het hotel. Daar waren alleen maar glunderende gezichten te zien en werd nog duchtig nagekaart over de geleverde prestatie.

Balloonmeeting nu al geslaagd

Ballonleloup

De Balloonmeeting is nu al geslaagd, want gisteravond gingen alvast een tiental ballonnen meer de lucht in de vorig jaar het geval was... Het leek aanvankelijk té winderig om te vliegen, maar toch lieten tien piloten zich niet pramen en kozen ze voor een vluchtje in het Meetjeslandse luchtruim. Onder de moedigen ook één Eeklose ballon, die van Geert Leloup. En vandaag en morgen hoopt men telkens meer dan honderd ballonnen de lucht in te kunnen sturen.

Dikkedunne Intussen kon het stadspersoneel en familie genieten van een lekkere barbecue tijdens een personeelsfeest in de VIP-tent van de Balloonmeeting, een nieuw en fel gesmaakt initiatief. Laurel en Hardy zorgden daar voor de vrolijke noot! En dat wakkerde bij sommigen de dansmicrobe aan...

De Kanaaltrek: dag 4 (slot)

Kanaal25 De kanaaltrek zit erop, het was een boeiende, leuke en zonnige ervaring, maar dat hebben de bloggers en de lezers van Het Nieuwsblad de voorbije dagen wel al gemerkt. Na een kort nachtje ('t was zo lekker en zo zalig op het terras van Het Bloemenhof in Dudzele) hadden fotograaf Michel Moens en ik ook vandaag een pak verrassende ontmoetingen. Vanmorgen vroeg al zaten we bij Frank Callewaert, de zaakvoerder van het bekende restaurant 'De Siphon' die een tip had voor de mensen die het Schipdonkkanaal willen verbreden: 'Doe de kanaaltrek eens over!'

Kanaal26 De tocht langsheen het Schipdonkkanaal tussen Damme en Heist is dan weer een stuk minder fraai, vanwege de havenindustrie die landinwaarts in opmars is. Een mooi staaltje daarvan is de foto van deze herder met schapen op de middenberm tussen Schipdonk en Leopold, maar met gasterminals en autotreinen op de achtergrond...

Kanaal27 Aan het natuurreservaat de Kleiputten van Heist botsen we op wielertoerist Lucien Schauvliege uit Sleidinge, die regelmatig van bij hem thuis naar hier fietst langs het kanaal.

Kanaal28 En dit is dan het punt waar we vier dagen naartoe gefietst hebben: het einde van het Schipdonkkanaal (rechts en een stuk hoger van het Leopoldkanaal, dat links te zien is).

Kanaal29 Overal waar je komt langs Vlaamse wegen, kom je Eeklonaren tegen: wie troffen we vanmorgen in Zeebrugge op de brug vlakbij de pompgemalen aan? Jean van de Stock Vermeersch-Andries uit de Leopoldlaan...

Lees morgen het laatste deel van de kanaaltrek in Het Nieuwsblad. En als u wilt reageren op de reportagereeks, aarzel vooral niet!

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!