Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Triatleet Dirk Hellebuyck gehuldigd in Almere

Dirk_met_bike SMO-atleet, de 41-jarige Dirk Hellebuyck, werd gisteren gehuldigd in Almere voor zijn tiende finish in de triatlon daar. Hij nam nadien voor de elfde keer deel aan de traditionele afstand over 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Dit werd zijn laatste lange afstandswedstrijd.

Filip Maenhout leeft tussen twee culturen

Eeklobezoek1 Eeklonaar Filip Maenhout werkt als ontwikkelingswerker voor Broederlijk Delen op het platteland in Kumbo (Kameroen). Daar woont hij met zijn echtgenote Djoumai en zijn twee zoontjes Stef Gnaneng en George Naroua (zie foto op de trappen van het stadhuis). Begin augustus was hij met zijn gezin een paar weken op bezoek in Eeklo, en daar stelde hij vast dat hij eigenlijk tussen twee culturen leeft.

Lees verder

Michel Moens heeft levenslang fotomodel

Trouwmichel1

Trouwmichel2 Deze middag is mijn goede vriend en collega, de welbekende persfotograaf Michel Moens in het huwelijk getreden met zijn hartsvriendin Katty De Sutter. Het koppel arriveerde op het stadhuis in een stoet die in de groenwitte stadskleuren was getooid.

Op het stadhuis kreeg Michel het even warmpjes toen hij voor schepen van burgerzaken Ann Van Den Driessche aan Katty het ja-woord moest geven.

Trouwmichel3 Maar na een klinkende zoen van Kattiebeer was hij er weer bovenop. Michel en Katty, gefeliciteerd en nog veel mooie, gelukkige jaren samen. En vergeet niet, in het trouwboekje is plaats voor veel kientjes...

(foto's Jasmien Van Hulle)

José gaat, Meike komt

Meike2

Vanavond werd door de gemeenteraad afscheid genomen van stadssecretaris José De Busscher, die na 31 jaar dienst met pensioen gaat. Hij werd namens de raadsleden gehuldigd door burgemeester Koen Loete, die José's dossierkennis, stiptheid en vasthoudendheid eerde. José kreeg van het stadsbestuur een schilderij van zijn favoriet Dirk Verstraete, voor zijn echtgenote Maria Van Bastelaere was er een goede fles wijn.

Meike1 Nadien volgde een ander plechtig moment, namelijk de eedaflegging van de nieuwe stadssecretaris Meike Van Grembergen, die vanaf maandag 1 september aan de slag gaat.

Meike3

Na afloop was er nog tijd voor een familiefoto op de pui van het stadhuis met alle raadsleden en familie die op deze plechtige zitting aanwezig waren.

Jose2 Meteen kon ook een historische foto getrokken worden van de afscheidnemende stadssecretaris José De Busscher met drie van de vier burgemeesters onder wie hij gewerkt heeft: van links naar rechts Erik Matthijs (1995-2006), Fons Coppieters (1977-1988) en Koen Loete (2007-heden). Ereburgemeester Roni De Waele (1989-1994) was verontschuldigd.

Fredjes café voorgoed verdwenen

Fredjes2

Deze middag ging het vroegere café van Fredje Reychler, café Moderne, later De Legende van Fredjen, voorgoed tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwe winkels en appartementen. Tientallen oud-klanten van Ann en Jan, de laatste uitbaters van het legendarische volkscafé, sloegen de sloopwerken druk becommentariërend gade. Huisfotograaf Awbeir miste geen minuut van de afbraak en moest noodgedwongen nadien al dat stof eens doorspoelen... (foto Albert Everaert)

Nieuwe minicrèche Habibi is een pareltje

Habibi Ouders die nog steeds op zoek zijn naar een knusse minicrèche waar hun baby van 8 weken tot 3 jaar kan opgroeien kunnen hun zoektocht staken. Vanaf 1 september kunnen ze terecht in de Eikelstraat 41b. Habibi staat garant voor een veilige en stimulerende omgeving waar ervaren kinderverzorgsters niet alleen klaarstaan om hun kindje te verzorgen maar vooral om het in de watten te leggen en te vertroetelen. De prachtige nieuwe speelzaal is gemaakt voor kinderhandjes – en oogjes. Het moderne en frisse interieur is volgens de meest strenge normen ingericht. In de slaapzaal kunnen de kleintjes slapen op een wolkje!

Nieuwe straat in Eeklo: de kopieerstraat

Facsimile1

Facsimile3 Sinds gisteravond is Eeklo een nieuwe straat rijker: de kopieerstraat! Lizzie De Vlieger en Frank Van Waes heropenden immers, op de hoek van de Paters- en Zuidmoerstraat, hun Kopiecenter Facsimile, in aanwezigheid van burgemeester Koen Loete en schepen Dirk Van de Velde en de Ondernemerskring OKEE. Blikvanger in de grotere, vernieuwde winkelruimte is de vier meter lange infotec kopieerstraat, waarmee kant en klaar geniete boekjes van vele tientallen bladzijden in een beweging kunnen worden gemaakt. ‘Toen we acht jaar geleden ’t Speelmanneken overnamen, hebben we voortdurend verder geprofessionaliseerd. Ons motto ‘wat niet perfect is, gaat niet buiten’, blijft ook nu overeind!’, aldus Lizzie. Meer info: Facsimile, Zuidmoerstraat 140 Eeklo (09-377.21.87 en www.facsimile.be).

Wilde achtervolging in Eeklo

Vanmorgen rond 8 uur werd Eeklo opgeschrikt door de uitlopers van een wilde achtervolging. Tijdens een patrouille in de Vrombautstraat hadden agenten een auto opgemerkt die zich eerder in de nacht in de Nieuwstraat in Kaprijke onder verdachte omstandigheden aan een controle wilde onttrekken. Toen de agenten deze morgen de auto wilden stoppen gaf de bestuurder opnieuw plankgas. Na een achtervolging van meer dan 20 minuten in en rond Eeklo, waarbij het vluchtende voertuig diverse gevaarlijke manoeuvers uitvoerde en onder andere het hek aan de parking van de stedelijke begraafplaats ramde, kon het op de hoek van de Désiré Goethalsstraat worden klemgereden. De bestuurder, de 25 jarige DBJ uit Eeklo had nog steeds een lopend verval tot sturen. De auto was evenmin verzekerd. De wagen werd in beslag gesteld.

De Kring zegt het met rozen

Roos1 Roos2 Wijkcentrum De Kring maakte vanmorgen op de donderdagmarkt (en eerder deze week al op diverse diensten) op een toch wel heel attente manier publiciteit voor haar werking en opnieuw startende activiteiten. De marktgangers kregen een roos, waaraan een kaartje hing met de contactgegevens, het aanbod in een notendop en een bonnetje voor een gratis drankje. Zo wil De Kring het aanbod bekend maken aan een totaal nieuwe groep mensen.

Roos3 Wijkcentrum De Kring vindt u in de Kaaistraat 32 te Eeklo (09-378.61.69 of www.wijkcentrumdekring.be).

Dit is nu een foto uit de oude doos!

Hoekboelare Sinds vandaag kun je dit beeld niet meer fotograferen. Vanmorgen ging het hoekhuis op het kruispunt Boelare-Molenstraat onherroepelijk tegen de vlakte. Op deze plaats komen straks nieuwe appartementen en winkels, maar de bouwheer beloofde om de sloop tegen het begin van het schooljaar rond te hebben. Vandaar de haast bij het slopen, en dat loopt niet altijd probleemloos, zoals onze trouwe blogger Jan Coemelck deze week aan den lijve ondervond: 'Zaterdag liep ik over het zebrapad vann De Koninck tot aan de Molenstraat, kijkende naar de afbraak in de Molenstraat. Vervolgens ga ik (letterlijk) het hoekje om om langs de ijzeren omheining te kijken naar waar vroeger 'Fredjen' was. Ik was nog maar een paar meter in de Boelare, toen ik als een katapult één van de fluorpalen tegen mijn linkerbeen kreeg. Die paal was aangereden door een vrachtwagen, maar ik was danig geschrokken dat ik noch de nummerplaat, noch de firma van de vrachtwagen heb kunnen noteren. Ik heb er een gezwel onder mijn linkerknie aan overgehouden. Ik zou er langs deze weg de mensen toch willen op wijzen dat ze in die buurt extra voorzichtig moeten zijn. De groeten van Jan, mee een serieus ei (letterlijk en figuurlijk)...' (foto Albert Everaert)

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!