Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Blauwe zone wordt ingevoerd

In het nieuwe parkeerplan, dat gisteravond (laat) op de gemeenteraad werd voorgesteld, zitten enkele opmerkelijke zaken. Zo is er de invoering van het gratis kwartiertje latentietijd: wanneer u (vanaf 1 januari) gauw even naar de bakker of de krantenboer wilt, hoeft u niet meer te betalen als uw bezoekje minder dan een kwartiertje in beslag neemt. Even ingrijpend is de invoering van de blauwe zone in de straten, vlakbij het centrum, waar het tot dusver gratis en onbeperkt parkeren was. Dat parkeren blijft er gratis, maar voor een maximum van drie uur (te controleren via de parkeerschijf). Met deze ingreep wil het stadsbestuur de parkeerdruk in deze straten indijken en voor meer circulatie zorgen. De oppositie vindt dit geen goed idee en noemt het een verschuiving van de problemen. Vanaf 1 januari 2009 zijn volgende straten blauwe zone: Koning Albertstraat (van Vermaststraat tot rotonde Tieltsesteenweg), Pastoor De Nevestraat (volledig), August Van Ackerstraat (volledig), Melkerij (volledig), Kaaistraat (volledig), Visstraat (volledig), Oostveldstraat (van Koningin Astridplein tot Hospitaalstraat) en Schuttershof (volledig).

Miss Svea blogt: mooie meisjes met elegante catwalkloopjes

Shoot_5 Miss Meetjesland 2008 Svea Minnaert zorgde voor een nieuwe blogbijdrage: een leuk verslag van een druk weekend voor de finalistes van Miss Meetjesland. Op zaterdag 27 september, dag van de klant, werd er net zoals vorig jaar een modeshow georganiseerd waarbij verschillende Eeklose kledingszaken hun nieuwe wintercollectie voorstelden. De modellen met dienst waren natuurlijk het Meetjeslandse elftal. En zondagmorgen waren we al vroeg paraat voor een ontbijtmodeshow in Waarschoot! (foto Annemie Dhaene)

Lees verder

Eeklo kiest voor Xander en Julie

Babyontheblog_gr

Xander, vijf maal bij de jongens, en Julie, drie maal bij de meisjes, waren in 2007 de populairste babynamen in Eeklo. Verdienstelijk tweede bij de jongens waren Landers, Robbe, Arthur, Lars, Dylan, Nathan, Rune en Lennert, die elk twee maal werden gegeven. Bij de meisjes waren Zoë, Silke, Lisa, Laurien en Amélie ook twee maal de favoriete naam van kersverse papa’s en mama’s.

Grof huisvuil: hou het netjes!

Grof1 Het grof huisvuil wordt aan huis opgehaald nu vrijdag 3 oktober (voor de straten waar er op maandag restvuil wordt opgehaald) en op vrijdag 10 oktober (voor de straten waar er op dinsdag restvuil wordt opgehaald). Grof huisvuil is het brandbaar restafval dat niet in de huisvuilzak kan, dat niet hergebruikt kan worden of niet voor recyclage in aanmerking komt. Het is de verzamelnaam voor grote stukken afval zoals een kapotte stoffen zetel, een versleten tapijt, een kapotte stoel of kast, een matras ...

Grof2 Om de ophaling correct en proper te laten verlopen, en toestanden zoals vorig jaar (zie foto’s) te vermijden, is er een aantal spelregels dat men in acht moet nemen:

1. Grof vuil dat nog bruikbaar is, breng je naar de Kringwinkel. Het materiaal kan zelfs door de ophaaldienst van de Kringwinkel gratis bij je thuis worden afgehaald.

2. PMD, papier & karton, glasafval, KGA, tuinafval of bouw- en sloopafval (dus ook afbraakhout) horen niet thuis bij het grof huisvuil. Dit wordt gescheiden opgehaald of ingezameld op het containerpark.

3. Klein brandbaar materiaal of restafval dat in de grijze zak thuishoort, is evenmin grof huisvuil. Het hoort bij het restafval dat wekelijks wordt opgehaald.

4. Het overige materiaal is wél grof vuil.

5. Oude metalen zijn geen grof huisvuil, maar worden door een aparte wagen opgehaald naar analogie met de grof huisvuilrondes. U mag dus wel oude metalen buiten plaatsen. Plaats het grof huisvuil en de oude metalen (badkuipen, oude fietsen… let wel: geen afgedankte elektrische en elektronische apparaten!!) apart voor uw deur om zo beide ophalingen vlot te laten verlopen.

Plaats het materiaal tijdig (vóór 6.30 uur ’s morgens) buiten. De ophaalrondes (van grof huisvuil zowel als van oude metalen) starten immers vroeg. Wie het materiaal niet correct buiten plaatst, te laat is of het materiaal dat wordt geweigerd buiten laat staan, bezondigt zich aan sluikstorten en kan hiervoor streng beboet worden.

Bij twijfel kan u contact opnemen met de milieudienst tijdens de kantooruren op het nummer 09-218 28 20 of surfen naar het afvalalfabet van IVM via www.ivmafvalbeheer.be, doorklikken naar afvalalfabet.

Schepen en sportfunctionaris samen in bad

Zwembad Sportschepen Dirk Van de Velde en sportfunctionaris Rik De Boever zijn dit weekend samen in bad geweest. En de pers was erbij om dit knus moment vast te leggen... Voor alle duidelijkheid: het gaat om een persbabbel in het compleet lege stedelijke zwembad waar momenteel met man en macht gewerkt wordt om alle tegeltjes opnieuw te voegen. Bedoeling is dat het zwembad op 20 oktober opnieuw (volgelopen) opengaat. Het is de eerste keer in veertig jaar dat dit hervoegwerk gebeurt, en naar verluidt was dit hoognodig. Ook de zwembadfilters werden vernieuwd en het chemicaliënzootje werd van onder het zwembad naar buiten gebracht.

M/V met macht: nek aan nek race tussen Loete en Wille

Paulwille In de poll van Het Nieuwsblad 'M/V met macht in Eeklo' is het, op 48 uur voor het sluiten van de stemming, bijzonder spannend. Na een wekenlange achtervolging heeft Open VLD-volksvertegenwoordiger Paul Wille (boven) vandaag de lang ongenaakbare CD&V-burgemeester Koen Loete (onder) ingehaald en zelfs voorbij gestoken. Allebei hebben ze rond de 35 procent van de stemmen, benieuwd wie het uiteindelijk gaat halen.

Kq0c0134_3 Piet De Baets (8,4 procent), Erik/Eric Matthijs (5,8 procent) en John Buyck (5,2 procent) hinken ver achterop. De poll loopt nog tot en met zondagavond. U kunt nog altijd stemmen, dat kan via de poll-lijst in de rechterkolom op www.nieuwsblad.be/eeklo.

Opvallende foto in foyer van De Herbakker

Naudts

Dit weekend start het nieuwe theaterseizoen van De Herbakker met twee uitverkochte (gratis) voorstellingen van Guido Belcanto en Lize* Accoe. Wie straks of later in het CultuurCentrum langsloopt, zal het in de foyer wel merken: een nieuwe opvallende, grote foto siert nu de muur. Samen met curator/coördinator Saar De Buysere organiseert De Herbakker immers jaarlijks een fotografie-wedstrijd. Eén geselecteerd werk krijgt een jaar lang een prominente plaats in de foyer van het cultuurcentrum. De laureaat voor 2008-2009 is Joachim Naudts. Naudts is naast fotograaf eveneens curator en organisator van tentoonstellingen en lezingen over fotografie in de ruime zin van het woord. Hij werkt occasioneel voor Extra, het fotomagazine van het FotoMuseum van Antwerpen en combineert deze activiteiten met zowel de opleiding tot Master in de Beeldende Kunsten, optie fotografie aan de KASK te Gent, als het geven van lessen (digitale) fotografie aan diverse instellingen.

Kasra Khavaran snookert tegen wereldkampioen

Paradox Snookerclub De Paradox stuurde vorig weekend twee Eeklonaren naar het allereerste Belgium Open Door tornooi in Duffel, waar niet alleen de veertig beste Belgische spelers aan de tafel verschenen, maar ook 28 kleppers uit de main tour (Mark Williams, Ken Doherty, Stephen Maguire, Shaun Murphy, Mark Selby…). De twee Eeklose spelers, Anthony Van Loocke en Kasra Khavaran, speelden zich in de kijker: ze overleefde allebei de eerste ronde. Anthony werd in de tweede ronde uitgeschakeld, maar Kasra mocht naar de volgende ronde, waar hij Shaun Murphy, de wereldkampioen van 2005, als tegenstander kreeg. Kasra verloor met 2-3, met breaks van 101 en 84! Snookerliefhebbers worden tussen 10 en 12 en 17 en 19 oktober in De Paradox verwacht voor het eerste rankingtornooi met de top van België. Gratis. Op de foto zien we Kasra Khavaran met Shaun Murphy.

KLJ neemt een frisse start

Vanavond start, op de bovenverdieping van de Blokhutten in de Sportlaan, het nieuwe werkjaar van de KLJ Eeklo. De jeugdvereniging houdt vanavond en zondagnamiddag een startactiviteit voor de 3 leeftijdsgroepen: +16 op vrijdagavond 26 september (20-23.30 uur) en -12/-16 op zondagmiddag 28 september (14-17 uur). Op deze activiteiten kunnen alle jongeren vanaf 8 jaar vrijblijvend en gratis kennis komen maken met de KLJ. Op deze manier kunnen zij zich uitleven en nieuwe vrienden leren kennen. KLJ Eeklo telt momenteel zo’n 95 leden. De startactiviteit is gratis, wie nadien lid wil worden betaalt slechts 15 euro voor een gans jaar! Meer info op www.kljeeklo.be.

Paul Dhoore strooit met beurstips

Dhoore3 Woensdagavond was VRT-journalist en beurskenner Paul Dhoore te gast in de Salons Mimosa. Hij kwam er op vraag van het LVZ (Liberaal Verbond van Zelfstandigen) praten over het beleggen en de beurs. Het werd een - overigens schitterend getimede - causerie op een heel bevattelijke manier met heel veel interactie van het publiek. Paul Dhoore stelde er ook zijn boek 'Rijk in honderd dagen' voor. Na afloop werden de vele gasten uitgenodigd op een voortreffelijk wandelbuffet, eigen aan de stijl van het huis. De avond met Paul Dhoore, die actueler dan ooit is, werd mogelijk gemaakt met de steun van het stadsbestuur van Eeklo en van Zakenkantoor Huysman. Op de foto zien we Paul Dhoore met LVZ-voorzitter Paul Van Hijfte-Ysebaert en LVZ-directeur Luc Soens (oud hoofdredacteur van Het Nieuwsblad).

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!