Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De Benjamin van Eeklo

Babyontheblog_gr

Benjamin Benjamin De Keukelaere werd op 1 juni 2008 geboren en woog bij zijn geboorte amper 1.280 gram, hij was 38 cm groot. Benjamin, het zoontje van Stijn De Keukelaere en Eveline Demeyer, verbleef 54 dagen op de dienst neonatologie in het AZ Alma. Papa en mama bedanken alle verpleegkundigen van die dienst voor de goede zorgen. De meter van Benjamin is Marleen Willems, de peter Noël Demeyer. Benjamin was dus écht de benjamin van Eeklo...

Bouwwerken Sint-Antonius schieten goed op

Bouwsintantonius2

Bouwsintantonius1 Vanmorgen vond in de Sint-Antonius school te Balgerhoeke een tentoonstelling plaats rond ‘Bouw en techniek’. Dat is daar een héél actueel thema, want men is er momenteel bezig met de bouw van enkele nieuwe klaslokalen. Ieder klasje (kleuter en lagere) mocht een thema uitbeelden in verband met het nieuwbouwproject. De school moet af zijn tegen september 2009. (foto’s MAG)

Tom met Eglantier-spaghetti naar finale X Factor

Eglantier1

Als Tom Eeckhout binnen enkele weken de finale van X Factor haalt, dan zal dat voor een deeltje toe te schrijven zijn aan de lekkere spaghetti van De Eglantier. Daar mocht Tom gisteravond uitgebreid tafelen met enkele fans, die de oproep van het stadsbestuur hadden beantwoord om via email promotie te maken voor de Eeklose deelnemer aan het VTM-programma. Tom keuvelde honderduit met de gelukkigen Anneleen Leloup, Christine Van de Rostyne, Lisa Demets en Ruth Clincke (op de foto samen met Freddy en Monique van de Eglantier).

Eglantier3  Bakkers Peter en Tammy van Bakkerij Dhaese zorgden nadien voor het verrassingsdessert: een heuse Tom-taart met enkele foto's van het nieuwe meisjesidool. Op de foto zien we Tom met de Dhaese-kinderen, het dochtertje had zelfs een mooie tekening voor Tom gemaakt.

Eglantier2_2 Ook papa Rudy, mama Martine en de broers Wim en Sam (en vriendin) genoten samen met burgemeester Koen Loete en de pers van de Eglantier-gastvrijheid. Nu is het alvast duimen dat Tom woensdag een ronde verder geraakt, zodat op de finale-avond van 17 december een feestje kan gebouwd worden in Eeklo. (foto's Michel Moens)

Rode Kruis huldigt 32 verdienstelijke bloedgevers

Pa_cartoons6 Gisteravond vond in de Salons Mimosa het jaarlijkse bloedgeversfeest van het Rode Kruis plaats. Hieronder vindt u de namen van de 32 gelauwerden van dit jaar. Een dikke proficiat!

Getuigschrift en bronzen legpenning ‘De Pelikaan’ voor 20 bloedgiften Carlos Boone, Charlotte De Baere, Marianne De Vlieger, Hendrik Lacayse, Hans Neyt, Daniel Oreel, Ingrid Pots, Marleen Roegiers, Dirk Steenbeke, Jurgen Van Daele, Luc Vandevelde, Guido Vermeire en Sylvie Vlaminck.

Getuigschrift en bronzen erkentelijkheidsmedaille voor 40 bloedgiften Paul De Bruyckere, Jan Ginneberge, Antoine Houwenhuyse, Hille Jansen, Tanja Jocque, Luc Onderdonck, Marleen Proot en William Rijckaert.

Getuigschrift en zilveren kenteken voor 60 bloedgiften Myriam Bommele, Chris De Vogelaere, Erwin Hongenaert en Franklin Jocque.

Getuigschrift en gouden kenteken voor 80 bloedgiften Patrick De Baerdemaeker, Rita Decock en Peter Van der Meulen

Getuigschrift en medaille van verdienste met zilveren palmen voor 100 bloedgiften Charline Deklerck

Bedankingsgetuigschrift Romain De Baets, Kristiaan Peere en Jeanine Van Der Jeught.

Opa's en oma's slepen kleinkinderen voort

Grootouderfeest_de_tandem Vorige donderdag waren alle grootouders van de kinderen van basisschool de Tandem uitgenodigd op het jaarlijks grootouderfeest. In de lagere school mocht iedereen hun spelletjestalent bovenhalen. Oma's en opa's probeerden hun kleinkinderen de loef af te steken of genoten gewoon van alle gezelschapsspelen voor groot en klein. Bij de kleutertjes werd in het kader van het jaarthema van de school 'Creatief in beweging' Sherborne gegeven. Sherborne is een bewegingspedagogiek die de ontwikkeling van een stevig basisvertrouwen en creatieve zelfexpressie stimuleert. De kleuters konden genieten van het voortgesleept worden door oma of opa (zie foto) en van een heerlijke massage. De voormiddag werd afgesloten met een heerlijk stukje taart.

Stad betaalt kwart van Buzzy Pass terug...

Pa_cartoon_510

Het bestaat: een sneeuwdeken!

Sneeuwdeken De mensen hebben het bij gure weersomstandigheden wel eens over een sneeuwtapijt of een sneeuwdeken. Welnu, deze foto, toegestuurd door Rita De Baets uit de Kriekmoerstraat, bewijst dat een sneeuwdeken écht bestaat. De foto werd zondagavond ter hoogte van het postkantoor in de Stationsstraat genomen. (foto Rita De Baets)

Tom bij de laatste vier in X Factor!

Img_7705

Craig David stak zijn lof voor de 'Seven Days'-vertolking van onze Tom Eeckhout (op de foto naast Hadise) niet onder stoelen of banken: Tom bracht een zeer moeilijke song op een schitterende manier en was zelfs zo zelfzeker dat hij het podium afstapte om (opnieuw) Do het hof te maken. Met zijn tweede nummer ('I don't want to miss a thing' van Aerosmith) bewees Tom andermaal wat voor knappe stem hij heeft. De juryleden Kris Wauters en Do vonden de zangprestaties prima, maar waren té weinig verrast: 'Misschien was je bij de startuitzending al véél te sterk', zei Do. De kijkers beslisten uiteindelijk over het lot van Tom, en Hadise noemde hem als eerste die mag blijven! Dus volgende week is het nog maar eens Tom-time!

Duimen voor jarige Tom

Dsc_2984 Vanavond is het weer D-Day voor Tom Eeckhout: hij zit bij de laatste vijf finalisten van het VTM-programma X Factor! Tom legde al een heel mooi parcours af en verbaasde de voorbije weken muziekminnend Vlaanderen meermaals. Hopelijk lukt het vanavond opnieuw, dat zou voor hem alvast een mooi verjaardagscadeau zijn. Tom (op de foto tussen Lester en Abdu) werd gisteren immers 19 jaar en mocht zijn medekandidaten trakteren op een X Factor-taart, gemaakt door bakker Peter en Ann uit de Raverschootstraat. Als u Tom een duwtje wilt geven naar de volgende liveshow, dan is uw sms-stem vanavond (vanaf 20.40 uur) onontbeerlijk. Doen! (foto Rudy Maenhout)

Voorbouw Zonneheem krijgt vorm

Zonneheemglas Huisfotograaf Awbeir passeerde deze week bij Dienstencentrum Zonneheem, waar de werkzaamheden aan de voorbouw in een definitieve plooi lijken te vallen. Geduld was de voorbije jaren in de Schietspoelstraat alvast een schone deugd, maar nu komt er blijkbaar schot in de zaak en werden de ruiten geplaatst. (foto Albert Everaert)

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!