Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Vedettenparade op het stadhuis

Dsc_7428 De laatste weken en maanden hebben zich nogal wat stadsgenoten tot ver buiten de stadsgrenzen op de meest uiteenlopende manieren in de kijker gewerkt en het stadsbestuur wil dat niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Tom Eeckhout werd finalist van het VTM-programma 'X Factor' en zong twaalf weken lang in de live-show.

Geoffrey2 Geoffrey De Bie werd verkozen tot De Knapste Man van België. Grace Cusse had het op één na knapste kontje, maar werd ook en vooral vaste mannequin voor Nicky Vankets. Pascal van Loenhout schopte het tot Beste Haarkapper van België. Sven Mallezie werd vorige week zondag in Aalter Vlaams Kampioen schaatsen op natuurijs. David De Geest dirigeert een Aalsters topkoor. En bibliothecaresse Martine Vermeire won de diversiteitsprijs met het 'Gents kookboek', waaraan ze een ruime bijdrage leverde.

Gracetopmannequin Zij worden allemaal met hun familie ontvangen door het stadsbestuur op maandagavond 2 februari.

Stadhuis prijst MNM

Jarenlang trokken zij naar het gemeentehuis om te schrijven over jubilees en andere huldigingen, gisteren waren de rollen omgedraaid. Collega’s MNM (Marc Van Hulle en Michel Moens) kregen lof voor hét Meetjesland, een boek in opdracht van het Davidsfonds waarmee ze in hun tweetjes meer dan 35.000 bezoekers naar (de hoofdstad van) het Meetjesland haalden. Wat ze niet wisten, was dat burgemeester Koen Loete nog meer bloemetjes zou uitdelen. Marc is 25 jaar journalist, Michel maakt al 30 jaar persfoto’s (samen goed om een 20-delige Winkler Prins over de streek samen te stellen).

De huldiging kwam er ook op een scharniermoment voor beide heren: Marc verlaat Taptoe en wordt vanaf volgende maandag communicatiechef van het fusieziekenhuis AZ Alma, Michel is al begonnen met belbussen. Ze mogen zeggen wat ze willen: het diepste van hun hart, dàt blijft bij de pers, journalistiek en die jacht op verhalen. Michel switchte wel eens van gazet, Marc is een échte Nieuwsblad-man en kreeg dan ook een gepast cadeautje. Collega’s waar hij in al die jaren mee samenwerkte zoals persmannen Martin Heylen en Willy De Buck, mediagoeroes als Piet De Baets of communicatiemadammen als Katty Van de Voorde maakten Het Marc-blad met mooie anekdotes én nog mooiere foto’s. (herken je hem?)

 

Willydebuck

 

Even persoonlijk: ik, als jongere journalist, ken Marc vooral om zijn kordate aanpak, de man die iedereen kent in Eeklo, een redacteur met een vlotte, humoristische pen, het hart op de tong maar ook op de juiste plaats en zijn prijzende, motiverende woorden als je de concurrentie voor bent. Waar je Marc zag, zag je ook Michel: hart én oog op de juiste plaats en geliefd wegens heel sympathiek en nen toffen peej. MNM, het ga jullie goed, al blijven wij natuurlijk verder samenwerken bij Het Nieuwsblad. In dat geval, MNM, let’s have a big time!

Gymclub Altis grossiert weer in medailles

Altis2 

Vorig weekend scoorde Gymclub Altis weer hoog op het provinciaal kampioenschap tumbling en trampoline in Overmere: de medailleoogst was indrukwekkend. Bij de miniemen haalde Sien Coppens goud en Melanie Verstraete brons. Ze sprongen voldoende individuele punten om, samen met Marte Piessens, door te mogen naar het Vlaams Kampioenschap over een kleine twee maanden. Celeste Van Hamme sprong netjes bij de beloften, alsook Laura Van Hecke die de zilveren medaille op haar naam mocht schrijven. Bij de juniores namen Lisa Cattoir en Sofie Van Rie risico's door moeilijker sprongen dan gewoonlijk te springen, wat, zelfs zonder medaille, een persoonlijke overwinning betekende. De oudsten moesten kampen tegen zware reeksen met hoge moeilijkheid, maar dat weerhield Aneleen Steyaert en Eva Nevejans niet om afgewerkte en gecontroleerde reeksen te springen. In dezelfde categorie haalde Evi De Baere tot haar grote verbazing brons en Jente Bontinck zilver. Trainster Ruth Byl is heel tevreden over dit resultaat. Met 5 medailles en voorlopig 6 Vlaamse selecties hebben ze redenen genoeg om het werk op die manier verder te zetten. Twee andere tumblers, Annelies De Baets en Elena De Mey, waren gekwetst maar kwamen toch supporteren.

Altis1 Bij de jongens-pupillen haalde Stef Verschoote opnieuw goud, bij de meisjes-pupillen was Trees De Vilder goed voor zilver. Bij de meisjes-benjamins bleek Marlies De Bock weer te sterk voor iedereen en met een prachtig parcours was de gouden plak verdiend voor haar. Pauline Van de Keere greep zilver, na een prachtige flikkenreeks, Laura Tondat was uitstekend op de trampoline en kreeg brons. Silke Pauwels (4de), Tine D'Hondt (7de), Claire Boon (8ste) en Margot Vangaever (9de) behaalden puike ereplaatsen. Met 5 medailles kon trainster Daisy Vermeire terugblikken op een heel geslaagd tumblingweekend.

Tenslotte kwamen er dit weekend ook nog 4 trampoline gymnasten in actie. Elles Schoonacker kaapte er bij de beloften meisjes mooi de bronzen medaille weg. Bij de juniors eindigde Eline Roeland op de 7e plaats. Valerie Van Den Eeckhout greep in het C niveau net naast de medailles en eindigde op een mooie 4e plaats. Mare De Coeyer tenslotte behaalde bij de benjamins een verdiende 5e plaats. Ondanks de afwezigheid van trainsters Sofie Vienne door bevallingsrust hebben deze gymnasten de voorbije maanden hard gewerkt om tot deze resultaten te komen. Ze waren dan ook zeer verrast toen bleek dat ‘hun’ trainster samen met babydochter Roos in Overmere aanwezig was om hen met raad en daad bij te staan.

PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Meidoornpti 

In de Basischoool de Meidoorn aan de Zuidmoerstraat is een unieke samenwerking ontstaan. Leerlingen van het 6de jaar uit het PTI helpen er de waterschade te herstellen na een lek door de vrieskou begin januari. Een leiding op de zolder van de school sprong kapot, waardoor 2 klassen van de lagere school, die klas van meester Geert en meester Johan, waterschade opliepen. Het water stroomde door het plafond en de muren naar het gelijkvloers waar het ook heel wat schade veroorzaakte in de kleuterklassen van juf Cathy en juf Nancy.

Meidoornpti2 De leerkrachten en de bereidwillige ouders stonden voor de zware opdracht om het natte boeltje op te kuisen, te drogen en de klassen zo snel mogelijk weer bruikbaar te maken. Maar ook de plafonds waren aan een grondige herstelling toe en daarvoor werd de hulp ingeroepen van de leerlingen van het PTI o.l.v. hun leerkracht én ouderraadvoorzitter Stefaan Augustijn.

En zo ontstond dus een unieke samenwerking waarbij de grote leerlingen van de ‘grote school’ aan de Roze, de kleintjes van de Meidoorn uit de nood helpen. Uiteraard zijn zowel de kleuters, de ouders als het personeel van de Meidoorn heel erg in hun nopjes met deze steun. Ze zijn meester Stefaan en zijn leerlingen dan ook erg dankbaar voor hun inzet!

Wie nog een handje wil toesteken kan een mailtje sturen naar waterschade@demeidoorn.be. Meer informatie en foto’s vind je op www.demeidoorn.be.

Veerle Ingels geeft forfait voor het WK Veldrijden

Ingelsveerle Geen Veerle Ingels, zondag op het WK Veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide. 'Na mijn opgave in de wedstrijd in Milaan is er na overleg beslist dat ik best niet deelneem aan het wk volgende zondag. Ik ga nu een rustperiode inlassen om me dan,langs de wegwedstrijden om, terug optimaal proberen voor te bereiden voor de volgende winter. Bedankt voor het begrip. Veerle.'

Meetjeslands feest op 4 maart in De Herbakker

Meetjesland Op 4 maart om 19.30 uur vindt in CC De Herbakker het event ‘Meetjesland, maak het mee!’ plaats. Het wordt een netwerkevent met huldiging van de Meetjeslanders van het jaar, artiesten (Johan Verminnen, Aardvark, …) en producten van eigen bodem. U steunt met uw aanwezigheid de goede zaak, want de opbrengst van de avond gaat integraal naar het regiomarketingfonds, bedoeld om van het Meetjesland een sterk merk te maken binnen Vlaanderen en Europa. Kaarten bestellen kan via www.meetjeslandersvanhetjaar.be, via chris@meetjesland.be of via 09-373.46.54.

Het recht in eigen hand

Regio_meetjeslanders 

Foto 1 filip Eeklonaar Filip Maenhout, zijn echtgenote Djoumai Yaya en hun twee zoontjes George Naroua en Stef Gnaneng zijn aan de slag in Kameroen. Maandelijks vertelt hij zijn wedervaren aan ‘Eeklo Blogt’. Deze maand heeft hij het andermaal over het ‘Volksgericht’.

'In mijn bijdrage van november 2008 mochten jullie lezen over Julius, een jonge werkloze huisvader die, om te overleven, zich in diefstal stortte. Door gebrek aan een juiste rechtsorde nam de plaatselijke volksgemeenschap de berechting op zich en werd Julius levend verbrand. Het is een van de vele voorbeelden van ‘Volksgericht’ in Kameroen met bijna altijd dodelijke afloop. Soms worden ook ‘onschuldige’ mensen op die manier berecht en vermoord. En daar wil ik het in deze bijdrage over hebben!'

Foto 2 corneille 'Corneille (foto) is een jonge, knappe en ambitieuze wiskundeleraar in een middelbare school van Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen. Ondanks het lage maandelijkse loon neemt hij zijn job ernstig en daarom is hij geliefd door zijn leerlingen. Een van zijn vrouwelijke collega’s, Delphine, werd smoorverliefd op Corneille. Op het eerste gezicht een mooi verhaal ware het niet dat Delphine samenwoont met Clement, een jaloerse jonge zakenman die van zijn vriendin heel veel houdt. Corneille voelt de verliefdheid van zijn collega maar hij heeft geen interesse voor haar, Corneille is immers verloofd en heel binnenkort gaat hij trouwen.'

'De laatste weken voelt Clement duidelijk aan dat Delphine hem niet meer de gebruikelijke aandacht geeft. Hij neemt de beslissing enkele bevriende (jaloerse) collega’s van Delphine te polsen in verband met zijn vriendin. Het onderzoek wordt een succes en het besluit is eensluidend: Delphine en Corneille vormen een koppel! Die nacht ten huize Delphine en Clement is niet gemakkelijk. Delphine ontkent haar verliefdheid op Corneille maar Clement voelt duidelijk aan dat er ‘iets’ is. Hij heeft een slapeloze nacht omdat zijn hersenen overactief zijn in het maken van een ‘plan’.'

Foto 3 markt 'Enkele dagen later zijn Clement en Corneille op de drukke voedselmarkt van Yaoundé (foto). Clement krijgt Corneille in het oog en beslist zijn plan uit te voeren. Wanneer Corneille op enkele stappen van hem staat begint hij te schreeuwen: ‘Een dief! Hij heeft mijn geld gestolen!’. De menigte aanwezig op de markt draait zich om naar Clement om te vragen waar de dief is. Clement wijst naar de nietsvermoedende Corneille en een tiental mensen, mannen en vrouwen storten zich op de verraste Corneille en brengen hem zware slagen toe. De menigte moedigt de beulen aan en iedereen is het erover eens: ‘Die man krijgt zijn verdiende loon! Mocht hij naar de politie gebracht worden dan was hij na een uur al vrijgekocht! Dit is een les voor andere dieven!’. De toegesnelde ordehandhavers kijken onmachtig toe…'

'Uiteindelijk bezwijkt Corneille onder de slagen en sterft ter plekke. Door jaloersheid werd een onschuldige man door het Volksgericht berecht en vermoord. Aan wie de fout? Clement? Delphine? De collega’s van Delphine? Het volk? Het rechtssysteem? De ordehandhavers? De kolonisatie (zie Deel I van het Volksgericht)? … Denk er nog maar eens over na… Een eensluidend antwoord is moeilijk te vinden. Het is waarschijnlijk een samenloop van omstandigheden…!'

Aan 110 per uur door het stadscentrum

In de nacht van zaterdag op zondag was er opnieuw een verkeersactie georganiseerd door de Politie Zone Meetjesland Centrum. Naast de reguliere diensten (onthaal en interventieploegen) werden 6 personeelsleden in uniform ingezet voor een specifiek toezicht naar verkeer en werd er tevens een recherche ploeg georiënteerd naar de aanpak van de drug-problematiek.

Gezien er tijdens deze nacht een fuif plaats vond in de sporthal, waren de controles vooral gericht op het centrum van Eeklo. Naast de problematiek van het dronken sturen was er dit maal ook veel aandacht voor fietsers en bromfietsers zonder goede verlichting. Er werden 10 onmiddellijke innningen (aan 50 euro per stuk) uitgeschreven voor fietsers die zonder verlichting reden. Twee bestuurders kregen een boete aangesmeerd wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee minderjarigen kregen een verplichte verkeersklas aan hun broek. Dit houdt in dat ze op woensdag namiddag tijdens hun vrije tijd een poos kunnen genieten van een verplichte bijscholing op het commissariaat ivm de naleving van de wegcode. Twee bestuurders van bromfietsen die te snel reden mochten te voet naar huis. Ze mochten hun bromfietsen op het commissariaat achter laten. Er zijn 4 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor fietsers die zich o.m. lieten voorttrekken door een bestuurder van een bromfiets, of die zonder handen reden op een sterk beijzelde rijbaan.

Op de 16 ademtesten die werden afgenomen bliezen 6 bestuurders positief!! Boeket van de week gaat naar een jeugdige bestuurder (hij had zijn rijbewijs minder dan 2 jaar) die in het centrum van Eeklo, op een spiegelglad wegdek 110 km/u reed op een plaats waar de max. snelheid 50 km/u is. Hierbij negeerde hij een rood licht en bij de blaasproef gaf het resultaat 0,41 milligram/l UAL aan. Hij zal zijn verhaal mogen uitleggen aan de politierechter.

Zoekertje van de week

Voor alle duidelijkheid: dit stond NIET in Taptoe...Advertentie

Raph en Marianne kregen Lembekenaars over de vloer

Luc en Ingrid januari 2009 003 Eeklonaar Raph Thienpont en zijn Nederlandse vriendin Marianne wonen al een tijdje in Nieuw-Zeeland en berichten regelmatig over hun wedervaren aan de andere kant van de wereld. Zo stuurde Raph me gisteren al een krantenbericht over de babymoorden van Dendermonde, van een nieuwswebsite downunder. Vandaag schrijft hij over een speciale ontmoeting, maar eerst wenst hij alle bloggende Eeklonaars de beste wensen voor 2009.
'Deze week was weer gevuld. Op dinsdag vertrokken de ouders van Marianne terug naar Nederland na een verblijf van vier weken Nieuw Zeeland. Door bemiddeling van zoon Dirk had ik vernomen dat dezelfde namiddag Luc Laureyns (van het tuincenter uit de Vrombautstraat in Lembeke, net op de grens met Eeklo) en zijn zus Ingrid op de luchthaven van Auckland aankwamen voor een tour door Nieuw Zeeland.
Marianne en ik besloten dan maar om op hen te wachten en deze verdwaalde zielen op te halen op de luchthaven. Groot was hun vreugde dat er daar iemand op hen stond te wachten.'
'Persoonlijk kende ik Luc en Ingrid niet dus wij wisten niet wie we voor ons zouden krijgen. Ik had 's middags vlug een karton gemaakt met 'LUC LEMBEKE' erop. Marianne en ik hadden reuze pret met al de personen die langs ons heen liepen.Er was een man die zei: 'Lembeke? Dat is België en die sprak ons aan om inlichting voor een huurauto. Die kerel was blij dat hij dat in het Vlaams kon vragen.Het was een Antwerpenaar.'
Luc en Ingrid januari 2009 020 

Voor Luc en Ingrid (achteraan op de foto in Skytower) waren de bedden klaar en ze konden na het avondeten en een vermoeiende dag uitrusten. Het was voor Marianne en mij hartstikke leuk eens een Vlaming (Eeklonaar, Lembekenaar) te mogen begroeten en ontvangen in het huis Titirangi. Na het ontbijt was er een tocht naar het Aratakicentrum en de omgeving van Piha. Ingrid was die dag jarig en wij hadden een diner in Skytower in Aucklandcity. Na een gezonde nachtrust zijn Luc en Ingrid vertrokken voor een tocht naar het Noorden van Noordereiland. Voor Luc was het even wennen om links te rijden en aan het stuur rechts. Wij vermoeden dat ze terug in Auckland zijn op zondag om daarna hun tocht verder te zetten naar het zuiden van het Noordereiland. Wij wachten op hun verhalen.'
Groetjes

den Raph  

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!