Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Parkeernood Guldensporenstraat tijdelijk gelenigd

Guldensporenparking Binnenkort starten de werken in de Guldensporenstraat. Het stadsbestuur had beloofd aan de bewoners dat er een tijdelijk parking zou komen zodat zij hun auto niet zo heel ver van hun huis zouden kunnen parkeren tijdens de werken. Op de oude terreinen van Sogeta, in Eeklo beter bekend als 'de vellenfabriek', is er nu een parking voorzien. Voor de bewoners van de Guldensporenstraat en omgeving houdt het stadsbestuur op woensdag 11 maart een informatievergadering. (foto Albert Everaert)

Treinsporen terug op hun plaats

Spoorovergang2 

Huisfotograaf Awbeir volgt de werken aan de spooroverweg Kerkstraat-Roze, vlakbij zijn deur, op de voet. Deze foto nam hij deze middag: 'Op dit moment is men bezig met de rails terug te leggen aan de Kerkstraat. Terug een hele klus voor die mensen. Want men kan er de sporen maar niet zo ingooien. Alles moet juist liggen. De werken schieten goed op en binnenkort zullen de treinen terug kunnen passeren.' (foto Albert Everaert)

Eeklonaar speelt mee in Mercator

Onze stadsgenoten liggen blijkbaar goed in de markt op televisiezender Eén. Nadat Carine Verbauwen en Roger De Vlaeminck hun streng trokken bij 'Eeuwige Roem', is het zondagavond de beurt aan Christophe Sevenoo (41), zoon van Arnold, en aan de slag bij AVS. Christophe, die momenteel met zijn gezin in Ursel woont, is één van de kandidaten van het nieuwe programma 'Mercator' dat zondag om 20.25 uur 'De Pappenheimers' komt vervangen. Volgens de VRT is 'Mercator' een soort 'De Mol' op zee. We duimen voor Christophe Se(e)venoo...

Awbeir gaat naar de mis

Kerkdeuren Awbeir ging deze week voor ons naar de mis en botste bijna op een glazen deur: 'Zijn de werken aan de kerktoren gedaan, binnen is men nog altijd volop bezig. Aan de inkomhallen zijn er nu glazen deuren geplaatst. Het orgel is volledig ontmanteld en de pijpen worden momenteel allemaal gekuist en hersteld.' (foto Albert Everaert)

Tom X-Factor is Eeklonaar van het jaar

Eeklonaar 

Tom Eeckhout, de finalist van X-Factor, werd vanavond door de CD&V-jongeren uitgeroepen tot Eeklonaar van het jaar 2008. Tom bracht Eeklo op een positieve manier in het nieuws en zette heel wat in beweging. Hij ontving uit handen van Jan Matthijs (rechts) en Freddy Deweerdt (links) een reuze-Kwak-glas en een mand Herbakkersbier. 'Die ga ik bij gelegenheid eens soldaat maken, zie', knipoogde een gelukkige Tom. (foto Michel Moens)

Twee riooldeksels, drie weken verkeershinder!

Op het Koningin Astridplein, ter hoogte van de autoparking en op het kruispunt met de Oostveldstraat, worden nu vrijdag 27 februari twee riooldeksels vernieuwd op het rijvak richting Markt. Het vervelende is dat de werken zelf maar één dag duren, maar het beton moet uitharden, zodat de werfzones afgesloten blijven gedurende een drietal weken. Dit betekent dat het verkeer op de N9 richting Markt aan de bushaltes aan het station op één rijvak wordt gebracht en dit tot voorbij het kruispunt met de Oostveldstraat. Het verkeer komende van het K.Astridplein of van de Stationsstraat kan de Oostveldstraat blijven inrijden, maar moet rond de werfzone.

Oerknal is vlucht door geluidsmuur

Eeklo en omgeving werd deze middag, rond kwart voor twee, opgeschrikt door twee enorme knallen. De mensen kwamen verrast en verbaasd de straat op om zich te vergewissen van de oorzaak van deze knallen. Het ging evenwel niet om een ontploffing of een andere calamiteit, maar 'gewoon' om twee F16 straaljagers die een tripje door de geluidsmuur maakten!

Buyck-monument wordt 'Oog voor Eeklo'

Rotondenacht Het rode kunstwerk op de rotonde aan Blommekens (watertoren) heeft een naam: het 'Oog voor Eeklo'. Donderdagavond 26 februari wordt het kunstwerk officieel onthuld door de weduwe van industrieel en ereburger John Buyck die het aan de stad heeft geschonken ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag. Het 'Oog voor Eeklo' is een ontwerp van Hilde Van Sumere en werd vervaardigd in de ateliers van Victor Buyck Steel Construction. (foto Albert Everaert)

Niels Albert en SMO sporttoppers van het weekend

Foto kampioenenhulde Eeklo Wereldkampioen Niels Albert heeft met groot vertoon de Grote Prijs de Eecloonaar op zijn palmares geschreven. Hij trok van bij de start in de aanval en was na tien ronden een stuk sterker dan Sven Nys en Klaas Vantornhout. Hiermee kunnen de Sportvrienden van Alain Deschamps een fantastische naam op hun palmares bijschrijven, een wereldkampioen is altijd mooi meegenomen. De organisatie van de veldrit was weer prima, er waren duizenden supporters, de renners zelf prezen het parcours ('lastig voor armen en benen'), problemen zijn er dus allerminst. Problemen zijn er ook niet bij SMO, dat gisteravond op de kampioenenhulde een dubbelslag sloeg. Net als bij de Theo's vorig jaar was SMO een slokop: SMO-triatleet Michaël De Wilde won de individuele trofee voor Sportverdienste, het SMO Triatlon Team won de groepstrofee! Ook hier mogen de organisatoren, dit keer de stedelijke sportraad van Jacky De Smet, een hoge borst opzetten, want zelden was de Herbakker zo goed gevuld. Als de fécé nu ook nog eens wint, dit weekend... (foto SOM)

Huisfotograaf is ontspoord!

Spoorovergang 

Huisfotograaf Awbeir is dit keer ontspoord: 'Zoals voorzien is men vandaag gestart met het verwijderen van de treinsporen in de Kerkstraat. Men heeft redelijk wat pech gehad. Zo waren er twee kranen voorzien maar er was er maar één voor handen. Deze kraan kon echter de zware lange sporen niet volledig optillen en moesten de rails door gesleept worden. Ook hier ging het niet echt goed en werd er besloten de rails van de bielden te scheiden. Hiermee zal het ook langer duren om de rails heraan te leggen.' (foto Albert Everaert)

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!