Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Sven Mallezie nu de sterkste in Breda

Onderwijzer en Vlaams schaatskampioen Sven Mallezie won vrijdag in Breda de voorlaatste regiomarathon. Deze marathon, meetellende voor het regioklassement biedt schaatsers de mogelijkheid om te promoveren naar de Eerste Divisie van het schaatsen in Nederland. Sven maakte van deze competitie z’n doel, om eventueel volgend jaar de stap naar de Eerste Divisie te maken. Met nog twee wedstrijden te gaan stond hij aan de leiding. Deze plaats verdedigen was dus de boodschap.

Svenmallezie Doordat een aantal rijders momenteel in Oostenrijk vertoeven voor natuurijswedstrijden was het peloton niet zo groot. Met een 25-tal rijders aan de start werd het een rustig begin van de marathon. Halverwege de wedstrijd kon Mallezie demarreren samen met Bastiaan Geurts. Samen reden ze al snel een halve ronde voorsprong bijeen. Toen het peloton in zicht kwam, en de ronde voorsprong bijna een feit was moest Geurts lossen. Zo kwam Mallezie als enige leider met 1 ronde voorsprong in een gunstige situatie in de wedstrijd te zitten. Bij het pareren van een aanvalspoging van jong talent Yordi Martens ging Sven opnieuw mee en samen met Martens werd een tweede ronde voorsprong op het peloton bijeen gereden. In de finale kon Mallezie rustig meerijden, en kon hij op het einde van de wedstrijd alleen genieten van een ererondje na een knappe wedstrijd.

Zonder tegenslagen kan Sven nu zaterdag in Geleen rustig naar de eindoverwinning in het regioklassement rijden. 'Daarmee zou ik het grootste doel van deze winter bereiken', zegt Sven. 'Een mooie opsteker om de skeelertrainingen weer aan te vatten zou het zeker zijn.' (foto Cathy Lammertijn)

Reacties

Proficiat Sven !!!

 Maenhout Lucien op 2 februari 2009 om 10:14

Meester Sven is kampioen - een dikke proficiat!

 Peter Stofferis op 2 februari 2009 om 12:25

Laat een reactie achter


Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!