Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Politie kende een actief weekendje

Pa cartoons4 Vorige vrijdag werkte de politiezone Meetjesland Centrum opnieuw mee aan de verkeersveilige dag en zette daarvoor 13 manschappen in. Zo waren er tussen 7 en 19 uur twee teams in Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins op patrouille voor snelheids- en ademtestcontroles op 12 locaties. Er werden 1.413 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan zijn er 131 geflitst, geen enkel rijbewijs werd ingetrokken. Er werden 120 ademtesten afgenomen en allen waren negatief. Er is wel een aantal onmiddellijke inningen uitgeschreven wegens het niet dragen van de gordel. Een voertuig werd in beslag genomen wegens het ontbreken van een geldige verzekering. De bestuurder was ook niet in orde met zijn rijbewijs en met de inschrijving (nummerplaat) van het voertuig. En een buitenlandse vrachtwagenchauffeur mocht 1.200 euro cash betalen wegens het niet naleven van de rij- en rusttijden.

Ook gisteren was de politie alert en werd met een beperkte ploeg verkeerscontroles uitgevoerd tussen 14 en 22 uur. 450 voertuigen werden op snelheid gecontroleerd, er waren 79 inbreuken. Op de 15 ademtesten was er 1 persoon die A geblazen heeft. Dit betekent een boete van 137,5 euro. Er zijn ook nog 7 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en voor het gsm-gebruik aan het stuur. De kus van de week gaat naar een motorrijder die in het centrum van Lembeke bewezen heeft dat een motorfiets ook op één wiel rijdt. Als beloning voor zijn expressieve rijstijl is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. (cartoon Romain Coemelck)

Reacties

Laat een reactie achter


Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!