Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Treinsporen terug op hun plaats

Spoorovergang2 

Huisfotograaf Awbeir volgt de werken aan de spooroverweg Kerkstraat-Roze, vlakbij zijn deur, op de voet. Deze foto nam hij deze middag: 'Op dit moment is men bezig met de rails terug te leggen aan de Kerkstraat. Terug een hele klus voor die mensen. Want men kan er de sporen maar niet zo ingooien. Alles moet juist liggen. De werken schieten goed op en binnenkort zullen de treinen terug kunnen passeren.' (foto Albert Everaert)

Awbeir gaat naar de mis

Kerkdeuren Awbeir ging deze week voor ons naar de mis en botste bijna op een glazen deur: 'Zijn de werken aan de kerktoren gedaan, binnen is men nog altijd volop bezig. Aan de inkomhallen zijn er nu glazen deuren geplaatst. Het orgel is volledig ontmanteld en de pijpen worden momenteel allemaal gekuist en hersteld.' (foto Albert Everaert)

Huisfotograaf is ontspoord!

Spoorovergang 

Huisfotograaf Awbeir is dit keer ontspoord: 'Zoals voorzien is men vandaag gestart met het verwijderen van de treinsporen in de Kerkstraat. Men heeft redelijk wat pech gehad. Zo waren er twee kranen voorzien maar er was er maar één voor handen. Deze kraan kon echter de zware lange sporen niet volledig optillen en moesten de rails door gesleept worden. Ook hier ging het niet echt goed en werd er besloten de rails van de bielden te scheiden. Hiermee zal het ook langer duren om de rails heraan te leggen.' (foto Albert Everaert)

Awbeir zit in de put...

Zandvleuge Huisfotograaf Awbeir is ei zo na in een put gesukkeld... 'In Eeklo bestaat er zo iets als 'de vergeten put'. Enkele weken geleden werd de straat open gebroken in de Zandvleuge, een put gemaakt, en dat was het. Er is daar niemand meer te zien, er is daar geen materiaal meer, alleen een put. Het is wel een goede snelheidsremmer maar dat kan toch de bedoeling niet geweest zijn.' Wie helpt Awbeir uit de put met een verklaring voor dit fenomeen? (foto Albert Everaert)

Waar ligt 't Koerken?

Koerken Ik weet het al langer: bij huisfotograaf Awbeir zitten zijn ogen niet in zijn zak. Deze week ontdekte hij een nagelnieuw straatnaambordje voor een goed weggestoken, maar niettemin toch druk bezocht straatje. Wie weet waar dat ligt, mag het laten weten aan onze fotograaf via http://blog.seniorennet.be/awbeir. (foto Albert Everaert)

Peperstraat ligt weer open

Peperstraat2 

Peperstraat1 Huisfotograaf Awbeir trok weer richting zijn favoriete brug: die over de Expresweg in de Peperstraat. En daar zag hij een opengegooide straat: 'De rioleringswerken in de Peperstraat zijn volop bezig. Niet alleen de fietspaden zullen worden vernieuwd. De baan is volledig opengebroken om de nieuwe buizen te leggen en een nieuwe laag asfalt zal dus nodig zijn. Ook een gedeelte van de Waai ligt open. Men zal hier inderdaad nog wel een tijdje bezig zijn, zeker als het nog blijft vriezen.' (foto Albert Everaert)

Petra Verstraete fotografeert de kerk het mooist

FotowedstrijdReflectie 1ste   Petra Verstraete won met 'Reflectie' de fotowedstrijd, georganiseerd door het comité voor de viering van 125 jaar Sint-Vincentiuskerk,i.s.m. het Davidsfonds. De jury heeft geoordeeld dat haar inzending getuigt van een bijzonder originele aanpak van de opdracht. De sterk uitgebalanceerde reeks van vijf foto’s waaruit de winnende opname komt, is in dat opzicht uniek binnen de inzendingen. Het geheel is gebaseerd op een duidelijk thema en is als een pluspunt ervaren. De titel ‘Reflectie’ geeft duidelijk aan waar het over gaat: de winnende foto daagt uit tot onderzoek, nadenken en verbeelding. Het toont het kerkgebouw op een zeer alternatieve manier. Het getuigt van creativiteit en durf.

Fotowedstrijd - 2de prijs De tweede prijs was voor Robert François. Zijn foto valt op door de combinatie van een prachtige compositie, een felle kleurenrijkdom, de scherpte van de opname en de repetitieve weergave van het verticale lijnenspel van zuilen en beelden.


Fotowedstrijd Triumphus 3de De derde prijs ging naar Erik Overmeire. In zijn foto ‘Triumphus’ bekoort de perfecte symmetrie en de mooie belichting. Door het sterke perspectief zit er ook dynamiek in de opname, die een prachtige poster of affiche op kan leveren. De jury is er zich van bewust dat zo’n inzending louter technisch gesproken zeker niet eenvoudig te realiseren is. Deze winnaars ontvingen een bon voor fotografisch materiaal.

De jury (Franky Drappier (beroepsfotograaf, juryvoorzitter), Lud Dewaele, Hugo Vermeren en Paul Van Bouchaute) stond voor een zeer moeilijke opgave, ze waren ten zeerste verrast door de waarde van enkele naar vorm en inhoud opmerkelijke inzendingen. Dat bracht hen ertoe te voorzien in 2 extra prijzen, bedoeld als aanmoediging voor verdienstelijke fotografen, die ze net zo goed achtten als de winnaars. De eerste aanmoedigingsprijs ging naar Otto Dossche. Deze wel zeer prille deelnemer (4 jaar!) verraste de jury met drie inzendingen die de eerste selectie moeiteloos overleefden. De tweede aanmoedigingsprijs ging naar Gaea Rysselaere. Ze nam een foto van de kerkstoelen in het middenschip. Beiden ontvingen het boek ‘Een gebed van steen’.

Primeurke: de Irma Notteboomstraat

Irmanotteboom

Notteboom Huisfotograaf zorgt vandaag voor een primeurke: de eerste foto van de straat, genoemd naar de oudste inwoonster van België, Irma Notteboom (foto). 'Hier staan we dan in wat waarschijnlijk de kortste straat van Eeklo zal worden. In de nieuwe wijk in de Oostveldstraat is de Irma Notteboomstraat pas aangelegd. Deze straat is niet in asfalt gegoten maar met een soort klinkers aangelegd.' (foto Albert Everaert)

Kerst en Kunst in Sint-Elisabeth

Sintelisabeth

Huisfotograaf Awbeir was dit weekend te gast in het Rust- en Verzorgingstehuis Sint-Elisabeth, waar de tentoonstelling Kerst en Kunst plaatsvond. Awbeir was onder de indruk van zoveel variatie en zoveel talent, dat hij er prompt een mooie foto van maakte. (foto Albert Everaert)

Het bestaat: een sneeuwdeken!

Sneeuwdeken De mensen hebben het bij gure weersomstandigheden wel eens over een sneeuwtapijt of een sneeuwdeken. Welnu, deze foto, toegestuurd door Rita De Baets uit de Kriekmoerstraat, bewijst dat een sneeuwdeken écht bestaat. De foto werd zondagavond ter hoogte van het postkantoor in de Stationsstraat genomen. (foto Rita De Baets)

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!