Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Eerste selectie Rock Rally een voltreffer

Rockrally 

De leerlingenraad van de tweede en derde graad ASO van het college Onze Lieve Vrouw ten Doorn organiseert deze week op twee middagen hun préselectiewedstrijd Rock Rally voor jonge muziekgroepen. Dinsdagmiddag stond de eerste selectie op het programma, en zoals de foto toont was er een massa volk om het concert bij te wonen. Donderdagmiddag treden opnieuw twee groepjes op voor een professionele jury. De winnaars mogen straks op het podium van Rock Oasis hun muzikale ding doen. De leerlingenraad zorgde niet alleen voor een ferme brok muziek, maar ook voor lekkere hotdogs... (foto Ewout Van De Genachte)

Ann Vandendriessche en ELD'ers naar Lijst Dedecker

Lijstdedecker 

Opschudding in Salons Mimosa: Jean-Marie Dedecker himself kwam er enkele nieuwe 'kopstukken' voor zijn Lijst Dedecker voorstellen. De Eeklose schepen Ann Vandendriessche, de gemeenteraadsleden Nicole Demunter en Janvier Buysse en OCMW-raadslid Wilfried Van Hecke, aangevuld met bestuurslid Danny Milan (allen Eeklose Liberalen en Democraten), maken voortaan deel uit van Lijst Dedecker. Het coalitieakkoord met het kartel CD&V-N-VA blijft volgens Vandendriessche overeind, en de kans is reëel dat ook in 2012 bij de gemeenteraadsverkiezingen het kartel overeind blijft. Voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement op 7 juni krijgt Vandendriessche een 'zeer mooie' plaats op de Oost-Vlaamse lijst.

Lijst De Decker stelt boegbeelden voor

DSC01072 Het is een verrassing en misschien ook weer niet: Lijst De Decker gaat in Eeklo van start. Dinsdag stelt Jean-Marie De Decker himself de boegbeelden van LDD Eeklo aan de pers voor. Volgens de uitnodiging die LDD hierover verspreidde zijn deze boegbeelden 'niet van de minste'... We zijn benieuwd... Op de foto zien we Jean-Marie De Decker in het gezelschap van de Lembeekse LDD-kandidaat Marnix Seels, op de avondmarkt in 2007.

Politie kende een actief weekendje

Pa cartoons4 Vorige vrijdag werkte de politiezone Meetjesland Centrum opnieuw mee aan de verkeersveilige dag en zette daarvoor 13 manschappen in. Zo waren er tussen 7 en 19 uur twee teams in Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins op patrouille voor snelheids- en ademtestcontroles op 12 locaties. Er werden 1.413 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan zijn er 131 geflitst, geen enkel rijbewijs werd ingetrokken. Er werden 120 ademtesten afgenomen en allen waren negatief. Er is wel een aantal onmiddellijke inningen uitgeschreven wegens het niet dragen van de gordel. Een voertuig werd in beslag genomen wegens het ontbreken van een geldige verzekering. De bestuurder was ook niet in orde met zijn rijbewijs en met de inschrijving (nummerplaat) van het voertuig. En een buitenlandse vrachtwagenchauffeur mocht 1.200 euro cash betalen wegens het niet naleven van de rij- en rusttijden.

Ook gisteren was de politie alert en werd met een beperkte ploeg verkeerscontroles uitgevoerd tussen 14 en 22 uur. 450 voertuigen werden op snelheid gecontroleerd, er waren 79 inbreuken. Op de 15 ademtesten was er 1 persoon die A geblazen heeft. Dit betekent een boete van 137,5 euro. Er zijn ook nog 7 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en voor het gsm-gebruik aan het stuur. De kus van de week gaat naar een motorrijder die in het centrum van Lembeke bewezen heeft dat een motorfiets ook op één wiel rijdt. Als beloning voor zijn expressieve rijstijl is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. (cartoon Romain Coemelck)

Parkeernood Guldensporenstraat tijdelijk gelenigd

Guldensporenparking Binnenkort starten de werken in de Guldensporenstraat. Het stadsbestuur had beloofd aan de bewoners dat er een tijdelijk parking zou komen zodat zij hun auto niet zo heel ver van hun huis zouden kunnen parkeren tijdens de werken. Op de oude terreinen van Sogeta, in Eeklo beter bekend als 'de vellenfabriek', is er nu een parking voorzien. Voor de bewoners van de Guldensporenstraat en omgeving houdt het stadsbestuur op woensdag 11 maart een informatievergadering. (foto Albert Everaert)

Treinsporen terug op hun plaats

Spoorovergang2 

Huisfotograaf Awbeir volgt de werken aan de spooroverweg Kerkstraat-Roze, vlakbij zijn deur, op de voet. Deze foto nam hij deze middag: 'Op dit moment is men bezig met de rails terug te leggen aan de Kerkstraat. Terug een hele klus voor die mensen. Want men kan er de sporen maar niet zo ingooien. Alles moet juist liggen. De werken schieten goed op en binnenkort zullen de treinen terug kunnen passeren.' (foto Albert Everaert)

Eeklonaar speelt mee in Mercator

Onze stadsgenoten liggen blijkbaar goed in de markt op televisiezender Eén. Nadat Carine Verbauwen en Roger De Vlaeminck hun streng trokken bij 'Eeuwige Roem', is het zondagavond de beurt aan Christophe Sevenoo (41), zoon van Arnold, en aan de slag bij AVS. Christophe, die momenteel met zijn gezin in Ursel woont, is één van de kandidaten van het nieuwe programma 'Mercator' dat zondag om 20.25 uur 'De Pappenheimers' komt vervangen. Volgens de VRT is 'Mercator' een soort 'De Mol' op zee. We duimen voor Christophe Se(e)venoo...

Awbeir gaat naar de mis

Kerkdeuren Awbeir ging deze week voor ons naar de mis en botste bijna op een glazen deur: 'Zijn de werken aan de kerktoren gedaan, binnen is men nog altijd volop bezig. Aan de inkomhallen zijn er nu glazen deuren geplaatst. Het orgel is volledig ontmanteld en de pijpen worden momenteel allemaal gekuist en hersteld.' (foto Albert Everaert)

Tom X-Factor is Eeklonaar van het jaar

Eeklonaar 

Tom Eeckhout, de finalist van X-Factor, werd vanavond door de CD&V-jongeren uitgeroepen tot Eeklonaar van het jaar 2008. Tom bracht Eeklo op een positieve manier in het nieuws en zette heel wat in beweging. Hij ontving uit handen van Jan Matthijs (rechts) en Freddy Deweerdt (links) een reuze-Kwak-glas en een mand Herbakkersbier. 'Die ga ik bij gelegenheid eens soldaat maken, zie', knipoogde een gelukkige Tom. (foto Michel Moens)

Twee riooldeksels, drie weken verkeershinder!

Op het Koningin Astridplein, ter hoogte van de autoparking en op het kruispunt met de Oostveldstraat, worden nu vrijdag 27 februari twee riooldeksels vernieuwd op het rijvak richting Markt. Het vervelende is dat de werken zelf maar één dag duren, maar het beton moet uitharden, zodat de werfzones afgesloten blijven gedurende een drietal weken. Dit betekent dat het verkeer op de N9 richting Markt aan de bushaltes aan het station op één rijvak wordt gebracht en dit tot voorbij het kruispunt met de Oostveldstraat. Het verkeer komende van het K.Astridplein of van de Stationsstraat kan de Oostveldstraat blijven inrijden, maar moet rond de werfzone.

Oerknal is vlucht door geluidsmuur

Eeklo en omgeving werd deze middag, rond kwart voor twee, opgeschrikt door twee enorme knallen. De mensen kwamen verrast en verbaasd de straat op om zich te vergewissen van de oorzaak van deze knallen. Het ging evenwel niet om een ontploffing of een andere calamiteit, maar 'gewoon' om twee F16 straaljagers die een tripje door de geluidsmuur maakten!

Buyck-monument wordt 'Oog voor Eeklo'

Rotondenacht Het rode kunstwerk op de rotonde aan Blommekens (watertoren) heeft een naam: het 'Oog voor Eeklo'. Donderdagavond 26 februari wordt het kunstwerk officieel onthuld door de weduwe van industrieel en ereburger John Buyck die het aan de stad heeft geschonken ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag. Het 'Oog voor Eeklo' is een ontwerp van Hilde Van Sumere en werd vervaardigd in de ateliers van Victor Buyck Steel Construction. (foto Albert Everaert)

Niels Albert en SMO sporttoppers van het weekend

Foto kampioenenhulde Eeklo Wereldkampioen Niels Albert heeft met groot vertoon de Grote Prijs de Eecloonaar op zijn palmares geschreven. Hij trok van bij de start in de aanval en was na tien ronden een stuk sterker dan Sven Nys en Klaas Vantornhout. Hiermee kunnen de Sportvrienden van Alain Deschamps een fantastische naam op hun palmares bijschrijven, een wereldkampioen is altijd mooi meegenomen. De organisatie van de veldrit was weer prima, er waren duizenden supporters, de renners zelf prezen het parcours ('lastig voor armen en benen'), problemen zijn er dus allerminst. Problemen zijn er ook niet bij SMO, dat gisteravond op de kampioenenhulde een dubbelslag sloeg. Net als bij de Theo's vorig jaar was SMO een slokop: SMO-triatleet Michaël De Wilde won de individuele trofee voor Sportverdienste, het SMO Triatlon Team won de groepstrofee! Ook hier mogen de organisatoren, dit keer de stedelijke sportraad van Jacky De Smet, een hoge borst opzetten, want zelden was de Herbakker zo goed gevuld. Als de fécé nu ook nog eens wint, dit weekend... (foto SOM)

Huisfotograaf is ontspoord!

Spoorovergang 

Huisfotograaf Awbeir is dit keer ontspoord: 'Zoals voorzien is men vandaag gestart met het verwijderen van de treinsporen in de Kerkstraat. Men heeft redelijk wat pech gehad. Zo waren er twee kranen voorzien maar er was er maar één voor handen. Deze kraan kon echter de zware lange sporen niet volledig optillen en moesten de rails door gesleept worden. Ook hier ging het niet echt goed en werd er besloten de rails van de bielden te scheiden. Hiermee zal het ook langer duren om de rails heraan te leggen.' (foto Albert Everaert)

Tijgergarnalen uit het Meetjesland

Warande Dirk en Mireille Boelens van gastronomisch restaurant De Warande bezorgen ons voortaan elke maand een menu van een overheerlijk gerecht dat ze met zoveel mogelijk streekeigen Meetjeslandse producten klaarmaken. Deze maand presenteert Dirk tijgergarnalen (scampis) met kruidige hoeveboter, gefruite polderprei en gedroogde Nevelse tomaat (8 pers.) Smakelijk!

Benodigdheden:

- 3 à 5 scampis (maat 13/15 of 16/20) per persoon, olijfolie om te bakken, sliertjes wit van polderprei

- boter: 250 gr. hoeveboter, 20 gr. look gehakt, 75 gr. gehakte ajuin, 50 gr. gedroogde Nevelse tomaten, soeplepel peterselie, eventueel naar believen andere verse kruiden, 10 gr. of een torenhoge koffielepel kruidenmengsel (paprika, cayenne, kurkuma, curry, zout)

Scamppreigefrbotertomaat Bereiding en afwerking:

- Boter: boter op kamertemperatuur laten komen en mengen met de rest van de ingrediënten. In koelkast bewaren.

- Scampis: pellen en ontdoen van het darmkanaal. Darmkanaaltjes die niet vanzelf meekomen met een insnijding verwijderen. De scampis even aanbakken in olijfolie, en de kruidenboter erop verdelen. In vuurvaste schoteltjes leggen.

- Prei: enkele minuten in de micro-wave steken en dan bakken in frituur van 150°. Uitlekken. Zouten.

De scampis in een oven schuiven van ongeveer 180°. Als de boter mooi begint te bakken zonder kleuren zijn de scampis klaar, ze kunnen eventueel nog wat bestrooid worden met verse kruiden. Opdienen op een onderbord met kantpapier of servetje, gegarneerd met de gefruite prei biersuggestie: Augustijn Grand Cru of een volle chardonnay (bvb Vins de pays d’Oc , Frankrijk of Nieuwe Wereld).

De Warande, Warande 10 Sint-Jan-in-Eremo (09-379.00.51 of www.dewaranderestaurant.be)

Afpersend echtpaar opgepakt

Een 37-jarige Eeklonaar en zijn 33-jarige echtgenote werden in de loop van vorige week door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens afpersing. Zowel de man als de vrouw deden zich via telefoonnummers op TMF en VT4 voor als 15-jarigen die iets wilden bijverdienen. Telkens daar iemand op reageerde met de vraag naar een date lokten zij de betrokken persoon naar Eeklo. Eerst moest de geïnteresseerde 50 euro in hun brievenbus droppen waarna een verdere afspraak werd gemaakt. Op deze afspraak verschenen echter de zogezegd verontwaardigde ouders van de vermeende minderjarige. Het echtpaar zette daarbij de afspraakmaker onder druk met het feit dat hij sex zou willen met een minderjarige. Om hen te verhinderen naar de politie te stappen moesten toen bepaalde sommen betaald worden. Eén persoon betaalde in een aantal schijven meer dan 6000 euro. Met het verkregen geld werden luxegoederen gekocht.

Het laagste van het laagste

Emvgrafschenner 

De familie Kramer heeft vanmiddag bij de politie klacht tegen onbekenden neergelegd. Daarmee willen ze een wansmakelijk feit aan de kaak stellen: de voorbije twee weken werden twee grafstukken gestolen van het graf van hun vader Günter Kramer op de centrale begraafplaats. Dochter Heike Kramer wil het daarbij niet laten en schreef een brief aan de dief. Die brief kleefde ze vandaag op het graf van haar vader om het laagste van het laagste aan te klagen en om mensen die regelmatig het kerkhof bezoeken alert te maken voor ongure figuren met verfoeilijke bedoelingen.

Vindt u trouwens dat zoiets door de beugel kan? Reageer op dit bericht!

Awbeir zit in de put...

Zandvleuge Huisfotograaf Awbeir is ei zo na in een put gesukkeld... 'In Eeklo bestaat er zo iets als 'de vergeten put'. Enkele weken geleden werd de straat open gebroken in de Zandvleuge, een put gemaakt, en dat was het. Er is daar niemand meer te zien, er is daar geen materiaal meer, alleen een put. Het is wel een goede snelheidsremmer maar dat kan toch de bedoeling niet geweest zijn.' Wie helpt Awbeir uit de put met een verklaring voor dit fenomeen? (foto Albert Everaert)

Nieuwe Eeklose ballon gedoopt met jenever

Ballonleloup2 

Geert Leloup, zaakvoerder van Electroteam Leloup uit de Ambachtenlaan, heeft zondagavond op een druk bijgewoonde receptie, zijn nieuwste ballon boven de doopvont gehouden. Er was wel een groot verschil met een traditionele doop: de baby is een beetje groot uitgevallen, het doopwater werd vervangen door jenever en er waren niet één pépé en mémé, maar liefst 250 stuks! Die kleine zal nogal in zijn handen wrijven als het nieuwjaar is...

Alle gekheid op een stokje: de ongetwijfeld zware financiële inspanning van Geert Leloup en zijn gezin voor de aankoop van een nieuwe ballon, kan niet genoeg in de verf gezet worden. Geert koos er bewust voor om ook 'Eeklo' op de ballon te vermelden, want hij wil zijn stad als dé ballonstad in België promoten. En dat deed hij al met verve in binnen- en buitenland, want de (eerste) Leloupballon ging al van de grond in Albuquerque (New Mexico), Metz (Frankrijk) en Chateau d'Aix (Zwitserland). Proficiat aan de initiatiefnemers en goede vlucht!

Petra kwam knuffelen voor kaarsjes op Krüger Center

Petrakruger In Knesselare weten ze van aanpakken: in hun deelgemeente Ursel wordt dit jaar het Oost-Vlaamse bos voor Kom op tegen Kanker aangeplant. Maar daarvoor moeten ze héél veel kaarsjes t.v.v. de actie aan de man brengen. Op Valentijnszaterdag waren de jeugdverenigingen van Knesselare te gast op Krüger Center waar ze een toch wel opmerkelijk verkoopsargument boven haalden: wie een kaarsje kocht, kreeg een knuffeltje van de jeugdschepen of van de meisjes en jongens van de jeugdverenigingen. En wie héél veel kaarsjes kocht, mocht zich klaarmaken voor een intiem knuffeltje met de van Ursel afkomstige zangeres Petra. Geef toe, je zou voor minder de actie steunen...

Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland

Dictee sfeerbeeld 

Voor de 15de keer organiseerde het Davidsfonds het Groot Nederlands Dictee op 72 plaatsen in Vlaanderen, Brussel, Groot Hertogdom Luxemburg en Nederland. Ook in Eeklo konden jongeren en volwassenen voor de 15de keer deelnemen aan het dictee. Op Valentijnszaterdag waren er liefst 128 deelnemers present in de eetzaal van de basisschool de Meidoorn. In een eerste deel moesten de deelnemers correct gespelde woorden herkennen in een reeks waar ook fout gespelde woorden tussenstonden. Herken je de juiste schrijfwijze van de volgende woorden: ‘gynaecoloog, voogdijinstantie, adequaat’? Op deze Valentijnsdag moesten de jongeren van het middelbaar de volgende correcte schrijfwijze aanduiden: ‘Leo’s amoureuze perikelen’. Ook de kinderen uit de derde graad lager onderwijs moesten de volgende woordgroep: ‘een onvermijdelijke fout’, juist aanduiden. In een tweede deel moest men de fout of fouten aanduiden in een tekst. Zie je de fout in de volgende zin? ‘Een veelgehoorde slagzin in deze barre tijden: “Leve Sint-Salarius!”’ Inderdaad, sint-salarius mag niet met een hoofdletter want dit is geen heilige.

Winnaar liefhebbers Bij het liefhebbersdictee van de volwassenen won Gino De Laere uit Maldegem de eerste prijs met 85 procent. De tweede prijs ging naar Martine Wezenbeek uit Zomergem. Ze behaalde 81 procent.

Winnaar junioren Het juniorendictee voor de jongeren uit de derde graad secundair onderwijs werd gewonnen door Ester Blomme uit Maldegem met 89 procent.


Winnaar scholieren Het scholierendictee voor de jongeren uit de tweede graad secundair onderwijs werd gewonnen door Ruben Lievens uit Bellem met 84 procent.

Winnaars cadetten De eerste prijs van het cadettendictee (eerste graad secundair onderwijs) ging naar Djamilla Alleman uit Maldegem. Ze won met 91 procent. De tweede prijs was voor Sigrid Wallaert uit Zomergem. Ze behaalde ook 91 procent maar ze werd tweede omdat ze in het eerste deel 1 fout meer maakte dan Djamilla.
Winnaars miniemen Bij het miniemendictee voor de kinderen uit de derde graad basisonderwijs waren er liefst 4 winnaars: Andreas Denolf uit Waarschoot met 94 procent, Yorick Van de Woestijne ook uit Waarschoot en ook met 94 procent, Tabira Standaert uit Kaprijke met 93 procent en Lisa Bailleul uit Eeklo eveneens met 93 procent. Proficiat voor de winnaars. Zij gingen met een boekenpakket naar huis. Gezien het grote aantal deelnemers werden er nog vijf boeken verloot onder de deelnemers van het dictee. De deelnemers hadden er van genoten want op een van de kladblaadjes las de jury: ‘Thanks, het was leuk’. Op zaterdag 21 maart 2009 palmen de 25 beste spellers uit elke dicteereeks het Vlaams Parlement helemaal in en nemen het tegen elkaar op in een spannende taalstrijd. (tekst en foto's Jan Vermeire)

Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier

VACAS Bierdoop Adegem Als een wijnzot van Sint-Laureins (Paul Wallaert van De Wijnzolder) zijn geestrijke weetjes kwijt kan op deze blog, dan moet een biergenieter uit Adegem (Stef Van Canneyt van De Bierloods) hier ook zijn ei kwijt kunnen, vind ik. Daarom voortaan ook maandelijks op Eeklo Blogt: de bierbabbel! En hoe kunnen we op 14 februari beter beginnen dan met een zopas in De Bierloods voorgesteld... Valentijnsbiertje.

Stef Van Canneyt: 'Valentijnsbier 'Irma' is een ambachtelijk vruchtenbier van 5,5 % alcohol, gebrouwen door mijzelf en brouwer Stefan De Decker in huisbrouwerij Den Tseut in Oosteeklo. Met ons biertje Irma trekken we duidelijk de kaart van de zoetekauwen. Het werd rond Valentijn gelanceerd en kreeg dan ook een mooie rode liefdeskleur en een aangepast etiket. Toch zal het ook in de komende zomermaanden écht drinkbaar zijn.’

In juli vorige zomer opende in Adegem De Bierloods als speciaalzaak voor Belgische bieren. In zowel de bierwinkel als het biercafé kunnen de bezoekers ondertussen genieten van ruim 970 Belgische bieren. Daarmee is De Bierloods qua assortiment één van de grootste bierzaken van België. Maar uitbater Stef Van Canneyt gaat ook de brouwerstoer op. Eerder bracht hij reeds het Maldegemse Koantjesbier terug op de markt en nu is er met ‘Irma’ een eigen creatie. ‘Met zijn zoete smaak mikken we ietwat op het vrouwelijke publiek, al zullen ook heel wat mannen weg zijn van dit bier’, zegt Stef Van Canneyt.

Het eerste Meetjeslandse Valentijnsbier werd alvast met een mooie stunt voorgesteld. De naam Irma verwijst naar de Valentijnsbaby die Stef samen met Sabine Verbuyst vorig jaar kreeg. De kleine Irma Van Canneyt kreeg een onvergetelijke eerste verjaardag, want ze werd in De Bierloods met haar eigen bier gedoopt door Sindy Goethals en Marco Mollinarolli, die respectievelijk meter en peter van het Irmabier zijn. Meer info over het bier Irma is tevens terug te vinden op de website www.debierloods.be.

Waar ligt 't Koerken?

Koerken Ik weet het al langer: bij huisfotograaf Awbeir zitten zijn ogen niet in zijn zak. Deze week ontdekte hij een nagelnieuw straatnaambordje voor een goed weggestoken, maar niettemin toch druk bezocht straatje. Wie weet waar dat ligt, mag het laten weten aan onze fotograaf via http://blog.seniorennet.be/awbeir. (foto Albert Everaert)

Erik Matthijs stopt als parlementair

Kaartspel_027 Erik Matthijs (60) staat straks niet meer op de CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement. Na 14 jaar houdt hij de eer aan zichzelf en kapt hij met de nationale politiek. Hij kon hooguit de zevende plaats op de lijst krijgen, en daar paste hij voor. Zijn afscheid is evenwel niet bitter maar dankbaar: 'Ik ben fier op mijn carrière als senator (1992-1995) en Vlaams parlementslid (1995 tot nu). Vanaf juni heb ik tijd voor andere dingen: ik word door grote concerns gevraagd als consultant voor milieu- en landbouwzaken', zei hij zopas op een persconferentie. Erik Matthijs is ook nog schepen van cultuur, onderwijs en landbouw.

Kangoeroelijken langs de weg

Regio_meetjeslanders 

NZ AUTI 309 Ik kreeg deze week twee berichten van Eeklonaars in Australië en Nieuw-Zeeland. Eerst was er mijn trouwe correspondent Raph Thienpont die vanuit Nieuw-Zeeland wat nieuws meldde in verband met de verschrikkelijke bosbranden in de ruime regio rond Melbourne. 'Tussen waar wij wonen, Auckland, en Melbourne, is er een afstand van 1.700 kilometer, de Tasmaanse zee. Maar wij volgen de branden met afgrijzen op de voet. Het is verschrikkelijk: de regering heeft het over een 'inlandse tsunami van vlammengolven'... Er zijn meer dan 200 doden geteld, nog eens honderden slachtoffers en meer dan duizend huizen en 365.000 hectare bos vernield. Toch nog een positief verhaaltje om mee af te sluiten: het blad van de eucalyptusboom vergaat niet en kan enkel door vuur verast worden. Daarvoor zijn bosbranden af en toe noodzakelijk, als onderdeel van de vernieuwing. Die eucalyptus is ook het enige voedingsmiddel van het koalabeertje: de zaaddozen hebben grote hitte nodig om open te springen. Welnu, er is na dagen van brand nog zo'n beertje levend teruggevonden door een brandweerman.'

Van nog een Eeklonaar, gewezen verpleegkundige Karine Van Oeteren, kregen we ook een mailtje uit Australië, waar ze op doorreis is: 'Het is een prachtig land, een unieke flora en fauna, vriendelijke mensen, proper, echt groots. Na 4 dagen Sydney zijn we noordwaarts getrokken en hebben we lang de kust gevolgd. We hebben onze route moeten aanpassen door de branden. Tweemaal zijn we door een verbrand bos gereden, de eerste keer kwam er een koala langs de weg, zo mooi maar zielig. De tweede maal reden we door de rook, verbrand bos en kangoeroelijken langs de weg, triestig. We keren nu voor een paar dagen terug naar Sydney en op 17 februari trekken we richting Cairns, the great barrière rif. Groetjes in Eeklo!'

Kleuters op bezoek in het ziekenhuis

Stlucas2 

Stlucas1 De derde kleuterklas van Sint-Jozef ging vandaag op bezoek naar het AZ St-Lucas te Gent. Dit bezoek was een initiatief van het ACW en de groep werd opgewacht door speeljuf Hilde in het AZ. Ze bezochten eerst de spoedafdeling, waar juf Sonja op de brancard werd gelegd en in de ziekenwagen geschoven. Enkele kinderen dachten dat ze er moest blijven! Daarna volgde een bezoek aan de kinderafdeling, daar speelden kinderen die bijna genezen waren. Bij het bezoek aan de prikkamer mocht Jarno op het bed gaan liggen, gelukkig kreeg hij geen echte prik. Als afsluiter gingen ze naar het klasje en kregen ze allemaal een doktersmuts en een mondmasker. Nu hebben de kleuters veel inspiratie voor de schilderwedstrijd van het ACW.

Nog geen 20.000 Eeklonaren

Het aantal inwoners in Eeklo nadert stilaan de kaap van de 20.000, maar er moeten dit jaar alvast nog 47 eenheden goedgemaakt worden... Nadat het inwonersaantal tussen 1990 en 2003 constant rond de 19.000 schommelde, is de bevolking sedert begin 2004 met bijna 4% gestegen. Begin dit jaar telde de stad 19.953 inwoners. Er zijn iets meer overlijdens dan geboorten (235 t.o.v. 191), maar het afgelopen jaar kwamen opnieuw meer mensen naar Eeklo wonen (+1332) dan dat er uit Eeklo zijn vertrokken (-1160). Al deze bewegingen samen zorgden in 2008 voor een toename van het inwonersaantal met 128 Eeklonaren.

Stoefers zijn ook mensen...

Pa cartoons2

Sven Mallezie wint regiocompetitie

Svenmallezie2 

In het Limburgse Geleen stond afgelopen weekend de finale van de regiocompetitie marathonschaatsen op het programma. Onderwijzer Sven Mallezie (midden), maandag nog in de bloemetjes gezet door het stadsbestuur, kon de eindwinst in deze competitie al bijna niet meer mislopen. Met eindwinst in 4 van de 6 wedstrijden wist hij zich zo goed als zeker van klassementswinst. Met een demarrage op een 6-tal ronden van het einde wist Mallezie de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Enkel Kenneth Van Steenberge uit Zottegem kon nog volgen en klopte Sven in de sprint. Maar Sven was allerminst ontgoocheld, integendeel: 'Met deze tweede plaats haal ik wel m’n grootste doel van dit seizoen binnen: eindwinst in de regiocompetitie. Nu mag ik er een tweetal weekjes de riem afleggen, om dan goed uitgerust het skeelerseizoen voor te bereiden. Ik pik in deze voorbereiding ook nog twee schaatswedstrijden mee, waaronder het BK op kunstijs.' (foto Marc Mallezie)

Gaëlle Deschamps is beste junior journalist

Foto junior journalist 2009 Een mooie groep kinderen deed ook dit jaar mee aan de Junior Journalist-Wedstrijd van het Davidsfonds. In Eeklo won dit jaar Gaëlle Deschamps de plaatselijke voorronde. Alle kinderen van haar klas van de Meidoorn schreven ijverig een verhaal. Het wedstrijdthema was: ‘Terug naar toen’. De jongeren mochten een duik nemen in het verleden en een verhaal brengen over de oertijd, of de tijd van Napoleon,… Wie weet veranderden ze wel de loop van de geschiedenis! Gaëlle voerde ons in haar verhaal over de kokkin van Cleopatra terug naar de tijd van Caesar. Daar ontpopte ze zich van driesterrenchef tot modeontwerpster. De jury prees haar verhaal omdat ze het in een zeer vlotte stijl had geschreven. Gaëlle won een boekenpakket van 100 euro en maakt ook kans op een nationale prijs op zaterdag 9 mei in Brussel.

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!