Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Niels Albert en SMO sporttoppers van het weekend

Foto kampioenenhulde Eeklo Wereldkampioen Niels Albert heeft met groot vertoon de Grote Prijs de Eecloonaar op zijn palmares geschreven. Hij trok van bij de start in de aanval en was na tien ronden een stuk sterker dan Sven Nys en Klaas Vantornhout. Hiermee kunnen de Sportvrienden van Alain Deschamps een fantastische naam op hun palmares bijschrijven, een wereldkampioen is altijd mooi meegenomen. De organisatie van de veldrit was weer prima, er waren duizenden supporters, de renners zelf prezen het parcours ('lastig voor armen en benen'), problemen zijn er dus allerminst. Problemen zijn er ook niet bij SMO, dat gisteravond op de kampioenenhulde een dubbelslag sloeg. Net als bij de Theo's vorig jaar was SMO een slokop: SMO-triatleet Michaël De Wilde won de individuele trofee voor Sportverdienste, het SMO Triatlon Team won de groepstrofee! Ook hier mogen de organisatoren, dit keer de stedelijke sportraad van Jacky De Smet, een hoge borst opzetten, want zelden was de Herbakker zo goed gevuld. Als de fécé nu ook nog eens wint, dit weekend... (foto SOM)

Sven Mallezie wint regiocompetitie

Svenmallezie2 

In het Limburgse Geleen stond afgelopen weekend de finale van de regiocompetitie marathonschaatsen op het programma. Onderwijzer Sven Mallezie (midden), maandag nog in de bloemetjes gezet door het stadsbestuur, kon de eindwinst in deze competitie al bijna niet meer mislopen. Met eindwinst in 4 van de 6 wedstrijden wist hij zich zo goed als zeker van klassementswinst. Met een demarrage op een 6-tal ronden van het einde wist Mallezie de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Enkel Kenneth Van Steenberge uit Zottegem kon nog volgen en klopte Sven in de sprint. Maar Sven was allerminst ontgoocheld, integendeel: 'Met deze tweede plaats haal ik wel m’n grootste doel van dit seizoen binnen: eindwinst in de regiocompetitie. Nu mag ik er een tweetal weekjes de riem afleggen, om dan goed uitgerust het skeelerseizoen voor te bereiden. Ik pik in deze voorbereiding ook nog twee schaatswedstrijden mee, waaronder het BK op kunstijs.' (foto Marc Mallezie)

Sven Mallezie nu de sterkste in Breda

Onderwijzer en Vlaams schaatskampioen Sven Mallezie won vrijdag in Breda de voorlaatste regiomarathon. Deze marathon, meetellende voor het regioklassement biedt schaatsers de mogelijkheid om te promoveren naar de Eerste Divisie van het schaatsen in Nederland. Sven maakte van deze competitie z’n doel, om eventueel volgend jaar de stap naar de Eerste Divisie te maken. Met nog twee wedstrijden te gaan stond hij aan de leiding. Deze plaats verdedigen was dus de boodschap.

Svenmallezie Doordat een aantal rijders momenteel in Oostenrijk vertoeven voor natuurijswedstrijden was het peloton niet zo groot. Met een 25-tal rijders aan de start werd het een rustig begin van de marathon. Halverwege de wedstrijd kon Mallezie demarreren samen met Bastiaan Geurts. Samen reden ze al snel een halve ronde voorsprong bijeen. Toen het peloton in zicht kwam, en de ronde voorsprong bijna een feit was moest Geurts lossen. Zo kwam Mallezie als enige leider met 1 ronde voorsprong in een gunstige situatie in de wedstrijd te zitten. Bij het pareren van een aanvalspoging van jong talent Yordi Martens ging Sven opnieuw mee en samen met Martens werd een tweede ronde voorsprong op het peloton bijeen gereden. In de finale kon Mallezie rustig meerijden, en kon hij op het einde van de wedstrijd alleen genieten van een ererondje na een knappe wedstrijd.

Zonder tegenslagen kan Sven nu zaterdag in Geleen rustig naar de eindoverwinning in het regioklassement rijden. 'Daarmee zou ik het grootste doel van deze winter bereiken', zegt Sven. 'Een mooie opsteker om de skeelertrainingen weer aan te vatten zou het zeker zijn.' (foto Cathy Lammertijn)

Veerle Ingels geeft forfait voor het WK Veldrijden

Ingelsveerle Geen Veerle Ingels, zondag op het WK Veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide. 'Na mijn opgave in de wedstrijd in Milaan is er na overleg beslist dat ik best niet deelneem aan het wk volgende zondag. Ik ga nu een rustperiode inlassen om me dan,langs de wegwedstrijden om, terug optimaal proberen voor te bereiden voor de volgende winter. Bedankt voor het begrip. Veerle.'

Veerle Ingels blogt: goed getraind deze week!

Ingelsveerle2 'Hallo Bloggers!

Gisteren maandag was het gewoon een dag om even los te rijden na de zware wedstrijd in Roubaix van afgelopen zondag. Vandaag heb ik dan intensief anderhalf uur achter de brommer getraind en toen we thuis kwamen, was mijn hartslag optimaal gelijk hij deze zomer altijd geweest was. Dat geeft wel moed voor de resterende wedstrijden! Het was ook al enkele weken geleden dat ik nog eens goed achter de brommer had kunnen trainen door mijn ziekte die mij een aantal weken parten gespeeld heeft. Morgen wordt het dan een interval training en donderdag gaan we dan een looptraining doen, dit alles in functie van het wereldkampioenschap. Vrijdag wordt het dan valiezen pakken voor de reis naar Milaan waar de laatste wb-manche gereden wordt en waar ik hoop toch een mooi resultaat neer te zetten. Tot binnenkort!

Groetjes

Veerle'

PS er zijn nog altijd plaatsen vrij op de supportersbus, ingelegd door de personeelsbond van het PTI, die me op 1 februari op het WK in Hoogerheide komt aanmoedigen. Je kunt hiervoor contact opnemen met Sonja Den Tijn: 0475-85.00.46.

Exclusief: veldrijdster Veerle Ingels blogt

Ingelsveerle EXCLUSIEF

Speciaal voor Eeklo Blogt bericht professionele veldrijdster Veerle Ingels vanaf nu tot aan het WK op 1 februari regelmatig over het reilen en zeilen in haar voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd. De bronzen medaille van het laatste Belgische Kampioenschap praat in deze eerste bijlage over de wedstrijd van aanstaande zondag in Roubaix. We wensen Veerle alvast veel succes. 'Zondag wordt in het Noord Franse roubaix de zevende manche voor de wereldbeker gereden voor dames elite. Ofschoon het parcours mij volledig onbekend is, reis ik wel met een goed gevoel af naar de Franse kasseistad, ook al door mijn puik resultaat van afgelopen zondag in het bk te Ruddervoorde. Het parcours zou rond de velodroom zijn gebouwd met start en aankomst op die velodroom, met een paar kleine hellingen en weilanden erin opgenomen (zie grondplan), zodat het een beetje stompen en duwen zou zijn en dat heb ik wel graag. Ik heb nu ook wel het gevoel dat ik aan de beterhand ben na een maand van meer doktersbezoek dan trainingsactiviteit. Tot binnenkort, Veerle!'

Supporters van Veerle Ingels leggen een bus in naar het WK in Hoogerheide. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, maar het wordt wel reppen!!

Praktisch:

 • Vertrek om 8.15 u. aan het PTI (de kant van de Vrombautstraat)
 • Programma 11.30 uur - Dames 14.30 uur – Elite Heren
 • Deelname prijs: 35 euro (toegangsticket kost 25 euro + 10 euro voor bus)
 • Terugkeer nog af te spreken Inschrijven vooraf is noodzakelijk.
 • De inschrijving is pas definitief na betaling. Inschrijven kan via Sonia Den Tijn (0475-85.00.46).

Grondplan

Schreeuw Veerle Ingels in de regenboogtrui

Ingelsveerle Op 1 februari vindt in het Nederlandse Hoogerheide het Wereldkampioenschap Veldrijden plaats. Het deelnemersveld bij de dames is alvast Eekloos gekleurd, want Veerle Ingels rijdt er mee om die regenboogtrui te bemachtigen. Veerles supporters willen dit niet onopgemerkt laten voorbijgaan, en leggen een bus in om haar naar die regenboogtrui te schreeuwen. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij, dus wie mee wil, kan dit nog maar moet zich reppen. (foto blog Veerle Ingels)

Praktisch:

 • Vertrek om 8.15 u. aan het PTI (de kant van de Vrombautstraat)
 • Programma 11.30 uur - Dames 14.30 uur – Elite Heren
 • Deelname prijs: 35 euro (toegangsticket kost 25 euro + 10 euro voor bus)
 • Terugkeer nog af te spreken Inschrijven vooraf is noodzakelijk.
 • De inschrijving is pas definitief na betaling. Inschrijven kan via Sonia Den Tijn (0475-85.00.46).

Meer info op www.wkhoogerheide2009.nl Op http://ingelsveerle.blogspot.com/ kan je haar prestaties en het laatste nieuws volgen.

Stem Pieter Van Hijfte-Ysebaert naar de voetbaltop

Dsc00041 Pieter Van Hijfte-Ysebaert (bijna 20) uit de Brugsesteenweg is één van de geselecteerden in de wedstrijd van Het Nieuwsblad voor de beste jongere voetballer. Momenteel staat Pieter op de vierde plaats, en zit een selectie voor de volgende ronde (top vijf) er zeker in! Pieter, die een voetbalopleiding genoot bij Club Brugge en Lokeren, is momenteel vaste waarde in het eerste elftal van Evergem Center, waar hij vanop de linksachterplaats elke week zijn streng trekt. Als je Pieter (het gespierde kereltje met sixpack vooraan op de zomerse foto) een duwtje wilt geven, dan kun je dat doen per sms: stuur voor het eind van de maand BS 510 naar het nummer 3378. Voor meer info, klik hier.

Mannen met een fluitje gezocht

Ref_2 Binnenkort starten opnieuw de cursussen voor voetbalscheidsrechter bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Het provinciaal scheidsrechterscomité van Oost-Vlaanderen is op zoek naar gemotiveerde mensen die wekelijks één of meerdere wedstrijden willen leiden. Ook jij kunt erbij zijn! Naast een kilometervergoeding en een vergoeding voor het fluiten zelf, is een permanente toegangskaart voorzien voor de wedstrijden ingericht door de KBVB. De cursus bestaat uit een theoretische basisopleiding, gevolgd door een praktische opleiding op het terrein.

Voor kandidaten uit de ruime Eeklose regio (Meetjesland) start de basiscursus op zaterdag 10 januari om 10 uur in Café Hoop van Vrede, Dorp 14 in Waarschoot (vlak aan de kerk in het centrum). Deelnemen is volledig gratis. Inschrijven kan op het provinciaal secretariaat van de KBVB Oost-Vlaanderen op het nummer 09-225.19.73

Yeti Bears spelen ijshockeytopper

Morgen zaterdag om 18 uur vindt in de Yeti Ijspiste, Leopoldlaan, de topwedstrijd Yeti Bears Eeklo vs. Red Roosters Charleroi in de Belgische divisie 1 plaats. Na de titel van vorig jaar in divisie twee spelen de Yeti Bears nu aan de top in eerste divisie. Meer info op www.yetibears.be.

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

 • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

  Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!