Home  Regio  eeklo  eeklo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Eeklo?
Laat het weten aan:
Marc Van Hulle
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Rode Kruis huldigt 32 verdienstelijke bloedgevers

Pa_cartoons6 Gisteravond vond in de Salons Mimosa het jaarlijkse bloedgeversfeest van het Rode Kruis plaats. Hieronder vindt u de namen van de 32 gelauwerden van dit jaar. Een dikke proficiat!

Getuigschrift en bronzen legpenning ‘De Pelikaan’ voor 20 bloedgiften Carlos Boone, Charlotte De Baere, Marianne De Vlieger, Hendrik Lacayse, Hans Neyt, Daniel Oreel, Ingrid Pots, Marleen Roegiers, Dirk Steenbeke, Jurgen Van Daele, Luc Vandevelde, Guido Vermeire en Sylvie Vlaminck.

Getuigschrift en bronzen erkentelijkheidsmedaille voor 40 bloedgiften Paul De Bruyckere, Jan Ginneberge, Antoine Houwenhuyse, Hille Jansen, Tanja Jocque, Luc Onderdonck, Marleen Proot en William Rijckaert.

Getuigschrift en zilveren kenteken voor 60 bloedgiften Myriam Bommele, Chris De Vogelaere, Erwin Hongenaert en Franklin Jocque.

Getuigschrift en gouden kenteken voor 80 bloedgiften Patrick De Baerdemaeker, Rita Decock en Peter Van der Meulen

Getuigschrift en medaille van verdienste met zilveren palmen voor 100 bloedgiften Charline Deklerck

Bedankingsgetuigschrift Romain De Baets, Kristiaan Peere en Jeanine Van Der Jeught.

Annick Dhont is clublid van het jaar

Annickdhont Op het jaarlijks clubfeest van Inline Skating Club Eeklo (ISCE) werd traditiegetrouw het clublid van het jaar gekozen. Deze trofee (die je maar één keertje kan winnen) gaat naar een clublid dat zowel sportief als extra sportief veel betekent voor de Eeklose club waar alles op wieltjes loopt.Voorzitster Christel Heyman licht toe: ‘Wij kijken inderdaad niet alleen naar het sportieve. Binnen onze samenleving waar iedereen het steeds drukker en drukker heeft word het jaar na jaar moeilijker om de broodnodige vrijwilligers te vinden die een sportclub nodig heeft om de clubwerking te garanderen. Annick is actief in onze Fun & Fitness afdeling, de recreatie zeg maar. Als club zijn wij hier in Eeklo vooral gekend voor onze hockey afdeling (Dogs Eeklo) en de snelschaats afdeling maar de Fun & Fitness is tevens een grote en belangrijke groep binnen onze skatefamilie.’ aldus een fiere voorzitster. ‘De recreatieafdeling bestaat zowel uit kinderen als volwassenen. Naast de wekelijks trainingen nemen zij ook deel aan toertochten in binnen en buitenland, nightskates (een paar weken geleden nog in Parijs), de jaarlijks beginnerscursus voor volwassenen., enz… Annick is op zeer korte termijn een belangrijke medewerkster geworden en steekt bij al deze activiteiten een handje toe. Net als vanavond trouwens op ons clubfeest. Het was dus een beetje moeilijk om dit voor haar geheim te houden. Ze is pas sinds 2005 lid maar ze heeft op die 3 jaar al veel meer gedaan dan de meeste leden die al 10 jaar lid zijn. Wij kunnen niet van elk lid zo veel inzet verwachten maar wij hopen dat Annick een voorbeeld en inspiratie mag zijn voor de andere leden.’

Annick Dhont, die volgende week 36 wordt, is een allrounder. ‘Het skaten doe ik vooral omdat de sfeer binnen de ‘volwassen recreanten’ super is. We amuseren ons elke training weer, mede dankzij onze trainer Sven, en we zijn ondertussen gezond sportief bezig.’

Dat Annick een bezige bij is, blijkt uit het feit dat ze ook nog af en toe een loopwedstrijdje meepikt en zelfs een kwarttriatlon! ‘Ik leef mij graag uit, dat klopt. Maar het moet toch vooral leuk blijven en combineerbaar met mijn gezin en werk. Maar sport is belangrijk binnen ons gezin. Mijn man Jurgen is dol op fietsen en onze kinderen Arno en Robbe zijn actief bij de waterpolo. Wij zijn van mening dat bij een gezonde opvoeding een portie sport hoort! Het is af en toe eens hollen van de ene training naar de andere maar dat nemen wij er graag bij. En als je lid bent van een sportclub vind ik het logisch dat je een steentje bijdraagt bij de werking. Vele handen maken namelijk licht werk. Als iedereen zou denken dat de ander het wel zal doen zouden er niet veel sportclubs meer zijn. En wat zou een mens zijn zonder sportclub…’ besluit Annick filosofisch. Op de foto krijgt ze de clublidfakkel door van Stijn Dobbelaere.

Vanavond benefiet voor Senegalese gezinnen

Negroyrubia De vzw Negro y Rubia organiseert vanavond (vanaf 19 uur) en morgen (vanaf 12 uur) een benefietweekend ten voordele van de afwerking van een school in het Senegalese dorp Toubacouta. De initiatiefnemers van dit nobel opzet zijn William en Carine Cnudde-Van den Bossche uit de Zandvleuge. Met eerdere benefieten werd reeds een school gebouwd, waarin informaticalessen gegeven worden. Nu volgt de afwerking. Vanavond vanaf 19 uur gebeurt dit met een retro dance party in zaal Sparrenhof, Brugsesteenweg, waar de jubilerende dj Peter Van Praag muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 zal draaien. Met mooie tombola. Een kaartje kost 7 euro. Morgen volgt om 12 uur een buffet à volonté, maar hiervoor moest op voorhand ingeschreven worden. U kunt het project ook steunen door storting op rekeningnummer 751-2024999-67 van de vzw Negro y Rubia. De foto toont het bezoek van Madou, één van de medewerkers in Senegal, die de familie van Kady Maï bezoekt. Dat gezin wordt door één van de Negro y Rubia-leden maandelijks gesteund. Meer info over het project bij William en Carine: 0478-34.54.49.

Rode Kruis zegt het met ballonnen

Rkballon Wie vanmorgen boodschappen deed in Eeklo-centrum, keek raar op: honderden rode ballonnen trokken de aandacht aan de winkels, de fietsenrekken, de autospiegels,… De ludieke ballonnenactie kwam van de medewerkers van het Rode Kruis, die hiermee een oproep voor meer vrijwilligers lanceerden. Alle Meetjeslandse verenigingen zijn immers op zoek naar vrijwilligers, zowel voor de Hulpdienst, de Sociale Hulpverlening, de Zorgbibliotheken, de Vorming, het Bloed Geven, het Jeugd rode Kruis, de Internationale Samenwerking en voor de bestuursfuncties. Geïnteresseerden mogen contact opnemen met voorzitster Mieke Poffyn, Karel Stroostraat 9 te Eeklo (0476-639.190 of mieke.poffyn@pandora.be).

CM wil nijpend tekort thuiszorgers oplossen

De vraag naar thuiszorg is de laatste jaren sterk gestegen, zo blijkt uit cijfers van CM Midden-Vlaanderen. Professionele hulpverleners kunnen niet langer aan alle zorgvragen een antwoord bieden. Daarom komen ook familie en vrienden van de thuisverzorgden onder steeds hogere druk te staan. Vrijwilligers kunnen helpen om hun zware taak wat verlichten.

‘Mensen worden vlugger ontslagen uit het ziekenhuis en rusthuizen hebben lange wachtlijsten’, zegt Veerle Van Damme, coördinator zorgend vrijwilligerswerk van CM Midden-Vlaanderen. ‘Mensen worden ook graag zo lang mogelijk thuis verzorgd. De behoefte aan thuiszorg neemt dus sterk toe, en zonder de inzet van vrijwilligers blijven heel wat mensen in de kou staan.’

CM Midden-Vlaanderen organiseert daarom nu zaterdag 6 september van 14 tot 18 uur in provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke een evenement voor alle reeds actieve vrijwilligers. Het is de bedoeling de vrijwilligers warm te maken nieuwe kandidaat-vrijwilligers aan te spreken om zo de ploeg te versterken en zelfs te verdubbelen. De namiddag wordt ingeleid door de cabaretgroep ‘l Amuse Gueulle en afgesloten met een receptie.

Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot de dienst zorgend vrijwilligerswerk Meetjesland, Garenstraat 46 te Eeklo (09-376.13.25) of via e-mail: zorgendvrijwilligerswerk.mvl@cm.be.

Azor en Mieke brengen vreugde in RVT Sint-Elisabeth

Rvthond Sinds kort bestaat in RVT Sint-Elisabeth op de Tieltsesteenweg het project ‘rusthuishond’, waarbij een vrijwilliger met een hond op bezoek gaat bij bejaarden die zich haast onmiddellijk gaan binden aan deze rustige en lieve hond, die veel van mensen houdt. Zo gaat Mieke dagelijks met haar hond Azor op bezoek in het wooncentrum.


Tot voor enkele maanden kwamen Mieke en Azor Miekes moeder bezoeken, maar die is op 31 maart overleden. Maar Mieke en Azor voelden zich zo goed bij de mensen van Sint-Elisabeth, dat ze zijn blijven komen. Dit is een mooi initiatief dat we hier graag eens in het zonnetje zetten.

Stad schept duidelijkheid voor vrijwilligers

De vrijwilligerswet is sinds 1 augustus 2006 van toepassing. Er werd (vaak te weinig) gecommuniceerd en de inspanningen van vele organisaties op dit vlak konden niet vermijden dat er toch soms foutieve informatie, tegengestelde interpretaties en indianenverhalen de ronde deden.

In Eeklo zijn er heel wat vrijwilligers actief, zowel binnen de stadsdiensten als daarbuiten (verenigingsleven, welzijnssector, …) en ook zij blijken nog met veel vragen omtrent de vrijwilligerswet te zitten. Kortom, tijd om klaarheid te scheppen!

De stad Eeklo organiseert daarom op donderdag 8 mei om 20u in Cultuurcentrum De Herbakker een gratis infosessie over de vrijwilligerswet voor geïnteresseerde verenigingen en burgers.

De infosessie wordt gegeven door een medewerker van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw. Zij zal die avond dieper ingaan op de vrijwilligerswet, de provinciale verzekering en al jullie vragen m.b.t. dit thema.

Tandem-leerlingen stropen de hemdsmouwen op

Avondzegen_4uurtje De leerlingen van leefschool De Tandem hebben zich deze week zeer sociaal geëngageerd. Ze boden zich spontaan aan bij het RVT Avondzegen (foto), Dienstencentrum Zonneheem, de Kringwinkel, Oxfam Wereldwinkel, Dierenasiel Meetjesland en de bibliotheek om er als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken. Ze brachten ook een bezoek aan het Rode Kruis opvangcentrum in de Pokmoere, waar ze het asielbeleid onder de loep namen. Ze waren dolenthousiast en maken hierover nu een gestoffeerd rapport. (foto Tinie De Walsche)

Dringend gezocht: Rode Kruis-vrijwilligers

Jrkbloed_2 De hulpdienst van het Rode Kruis zoekt gemotiveerde vrijwilligers. Als vrijwilliger van de hulpdienst ga je mee op preventieve diensten. Dit houdt in dat je een hulppost samen met de andere leden van je ploeg bemant op een evenement. Wanneer iemand zich kwetst, sta je in voor de opvang van het slachtoffer en de verzorging. Natuurlijk is niets verplicht, maar wel wordt een regelmatige inzet van je verwacht. Om tot de hulpdienst te mogen toe treden haal je eerst het brevet EHBO/Helper bij het Rode Kruis. De opleiding Interventie die je daarna kan volgen, leert je meer technieken die van pas komen op het terrein. Hef- en tiltechnieken, tent opzetten, je leert omgaan met een brancard, enz. Ook krijg je sinds kort in de opleiding al meteen de nieuwe CPR (reanimatie) technieken en leer je werken met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Heb je interesse, of wens je meer informatie, dan kan je steeds terecht bij de voorzitter Mieke Poffyn op volgend telefoonnummer: 0476/63.91.90. Bijgaande foto werd ook genomen op een activiteit van het Rode Kruis en wel het bloedgeven, waar het Jeugd Rode Kruis altijd instaat voor de opvang van de kinderen terwijl mama of papa bloed geven. En wie kwam er onlangs een kijkje nemen… jawel… Markske van de Kampioenen  (foto Ewout Van de Genachte)

Oudere berichten:
> Groot Nederlands Dictee: de winnaars uit het Meetjesland
> Na de wijn, het (Valentijns)bier: Irma-bier
> Waar ligt 't Koerken?
> Erik Matthijs stopt als parlementair
> Kangoeroelijken langs de weg
> Kleuters op bezoek in het ziekenhuis
> Nog geen 20.000 Eeklonaren
> Stoefers zijn ook mensen...
> Sven Mallezie wint regiocompetitie
> Gaëlle Deschamps is beste junior journalist
> Marc De Waele maakt kunstwerk voor Pepsi Cola
> Sint-Antonius steunt gsm-actie Het Nieuwsblad
> Peperstraat ligt weer open
> Senioren vertellen kinderen over de oorlog
> Valentijntip: seks in je glas!
> Sven Mallezie nu de sterkste in Breda
> Vedettenparade op het stadhuis
> Stadhuis prijst MNM
> Gymclub Altis grossiert weer in medailles
> PTI-leerlingen herstellen waterschade in De Meidoorn

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Eeklo blogt

  • Marc Van Hulle blogt over Eeklo.

    Marc Van Hulle (°1962) werkt al meer dan twintig jaar bij deze krantengroep. Hij combineerde dit lang met het hoofdredacteurschap van het plaatselijke huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland, maar is nu aan de slag als manager PR en Communicatie bij het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele. Een rasechte Eeklonaar, die met echtgenote Ann, zoon Michiel (°1989) en dochter Jasmien (°1993) in de Galgenstraat woont. Marc kijkt graag televisie, houdt van lekker eten en van Club Brugge, in goede en kwade dagen.

Zoeken

Nieuws uit eeklo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!