Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kunstvereniging Stimulans legt de penselen neer

Toen in 1994 in Evergem de nieuwe hoofdbibliotheek werd ingehuldigd, werd de lokale kunstvereniging Stimulans opgericht. Ze groepeerde de plaatselijke kunstenaars die naar aanleiding van die plechtigheid hun werken exposeerden. Beeldhouwer Etienne Vindevoghel werd in 1995 voorzitter van de vereniging die uit een twintigtal mannen en vrouwen bestond. Allen waren in hun vrije tijd hoofdzakelijk bezig met beeldende artistieke activiteiten. In zaal De Molen in Wippelgem werd een eerste echte groepstentoonstelling van Stimulans georganiseerd en enkele jaren herhaald. Ook een kunstreisje of een bezoek aan een of andere grote expoistie stonden op het programma van Stimulans.

Jacques De Groeve was de tweede voorzitter. Onder zijn leiding bereikte de vereniging met nagenoeg vijftig leden haar hoogtepunt. Brigitte Lefèvre volgde De Groeve op. Ze hoopte een verjonging te kunnen doorvoeren, maar dat lukte niet echt. Na een degelijke werking stelden de slechts twintig overblijvende leden vast dat het groepsgevoel achteruit gaat en de jeugd andere artistieke interesses heeft dan de klassieke beeldende activiteiten. De nog financieel gezonde vereniging sloot haar werking af met een receptie in Ertveldse horecazaak De Veldbloem en schonk de rest van de centen aan het Kinderkankerfonds.

Schaakclub Artevelde naar tweede nationale

Voor het eerst in zijn bestaan stijgt Schaakclub Artevelde naar tweede nationale. Met de basisspelers Manuel Ippolito (F), Marcel Cannoy (Nl), Michel Martre, Philip Lemmens, Joeri De Maertelaere en Patrick Moens en de invallers Luc De Roo en Eduard Criel werd Artevelde kampioen in derde nationale.

Op de foto ziet u het kampioenteam.Img_8430 

Rotonde Brielken wellicht in 2009

Img_1639 Img_1634 Img_1633 Img_1632 De Administratie Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest plant een rotonde aan het kruispunt van Brielken, Kwadeweg, Christoffelweg en Schoonstraat. Die wordt wellicht in 2009 aangelegd. Eerst moeten vier woningen worden onteigend en ook de Hekstraat worden heraangelegd.

Op de foto's zie je het gevaarlijke kruispunt van gewestweg 456 in de richting van Sleidinge (en verder Watervliet), in de richting van Gent, in de richting van Belzele (Schoonstraat) en nog eens in de richting Gent met de vier te slopen woningen.

Nood aan parkeerplaatsen aan Brielken

Img_1635 Img_1637 Img_1638 Om het tekort aan parkeerplaatsen aan de terminus van tramlijn 1 (Brielken) op te vangen, zal de gemeente op lange termijn een park- en ridezone aanleggen.

Raadslid Tijs Van Vynckt (CD&V/N-VA) wil echter vlugger een oplossing. Hij wil overdag personenwagens aan beide kanten van de Christoffelweg laten parkeren. Dus ook op de momenteel voor vrachtwagens voorbehouden plaatsen.

Op de foto's zie je de vier woningen wie moeten onteigend worden om de park- en ridezone aan te leggen, het parkeren van auto's op een privéterrein achter de fietsenstalling aan de tramterminus, de vrije plaatsen in de voor vrachtwagens voorbehouden zone en de geparkeerde personenwagens aan de overkant.Img_1630 

Creanamiddag van Gezinsbond

De Gezinsbond van Sleidinge noteerde voor zijn jaarlijkse creanamiddag een recordaantal deelnemers. Niet minder dan 126 kinderen namen aan de knutselnamiddag deel. Ze maakten allen iets dat te maken heeft met Pasen. Op bijgevoegde foto zien jullie de leerlingen van de derde kleuterklas. In plaats van een paashaas maakten ze een paashaan.Img_3903

Lente uit zich bij planten en dieren

Img_1613 Na de zachte winter bloeiden sommige planten vroeger dan verwacht. Die ongewone evolutie werd door een koude periode van ruim een week afgeremd, maar nu is de lente blijkbaar definitief gestart. Dat merk je in de planten- en dierenwereld. Magnolia's en camelia's bloeien volop en de wilde eenden zwemmen met hun rijke kroost in de grachten.
Bekijk de fotospecial!

Snelheidscontroles

De politie van de zone Assenede-Evergem houdt in de week van maandag 26 maart tot zondag 1 april op diverse plaatsen snleheidscontroles in de woonkeren Assenede, Bassevelde, Evergem en Sleidinge.

Evergem Center goed beloond

De in vierde klasse A spelende voetbalploeg Evergem Center kwam in zijn duel met buur Gent Zeehaven niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Daarmee werden de roodgelen zelfs goed beloond. De Gentenaars openden al in de eerste minuut de score en verzuimden daarna de kloof uit te diepen. Met de 0-1-ruststand kwam Evergem goed weg. Nadat thuisdoelman Nick Heyman uit Lembeke een doelpoging van Gent had gepareerd, kwam Center meer in de match. Piet-Jan De Coninck knikte een voorzet van Tom De Neve naast, maar met een afgeweken doelpoging stelde Steven De Baere alsnog gelijk.

Met het gelijkspel komt Evergem niet veel verder in de klassering. Het deelt de twaalfde plaats met twee andere ploegen en houdt slechts drie teams achter zich. De Evergemnaren verkeren dus nog in degradatiegevaar en moeten in de resterende vijf wedstrijden nog heel wat punten sprokkelen. In drie van die matchen genieten ze echter het thuisvoordeel. Wellicht moet Center tot de laatste speeldag knokken voor het behoud.

Eddy Wally bewondert acteertalent van kinderen

Eddy5_2 Charmezanger Eddy Wally was tijdens de première van de productie 'Red De Gazet', die door zeventig leerlingen van de gemeentelijke basisschool van Evergem werd gebracht, een van de aandachtige toeschouwers. Hij had veel bewondering voor Simon Raman van het vierde leerjaar die in de aaneenschakeling van sketches, dansjes en muziek de rol van Eddy Wally vertolkte. Van 'Red De Gazet' worden ook nog voorstellingen gegeven op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart, telkens om 19.30 uur, en op zondag 25 maart om 14.30 uur, in de school, Kapellestraat 75. Kaarten reserveren op telefoon 09-253.86.82.

Bijgevoegd vindt u foto's van de voorstelling, van de signeersessie van Eddy Wally en een beeld van the voice of Europe met schooldirecteur Geert Ryckaert.

Snelheidscontroles

De politie van de zone Assenede-Evergem houdt in de week van maandag 19 tot zondag 25 maart snelheidscontroles in de woonkernen Ertvelde, Kerkbrugge en Evergem.

Oudere berichten:
> KAV-KWB Toneel gaat op hotel
> Evergem Center houdt doeltjeskermis
> Wippelgem stopt reeks Zeveren
> Automobilisten niet te snel a.u.b.
> Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken
> Gemeentelijke basisscholen breken record
> Verbroederingsfeesten in Grossenkneten
> Noord-Engelse bluesband in The Maple
> Gemeente verkoopt 100 fietsen en een gitaar
> Sebastiaan en Jacob-Jan Van Heesvelde aankomend judotalent
> Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift
> Zwembad Ertvelde terug open
> Belzeelsestraat onderbroken voor kappen boom
> Wippelgem verdient beter
> Foto: CC De Stroming vroeger en nu
> Politie controleert intensief in Evergem
> Evergem zendt militairen naar Libanon
> Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort
> PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie
> Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!