Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ballet Coppelia uit Sleidinge danst klassiek

Onder leiding van de 69-jarige Jackie Anderson geeft de balletgroep Coppelia uit Sleidinge op zaterdag 1 en zondag 2 december een voorstelling van het klassieke ballet De Notenkraker van Tchaikovsky. Aan die productie werken nagenoeg 60 jongens en meisjes mee.

Voor zijn tweejaarlijkse show koos Coppelia in het verleden meestal voor jazzballet en musicals. 'Jongeren houden van yeah-yeah, maar klassiek ballet verdient een herwaardering', stelt Anderson. Zij verbleef 20 jaar in de Verenigde Staten en leerde daar de knepen van het balletvak. Anderson leidt al 17 jaar Coppelia. 'Het is moeilijk om met producties zoals 'De Notenkraker' uit te pakken. Veel meisjes van Coppelia haken immers af als ze ongeveer 15 jaar zijn. Nu is een groep gebleven waarvan velen al in het hoger onderwijs zitten. Sommigen kennen de muziek van mijn lievelingscomponist Tchaikovsky niet. Ofwel kennen ze die via nummertjes van hun barbiepop. Klassiek ballet sterft in België geleidelijk uit. Met Coppelia dragen we ons steentje bij om in het leven te houden. Ik ben blij dat ik dat nog kan doen met een enthousiaste groep jongeren. Het is een leuk project dat een ruime belangstelling verdient', stelt Anderson.

Wie foto's heeft van de repetities of de voorstellingen kan ze naar lutiva@scarlet.be mailen.

Ik zet ze dan op de blog van Het Nieuwsblad.

   

Win een auto! Eindejaarsactie Groot Evergem

De handelaars uit Groot-Evergem slaan de handen in elkaar voor een grote eindejaarsactie. Van 1 tot 31 december 2007 kunt u in een pak winkels in Evergem, Belzele, Kerkbrugge, Doornzele, Kluizen, Wippelgem, Rieme, Ertvelde en Sleidinge terecht om kans te maken op de hoofdprijs. De actie, georganiseerd door het Handelscomité van de ALE (Adviesraad Lokale Economie), krijgt de volle steun van de Gemeente Evergem.

Bij de deelnemende handelszaken kunt u per aankoopschijf van 5 euro een stempel op uw spaarkaart bekomen. Na 25 stempels is uw kaart vol en deponeert u het volledig ingevulde formulier in de urne. Deelnemen kan zo vaak als u wilt.

De hoofdprijs is niet min: twee auto's! Uit alle deelnemers met een geldige spaarkaart, wordt door een onschuldige hand bepaald wie de winnaar van een wagen is. Deze zullen trouwens gedurende de maand december afwisselend te bezichtigen zijn in de verschillende dorpscentra. Daarnaast zijn er ook waardebons te winnen, zoveel als er handelaars deelnemen.

De winnaars worden getrokken op maandag 7 januari 2008. Eén week later volgt dan de prijsuitreiking.

Voor verdere informatie en alle deelnemende handelaars, kan u terecht op de website die speciaal voor deze actie werd ontwikkeld: www.eindejaarsactie.com .

 
Eindejaarsactie

Evergem Belzele verliest belangrijke punten

zondag moest Evergem Belzele terug belangrijke punten halen om zich te handhaven in de middenmoot van derde provinciale A tegen het tevens eens slecht geklasseerde Poesele.

Reeds na 3' dreigden de bezoekers reeds met een geplaatste kopbal die met veel moeite door de thuis doelman vanonder de lat werd geranseld.

Hierdoor werd de thuis ploeg wakker geschud wat resulteerde in een mooie actie van Guy Chaves die net naast besloten werd.

Voorts bleef het de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd met een licht veld overwicht voor de thuis ploeg die het echter verzuimden om de scharige doel kansen af te maken.

Na de rust begon de thuis ploeg stilaan het veld overwicht naar zich toe te trekken wat resulteerde in enkele reële doel kansen doch zonder resultaat.

Het waren echter de bezoekers die na een mooie actie op rechts op de 55' met een strak shot de 0-1 op het bord plaatsen.

Een verder offensief door de thuisploeg met enkele uitgespeelde kansen zonder resultaat en een op de doelpaal afgeweken bal brachten echter , na duidelijk veldoverwicht door de thuisploeg , geen verder resultaat op.

Dit resultaat maakt het voor trainer Schaghinger en zijn jeugdig team het zeker niet gemakkelijker op om zich week na week verder te moeten bewijzen om zo weg te raken uit de onderste regionen waar ze, aangezien de kwaliteit en het enthousiasme, zeker niet thuishoren.

 

Wippelgem nipt voorbij rode lantaarn

WippelgemNa de 1 op 15 in de voorbije weken, drong een zege zich op voor Wippelgem. Met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Maria-Aalter bood zich daartoe een uitgelezen kans aan. Het liep niet van een leien dakje maar de punten werden door de 1-0 wel aan ‘t Drogenbrood gehouden. Wippelgem schuift daardoor terug wat op in de rangschikking van 3de provinciale A.

In de eerste 45 minuten waren de toeschouwers getuige van een rommelige partij voetbal. Veel kansen vielen er niet te noteren. F. Van Daele kwam het dichtst bij de openingstreffer maar zijn kopbal ging net naast. Aan de overzijde zag Maria-Aalter een treffer afgekeurd voor buitenspel.

In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld. Na een actie op de flank van S. Renaer scoorde K. Wijngaert dan toch de winnende treffer voor de thuisploeg. In de slotfase hield de Wippelgemse goalie zijn ploeg nog overeind met een puike redding.

Mountainbikers gesignaleerd!

Ruim 600 mountainbikers zakten zondagochtend af naar Evergem voor de jaarlijkse toertocht van de Burggravetrappers. Ondanks de grote belangstelling heerste er toch ook wat ontgoocheling bij de organisatoren.

Voor deze editie werd er een volledig vernieuwd parcours voorzien. Via nauwkeurige uitpijling trok men richting Lembeekse bossen over voornamelijk onverharde wegen. De aanwezige flandriens trotseerden de koude wind om 45 km later terug in Evergem aan te komen.

Voorzitter E. Deprez legt uit waarom hij, ondanks de grote belangstelling, geen tevreden man is. ‘We zijn een club van 22 leden. Dat is weinig om een organisatie als vandaag op poten te zetten maar het lukt ons keer op keer. Daarom steekt het bij mij dat we weinig of geen steun ervaren van de VWB (Vlaamse Wielrijdersbond). Zij gaan wel met de opbrengsten lopen maar niemand doet de moeite om vandaag tot hier te komen…’

De talrijk opgedaagde sportievelingen lieten het niet aan hun hart komen. Ze genoten van hun tocht, warmden zich nadien - naar goede traditie - eerst nog even op in de cafetaria, en keerden met een goed gevoel terug huiswaarts.

Vtt_evergem

Snelheidscontroles tijdens week 48

De politie van de zone Assenede-Evergem plant van maandag 26 november tot zondag 2 december (week 48) snelheidscontroles in de woonkernen Belzele, Boekhoute, Evergem en Sleidinge. Het is evident dat op andere plaatsen onaangekondigde snelheidscontroles kunnen worden gehouden.

Een duik in het onbekende

Sport_in_de_kijker

   

   

Evergem telt meer voetbalclubs dan er vingers aan een hand zijn, en het bezit een leger aan wielertoeristen. Voetbal en wielrennen, het is niet anders. Ondergetekende treft ook schuld. Maar er is meer, veel meer! Wist je bijvoorbeeld dat er in Evergem sportclubs actief zijn in meer dan 40 verschillende sporten?

In deze rubriek gaat uw blogger vreemd. Puur uit liefde voor de sport, duikt hij in een voor hem onbekende wereld. Vandaag zetten we de duiksport in de kijker.

We hoeven daarvoor niet naar een exotische bestemming te reizen. Ter gelegenheid van de Vlaamse Zwemweek trek ik naar het gemeentelijke zwembad in Ertvelde, waar een duikinitiatie plaatsvindt. Ik maak er kennis met Danny Van Meenen, secretaris van de Fun Divers, en de wondere onderwaterwereld.

Lees verder

Avonddropping hondenschool Artevelde

Zaterdagavond organiseerde de honden school Artevelde van Evergen Belzele reeds voor de vijfde maal haar twee jaarlijkse avond dropping.

Het succes van de vorige edities alsook het prachtige open vriesweer zorgden ook deze keer voor een grote belangstelling. Er waren 200 deelnemers verspreid over 30 groepen die een parcours van 13 km moesten afleggen. Over dit parcours waren er vier controle posten verspreid en moesten er verscheidene proeven en vragen opgelost worden.

Halverwege het parcours was er voor warme soep gezorgd wat door alle deelnemers zeer gewaardeerd werd , net als de rest van de voortreffelijke organisatie door de 20 trouwe medewerkers.

Aan de dropping was ook een wedstrijd verbonden gewonnen door de groep "Het Muurke" die met de prijzen pot van 100€ naar huis mochten.

Nogmaals een dikke proficiat aan de organisatie ook zeker qua verkeersveiligheid en nu reeds kijken wij al uit naar de volgende editie.De volledige uitslag kan u bekijken op www.hsartevelde.com

Belangrijke winst voor Eendracht Belzele in vooruitgeschoven degradatiewedstrijd

Op de twaalfde speeldag in derde provinciale A veldvoetbal stonden de twee laatst geplaatste ploegen Maria-Aalter en Evergem Belzele tegenover elkaar op het veld van M.Aalter , een, voor beide ploegen uitermate belangrijke wedstrijd in de staart van de klasering.

Na een aarzelend begin waar beide ploegen duidelijk schrik van elkaar hadden kregen de bezoekers uit Belzele stilaan meer veldoverwicht.

Dit resulteerde in de 39' in een mooi doelpunt vanuit en scherpe hoek met buitenkant voet rechts strak ingetrapt door Dries Vereecke.

Ondanks verder aandringen van de thuisploeg konden de bezoekers de rust ingaan met een licht gevleide 0-1 voorsprong.

Na de koffie nam de thuisploeg onmiddellijk het initiatief in handen doch de vertimmerde bezoekende verdediging met de reservedoelman Buysse als passend sluitstuk kon de vrij stereotiepe aanvallen zonder problemen opvangen.

Toen er halfweg de tweede helft een rode kaart viel voor een zware tackle van een thuisspeler was het hek van de dam voor de bezoekers. Een door de thuisdoelman afgeweerde bal kwam in de voeten van de teruggetrokken spits Sergeant terecht die met een fraaie lobbal van 25 meter de 0-2 eindstand vastlegde.

Meteen een mooie opsteker voor de zwart-witten die volgende week tegen Poesele terug voor een zespunten wedstrijd staan.

Wippelgem bevestigt niet

Wippelgem Na de goede prestatie vorige week tegen Bassevelde kon Wippelgem niet bevestigen tegen Sint-Kruis-Winkel. Op het veld van de blauw-witten, die aan een sterke opmars bezig zijn en inmiddels de derde plaats bekleden, ging het met 3-1 de boot in.

De eerste helft had Wippelgem licht overwicht. Het was echter Sint-Kruis-Winkel dat de score opende (via Delannois) na een hoekschop. Wippelgem kwam via Van Daele twee keer dicht bij de gelijkmaker. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens voorafgaand handspel en een tweede poging werd van de lijn gekeerd. In de tweede helft kon de kanaalploeg het laken definitief naar zich toe trekken via doelpunten van Van Heygen en opnieuw Delannois. In de slotfase milderde Wijngaert nog voor Wippelgem.

De laatste vijf wedstrijden kon Wippelgem niet winnen. De bonuspunten die het eerder verzamelde zijn op die manier opgesoupeerd. Volgende week zondag speelt Wippelgem thuis tegen Maria-Aalter, de rode lantaarn van 3de provinciale A.

Oudere berichten:
> KAV-KWB Toneel gaat op hotel
> Evergem Center houdt doeltjeskermis
> Wippelgem stopt reeks Zeveren
> Automobilisten niet te snel a.u.b.
> Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken
> Gemeentelijke basisscholen breken record
> Verbroederingsfeesten in Grossenkneten
> Noord-Engelse bluesband in The Maple
> Gemeente verkoopt 100 fietsen en een gitaar
> Sebastiaan en Jacob-Jan Van Heesvelde aankomend judotalent
> Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift
> Zwembad Ertvelde terug open
> Belzeelsestraat onderbroken voor kappen boom
> Wippelgem verdient beter
> Foto: CC De Stroming vroeger en nu
> Politie controleert intensief in Evergem
> Evergem zendt militairen naar Libanon
> Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort
> PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie
> Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!