Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Derby zonder spankracht

WippelgemIn derde provinviale A stond de derby tussen Ertvelde en Wippelgem op het programma. Ertvelde hield de punten in het Arteveldestadion, Wippelgem staat alleen laatste.

In de aanvangsfase was Ertvelde de betere ploeg. Het had controle over de wedstrijd en zag dat overwicht beloond toen L. Van Hecke zijn ploegmakker De Wolf bediende. Ertvelde kreeg nog enkele mogelijkheden voor de rustpauze maar telkens kwam doelman Blancquaert gevat tussen. Wippelgem herstelde enigszins het evenwicht in het laatste kwart van die eerste helft.
Na de rust kon Ertvelde onder impuls van L. Van Hecke zijn voorsprong verder uitbouwen. Eerst zorgde hij voor zijn tweede assist en nadien zette hij zelf de kroon op het werk met de 3-0. Verdiende overwinning voor Ertvelde dat zich de betere ploeg toonde in deze derby.

Volgende week staat de derby tussen Wippelgem en Belzele op het programma. Belzele won vanmiddag tegen Vinkt en heeft dus de beste papieren om aan deze zespuntenwedstrijd te beginnen.

Foto: het Statieplein omstreeks 1920

Evarist Van Parijs, uitgever van deze en andere postkaarten, staat hier tussen de kinderen uit de buurt op het Statieplein (u kijkt richting Hekstraat). Het beeld dateert van omstreeks 1920. In zijn zaak rechts in het midden oefende hij de taak uit van kolenhandelaar, herbergier en kruidenier.

Nu is er rechts nog steeds de handelszaak Van de Woestijne, links een parking en het vernieuwde station van Evergem.

Vroeger018 Nu018

Automobimisten, respecteer de snelheidsbeperkingen

Snelheid Dit weekend start de BOB-campagne. Dat betekent echter niet dat de politie van de zone Assenede-Evergem de snelheidscontroles opschort. In de week van maandag 1 tot zondag 7 december worden die alleszins uitgevoerd in de woonkernen Assenede, Evergem, Oosteeklo en Rieme. Elders kunnen onaangekondigd snelheidscontroles worden uitgevoerd.

Op www.politie.assenede-evergem.be vindt u meer nieuws over de werking van die politiezone.

Kerk van Kluizen wordt gerenoveerd

34341De kerkraad van de Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Geboorte van de parochie Kluizen heeft vastgesteld dat er renovatiewerken dienen te gebeuren aan het kerkgebouw. Het betreft werken aan de kerktoren en het voegwerk van de glasramen. Architect Marc D’haese uit Gent heeft het ontwerp en bestek opgemaakt voor de renovatie. De werken worden geraamd op 81.000 euro (inclusief BTW).

Voor de financiering van het project is er een subsidie aangevraagd bij de Vlaamse Overheid. Die zou instaan voor 30 procent van de kostprijs. Het resterende bedrag is voor 8 procent voor rekening van de stad Gent en voor 92 procent ten laste van de gemeente Evergem.

De parochiekerk ‘Onze-Lieve-Vrouw Geboorte’ in Kluizen kreeg haar uiterlijk in verschillende fasen. De vierkante toren, geflankeerd door twee torentjes, werd in 1768 gerestaureerd en deels verbouwd. De aangebouwde zijbeuken dateren van 1844-1845. Omstreeks 1900 werd het interieur heringericht en van meubilair voorzien. De toren werd tijdens de Tweede Wereldoorlog (in mei 1940) opgeblazen en vernieuwd in 1953-1956.

Seniorenraad zet klassieke muziek op het programma

34281Elk jaar organiseert de Seniorenraad een voorstelling voor alle 50-plussers. Op maandag 1 december vindt, wegens groot succes van de eerste jaargang, een tweede editie plaats van ‘Weet je nog wel!’. Dit populaire liedjesprogramma wordt gebracht door het Orkest van het Vlaams Muziektheater en de Heistse Operette Kring met 4 solisten.

‘Weet je nog wel!’ vindt plaats op maandag 1 december, om 14 uur, in het CC De Stroming (Weststraat 31). Het wordt een programma met populaire Nederlandstalige en internationale liedjes. Heimwee naar vervlogen tijden, met onvergetelijke meezingers, goed voor enkele uren nostalgie. Er is ook nog een special act voorzien.

Kaarten kosten 15 euro en zijn te verkrijgen via de seniorenverenigingen en in het cultuurcentrum (tel. 09 358 51 00, cultuurcentrum@evergem.be).

Gemeente trakteert nieuwe inwoners

Wie tussen november 2007 en oktober 2008 naar Evergem kwam wonen, wordt op vrijdag 5 december om 19.30 uur verwacht in het gemeentehuis, Fortuné de Kokerlaan 11. Na de verwelkoming en een gelegenheidstoespraak krijgen de nieuwe inwoners een audio-visuele voorstelling van de gemeente. Tussendoor kunnen ze genieten van enkele muzikale intermezzi en na afloop is een receptie voorzien.

De ontvangst op het gemeentehuis is een ideale gelegenheid om met andere nieuwe inwoners kennis te maken en/of met mensen van het gemeentebestuur een praatje te slaan.

Demonstratie en tentoonstelling kantklossen

De Evergemse kantclub Kant en Klaar bestaat vijf jaar en viert dat met een demonstratie van kantklossen en een tentoonstelling van door de leden gemaakt kantwerk, waarvan het theam water is. Dat is te bewonderen in het VTB-lokaal, Hekstraat 7 in Evergem. Op zaterdag 29 november van 14 tot 17.30 uur, zondag 30 november van 10 tot 17.30 uur en maandag 1 december van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis. 

Evergem Center krijgt subtop in vizier

Nadat voetbalploeg Evergem Center na zijn 3-1-zege tegen Appelterre twee weken op rij niet verder raakte dan een 2-2-gelijkspel, versloeg die eersteprovincialer het hoger geklasseerde Maldegem. Mustafa Erkoç lukte kort voor en kort na de rust een doelpunt. Pas in de slotfase slikten de rood-gelen de Maldegemse aansluitingstreffer. Dankzij de driepunter is Evergem tot op drie punten van Maldegem genaderd en heeft Center het verschil met leider Lede tot vijf punten herleid. Volgend weekend staat het subtoppersduel Evergem-Kruibeke op het programma.

Grote eindejaarsactie in Evergem

In navolging van vorig jaar wordt in 2008 de tweede editie van de grote eindejaarsactie georganiseerd. Van maandag 1 december 2008 tot en met donderdag 1 januari 2009 kan je bij 120 Evergemse handelaars stempels verzamelen op een spaarkaart (per aankoopschijf van 5 euro). Uit de volledig afgestempelde kaarten worden de winnaars geloot mooie prijzen. Dit jaar is de prijzentafel nog uitgebreid: twee auto’s, tien fietsen en tal van waardebonnen zijn de inzet!

De actie gebeurt met de steun van de Evergemse Adviesraad Lokale Economie (ALE) en het gemeentebestuur. Alle informatie over de eindejaarsactie is te vinden op www.eindejaarsactie.com.

Img_2910

Foto’s gezocht van kasteel Wippelgem

Onlangs heeft het gemeentebestuur het kasteeldomein in Wippelgem gekocht. Het bestuur is nu op zoek naar (oude) foto’s en kaarten die een duidelijk beeld geven van de binnenruimtes en de gevels van het kasteel. Het bestuur wil die foto's gebruiken om het kasteel en het domein zo veel mogelijk terug in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Wie zijn foto’s of materiaal over het kasteeldomein in Wippelgem ter beschikking wenst te stellen, neemt best vooraf contact op met de Dienst Gemeentewerken (gemeentehuis, Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem, tel. 09 216 05 30, fax 09 253 74 89, gemeentewerken@evergem.be).
Uiteraard krijgt men alle materiaal terug.

Oudere berichten:
> KAV-KWB Toneel gaat op hotel
> Evergem Center houdt doeltjeskermis
> Wippelgem stopt reeks Zeveren
> Automobilisten niet te snel a.u.b.
> Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken
> Gemeentelijke basisscholen breken record
> Verbroederingsfeesten in Grossenkneten
> Noord-Engelse bluesband in The Maple
> Gemeente verkoopt 100 fietsen en een gitaar
> Sebastiaan en Jacob-Jan Van Heesvelde aankomend judotalent
> Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift
> Zwembad Ertvelde terug open
> Belzeelsestraat onderbroken voor kappen boom
> Wippelgem verdient beter
> Foto: CC De Stroming vroeger en nu
> Politie controleert intensief in Evergem
> Evergem zendt militairen naar Libanon
> Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort
> PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie
> Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!