Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

ACW Belzele inviteert naar nieuwjaarsdrink

De ACW-afdeling van de Evergemse woonkern Belzele houdt op zondag 4 januari voor de vierde keer een parochiale nieuwjaarsdrink. Onder het motto We zijn d'er were vindt die van 10.30 tot 13 uur plaats voor de parochiekerk. Bij het serveren van warme soep, glühwein of een borrel is er vooral gelegenheid voor een babbel met de buren en het uitwisselen van nieuwjaarswensen.

Nieuwjaarsreceptie in Evergem-centrum

De feestcommissie van Evergem-centrum inviteert op zaterdag 3 januari de inwoners naar een toast op het nieuwe jaar. Die vindt van 10 tot 12 uur plaats tijdens de wekelijkse markt op het Dorpsplein en gebeurt in samenwerking met het gemeentebestuur.

Let op met vuurwerk!

De burgemeester van Evergem roept alle bewoners op om extra aandacht te hebben voor de veiligheid bij het gebruik van vuurwerk. Vooral om de overgang te vieren van oud naar nieuw wordt er steeds vaker vuurwerk afgestoken. Op zich vormt dit geen probleem, ware het niet dat door deze trend ook de kans op incidenten stijgt. Vuurwerk kán hand in hand gaan met feestvreugde, zolang de veiligheid van de omwonenden niet in het gedrang komt.

Iedereen die privé vuurwerk ontsteekt draagt een grote verantwoordelijkheid. Men moet er nauw op toezien dat er in geen geval slachtoffers kunnen vallen en dat er geen schade veroorzaakt wordt bij omwonenden. In onze gemeente mag men – conform het politiereglement - enkel vuurwerk ontsteken of voetzoekers doen ontploffen met voorafgaande toestemming van de burgemeester. Enkel in de nacht van 31 december op 1 januari is er geen machtiging nodig, mits de gepaste veiligheidsmaatregelen worden genomen om schade of gevaar voor derden te vermijden.

Vuurwerk2Tips om ongevallen te vermijden

• Bewaar het vuurwerk best in een onbrandbare (metalen) doos, op een droge plaats.
• Laat kinderen geen vuurwerk afschieten.
• Drink geen alcohol tijdens het afschieten van het vuurwerk.
• Steek vuurwerk aan met een lont en niet met lucifers of een aansteker en hou het ver genoeg van je lichaam.
• Steek vuurwerk op een veilige plaats af, zorg dat iedereen op een veilige afstand staat.
• Hou altijd water of een brandblusser bij de hand.
• Richt het vuurwerk nooit op mensen of dieren.
• Ruim na het afsteken de rommel op. Vuurwerk dat is afgegaan mag gewoon bij het restafval. Maar vuurwerk dat niet is afgegaan moet je lange tijd laten liggen. Het bevat immers explosieven die nog kunnen ontploffen. Steek het in geen geval opnieuw aan! De meeste ongevallen gebeuren net dan. Je kan er een emmer water overgieten en het een nachtje laten liggen. Vuurwerk dat niet is afgegaan, hoort niet in de vuilniszak thuis, maar dien je af te leveren bij de Lokale Politie.
• Loopt het alsnog mis? Verwittig onmiddellijk de 100 of de 112 (voor gsm). Of ga meteen naar de dienst spoedgevallen van het dichtstbijzijnde ziekenhuis

CD&V werkt aan een gelukkig 2009

De eindejaarsperiode is traditioneel een tijd waarin mensen elkaar het beste toewensen. Een team van 7 enthousiaste CD&V vrijwilligers trotseerde de vrieskou om op tweede kerstdag tien borden met nieuwjaarswensen te plaatsen op verschillende locaties in de gemeente. 

CD&V Evergem brengt op die borden haar wensen voor een gelukkig nieuwjaar bij de inwoners van de gemeente. De borden blijven enkele weken in het straatbeeld staan.

Op 11 januari houdt CD&V een nieuwjaarsreceptie in 'de Weverij' te Sleidinge (om 11 uur ).

1bcd2b2393Bild0239bis_2

Buurtbewoners verrassen Sabine De Poorter

Inwoners van de Wippelgemse straten Goeiingen, Kramershoek en Heffink hebben de 60-jarige Sabine De Poorter, die lang de lokale textielzaak Wippeltex uitbaatte en nu een uitverkoop hield, op een speciale manier verrast. Vooral Christelle Veys en Hilde Hemelsoet namen daarvoor het initiatief.

Sabine die in Vlaanderen bekend werd als assistente van Walter Grootaerts in het VTM-programma De Tandenborstelshow, werd met een smoes naar het lokaal van de plaatselijke chirovereniging Weweko gelokt. Daar werd ze opgewacht door ruim zestig buurtbewoners. Omdat Sabine haar zaak sluit en naar Evergem-centrum gaat wonen, wilden ze op een speciale manier afscheid nemen. Dat gebeurde heel creatief en vooral persoonlijk. Iemand maakte een tekening van Sabine, anderen bakten taarten, schikten bloemen of maakten de tekst voor een afscheidslied. Voor dat laatste tekende zuster Beatrijs.

Ook schepen Arsène Acke (CD&V/N-VA), een ex-Wippelgemnaar die destijds Sabine De Poorter leerde dansen, was er bij. Hij loofde Sabine voor haar inzet als vrijwilliger in de parochiekerk van Wippelgem en het OCMW-rusthuis Ter Caele in Evergem-centrum. 'Zoals Eddy Wally meteen aan Ertvelde doet denken, is de naam Sabine van Wippeltex onlosmakelijk verbonden aan Wippelgem', zei Acke.

De afscheidnemende zaakvoerster was compleet verrast. Zelfs haar ouders, die eveneens aanwezig waren, hadden niets verklapt.

Op bijgaande foto's ziet u onder meer de verraste Sabine, een look-a-like Sabine De Poorter en de ouders van de sympathieke B(ekende) W(ippelgemnaar).Img_0594 Img_0596 Img_0597 Img_0598 Img_0599   

Het afscheidslied, dat Verrassing voor Sabine heet, werd gezongen op de melodie van het vooral bij jeugdbewegingen bekende Hier staan tot afscheid weer.

Het refrein: Wij zingen geen vaarwel Sabine,

wij zien elkaar nog weer,

als gij hier in uw Wippelgem

nog dikwijls wederkeert.

werd door de buurtbwoners na elk van de negen strofen luidkeels meegezongen.

SP.A keurt rechtspositieregeling niet goed

De gemeenteraden hadden tot 1 januari 2009 de tijd om de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel in overeenstemming te brengen met het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007.
Dit laatste handelt over de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie en de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel alsook over enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

Sp.a Evergem is van oordeel dat het voorliggend document meer nadelen inhoudt voor het gemeentepersoneel dan voordelen en heeft daarom niet meegestemd met de meerderheid.

De voornaamste redenen hiervoor zijn volgens SP.A:
- onvoldoende garanties dat de toelagen worden uitbetaald voor nachtprestaties (175% zoals in het verleden). Dit betekent voor een aantal werknemers een verlies aan loon en dus een ernstige koopkrachtvermindering.
- Uitholling van de statutaire statuten, niettegenstaande nieuwe mogelijkheden die geboden worden aan de contractuele functies.
- uitbetaling overuren ongunstig
- Ongunstig en zeer streng evaluatiesysteem dat geen communicatie-oefening is maar eerder een dreigende monoloog wordt van werkgever naar werknemer toe.
- onvoldoende creativiteit voor de toepassing van verschillende toelagen
- Verhoging naar niveau C in weddeschalen voor ondermeer de redders en andere werknemers van de sportdienst.

Geval van CO-vergiftiging in Evergem

CovergiftigingAfgelopen week ontvingen de hulpdiensten een oproep van verontruste buren over een bejaarde bewoonster uit de Burggravenlaan te Evergem. Ze gaf geen teken van leven meer. De interventieploeg van de politiezone begaf zich ter plaatse en verschafte zich toegang tot de woning. De bewoonster (86 jaar) werd door de politiepatrouille in haar zetel bewusteloos aangetroffen. De vrouw werd onmiddellijk naar buiten gebracht, alwaar ze terug bij bewustzijn kwam.

De bewoonster werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw was bewusteloos geraakt door CO-vergiftiging, dit vermoedelijk door een slecht-werkende kolenkachel.

Snelheidscontrole in Evergem en Wippelgem

Tussen maandag 29 december 2008 (vanaf 00.00 uur) en zondag 04 januari 2009 (tot 24.00 uur) zullen er te Evergem en Wippelgem diverse snelheidscontroles plaatsvinden. Dit wil echter niet zeggen dat er naast deze controles, geen andere onaangekondigde controles kunnen plaatsvinden.

Vergeet tijdens de feestperiode ook niet dat drankgebruik en autorijden niet samengaan!

Geflitst! Sportkamp voetbal in sporthal Evergem

In deze rubriek gaan we met het fototoestel op stap en leggen we mensen vast op de gevoelige plaat. Deze morgen stopten we in de sporthal van Evergem om een kijkje te nemen tijdens het sportkamp minivoetbal. Kinderen van het 1ste tot het 4de leerjaar konden er kennis maken met deze sport in een ontspannen sfeer.

Img_6381Img_6387Img_6378_2 Img_6375

Meer info en foto's kunt u vinden op www.zwrevergem.be .

Kinderkoor zingt kerstconcert in Belzele

Op zondag 28 december om 16 uur slaan de jeugd- en kinderkoren van Belzele en Sleidinge de handen in elkaar om kerstliederen te zingen in de kerk van Belzele. Nadien is er een hapje en een drankje voorzien voor de aanwezigen.

De twee koren werkten reeds een aantal keren samen voor het verzorgen van een eucharistieviering. Tijdens het kerstconcert krijgen ze, zoals steeds, steun van Wim Claeys, Sarah Van Eetvelde en Barbara D'Huyvetters. De dirigentes van de koren, Sonia van de Gehuchte en Tania Van Belle, kennen elkaar al geruime tijd en besloten om samen een kerstconcert te organiseren.

Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen op het nummer 0474 962572. De toegangsprijs bedraagt 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen onder de twaalf jaar.

Oudere berichten:
> KAV-KWB Toneel gaat op hotel
> Evergem Center houdt doeltjeskermis
> Wippelgem stopt reeks Zeveren
> Automobilisten niet te snel a.u.b.
> Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken
> Gemeentelijke basisscholen breken record
> Verbroederingsfeesten in Grossenkneten
> Noord-Engelse bluesband in The Maple
> Gemeente verkoopt 100 fietsen en een gitaar
> Sebastiaan en Jacob-Jan Van Heesvelde aankomend judotalent
> Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift
> Zwembad Ertvelde terug open
> Belzeelsestraat onderbroken voor kappen boom
> Wippelgem verdient beter
> Foto: CC De Stroming vroeger en nu
> Politie controleert intensief in Evergem
> Evergem zendt militairen naar Libanon
> Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort
> PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie
> Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!