Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Burggravenlaan wordt opgebroken

Logo20wegenwerkenOp maandag 12 januari (afhankelijk van het weer) wordt er begonnen met het opbreken van de Burggravenlaan zodat de nutsmaatschappijen (gas, water, elektriciteit…) er aan de slag kunnen. De straat wordt afgesloten voor verkeer tot 15 juli 2009. Het opbreken en heraanleggen van de Burggravenlaan kadert in de collectorwerken die aan de gang zijn in Kerkbrugge.

Op de as Kerkbruggestraat, Burggravenlaan en Langerbrugsestraat wordt er een afvalwatercollector aangelegd. Dat project wordt uitgevoerd in opdracht van Aquafin. De gemeente maakt van de opbraak van de weg gebruik om de weginrichting aan te passen en om er veilige fietspaden en nieuwe straatverlichting te voorzien.

Burggravenlaan
In een eerste fase wordt een deel van de Burggravenlaan opgebroken van aan het kruispunt Elslo tot aan de Adolf Dhavelaan (de aansluiting het dichtst bij Elslo). Er is een wegomlegging voorzien via Elslo, de laterale weg Jacques Paryslaan (langs de R4) en via de Langerbrugsestraat.

De rest van de Burggravenlaan (tussen de Adolf Dhavelaan en de Langerbrugsestraat) wordt pas opgebroken nadat het kruispunt Elslo-Burggravenlaan-Kerkbruggestraat weer kan worden open gesteld. Vermoedelijk eind januari (afhankelijk van de weersomstandigheden) ligt er daar weer een berijdbare onderlaag.

Reacties

Laat een reactie achter


Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!