Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Politie controleert intensief in Evergem

Snelheid  De sneheidsduivels zijn gewaarschuwd: de politie van de zone Assenede-Evergem kondigt voor de week van maandag 2 tot zondag 8 februari diverse snelheidscontroles aan in de Evergemse woonekrnen Evergem-centrum, Ertvelde, Sleidinge en Wippelgem en ook in Assenede. Op andere plaatsen kan de politie de snelheid van de automobilisten onaangekondigd controleren en beboeten.

Op www.politie.assenede-evergem.be vindt u nog meer over de werking van die politiezone. 

Evergem zendt militairen naar Libanon

Belubatt BELGIE neemt deel aan de vredesmissie UNIFIL (United Nations Interim Forces in LEBANON) onder de benaming BELUBATT (Belgium Luxemburg Battalion). BELUBATT is ongeveer 350 man sterk en heeft twee hoofdopdrachten waarvan de ontplooiing van een hospitaal het eerste is. Het ontmijnen vormt de tweede belangrijke opdracht.

Twee militairen woonachtig op Evergems grondgebied maken deel uit van BELUBATT VII.  Het betreft de commandant Guy Snauwaert en corporaal Frederik Van Kerckhove. Beiden zijn vertrokken rond 14 oktober 2008 en zullen terug huiswaarts keren half februari 2009.

Guy, 45 jaar oud, is woonachtig te Kluizen en is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van de civiele militaire relaties met de lokale autoriteiten en de burgerbevolking. Guy is vader van drie kinderen.
Frederik, 35 jaar oud, is woonachtig te Sleidinge en is werkzaam in het hospitaal waar hij het onthaal verzorgt van de patiënten, zowel militairen als burgers.

Guy&frederic

Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort

Jeugdhuis 001 Omdat de leden van de Raad van Beheer van Tentakel, de vzw die het gelijknamige gemeentelijk jeugdhuis uitbaatte, het voor bekeken hielden, en geen opvolgers hadden, zag het er eind 2008 naar uit dat die ontmoetingsplaats voor jongeren zou worden opgedoekt. Met zijn vrienden Tom Van Hyfte, Jan Van Haute, Nicolas Schamp, Dieter Scheire, Frederik Glibert en nog andere geïnteresseerden wil de 21-jarige Niels Strybos uit Kluizen de werking van het jeugdhuis voortzetten. De nieuwe bestuursploeg wil Tentakel, dat later een andere naam krijgt, eerst opknappen. Daarom blijft het jeugdhuis wellicht nog drie maanden dicht. Met een groot gamma van activiteiten wordt daarna getracht zoveel mogelijk jongeren aan te trekken en het jeugdhuis een nieuw elan te geven.

Op bijgaande foto staan rond de zittende voorzitter Niels Strybos zijn vrienden Jan Van Haute, Nicolas Schamp, Dieter Scheire en Frederik Glibert. Tom Van Hyfte ontbreekt op de foto. 

PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie

Als laatste in de rij van de politieke partijen houdt de Ploeg Vrije Gemeentenaren (PVG) op zaterdag 31 januari zijn traditionele nieuwjaarsreceptie. Die vindt van 18 tot 19.30 uur plaats in eetcafé Bavo, Holstraat 7 in Ertvelde. Aansluitend kan worden aangeschoven voor een viergangenmenu. Aanzitten kost 12,5/6 (kinderen) euro per persoon.

Inschrijven kan bij Kerste Van Grembergen (tel. 09-344.95.06) of Filip François (tel. 0476-20.38.22). Naast de schepenen Luc Uyttendaele en Joeri De Maertelaere en de gemeenteraadsleden René Speissens, Ilse Van Grembergen en Catherine Mottrie en de OCMW-raadsleden Patrick Huyghe en Kerste Van Grembergen zal ook ex-minister en gewezen burgemeester Paul Van Grembergen de deelnemers verwelkomen.

Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Ekiden Op vrijdag 1 mei wordt de tiende editie van de Evergem-Ekiden gelopen, een estafettemarathon voor een ploegen van zes lopers. Inschrijven kan vanaf 1 februari en hoe vroeger men inschrijft, hoe goedkoper. Dit jaar is er voor het eerst ook digitale tijdsregistratie.

De Evergem-Ekiden is een van de grootste Ekidens in Vlaanderen. De afgelopen jaren namen er tot 150 ploegen deel, goed voor 900 lopers aan de start. In plaats van een stok geeft men een sjerp door. Ideaal dus om een ploeg te vormen met vrienden of collega’s…

Praktisch
Locatie: Sportcentrum Hoge Wal (Guldensporenlaan 34, Evergem-Ertvelde).
Daar bevinden zich het secretariaat, de kleedkamers met toiletten en douches, afloszone en finish, cafetaria… De ploegvoorstelling heeft plaats om 13.30 uur, de startgongslag wordt gegeven om 14 uur.

Inschrijving en info
Inschrijven kan vanaf zondag 1 februari 2009 online via www.evergem.be/ekiden of met het papieren inschrijvingsformulier (te verkrijgen in Sporthal Evergem-Centrum, Sportcentrum Hoge Wal, infozuilen in de Evergemse gemeentelijke gebouwen). Men is pas ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld en het doorgeven van de samenstelling van de ploeg(en).

Prijs
tot 31 maart 18 euro per ploeg,
daarna tot 20 april 30 euro per ploeg,
nadien 36 euro.
Inschrijven kan tot ten laatste dinsdag 28 april. Ter plaatse inschrijven kan niet.

Elke deelnemer ontvangt een Evergem-Ekiden t-shirt. De eerste drie ploegen en de eerste damesploeg ontvangen tevens een mooi aandenken aan deze jubileumeditie.

Wippelgem boekt belangrijke winst

Wippelgem Nadat het in de heenronde op een diefje won op het veld van Lotenhulle, trok Wippelgem nu ook thuis aan het langste eind. Het toont vechtlust en geeft zich zeker niet gewonnen in de degradatiestrijd.

Wippelgem kwam net voor het kwartier op voorsprong toen Van Vooren een vlotte combinatie fraai afwerkte. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van die voorsprong want drie minuten later stond de 1-1 reeds op het bord. Een foutje in de thuisverdediging werd genadeloos afgestraft. In de daaropvolgende fase werd een Wippelgemse kopbal van de lijn gekeerd. Lotenhulle ging echter wel rusten met een voorsprong. Bruyneel, met zijn tweede doelpunt, knalde laag en hard binnen.

In de tweede helft bleef Wippelgem strijden om de punten thuis te houden. Van Tieghem bracht hen met een gelukje op gelijke hoogte en de ingevallen J. Raman scoorde de winning goal. Lotenhulle pakte uit met een slotoffensief door de lucht, maar werd niet echt gevaarlijk.

Volgend weekend wordt er ook gevoetbald. Dan staat een inhaalwedstrijd van begin januari op het programma. Wippelgem speelt dan opnieuw thuis, tegen Knesselare. In de stand springt het door de winst tegen Lotenhulle over Belzele.

Evergem Center vecht zich naar zege

Deze foto bekijken

Omdat de bedrijvige en vaardige middenvelder Monday Omo na 37 minuten wegens een tweede gele kaart werd uitgesloten, kregen de winstkansen van eersteprovincialer Evergem Center een ferme deuk. Bezoeker SK Lebbeke lukte immers al na 9 minuten de openingstreffer. Met tien tegen elf knokten de rood-gelen echter voor minimum een punt. Kort na de rust bracht Johan Van Rumst de bordjes in evenwicht en 9 minuten voor affluiten zorgde Mustafa Erkoç met zijn doelpunt voor de volle pot. Evergems spelers, trainers en supporters genoten extra van die zege, omdat de Lebbeekse middenvelder Stephan Van Laere op een onsportieve manier Omo een tweede gele kaart aansmeerde. Dat gebeurde met een door Van Laere geveinsde blessure waaraan de ref zich liet vangen.

Nieuwe start voor Jeugdhuis Tentakel

Na het ontslag van de Raad van Beheer van Jeugdhuis Tentakel (omstreeks eind 2008) kwam de werking van het jeugdhuis stil te liggen. Een nieuwe ploeg van tien vrijwilligers engageert zich nu echter om het jeugdhuis in Wippelgem nieuw leven in te blazen. Het gemeentebestuur zal de werking van de nieuwe bestuursploeg ondersteunen.

34730 Nieuwe start
Voorzitter van de nieuwe bestuursploeg is Niels Strybos: “De nieuwe ploeg wil zoveel mogelijk jongeren kunnen aanspreken en motiveren om naar het jeugdhuis te komen. We willen veel variatie in de activiteiten stoppen om een zo divers mogelijk groep jongeren te bereiken. Er zullen muziek gerichte activiteiten georganiseerd worden (zoals optredens, dj’s, fuiven) maar er wordt bijvoorbeeld ook gedacht aan sport en spel (een quiz of dropping), thema avonden…

Het jeugdhuis wordt verder gezet op de zelfde locatie in Wippelgem (Wippelgem Dorp 12). Dat zal wel onder een nieuwe naam zijn, maar daarover wordt er nog volop nagedacht. Naast de nieuwe naam wordt ook het gebouw zelf opnieuw ingericht en aangekleed.

Joke Schauvliege vernieuwt website

Joke 

Joke Schauvliege, die naast Vlaams parlementslid en nationale ondervoorzitter CD&V ook Evergemse schepen is, heeft haar website een vernieuwde layout gegeven. Je kan er alle informatie terugvinden over de activiteiten van haar in Vlaanderen en in Evergem.

Klik hier om een kijkje te nemen!

ZWR bereikt kwartfinale beker van België

Logo ZWR ZWR Evergem heeft zich vrijdagavond bij de laatste acht gevoegd van de Beker van België minivoetbal. Het won in en tegen Waregem (dat in de vorige ronde één der favorieten, Loewe Latem, uit het tornooi kegelde) met 3-6.

De kwartfinale wordt gespeeld op 27 februari in Evergem. Tegenstander zal dan Opel Haeck Drongen zijn, de bekerwinnaar van vorig seizoen die vrijdag te sterk bleek voor Deftinge.

Oudere berichten:
> KAV-KWB Toneel gaat op hotel
> Evergem Center houdt doeltjeskermis
> Wippelgem stopt reeks Zeveren
> Automobilisten niet te snel a.u.b.
> Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken
> Gemeentelijke basisscholen breken record
> Verbroederingsfeesten in Grossenkneten
> Noord-Engelse bluesband in The Maple
> Gemeente verkoopt 100 fietsen en een gitaar
> Sebastiaan en Jacob-Jan Van Heesvelde aankomend judotalent
> Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift
> Zwembad Ertvelde terug open
> Belzeelsestraat onderbroken voor kappen boom
> Wippelgem verdient beter
> Foto: CC De Stroming vroeger en nu
> Politie controleert intensief in Evergem
> Evergem zendt militairen naar Libanon
> Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort
> PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie
> Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!