Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

SP.A Evergem wil burgers dichter bij Europa brengen

Sp.a 003 Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Evergems SP.A-afdeling, die door onder meer de SP.A-parlementairen Dirk Van Der Maelen en Bruno Tuybens werd bijgewoond, citeerde schepen voor sociale zaken Johan Van hove (PVG-SP;A) enkele nieuw uitdagingen van het lokale gemeentebestuur voor 2009.

Zijn politieke fractie wil onder meer een degelijk woonoverleg om tot meer sociale woningen te komen en wenst een sociaal grondbeleid uit te werken. Van verhogingen van de dagprijzen in de OCMW-rustoorden wil SP.A niet weten. Die fractie vraagt tevens investeringen voor onder meer openbare toiletten, dringt aan op prijsverlagingen voor de treinabonnementen en vraagt meer aandacht voor vrijwilligersverenigingen en mantelzorgers.Van hove wil tevens dat in het schepencollege ook de bevoegdheid Europese aangelegenheden wordt voorzien. 

Van hove, een ambtenaar van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft zelf Europese ambities. Hij stelde zijn kandidatuur om op de SP.A-lijst te staan voor de Europese verkiezingen. Dat werd op een ludieke manier voorgesteld met een reeks tekeningen van de Gentse leraar Islamitische godsdienst Mehmet Kuscuoglu. Daarop is Van hove onder meer als Schot en als vikinger afgebeeld (zie bijgaande foto's).

Sp.a 001  Sp.a 002

Reacties

Laat een reactie achter


Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!