Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Hoe zal Evergem er in de toekomst uit zien?

Vraagteken Hoe zal onze omgeving evolueren?
Blijft wonen betaalbaar en wat doet de overheid hier aan?
Mag ik zeker zijn dat mijn woning niet in een ander gebied zal vallen?
Kan ik als jong koppel nog een woning kopen?

Er zijn verschillende sectoren die aanspraak maken op de ruimte in ons land. Of het nu gaat om wonen, industrie, landbouw, recreatie of natuur; op een beperkte ruimte moeten we allemaal voorzien in onze behoeften.

CD&V Evergem, met als gastspreker Joke Schauvliege, wil je op donderdag 5 maart informeren over de wijzigingen op vlak van ruimtelijke ordening. Deze informatieronde gaat door in het CC De Stroming om 20 uur. Toegang is gratis, maar er wordt wel gevraagd om je vooraf in te schrijven op het nummer               0484 248859       .

Reacties

Hoe Evergem er in de toekomst zal uitzien zal afhangen van de stijging van de Vlaamse bevolking.
Als die blijft stijgen door een hoog aantal geboortes en/of een grotere instroom van allochtonen, zal er meer een meer ruimte nodig zijn voor woningbouw.
De keuze voor meer bebouwing of meer groen hangt dus van de mensen zelf af en niet van allerlei plannen en projecten.

 Browaeys Jean-Pierre op 24 februari 2009 om 08:04

Laat een reactie achter


Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!