Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

ZWR Evergem uitgeschakeld in de kwartfinale

Logo ZWR In de Beker van België minivoetbal is Evergem uitgeschakeld in de kwartfinale. In een wedstrijd die lang spannend bleef, trok OH Drongen toch verdiend aan het langste eind. Het werd 5-8 in de sporthal van Evergem.

ZWR was in het eerste kwart de gevaarlijktse ploeg en kwam op voorsprong via een afgeweken bal van Carlier. Een foutje van diezelfde speler was ook de inleiding voor de 1-1. Vanderheyden bracht Evergem in het begin van de tweede periode zeer knap op voorsprong, maar Drongen begon hoger te spelen, dwong meer corners af en bracht de bordjes terug in evenwicht.

De scheidsrechters trokken ondertussen de aandacht iets te veel op zich door zeer kwistig met kaarten te zijn, waardoor Drongen één speler verloor. De score bleef echter in evenwicht tot het begon van de vierde periode: 5-5. Daarna bracht Galle verlossing voor de bezoekers. Evergem nam risco's om alsnog gelijk te komen in de slotfase maar Drongen strafte deze genadeloos af.

Voor ZWR rest nu enkel de competitie. Het staat daarin voor twee cruciale weken met wedstrijden tegen AZ 77 Maldegem en FM Oudenaarde.

SP.A Evergem in Bruegheliaanse sfeer

De SP.A-afdeling van Evergem inviteert op zaterdag 28 feburari naar de tweede editie van zijn Brueghelavond. Die vindt vanaf 19.30 uur plaats in de Evergemse woonkern Doornzele in ontmoetingscentrum Ter Gulden Celle, Doornzeldreis 55.

Aanzitten kost 14/10 (kinderen tot 12 jaar) euro, aperitief inbegrepen. Vooraf inschrijven bij voorzitter Rudi Schattema, telefoon 0475-91.36.48 


Hoe zal Evergem er in de toekomst uit zien?

Vraagteken Hoe zal onze omgeving evolueren?
Blijft wonen betaalbaar en wat doet de overheid hier aan?
Mag ik zeker zijn dat mijn woning niet in een ander gebied zal vallen?
Kan ik als jong koppel nog een woning kopen?

Er zijn verschillende sectoren die aanspraak maken op de ruimte in ons land. Of het nu gaat om wonen, industrie, landbouw, recreatie of natuur; op een beperkte ruimte moeten we allemaal voorzien in onze behoeften.

CD&V Evergem, met als gastspreker Joke Schauvliege, wil je op donderdag 5 maart informeren over de wijzigingen op vlak van ruimtelijke ordening. Deze informatieronde gaat door in het CC De Stroming om 20 uur. Toegang is gratis, maar er wordt wel gevraagd om je vooraf in te schrijven op het nummer               0484 248859       .

Foto: Dorpsplein Evergem vroeger en nu

Onderstaande foto toont het dorpsplein van Evergem in de vorige eeuw. De classicistiche Sint-Christoffelkerk van Evergem werd in 1926-1927 hersteld naar een ontwerp van A. Poppe en in 1959-1960 naar ontwerp van A. Bressers. De kiosk en vrijheidsboom zijn inmiddels gesneuveld, maar de schandpaal staat er nog steeds. Deze werd in 1947 beschermd.

Vroeger024 

Nu024

Intensieve snelheidscontroles in twee woonkernen

Snelheid  Wie in de week van maandag 23 feburari tot zondag 1 maart met de auto in Assenede of Ertvelde rijdt, doet er goed overal de voorgeschreven maximum snelheid te respecteren. De politie van de zone Assenede-Evergem kondigt voor die week immers diverse snelheidscontroles aan in die twee woonkernen. Dat betekent niet dat op andere plaatsen niet wordt gecontroleerd. Daar kunnen onaangekondigde snelheidscontroles worden uitgevoerd.

Op www.politie.assenede-evergem vindt u nog meer nieuw over de werking van die politiezone.

Ex-bewoner wijk Zandeken verbolgen

Op 28 februari gaat Roeland Aelbers met pensioen. Tot dan is hij sociaal bemiddelaar voor de Vlaamse zeehavens. In die functie was hij actief in Doel en de reeds opgedoekte Evergemse wijk Zandeken. Ex-bewoner Rik De Baerdemaeker is verbolgen dat voor Aelbers afscheidsfeest niemand uit Doel of van het Zandeken is uitgenodigd en schrijft het volgende:

'Aelbers werd op vrijdag 20 februari gevierd in het Oost-Vlaams Provinciehuis. Daarvoor is wellicht geen levende ziel uit Doel of het Zandeken uitgenodigd. Wel de hoge pieten van Gent en de Havengemeenschap voor wie hij de klusjes van het departement onpopulaire maatregelen moest opknappen. En de sociaal bemiddelaar zal lof krijgen en cadeaus. De mensen die hun woning moesten verlaten krijgen echter nog niet eens een dvd met beelden over de ondergang van hun voormalig woongebied. Ze moeten daarvoor 6 euro betalen. Ik wens Roeland een zinvol op rust gaan, maar het Zandeken is dood en geen haan die daar nog over kraait!'

Delen nog andere ex-bewoners van het Zandeken de mening van De Baerdemaeker. Laat het ons weten via deze blog.

Problemen met zwembad Ertvelde

Begin december van vorig jaar ging het zwembad in Sportcentrum Hoge Wal dicht om het te voorzien van nieuwe waterzuiveringstechnieken. Sinds de heropening van het zwembad, op 2 februari van dit jaar, zijn er nog een aantal technische problemen bij de in gebruikname van de waterzuiveringsinstallatie. Hierdoor dient het zwembad af en toe gesloten te worden voor het publiek.

Het gemeentebestuur benadrukt dat de volksgezondheid op geen enkel moment in gevaar was en kiest ervoor om het zwembad uit voorzorg af en toe te sluiten.

Wie wil gaan zwemmen doet er goed aan om vooraf te informeren op het Sportcentrum Hoge Wal, op het nummer 09 218 58 09.

Evergem Center laat voorsprong verloren gaan

Regiobutton_gr_voetbal Toen Johan Van Rumst na iets meer dan 20 minuten een vrijschop in de winkelhaak borstelde, zag het ernaar uit dat het fanionteam van Evergem Center na zijn 0-5-zege van vorige week in Eeklo opnieuw zou afstevenen op een riante zege.Tien minuten voordien had de jonge Pieter-Jan Thienpont immers al Evergems openingstreffer gelukt. In amper vijf minuten verspeelden de rood-gelen hun voorsprong. De 2-2-ruststand was voor bezoeker Eine gevleid. Na de rust liepen de rood-gelen driemaal dicht bij een derde doelpunt. Dat maakte Mustafa Erkoç uiteindelijk toch, maar minder dan een minuut later stelden de gasten opnieuw gelijk. Daarna kon geen van beide ploegen nog reëel doelgevaar creëren. 

Onverdiende nederlaag voor Wippelgem tegen leider

Wippelgem In derde provinciale heeft Wippelgem in de slotfase de duimen moeten leggen tegen KFCO Gent: 1-2. De Gentenaars gaan aan de leiding in de reeks, maar de overwinning was gevleid te noemen. In tegenstelling tot vorige week doen de roodhemden een slechte zaak. Belzele en Mariakerke pakken immers drie punten.

Wippelgem startte sterk op eigen veld en dwong in het eerste kwart al enkele mogelijkheden af. Renaer en Van Tieghem waren het dichtst bij de openingstreffer, maar die viel aan de overzijde toen Verheughe de bal knap binnen trapte vanop afstand.

In de tweede helft kwam Wippelgem op gelijke hoogte toen Mistiaen de bal over de lijn kopte. Een stunt leek in de maak, maar de scheidsrechter vergat balvoordeel te geven toen de thuisploeg alleen op doel afstormde. Vijf minuten voor tijd werd slecht wegwerken afgestraft en ging KFCO Gent met de drie punten lopen.

Volgende week is er een vrije voetbalzondag. Eén week later speelt Wippelgem op het veld van Muide Gent. Voor Wippelgem komen de weken van de waarheid eraan met tegenstanders uit de rechter kolom.

Vanaf 1 maart zomerregeling voor openingsuren containerpark

De openingsuren van het containerpark verschillen tijdens de wintermaanden en de zomermaanden. In de winter is het vroeger donker en dat bemoeilijkt het werken. Daarom is het containerpark dan vroeger open en sluit het vroeger.

Vanaf maart wordt er weer overgeschakeld op de zomerregeling en is het containerpark later open.

MEman_naar_containerpark Openingsuren zomer
Openingsuren van het containerpark van 1 maart tot en met 30 november:
• maandag, woensdag, vrijdag van 14 tot 18 uur
• dinsdag van 14 tot 19 uur
• donderdag van 11 tot 18 uur
• zaterdag van 10 tot 16 uur.

Vanaf december 2009 tot en met februari 2010 gaat dan opnieuw de winterregeling in.

Oudere berichten:
> KAV-KWB Toneel gaat op hotel
> Evergem Center houdt doeltjeskermis
> Wippelgem stopt reeks Zeveren
> Automobilisten niet te snel a.u.b.
> Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken
> Gemeentelijke basisscholen breken record
> Verbroederingsfeesten in Grossenkneten
> Noord-Engelse bluesband in The Maple
> Gemeente verkoopt 100 fietsen en een gitaar
> Sebastiaan en Jacob-Jan Van Heesvelde aankomend judotalent
> Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift
> Zwembad Ertvelde terug open
> Belzeelsestraat onderbroken voor kappen boom
> Wippelgem verdient beter
> Foto: CC De Stroming vroeger en nu
> Politie controleert intensief in Evergem
> Evergem zendt militairen naar Libanon
> Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort
> PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie
> Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!