Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift

MS-GO Evergem 002 Voor het eerst sedert 2003 stijgt het leerlingenaantal van de aan de Hofbilkstraat in Evergem gelegen Middenschool van het Gemeenschapsonderwijs (MS-GO). Dat deelde directeur Benny Van Troeye mee tijdens een nieuwjaarsreceptie. Hij sprak dan ook de geruchten tegen dat zijn school wordt opgedoekt. Samen met algemeen directeur Jan De Maeyer van de Scholengemeenschap Panta Rhei waartoe Evergems middenschool behoort en met voorzitter Miel Kooyman van de Raad van Bestuur van die Scholengemeenschap wou Van Troeye het gemeentebestuur van Evergem een duidelijk signaal geven.

De gemeente is voor de site en gebouwen van MS-GO Evergem en zal dat signaal geven aan het Departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.De goede ontsluiting en bereikbaarheid met het openbaar vervoer ziet burgemeester Erik De Wispelaere (CD&V/n-VA) als extra troeven.

Om het nieuw elan te bevestigen, liet MS-GO een nieuw logo ontwikkelen. Dat beklemtoont onder meer geborgenheid en progressie. 'Dankzij kleinschaligheid zijn de leerlingen bij ons geen nummer, maar hebben ze allen een naam en kunnen we hen socio-emotionele steun verlenen', argumenteert Van Troeye  het behoud van zijn onderwijsinstelling.

Op bijgaande foto's ziet u directeur Van Troeye en het nieuwe schoollogo.MS-GO Evergem 001

Reacties

De school is een school waar leerlingen die aanpassingsproblemen hebben op grote scholen tot rust komen en weer zin krijgen in het onderwijs. Het is een school met een zeer huislijke sfeer vandaar de slogan "Thuis op school". Niet alle scholen zijn bekwaam zo een sfeer te kunnen creëren. De school verdient een pluim.

  op 5 februari 2009 om 08:20

Onze middenschool en ook onze basisschool hebben veel troeven om een brede school te zijn voor Evergem en zijn bevolking. We hebben op de site van de middenschool een muziekacademie en volwassenenonderwijs, open voor iedereen.
Onze infrastructuur staat open voor het Evergemse verenigingsleven.De goede band tussen de directies en de enthousiaste ploeg medewerkzers bieden een waarborg op een zonnige toekomst van het GO! in Evergem.

 Mil Kooyman op 6 februari 2009 om 14:32

Beste Benny,
Een dikke pluim!
Kathy

 Kathy Lagast op 15 februari 2009 om 12:58

Laat een reactie achter


Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!