Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Christophe Raes sportlaureaat 2008

Tot 31 december 2008 konden alle Evergemnaren hun favorieten voordragen voor de titel van Sportlaureaat en Jeugdsportlaureaat en voor de Trofee voor Sportverdienste 2008. Dit zijn de winnaars.

Sportlaureaat 2008: Christophe Raes (roeien)
Uitschieter van Christophe was zijn deelname aan de Olympische spelen in Peking in 2008. Daar haalde hij in de dubbel twee, samen met Bart Poelvoorde, een 8ste plaats. Eerder waren ze in de halve finale op een vijfde plaats geëindigd. Hij kreeg dit jaar opnieuw een topsportcontract bij Bloso.

Jeugdsportlaureaat 2008: Jens Verheyen (zwemmen)
Jens behaalde vorig jaar een pak eremetaal, waaronder:
- Op het Oost-Vlaams kampioenschap behaalde hij goud op de 100m schoolslag, zilver op de 200m schoolslag en brons op de 400m schoolslag.
- Op de Diamond Games in Antwerpen: goud op de 100m schoolslag en zilver op de 50m schoolslag
- Op een internationale wedstrijd in Bonn: goud op de 100m schoolslag, zilver op de 200m schoolslag en zilver op de 50m schoolslag.

Trofee voor Sportverdienste 2008: Johan Van Steenberge (zwemmen)
Zwemmer Johan Van Steenberge is gepassioneerd door de zwemsport. In 1976 nam hij deel aan de Olympische Spelen in Montreal waar hij in de schiftingsreeksen drie nationale records brak op de 400m, 800m en 1500m vrije slag. Hij was de eerste Belg die onder de 2 minuten zwom op de 200m in een 50m bad en onder de 16 minuten op de 1500m in een 25m bad.

Van 1982 tot 1985 was Johan ook hoofdtrainer en bestuurslid van zwemclub MZV Evergem. In 1986 gaf hij deze functie op om trainer te worden van het waterpoloteam Oostende, een team waarmee hij in 1988 één keer de kampioenstitel kon vieren in 2de nationale. In 1992 werd hij opnieuw bestuurslid van de Evergemse zwemvereniging en voorzitter van de koepel MZV, met daaronder de zwem-, waterpolo- en waterballetafdelingen. Hij regelde dan ook de contacten met zwembond en zwemliga. Vanaf 1995 kreeg hij ook een functie binnen de scheidsrechterscommissie.

Publieksprijs en erediploma’s
Ook de publieksprijs ging naar Christophe Raes (Roeien). Daarnaast zijn er erediploma’s uitgereikt aan Lieve Baert (rolstoeldansen) en Frank De Wildeman (turnen).

Reacties

Laat een reactie achter


Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!