Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

SP.A Evergem in Bruegheliaanse sfeer

De SP.A-afdeling van Evergem inviteert op zaterdag 28 feburari naar de tweede editie van zijn Brueghelavond. Die vindt vanaf 19.30 uur plaats in de Evergemse woonkern Doornzele in ontmoetingscentrum Ter Gulden Celle, Doornzeldreis 55.

Aanzitten kost 14/10 (kinderen tot 12 jaar) euro, aperitief inbegrepen. Vooraf inschrijven bij voorzitter Rudi Schattema, telefoon 0475-91.36.48 


Verbroederingsfeesten in Grossenkneten

De gemeentelijke Verbroederingscommissie van Evergem laat nu al weten dat in 2009 de tweejaarlijkse verbroederingsfeesten van vrijdag 28 tot zondag 30 augustus plaatsvinden in Grossenkneten. Dat is de Duitse partnergemeente van Evergem. Die verbroedering bestaat 35 jaar en voor die gelegeneheid werkt de gemeente Grossenkneten een prachtig programma uit.Voor gemeenschappelijk vervoer met een autobus moet 30 euro per persoon worden betaald. De deelnemers logeren en eten hoofdzakelijk bij burgers van Grossenkneten.

Evergemnaren die individueel of in groep of met een vereniging (cultureel, sportief, jongeren, senioren ...) eraan willen deelnemen, kunnen nu reeds contact opnemen met Ronald Snauwaert (tel. 09-357.57.07) of Daniël Notteboom (tel. 09-357.55.94), respectievelijk voorzitter en secretaris van Evergems gemeentelijke Verbroederingscommissie

PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie

Als laatste in de rij van de politieke partijen houdt de Ploeg Vrije Gemeentenaren (PVG) op zaterdag 31 januari zijn traditionele nieuwjaarsreceptie. Die vindt van 18 tot 19.30 uur plaats in eetcafé Bavo, Holstraat 7 in Ertvelde. Aansluitend kan worden aangeschoven voor een viergangenmenu. Aanzitten kost 12,5/6 (kinderen) euro per persoon.

Inschrijven kan bij Kerste Van Grembergen (tel. 09-344.95.06) of Filip François (tel. 0476-20.38.22). Naast de schepenen Luc Uyttendaele en Joeri De Maertelaere en de gemeenteraadsleden René Speissens, Ilse Van Grembergen en Catherine Mottrie en de OCMW-raadsleden Patrick Huyghe en Kerste Van Grembergen zal ook ex-minister en gewezen burgemeester Paul Van Grembergen de deelnemers verwelkomen.

SP.A inviteert naar nieuwjaarsreceptie

De Evergemse afdeling van SP.A, die sinds deze week van Socialistische Partij Anders is omgedoopt naar Socialisten en Progressieven Anders, inviteert op zondag 18 januari naar een nieuwjaarsreceptie. Die vindt vanaf 17 uur plaats in zaal Germinal, Velodroomstraat 25. Onder meer schepen Johan Van hove (PVG-SP.A) verwelkomt er de leden en sympathisanten. Bij hem krijg je op telefoonnummer 09-253.27.33 meer informatie over de werking van SP.A Evergem.

Buurtwerk Doornzele trakteert op nieuwe jaar

In de Evergemse woonkern Doornzele trakteert de lokale buurtwerking op het nieuwe jaar. Dat gebeurt op zondag 11 januari in Ontmoetingscentrum Ter Gulden Celle, Doornzeledries. Daar is iedereen welkom vanaf 10 uur. Tussen 11 en 12 en 13 en 14 uur is er gratis drank. Om de hongerigen te spijzen, worden hotdogs verkocht. Die kosten 1 euro. Via marc.verzee@telenet.be bekomt u bij Marc Verzee meer informatie.

Veel volk op nieuwjaarsreceptie van Unizo en Sint-Elooi

De Unizoafdeling Ertvelde-Kluizen-Rieme en de Ertveldse Sint-Elooigilde bundelden hun krachten om op het Marktplein in Ertvelde een nieuwjaarsreceptie te organiseren. Beide verenigingen kregen daarvoor de steun van vooral de lokale brouwerij. Naast veel bier waren ook hapjes voorzien. Zoals u ziet op bijgaande foto's was ondanks de felle koude de belangstelling voor dat gebeuren zeer groot. Unizovoorzitter Daniël Van De Velde uit Kluizen en schepen Arsène Acke (CD&V/N-VA) uit Ertvelde zagen dat het goed was en genoten mee met hun talloze bekende en minder bekende dorpsgenoten. 2009_nieuwjaarsreceptie_002 'Voor herhaling vatbaar' was de conclusie van alle aanwezigen.  2009_nieuwjaarsreceptie_030 2009_nieuwjaarsreceptie_049 2009_nieuwjaarsreceptie_050   

Pharaïlde Van Durme blaast 100 kaarsjes uit

In de Evergemse woonkern Wippelgem waren zaterdag 3 januari de oprit en de woning van Pharailde Van Durme versierd met ballonnen, omdat ze honderd jaar werd. De in Kerkbrugge geboren feestelinge heeft zo een goede gezondheid en is zo zelfstandig dat ze nog steeds alleen woont. Ze maakt nog dagelijks haar eten klaar en doet ook zelf de was en plas. PharaIlde kende nochtans veel tegenslagen. Twee jaar nadat ze met Amedee Engels huwde, werd die man blind na een werkongeval. Het echtpaar had drie kinderen (Roger, Simonne en René, maar die zijn allen overleden. In 1975 overleed ook haar man. Pharaïldes dichtste familieleden zijn nu haar kleinkinderen Patrick, Peter, Philip en Veronique en drie achterkleinkinderen.

Op de foto's ziet u de honderdjarige en haar familie en de begroeting door Evergems burgemeester Erik De Wispelaere (CD&V/N-VA). Img_0620 Ook Okra Evergem, vertegenwoordigd door Rita Cleemput, was er bij om de honderdjarige in de bloemetjes te zetten.100_1264 Img_0621 Img_0625

In Het Nieuwsblad van dinsdag 6 januari vindt u nog meer over de honderdjarige.

Wippelgems nieuwjaarsreceptie opnieuw voltreffer

De nieuwjaarsreceptie die het door Roger Geirnaert geleide kermiscomité jaarlijks wordt georgansieerd, was opnieuw een groot succes. Voor dat traditioneel gebeuren liep zaal De Molen opnieuw vol. Niet enkel voor het drankbonnetje dat secretaris René Spiessens van het kermiscomité aan elke aanwezige uitdeelde, maar vooral voor de gezelligheid en spontaneïteit.

Tussen pot en pint konden de Wippelgemnaren elkaar het beste wensen voor het nieuwe jaar. Sabine De Poorter (60), die onlangs de deuren van haar in Wippelgem gevestigde textielzaak Wippeltex sloot, debiteerde een prachtige nieuwjaarsbrief. Daarin liet ze haar heimwee naar het verleden blijken. Ze besloot echter dat toch nog weinig mensen willen terugkeren naar het verleden.

Nadat een mini-breughelmaaltijd werd geserveerd en jongeren van de lokale fanfare Willen is Kunnen enkele kerstliederen speelden, werd nog lang verder gefeest.

Op bijgaande foto's ziet u enkele Wippelgemnaren genieten van de lekkere hapjesImg_0628 Img_0629 .Img_0627 

Veel rode neuzen op nieuwjaarsreceptie

Zoals ook al de vorige jaren was ook voor de twaalfde editie van de nieuwjaarsreceptie van de feestcommissie van Evergem-centrum de belangstelling zeer groot. Wegens de koude werden de diverse soorten jenever nog vlotter achterover gekapt dan de voorgaande jaren. Nadat de organisatoren iets meer dan twee uren borrels uitschonken, was de voorraad alcoholische dranken op. Intussen hadden de koukleumen, waaronder ook heel wat politici, een rode neus. Niet enkel van de lage temperatuur, maar ook van de alcohol. De warme erwtensoep die Kurt de Beule van restaurant Elsloschuurken traditioneel serveert, was dan ook meer dan welkom.

Op bijgaande foto's ziet u de feestvierders, de soepbedeling en de vele lege flessen die op het einde van de receptie in de feesttent op de toog stonden.Img_0613 Img_0614 Img_0615 Img_0616 

Wippelgemnaren kunnen nieuwjaarsbrief voorlezen

Het kermiscomité van de Evergemse woonkern Wippelgem inviteert de Wippelgemnaren, de ex-inwoners van die parochie, vrienden en kennissen naar een nieuwjaarsreceptie. Die vindt vanaf 10.30 uur plaats in zaal De Molen, Goeiingen 12, Wippelgem. Het organiserend comité en de familie Neyt uit Belzele biedt de aanwezigen een gratis consumptie aan. Tevens kan worden aangeschoven voor een gratis mini-Breughelmaal. Wie wil kan voor zijn dorpsgenoten een al of niet ludieke nieuwjaarsbrief voorlezen. Op www.wippelgem.be vindt u nog meer nieuws over die woonkern.

Oudere berichten:
> KAV-KWB Toneel gaat op hotel
> Evergem Center houdt doeltjeskermis
> Wippelgem stopt reeks Zeveren
> Automobilisten niet te snel a.u.b.
> Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken
> Gemeentelijke basisscholen breken record
> Verbroederingsfeesten in Grossenkneten
> Noord-Engelse bluesband in The Maple
> Gemeente verkoopt 100 fietsen en een gitaar
> Sebastiaan en Jacob-Jan Van Heesvelde aankomend judotalent
> Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift
> Zwembad Ertvelde terug open
> Belzeelsestraat onderbroken voor kappen boom
> Wippelgem verdient beter
> Foto: CC De Stroming vroeger en nu
> Politie controleert intensief in Evergem
> Evergem zendt militairen naar Libanon
> Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort
> PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie
> Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!