Home  Regio  evergem  evergem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Evergem?
Laat het weten aan: Ivan of Steven
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Politie houdt snelheidsduivels in de gaten

Snelheid  Voor de week van maandag 2 tot zondag 8 maart kondigt de politie van de zone Assenede-Evergem snelheidscontroles aan in de woonkernen Assenede, Evergem, Ertvelde, Oosteeklo en Sleidinge. Dat betekent echter niet dat te snel rijden elders niet kan wiorden bestraft. Op andere plaatsen kan de politie immers onaangekondigd snelheidscontroles uitvoeren.

Op www.politie.assenede-evergem.be vindt u nog meer over de werking van die politiezone. 

Intensieve snelheidscontroles in twee woonkernen

Snelheid  Wie in de week van maandag 23 feburari tot zondag 1 maart met de auto in Assenede of Ertvelde rijdt, doet er goed overal de voorgeschreven maximum snelheid te respecteren. De politie van de zone Assenede-Evergem kondigt voor die week immers diverse snelheidscontroles aan in die twee woonkernen. Dat betekent niet dat op andere plaatsen niet wordt gecontroleerd. Daar kunnen onaangekondigde snelheidscontroles worden uitgevoerd.

Op www.politie.assenede-evergem vindt u nog meer nieuw over de werking van die politiezone.

Politie controleert snelheid vooral in Evergem

Snelheid  De politie van de zone Assenede-Evergem kondigt voor de week van maandag 16 tot zondag 22 februari snelheidscontroles aan in vooral Evergem. Automobilisten moeten zeker op hun hoede zijn in de woonkernen Evergem-centrum, Ertvelde en Sleidinge. Ook in Assenede zijn in die week snelheidscontroles gepland. Dat betekent niet dat de snelheidsduivels elders ongestraft kunnen racen. Op andere plaatsen kunnen onaangekondigde controles plaatsvinden.

Op woensdag 18 februari staat op de parking van het politiecommissariaat op de hoek van de Kapellestraat en de Fortuné de Kokerlaan een tuimelwagen. Om 10 uur stappen de burgemeesters Erik De Wispelaere en Philippe De Coninck van respectievelijk Evergem en Assenede als eersten in dat voertuig. Daarin ondervinden ze hoe belangrijk het is om in een auto steeds de veiligheidsgordel gordel te dragen. Tot 16 uur kunnen ook andere burgers een ritje maken met de tuimelwagen.

Tuimelwagen Op www.politie.assenede-evergem vindt u nog meer nieuws over de werking van de politie.    

Automobilisten niet te snel a.u.b.

Snelheid Wie in de week van maandag 9 tot zondag 15 feburari in Evergem, Langerbrugge, Oosteeklo of Sleidinge rijdt, riskeert bij een te hoge snelheid te worden geflitst. De politie van de zone Assenede-Evergem kondigt immers voor die woonkernen snelheidscontroles aan. Op andere plaatsen kunnen echter ook nog onaangekondigd snelheidscontroles worden uitgevoerd.

Op www.politie.assenede-evergem.be vindt u nog meer over de werking van die politiezone.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken

Logo%20wegenwerken Momenteel is er in het Hoeksken een woning in opbouw. De firma Delmulle is er aan het werk en om alles vlot en veilig te laten verlopen wordt er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd ter hoogte van de werken.

In de week van 23 februari tot en met 27 februari en van 6 april tot en met 10 april zal men enkel vanuit het Brielken kunnen doorrijden. Verkeer dat vanuit het Eindeken komt, zal verplicht worden om te rijden via de Fortune De Kokerlaan.

Politie controleert intensief in Evergem

Snelheid  De sneheidsduivels zijn gewaarschuwd: de politie van de zone Assenede-Evergem kondigt voor de week van maandag 2 tot zondag 8 februari diverse snelheidscontroles aan in de Evergemse woonekrnen Evergem-centrum, Ertvelde, Sleidinge en Wippelgem en ook in Assenede. Op andere plaatsen kan de politie de snelheid van de automobilisten onaangekondigd controleren en beboeten.

Op www.politie.assenede-evergem.be vindt u nog meer over de werking van die politiezone. 

Politie controleert snelheid vooral in Evergem

Snelheid In de week van maandag 19 tot zondag 25 januari organsieert de politie van de zone Assenede-Evergem snelheidscontroles in Evergem en ook in de twee deelgemeenten Ertvelde en Sleidinge. In Assenede zijn enkel in de hoofdgemeente controles voorzien. Dat echter betekent niet dat in onder meer Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo  de snelheidsduiverls ongestraft kunnen racen. Daar kunnen immers onaangekondigd snelheidscontroles plaatsvinden.

Op www.politie.assenede-evergem.be vindt u nog meer gegevens over de werking van de politiezone.

Burggravenlaan wordt opgebroken

Logo20wegenwerkenOp maandag 12 januari (afhankelijk van het weer) wordt er begonnen met het opbreken van de Burggravenlaan zodat de nutsmaatschappijen (gas, water, elektriciteit…) er aan de slag kunnen. De straat wordt afgesloten voor verkeer tot 15 juli 2009. Het opbreken en heraanleggen van de Burggravenlaan kadert in de collectorwerken die aan de gang zijn in Kerkbrugge.

Op de as Kerkbruggestraat, Burggravenlaan en Langerbrugsestraat wordt er een afvalwatercollector aangelegd. Dat project wordt uitgevoerd in opdracht van Aquafin. De gemeente maakt van de opbraak van de weg gebruik om de weginrichting aan te passen en om er veilige fietspaden en nieuwe straatverlichting te voorzien.

Burggravenlaan
In een eerste fase wordt een deel van de Burggravenlaan opgebroken van aan het kruispunt Elslo tot aan de Adolf Dhavelaan (de aansluiting het dichtst bij Elslo). Er is een wegomlegging voorzien via Elslo, de laterale weg Jacques Paryslaan (langs de R4) en via de Langerbrugsestraat.

De rest van de Burggravenlaan (tussen de Adolf Dhavelaan en de Langerbrugsestraat) wordt pas opgebroken nadat het kruispunt Elslo-Burggravenlaan-Kerkbruggestraat weer kan worden open gesteld. Vermoedelijk eind januari (afhankelijk van de weersomstandigheden) ligt er daar weer een berijdbare onderlaag.

Herstellingen aan Nieuweweg

Maandag 12 januari starten er in de Nieuweweg herstellingswerken van de betonvakken. De werken zullen duren tot donderdag 12 maart. Ze worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door de firma Soga NV (Verrebroek).

Zolang de werken duren, geldt er in de straat eenrichtingsverkeer. Verkeer vanuit Sleidinge zal steeds de Nieuweweg kunnen inrijden. Verkeer vanuit Kluizen wordt omgeleid via de Schildekensstraat, de Kegelstraat en Volpenswege.

Wie woont in de zone waar de werken plaats vinden, wordt gevraagd het afval aan te bieden net buiten de werkzone: bijvoorbeeld aan de overkant van de straat of aan het dichtstbijzijnde kruispunt. Zodra de werken afgelopen zijn, dient men het afval opnieuw voor de eigen woning aan te bieden.

Indien de weersomstandigheden het niet toelaten, of bij technische problemen, kunnen de werken uitgesteld worden of iets langer duren dan voorzien.

In Rieme aangepast rijden, blijft de boodschap

Snelheid In de week van maandag 12 tot zondag 18 januari houdt de politie van de zone Assenede-Evergem snelheidscontroles in drie woonkernen. Evergem en Sleidinge is daar ook opnieuw Rieme bij. Daar hebben de bewoners nog steeds last van veel vrachtverkeer. Op andere plaatsen kan de politie onaangekondigd de snelheid van de automobilisten controleren.

Op www.politie.assenede-evergem leest u meer over de werking van die politiezone.

Oudere berichten:
> KAV-KWB Toneel gaat op hotel
> Evergem Center houdt doeltjeskermis
> Wippelgem stopt reeks Zeveren
> Automobilisten niet te snel a.u.b.
> Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Hoeksken
> Gemeentelijke basisscholen breken record
> Verbroederingsfeesten in Grossenkneten
> Noord-Engelse bluesband in The Maple
> Gemeente verkoopt 100 fietsen en een gitaar
> Sebastiaan en Jacob-Jan Van Heesvelde aankomend judotalent
> Middenschool Gemeenschapsonderwijs in de lift
> Zwembad Ertvelde terug open
> Belzeelsestraat onderbroken voor kappen boom
> Wippelgem verdient beter
> Foto: CC De Stroming vroeger en nu
> Politie controleert intensief in Evergem
> Evergem zendt militairen naar Libanon
> Gemeentelijk jeugdhuis zet werking voort
> PVG koppelt maaltijd aan nieuwjaarsreceptie
> Schrijf u in voor de Evergem-Ekiden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Evergem blogt  • Ivan Vanhove en Steven Verniers bloggen over Evergem.

    Ivan (°1945) woont al een kwarteeuw in Vierlinden. In een vorig leven was hij leraar en directeur van een school voor volwassenen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Volleybal is zijn eerste hobby. Verder houdt hij van fietsen en reizen, vooral naar het Middellandse Zeegebied.

    Steven (°1977) is als licentiaat T.E.W. tewerkgesteld bij Imperial Meat Products. Hij woont sinds jaar en dag in Evergem, is gehuwd en vader van een zoontje. Voetbal is zijn grootste uitlaatklep, maar hij heeft ook een passie voor fietsen (vooral in bergachtige streken), lopen en informatica.

Zoeken

Nieuws uit evergem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!