Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vereniging in de kijker: Open Vrouwenwerking Sledderlo

Verenigingindekijker_gr1 

13_juni_2008_mustafa_kr_006 13_juni_2008_mustafa_kr_009 Buurthuis Sledderlo gelegen in de Bijlkesstraat 16

13_juni_2008_mustafa_kr_027 13_juni_2008_mustafa_kr_037 Open Vrouwenwerking Sledderlo nodigt auteur Mustafa Kör uit op vrijdag 13 juni.

Sinds Mustafa Kör, de Maasmechelse auteur van Turkse komaf, in 2006 doorbrak met z'n debuutroman 'De lammeren' is hij een veelgevraagd man in Genk en omstreken. In opdracht van de stad Genk schreef hij een gedicht als stadsdichter van 2008, dit ter gelegenheid van de Internationale Gedichtendag (hier klikken). Ook de Open Vrouwenwerking Sledderlo nodigt in haar buurthuis op vrijdag 13 juni de populaire auteur uit voor een activiteit. Kör zal die avond voorlezen uit z'n roman 'De lammeren' en z'n stadsgedicht "Genker Liefde" toelichten. Ook krijgt het publiek achteraf de gelegenheid om vragen te stellen aan de auteur en geeft hij een signeersessie. De Genkse Boekhandel Malpertuis voorziet een stand met boeken van Mustafa Kör.   

13_juni_2008_mustafa_kr_010 Buurtopbouwwerkster Yurdanur Kalemkus wil ouders en hun kinderen dichter naar elkaar laten toegroeien.

Yurdanur Kalemkus (42), buurtopbouwwerkster in Sledderlo, verwelkomt me in haar buurthuis, gelegen in de Bijlkesstraat 16. Niet toevallig dat ik met Yurdanur een afspraak maak: het is dan ook haar idee om Mustafa Kör uit te nodigen en dit met achterliggende bedoelingen, zoals tijdens ons gesprek zal blijken.

Anderhalf jaar geleden werd de Open Vrouwenwerking Sledderlo opgericht, speciaal voor alle vrouwen van de wijk. Yurdanur: "het is eerste maal dat er door de vrouwenwerking een activiteit van deze omvang wordt georganiseerd." Yurdanur werkt hier reeds 3 jaar en richt haar pijlen meerbepaald op ouders en ouderen. Haar taak bestaat uit het stimuleren van volwassenen en ze bewegen om mee te participeren aan sociale activiteiten.

Maar ook de wissel-en samenwerking ouderen-jongeren en ouders-kinderen probeert ze op efficiënte wijze te bewerkstelligen. Communicatie tussen deze groepen vindt Yurdanur dan ook belangrijk en ze wilt bekomen dat er in alle gezinnen een goede snelkoppeling tussen ouders en kinderen ontstaat. Ze licht haar stelling toe:" het zou fijn zijn wanneer kinderen thuis komen en spontaan vertellen aan hun ouders wat ze die dag meegemaakt hebben, wat ze denken, wat ze willen, waar ze zich in interesseren en hoe ze zich voelen.

13_juni_2008_mustafa_kr_018 13_juni_2008_mustafa_kr_026 Yurdanur Kalemkus bladert enthousiast door het boek van Mustafa Kör. Ze hoopt dat Kör een rolmodel wordt voor de jongeren.

"Het boek reeds gelezen?", vraagt Yurdanur me enthousiast terwijl ze erin bladert. "Een aanrader", zegt ze onverstoorbaar. "Dit moeten de jongeren lezen en ik hoop dat ze door Mustafa Kör intellectueel geprikkeld worden, door z'n verhalen en ervaringen. Dat hij een rolmodel wordt voor hen. Het zou leuk zijn wanneer ze er iets van opsteken, hoe hij met letters en taal speelt en ik hoop echt dat hij z'n liefde voor taal naar hen kan overbrengen. En even belangrijk vindt ik dat ouders hun kinderen hierbij helpen", besluit Yurdanur.

Een nobele gedachte om naartoe te streven, Yurdanur.

De avond met Mustafa Kör komt tot stand in samenwerking met STEBO, Internationaal Comité en de Turkse Unie van België. Aanvang 19u.  Als afsluiter worden er drank en hapjes aangeboden. Inkom is gratis.

Info: Yurdanur Kalemkus
Buurtopbouwwerk Sledderlo
vzw STEBO
Bijlkestraat 16
3600 Genk
Tel: 089 61 50 42
www.stebo.be 

Foto's: Belgin Özgünes

Wilt u graag uw vereniging in de kijker zetten? Contacteer me!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5532e8db88834 Listed below are links to weblogs that reference Vereniging in de kijker: Open Vrouwenwerking Sledderlo:

ReactiesLaat een reactie achter


Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!