Home  Regio  genk  genk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Genk?
Laat het weten aan:
Belgin Özgünes
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Herinneren jullie zich deze nog: Genkenaar Rocco Granata met 'Marina'

Nyemn6 Rocco Granata, mijnwerkerszoon uit Waterschei, viert op 16 augustus 2008 z'n 70ste verjaardag

In 2009 zal het precies 50 jaar geleden zijn dat de Italiaanse Genkenaar Rocco Granata met zijn 'Marina' de wereld veroverde. Van deze onmiskenbare evergreen gingen meer dan 100 miljoen exemplaren over de toog, inclusief alle versies in verschillende talen. Het 45-toerenplaatje, met aan de A-zijde Manuela en aan de B-zijde Rocco's monsterhit in wording 'Marina', werd door hem in zeven haasten uit z'n mouw geschud.


Cover_single_marina Rocco_marina_ebay Meer dan 100 miljoen exemplaren van 'Marina' gingen over de toog

Maar het is het liedje aan de B-zijde dat vandaag in de analen van de muziekgeschiedenis geboekt staat als 'meest gecoverd nummer ooit'. Enkele covers: 16 Tons Band, Willy Alberti,Phil & John - Marina 1973. Rocco Granata werd op 16 augustus 1938 (Rocco viert volgende week z'n 70ste verjaardag!) in het piepkleine Zuid-Italiaanse dorpje Figline Vegliaturo geboren en kwam als 10-jarige met z'n moeder en zus naar België, meerbepaald naar Genk.

Rocco Rocco Granata ten tijde van z'n monsterhit 'Marina'

Vader Granata werkte toen reeds twee jaar in de koolmijn van Waterschei. Rocco woont al jaren in Antwerpen maar heeft z'n band met het verre Limburg nooit verloochend getuige z'n medewerking aan de cd 'Mineworks' in 2006, een eerbetoon aan de Limburgse mijnwerkers. Op deze cd verzorgt hij het slotnummer.

'Marina'

MARINA
Rocco Granata - 1959

Mi sono innamorato di Marina
una ragazza mora ma carina
ma lei non vuol saperne del mio amore
cosa faro' per conquistarle il cuor.
Un girono l'ho incontrata sola sola,
il cuotre mi batteva mille all'ora.
Quando le dissi che la volevo amare
mi diede un bacio e l'amor sboccio'...

Marina, Marina, Marina
Ti voglio al piu' presto sposar
Marina, Marina, Marina
Ti voglio al piu' presto sposar

O mia bella mora
no non mi lasciare
non mi devi rovinare
oh, no, no, no, no, no...

Op zondag 3 augustus was Rocco te gast in het radio 2 programma 'Buren bij Verscheuren'. Klik hier hier om de uitzending te beluisteren.

Wie Rocco Granata live wil zien krijgt die kans op het Rimpelrockfestival in Hasselt op zondag 10 augustus. Klik hier voor het programma.

Voor de website van Rocco Granata hier klikken.

Wilt u graag een muziekgroep of zanger(es) in de kijker zetten? Mail me!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553d4896f8833 Listed below are links to weblogs that reference Herinneren jullie zich deze nog: Genkenaar Rocco Granata met 'Marina':

Reacties

Ik las deze morgen het artikel over Rocco. Dit deed me denken aan mijn kindertijd in Waterschei toen ik een jaar of vier was.Toen zong Rocco eens in een tent of cafe, ik herinner me nog een foto op de schoot van Rocco want mijn vader kende hem van in de mijn en ze volgden hem zo een beetje. Ik woon al 40 jaar terug in de Vlaanders maar toch deed het me iets. Mijn papa is reeds lang gestorven aan de mijnwerkersziekte maar die tijd in Waterschei kan ik me nog goed herinneren. Ik wens hem dan ook nog veel jaren en een goede gezondheid toe. Dit wilde ik even kwijt. Groetjes uit Eeklo.

 chiers op 9 augustus 2008 om 09:22

Dank voor uw ontroerende reactie. Heeft u toevallig de foto waarover u schrijft nog in uw bezit? Het zou leuk zijn om deze op de blog te zetten.

 Belgin op 9 augustus 2008 om 11:54Laat een reactie achter


Genk blogt

  • Belgin Özgünes blogt over Genk.

    Belgin (°1965) is dochter van een mijnwerker en geboren in Koersel. Ze woont in Genk en werkt er als postbode. Sociale contacten leggen met mensen vindt ze zeer belangrijk. Belgin kan genieten van een voetbalinterland, een tennismatch en een gezellig avondje uit met vrienden. Nieuws volgt ze op de voet en als lid van het dagelijks bestuur van de integratieraad van Genk is ze ook begaan met het samenleven in de stad.

Zoeken

Nieuws uit genk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!