Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Flikken uit karton

Wijkagenten_sint_simonstraat_005000 De bewoners van de Sint-Simonstraat in Gentbrugge plaatsten op de eerste schooldag drie kartonnen wijkagenten op het supergevaarlijke kruispunt Kliniekstraat – Tweekapellenstraat – Odilon Vanderlindenstraat en Sint-Simonstraat. Sinds de heraanleg van het kruispunt zijn er geen zebrapaden meer op drie van de vijf oversteekplaatsen voor de voetgangers. Er zijn wel verlaagde voetpaden aangebracht.

Het antwoord dat de bevoegde  schepen Karin Temmerman gaf aan Annelies Storms (Spirit) op de gemeenteraad van  juni  is voor de buurbewoners niet bevredigend. Een verlaagd voetpad is verkeerstechnisch en op papier een veilig alternatief, maar in de praktijk merken de buurtbewoners dat deze verlaagde voetpaden zeker niet vertragend werken voor automobilisten. Erger nog, het schept gevaarlijke situaties, autobestuurders beseffen niet dat ze over een voetpad rijden waar de voetganger voorrang heeft.

Om de automobilisten attent te maken op deze gevaarlijke situatie plaatsten de bewoners van de Sint-Simonstraat drie kartonnen wijkagenten op het kruispunt. Zo hopen de bewoners dat automobilisten heel traag over de ‘verlaagde voetpaden’ rijden, waardoor de kinderen veilig naar school kunnen!

Reacties

Leuk gedaan. Hij lijkt een beetje op Pasmans, hahaha.
Miss Britt en Merel erbij zetten op een ander gevaarlijk punt.

 Stropke op 5 september 2007 om 15:26

Laat een reactie achter


De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!