Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

N-GA vertrouwt op Gentse weergoden

Nga Zoals iedereen nu wel weet heeft de N-GA niet echt iets tegen West-Vlamingen – meer nog, er zijn West-Vlamingen lid van de beweging – maar dat wil niet zeggen dat het onafhankelijkheidsfeestje bij Sint-Jacobs is afgelast. Morgen spelen er vanaf 14u onder meer het Zesde Metaal, The Violet Husbands en Walter De Buck ten dans. Vooral met de komst van de Gentse bard bij uitstek zijn ze bij de N-GA zeer blij. ‘Normaal treedt Walter bijna nooit meer op. Speciaal voor ons gaat hij helemaal alleen, met zijn akoestische gitaar, zijn Gentse liedjes nog eens spelen’, zegt Nicolaas Van Renne. ‘We verwachten, neen: we eisen dan ook dat Sint-Jacobs vol loopt, alleen al voor hem.’

Iets na vieren wordt Jan Hoet gekroond tot keizer van de stadsstaat Gent. Om 18u gaat het in stoet naar het Sint-Baafsplein, waar de onafhankelijkheid wordt uitgeroepen. Daarna gaat het muziekfestival bij Sint-Jacobs gewoon verder. Afgesloten wordt er – de Gentse Feesten zijn niet meer zó veraf – op de Vlasmarkt.

Jan Beke, Mong Cocquyt en co willen er een feest voor de verdraagzaamheid van maken, de rebelse stad Gent waardig. Alleen de weergoden kunnen nog roet in het eten gooien. Voor morgen wordt nogal wat regen verwacht, met een stevige wind... uit het westen.

De laatste keer Bloch

Bloch

Zaterdag is het zover: dan sluit bakkerij Bloch definitief de deuren. Een begrip verdwijnt uit de Veldstraat. Reporter Karel Van Keymeulen en fotograaf Frederiek Vandevelde namen donderdagnacht afscheid van de bakkers en patissiers die jarenlang de broden, koeken en taarten maakten die bekend waren tot ver buiten Gent. U leest hun verslag in De Gentenaar van zaterdag. Wie voor de laatste keer bij de bakkerij wil langsgaan, zal geduld moeten hebben: er worden lange rijen verwacht.

Zwemmen is oorlog

Triatlon_groot

Het zwembad Puyenbroeck in Wachtebeke was dicht gisteravond. En dat is een ramp. Niet alleen omdat ik nutteloos een kleine dertig kilometer gereden heb om daar te geraken, maar ook omdat er mij niets anders restte dan te gaan zwemmen in het Van Eyckbad.

Een schitterend zwembad, daar niet van. Ongetwijfeld het mooiste van België, maar ’s avonds zwemmen in het Van Eyck is pure horror. Vijf baantjes telt het bad en zelfs in de paasvakantie zit daar zo’n zestig à zeventig man en vrouw over en weer te zwemmen. Dat is bijna vijftien zwemmers per baan. Op zo’n ogenblik is zwemmen oorlog.

Lees verder

Bewoners ongerust over winkelcomplex Vrijdagmarkt

De onrust in de buurt van de Vrijdagmarkt over de mogelijke komst van een winkelcomplex neemt toe. Vastgoedmakelaar Limitless koopt er panden op in het blok tussen de Vrijdagmarkt, de Langemunt en de Onderstraat. Tijdens een informatievergadering met de stad bleek dat er nog veel vragen zijn rond het project. Limitless zet in De Gentenaar van vrijdag de puntjes op de i.

Wij laten ook de bewoners, eigenaars en handelaars aan het woord. Ook u kan reageren: wat vindt u van de komst van elektronicahandel Saturn?

Doe mee en red het fietspad

Zoals u intussen wellicht wel weet, voert Het Nieuwsblad/De Gentenaar campagne voor het fietspad. Wij proberen zowel de goede als de slechte fietspaden in Gent in kaart te brengen, en willen dat samen doen met u. Als regelmatige fietser weet u het best waar het fijn peddelen is en waar het afzien is. Smalle stroken naast drukke wegen, losliggende tegels, putten: u weet ongetwijfeld waar we het over hebben. Maar als het goed is, mag het ook worden gezegd: waar liggen de beste fietspaden van Gent? Laat het ons hier weten. U vindt wellicht inspiratie bij de twee moedige fietsers in het filmpje hieronder.

Reageer: Nieuwe winkelcentra, vloek of zegen?

Ikea 70.000 vierkante meter aan Flanders Expo - met onder meer een nieuwe Ikea -, 20.000 aan het Arteveldestadion, 13.000 aan de Oude Dokken en nog duizenden vierkante meters op de de parkings van de Carrefours in Oostakker en Sint-Denijs-Westrem. Als alle plannen gerealiseerd worden, krijgt Gent er de komende jaren een pak winkelcentra bij.

Ongehoord, vinden ze bij de Unie voor Zelfstandige Ondernemers (Unizo). 'Op korte termijn komt er in deze stad een winkeloppervlakte bij die even groot is als wat er vandaag al is in de Kuip van Gent.' Unizo vreest dat het volk massaal zal wegblijven uit het stadscentrum.

Bent u het daar mee eens? Of gaan de nieuwe winkelcentra net extra volk naar het centrum lokken? Laat het ons weten.

Saunate blijft ondanks hevige brand open

Saunate_2  Maandagnacht omstreeks 4 uur heeft een brand de buitensauna van Saunate in Eke volledig vernield. De brand, die door de strooidiensten werd opgemerkt,  is volgens het parket accicenteel ontstaan in de technische ruimte, die zich buiten bevindt.

Ondanks de vernielingen meldt de zaakvoerder dat de sauna woensdag open zal zijn.

Onverwachte winter (bis)

Sneeuw_012

Sneeuw_002 De late winter weet van geen ophouden. Net als gisteren ontwaakte Gent ook deze ochtend onder een sneeuwtapijt, nog iets dikker dan op tweede paasdag. Een vloek voor automobilisten die naar hun werk moesten, een zegen voor kinderen die van hun paasvakantie genoten en een sprookjesachtige ochtendwandeling voor journalisten voor ze naar hun redactie trokken. Geniet er nog even van, tegen de middag zal de meeste sneeuw verdwenen zijn.

Sneeuw_004Sneeuw_008  Sneeuw_007_2

Onverwachte winter

Winter_004

De weergoden zijn duidelijk in de war. Het mag dan al eind maart zijn, toch konden we deze ochtend heel even genieten van een maagdelijk wit sneeuwtapijt. In de Gentse parken doken sneeuwpoppen op en hier en daar werden zelfs sledes van de zolder gehaald. De paaslelies naast de Frère Orbanlaan (foto) die al tijdens de eerste warme februaridagen vrolijk de kop opstaken, kregen het onverwacht nog  zwaar te verduren. Tegen de middag was alle sneeuw weggesmolten, maar wie weet komt er vannacht toch nog een nieuwe lading. 

Gouverneur schorst ponyverbod

Littlepony Gouverneur André Denys heeft het ponyverbod op de Gentse kermissen geschorst. In december had de Gentse gemeenteraad beslist om kermisattracties met levende dieren te verbieden. Maar CD&V-gemeenteraadslid Matthieu Dierckx diende klacht in bij de gouverneur omdat er volgens hem juridische fouten stonden in het raadsbesluit. Lees het artikel hier.

De gouverneur volgt de redenering van Dierckx. Of dat ook betekent dat het bekende ponykraam volgend jaar opnieuw op de Halfvastenfoor zal staan, is nog twijfelachtig. Schepen Matthias De Clercq maakt zich sterk dat hij, mits enige juridische aanpassingen, het verbod er alsnog door krijgt.

Wat vindt u. Moet een ponykraam op de kermis kunnen? Of is dat dierenmishandeling?

Oudere berichten:
> Seksmaniak troeft tramcontroleurs af
> I love Facebook party: veel blaat, maar weinig wol
> Sioen calls up Soweto
> Sioen: straalverbinding dreigt mis te lopen: een fotostrip
> Sioen in Gent én Afrika
> Hushovd wint. Boonen druipt af
> "Omloop Het Volk bekte beter" vond Freek
> Opnieuw eendracht in Gentse CD&V-rangen?
> Weg met Porsche na aanrijding in Gent
> Suzanne de Goede wint Omloop voor vrouwen
> Gentse zwemster Sascha Van den Branden wint in Houston
> Filmpje start Omloop Het Nieuwsblad
> Een dubbeltje Catharina Segers
> Gent-Gent: voorbeschouwingen
> Sioen repeteert laatste keer
> Veerle Malschaert in Minard: Humor die mensen doet twijfelen
> Veerle Malschaert in Minard: de winnaars
> Gent verwelkomt wielrenners met open armen
> Omloop Het Nieuwsblad
> Casinoplein: brandje door wokpan

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006 | november 2006

De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!