Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Lust u Belgische kip?

BelgischekipDe Belgische Kip die sinds gisteren in de tuin van woon- en zorgcentrum De Vijvers in Ledeberg staat, is in het verkeerde keelgat geschoten bij de OCMW-raadsleden van Vlaams Belang, CD&V en N-VA.

Zoals u in De Gentenaar van 18 maart kon lezen, vrolijken drie polyester kippen het uitzicht van de bewoners op. Een van hen, het tricolore exemplaar, verpest dan weer het humeur van Christian Bauwens (Vlaams Belang), Elke Sleurs (N-VA) en Chantal Sysmans (CD&V). Zij vinden dat OCMW-voorzitter Geert Versnick (Open VLD) de neutraliteit van het rusthuis niet respecteert met, en we citeren, 'een poltiek expliciet pro-Belgisch en dus impliciet anti-Vlaams statement'.

De raadsleden en Sleurs leggen de link met het hoofddoekenverbod. 'Nog niet zo lang geleden verdedigde Versnick het hoofddoekenverbod onder het mom van de neutraliteit', zeggen ze. 'Dezelfde neutraliteit geldt blijkbaar niet wanneer het over Belgicistische symbolen gaat.'

Wat vindt u van deze belangwekkende discussie? Moet de Belgische kip worden verwijderd uit de tuinen van de Vijvers? Moet ze overschilderd worden in neutrale kleuren? Of vindt het sop de kip niet waard?

Reacties

man, magistraal grappig gewoon.
Hebben die mannen eigenlijk maar dat te doen.
Versnick moet toch een wreed mens zijn, om die oude menskes te manipuleren zodat ze een belgische kip maken en dan zorgt hij dat ze nog eens fier zijn met hun werk! naughty naughty naughty!
bewijst maar nog eens dat VB, NV-A en CD&V zalige moppentappers zijn!

Ano op 18 maart 2008 om 18:45

een vriend zijn tante (bewoonster van De Vijvers) had het al aangekondigd dat ze raadsleden ging contacteren hierrond. ze heeft niets tegen die kip, wel tegen het verhaal en de betekenis die de voorzitter van het OCMW hieraan gaf. zocht die misschien een aktueel uitgangspunt om de kip wat interessanter te maken?

 Hans op 18 maart 2008 om 22:34

Zolang ze maar eieren legt zeker? Wat een gezellige mensen zijn dat toch onze gemeenteraadsleden van VB en CDV dat ze ons zo blijven entertainen :)

ikke op 19 maart 2008 om 10:54

Zo vlug mogelijk verbranden, dat gedrocht !

 Peter Du Chau op 20 maart 2008 om 15:49

De bewoners " Wonen" in De Vijvers. Welke politieker is tegen vrije meningsuiting? Wie beslist wat er in zijn huis mag gezegd worden?

¨Patricia uit Wondelgem

meert patricia op 20 maart 2008 om 19:16

Je kan 'voor' iets zijn en je kan 'tegen' iets zijn,
maar sommigen zoeken het echt wel ver en geven een wel héél persoonlijke en subjectieve invulling door mede te delen dat als je 'voor' iets bent automatisch 'tegen' iets bent.
Wees maar gerust dat onze bewoners die voor een belgische kip zijn niet automatisch tegen hun vlaanderen zijn. Jammer dat deze polemiek moet gevoerd worden!!!

Overmeire Karla
ergotherapeute 'De Vijvers'

 Karla op 20 maart 2008 om 22:04

Het is oliedom om in deze tijden expliciete symbolen van een betwisten en betwistbare politieke constructie centraal te stellen. Doet me echt denken aan Hitleriaanse tijden...

 jaak peeters op 21 maart 2008 om 10:59

Het is oliedom om in deze tijden expliciete symbolen van een betwisten en betwistbare politieke constructie centraal te stellen. Doet me echt denken aan Hitleriaanse tijden...

 jaak peeters op 21 maart 2008 om 10:59

lang leve het "belgisch" kieken,
eindelijk een waardig symbool voor den belgiek,
en nu maar duimen dat het klikt met die waalse haan,
daar zullen vrie schuune kiekskens van komen.

 josephus gandavensis op 26 maart 2008 om 17:49

De kippen heb ik al meerdere malen gezien en vindt ze amusant.Niet op de manier dat het nu plaats vindt maar op de manier wat er de bewoners van vinden.Dit zorgt voor amusement.Dit was en is nog steeds de doelstelling ervan en niet het gekakel zonder kop door bepaalde politieke strekkingen

kevin op 26 maart 2008 om 20:17

Laat een reactie achter


De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!