Home  Regio  gent  gent blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Gent?
Laat het weten aan:
Redactie Gentenaar
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Prachtig buurtfeest onder de zon in Ledeberg

Buurtnae1

In het de De Naeyerpark in Ledeberg, vlak naast het woon- en zorgcentrum De Vijvers had zondagnamiddag een kleurrijk buurtfeest plaats in de dreef en op het plein van de vroegere koetswoning. In die woning is sinds 2004 de jeugdbeweging KSJ gehuisvest. Onder de gouden gloed van de zon en de kruinen van prachtige bomen werden er djembélessen gegeven, had er een koffieklets plaats en waren er optredens van diverse lokale artiesten. Onder meer The Ladybirds gaven een concert. Dat is een pas opgerichte band die wordt geleid door de professionele muzikant en Ledebergenaar Mattias Laga. Ze willen zoveel mogelijk op buurtactiviteiten en feesten in Ledeberg optreden.

Ook werd een netheidscharter met de stad en Ivago ondertekend. Zeventien bewoners uit zeven straten willen zich inzetten om Ledeberg proper te houden. Zij willen ook nog andere mensen mobiliseren om geregeld een opruimactie te houden. Ledeberg kuist is hun naam. Ivago zal het ingezamelde vuil ophalen. Na zes maanden zit er ook een beloning aan vast. dan kan de buurt een som van tussen de 900 en 1.800 euro ontvangen, waarmee ze dan weer een feest kan opzetten. Kuisen en feesten, het gaat soms samen.

Buurtnaey3

Reacties

Laat een reactie achter


De Gentenaar blogt

  • De redactie van De Gentenaar blogt over Gent!
    Uw reporters: Karel Van Keymeulen, Geert Neyt, Tom Dams, Rudi Moeraert, Dieter Herregodts, Nicholas Lataire, Benjamin Praet, Ann Braeckman, Stijn Geldof, Dominique Dierick en Rudy Tollenaere.    Dominique Dierick brengt Gent en Gentenaars in beeld. Bekijk zijn werk in G-Zine.

    Kijk binnen in de wondere wereld van Rudi Moeraert. Ontdek zijn G-spot. Over Genieten, Geus en Gent.

Zoeken

Nieuws uit gent

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!