Home  Regio  herentals  herentals blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Herentals?
Laat het weten aan:
Marc Peeters
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Fransen op bezoek

Loire Een 40-tal leerlingen van het Collège Notre Dame uit de Herentalse zusterstad Cosne-sur-Loire, zijn de voorbije vier dagen op bezoek geweest in de Keizerstede.

Ze logeerden bij leeftijdsgenoten die school lopen aan het St-Jozefinstituut. Op het programma stond onder meer samen les volgen in het Nederlands en ook een culturele uitstap ontbrak niet.

Een bezoek aan Herentals is evenwel niet af zonder een passage langs de Lakenhal voor een officieel ontvangst door het stadsbestuur. Frans Van Elsen, voorzitter van het jumelagecomité wil dit soort schooluitwisselingen nog verder uitbouwen.

BK Sprinttriatlon

Op donderdag 5 juni organiseert de lokale politie Neteland het Belgisch Kampioenschap 1/8 triatlon voor politiediensten. Het evenement gaat door in het Bloso-sportcentrum, waar de zone als organisator al een puike reputatie heeft opgebouwd.

Bart1843 De deelnemers moeten 750 meter zwemmen in de vijver, 20 km fietsen en tenslotte 5 km veldlopen.

De individuele deelnemers strijden voor het Belgisch kampioenschap maar daarnaast is er nog een recreatieve triatlon voor trio's. Dat zijn ploegen van drie mensen die elk één discipline voor hun rekening nemen.

De organisatoren noteerden alvast 80 individuele en 80 deelnemende ploegen. Het Belgisch kampioenschap start om 15.30 uur, de recreatieve triatlon voor ploegen om 13.30 uur. Supporters zijn welkom.

Bart1875_2

Bart1875 

Pieter heeft zijn fiets

Img_0358 Korpschef Luc Smeyers van de lokale politie Neteland trok donderdagvoormiddag naar de basisschool Evenaar aan de Collegestraat in Herentals.

De politiebaas had een gloednieuwe fiets mee voor Jasper Mertens, leerling van het zesde leerjaar.

Jasper won vorig weekeinde de Vlaamse verkeerswedstrijd, georganiseerd in en om het Verkeerseducatief Centrum aan de Olympiadelaan.

De fiets voorzien voor de winnaar bleek echter een damesfiets te zijn. Bij de handelaar werd die netjes omgeruild voor een herenfiets, en vervolgens op school afgeleverd. De bijhorende klapzoen van minister Van Brempt had Jasper zaterdag al gehad.   

Donderse Dagen komen eraan

Na tien mooie jaren op de Grote Markt verdwijnt Lakenhallive. De cultuurdienst (foto) stak het zomerse muziekgebeuren in een nieuw kleedje en verandert ook van dag en locatie.

Voortaan zijn er de Donderse dagen op.... donderdag en dit tijdens de maanden juli en augustus. Plaats van de afspraak is het buitenplein achter 't Schaliken. Bij regenweer gaan de optredens door in de foyer.

Img_0355 Het programma ligt inmiddels vast. Op 3 juli, 17 juli, 7 augustus en 21 augustus zijn er vanaf 20.30 uur beiaardconcerten. De reeks start met muziek van een mobiele beiaard. Stadsbeiaardier Koen Van Assche krijgt steun van pianiste Nel Swerts.

Later passeren Tom Van Peer, Geert D'hollander en Anna Maria Reverté i Casas.

Akoestische optredens zijn er op 10 juli, 24 juli, 14 augustus en 28 augustus. De groep Bulsjivism van Bart Buls ontvangt gasten. Zo brengt Liquid Yazz Meets Blue Blod een tribute aan Luke Walter Jr.

Ook Tom Vanstiphout, Piet Van de Heuvel, Kathleen Vandenhout, Lieven Tavernier, Wigbert, Patrick Riguelle en Jan Hautekiet maken deze zomer hun opwachting achter 't Schaliken. Ook de optredens beginnen om 20.30 uur.

De inkom is uiteraard gratis. Info: www.schaliken.be

't Schaliken smaakt naar meer

De volgende dagen besteden we op de blog ruim aandacht aan het nieuwe cultuurseizoen in 't Schaliken, dat na de zomer start. Als seizoensbeeld werd gekozen voor een glazen pot vol met snoepjes om aan te tonen dat het nieuwe programma om te snoepen is en vooral smaakt naar meer.

Img_0353_2Laten we voor de aankondiging van het nieuwe jaarprogramma even over de schouder meekijken.

Tijdens het eerste jaar werden in 't Schaliken 79 eigen en 88 receptieve voorstellingen gebracht. Het totale aantal bezoekers bedraagt 23.940. Er werden ook 35 schoolvoorstellingen georganiseerd die samen 6.394 bezoekers lokten. Steeds goed voor een vol huis dus. Een vijftal muziekgroepjes maakt ondertussen frequent gebruik van de twee repetitielokalen.

Net als vorig jaar wordt eind september een groot openingsfeest georganiseerd, waarbij men heel wat verenigingen en personen zal betrekken.

Muziek, humor en theater zijn ingrediënten die niet zullen ontbreken. Affiches en flyers volgen. Wie niet al te lang kan wachten kan alvast surfen naar www.schaliken.be

Jan laat aan je oren trekken

De leerlingen uit het basisonderwijs van het Katholieke net namen eerder deze maand massaal deel aan een verkeersweek. Die werd afgesloten met een happening op de Grote Markt waar burgemeester Jan Peeters het woord nam.

'Jullie hebben de verkeersregels nu geleerd. Let er nu een beetje op of jullie mama's en papa's ze ook toepassen. En als ze dat niet doen, de mogen jullie hen gerust met de complimenten van de burgemeester eens flink aan de oren trekken '  zei de burgemeester tegen de meer dan 1.000 aanwezige kids.

Aklh1954 Enkele schrandere leerlingen lazen van de week in de krant en op deze blog dat de burgemeester vorige week zijn wagen schaamteloos parkeerde onder een bord verboden te parkeren....Ze stellen zich de vraag:

'Mogen we de burgemeester nu aan zijn oren gaan trekken ?'

P_218

Als er enkele of meerdere kandidaten zich melden, maken we graag een afspraak....

Reacties via REAGEER

Aklh1953

Avonturendag

Voor meer dan 150 personen met een handicap is het vandaag weer Avonturen dag.  De organiserende vzw VFG heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd. Deze voormiddag wordt in een om Herentals een parcours afgelegd met militaire voertuigen.

Img_4543 Men kon ook kiezen voor 4x4's of voor een rustige wandeling met de joëlette. Op de middag wordt aangeschoven aan de barbecue.

Na het middagmaal staat traditoneel een boottocht over het Kempisch Kanaal op het programma met een optreden van Sabine.  Op het terrein aan Proostenbos waar de feesttent staat is het ook open dag bij de Model Airo Club van Herentals.

De afsluiter is een pick-nick bij Mc Donalds.

Burgemeester parkeert fout

P_218 Bijgaande foto werd ons geleverd door een aandachtige lezer die zijn naam liever niet in de krant of op de website ziet verschijnen.

De rode auto, netjes geparkeerd onder een bord dat parkeren er verboden is, is eigendom van burgemeester Jan Peeters. Die geeft toe dat hij in de fout is gegaan.

Als er een boete van komt, zal Peeters die zonder morren betalen. 'Van een man met een voorbeeldfunctie mogen we toch een correcter verkeersgedrag verwachten', meent dat maker van de foto.

Deelt u deze mening of niet? Klik op reageer en plaats uw opinie op de blog.

Schandelijke schampblokken

Het stadsbestuur gaat zogenaamde schampblokken plaatsen op het kruispunt van Atealaan een Bouwelven op het industrieterrein. Schampblokken zijn afgeschuinde betonnen blokken die voertuigen uit de berm moeten houden.

Voor motorrijders zijn deze dingen levensgevaarlijk. De Motorcycle Action Group Belgium voert actie tegen de schampblokken en roept de gemeentebesturen in een charter op deze niet meer te plaatsen. Ook Herentals ondertekende destijds dit charter.

Sluis04kl1 'Helaas wordt dit charter nu fel met de voeten getreden', foetert raadslid Guy Paulis (Lijst Dedecker). Paulis meent dat de schamppalen perfect kunnen vervangen worden door buigpalen.

Volgens schepen Jos Schellens (SP.A) is op het kruispunt Atealaan - Bouwelven bewust gekozen voor de betonnen blokken.  'Vrachtwagens nemen de bocht er wel eens te kort en zodoende kunnen ze de kasten raken die er staan. Bovendien gaat het hier om industrieterrein.'

De foto is illustratief en werd niet op de genoemde locatie genomen.

Zeehond is een bever

Afgelopen week is in het Albertkanaal ter hoogt van de spoorwegbrug in Herentals een bever gesignaleerd. Omdat het dier zich aanvankelijk bijna niet liet zien werd eerst gedacht dat het om een zeehond ging. Bever_foto_2

Toen de brandweer het dier uit het water probeerde te halen, bleek het platte staart te hebben waardoor de vergissing meteen duidelijk werd.

De bever klom dan wel even op een balk die de redders hem hadden toegegooid, maar verdween even later weer onder water.

Voor zover bekend werd de bever nadien niet meer opgemerkt.

Oudere berichten:
> BIN Markt officieel van start
> Walsleben en Albert te gast in Morkhoven
> Ziekenhuis gaat door met verbouwen
> Gemeenteraad keurt verkeerde dading bibliotheek goed
> Herentalse CD&V zoekt stokstaartjes in het verenigingsleven
> Historicus Jan Cools wint de Cultuurprijs
> Eerste straatnaam genoemd naar een vrouw
> Gedichtendag in het Sint-Jozefscollege
> Feestwijn Arantales officieel voorgesteld in de Lakenhal
> Buurtwerking Diependaal trekt stekker uit het contact
> Groene sjaal voor tegenstandster motorcrossterrein Rooiveld
> Doop bij de brandweer
> Vroeger en Nu : Sint-Jansstraat
> Lied van de Moordenaar eert Hugo Claus
> Hovenierswoning Le Paige onder de hamer
> Vroeger en Nu : Grote Markt (1)
> Meera Fé en Jos Brabants op Gedichtendag 2009
> AC Herentals gaat weer veldlopen
> Opletten voor de dode hoek
> Strooidiensten werken de klok rond

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Herentals blogt

  • Marc Peeters blogt over Herentals.

    Marc Peeters (°1965) bracht zijn jeugd door in Olen maar woont ondertussen al 15 jaar in Herentals. Gestart in 1987 als plaatselijk correspondent voor diverse bladen maakte hij in 1995 van zijn hobby zijn beroep. Na 4 jaar bij de commerciële zender koos hij in 1999 voor uw favoriete krant. Sportbeoefening blijft beperkt tot het eindredacteurschap van Badminton Magazine, het officieel orgaan van de Vlaamse Badminton Liga. Marc is bijna 10 jaar getrouwd met Miranda en vader van Jeroen (7) en Lore, die in augustus 2007 werd geboren. In zijn schaarse vrije tijd pikt hij graag een restaurantbezoekje mee.

Zoeken

Nieuws uit herentals

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!