Home  Regio  herentals  herentals blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Herentals?
Laat het weten aan:
Marc Peeters
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Open bedrijvendag : Tradico

Logoheader1 Open Bedrijvendag op zondag 5 oktober is ook voor Tradico, gevestigd aan de Atealaan 10/1, een gelegenheid om het grote publiek te tonen waarmee de onderneming bezig is.

Naast een jarenlange ervaring in het uitvoeren van grond- afbraak en wegenwerken, het aanleggen van tuin en park en de verhuur van afzetcontainers is Tradico nu ook actief op de markt van invoer, verkoop en verhuur van aannemersmaterieel.

Tradico verwierf het alleenverkooprecht op een wiellader van Chinees fabribaat, speciaal ontwikkeld voor de Europese markt door de ingenieurs van de Chengdu-Kobelco groep.

Terrax31 Wie houdt van zware machines, zal zich tijdens het bedrijfsbezoek zeker niet vervelen.

Nu als eens binnen kijken kan via www.tradiconv.be

Auteur in verteltent

Dscn1151 De leerlingen van de vrije basisschool Wijngaard hebben in het kader van 'cultuur voor kinderen' het bezoek gekregen van jeugdauteur Guy Daniëls.

In een heuse tent die werd opgeslagen in de turnzaal van de school las Daniëls, voor de kleuters en de leerlingen van de eerste graad, voor uit zijn boek 'Oh die stekels'.

Het is een actief meespeel- en verteltheater geworden waaraan de kinderen heel wat plezier hebben beleefd.

Moet de paal verdwijnen ?

Img_0556_2 Vanochtend was hij buiten gebruik. Technisch mankement of voelt het fallus-symbool van de Herentalse meerderheid zich in zijn eer gekrenkt omdat steeds meer mensen de paal weg wensen?

Met de petitie die je in diverse handelszaken kan ondertekenen zijn de verdwijnpalen op de Grote Markt weer volop het voorwerp van discussie. Herentals blogt biedt eveneens een luisterend oor.

Wil je de verdwijnpaal weg en waarom? Of is het doorknippen van de Grote Markt precies een goede zaak.  Wat vindt u van het voorstel van de schepen de paal nog minstens één jaar uit te testen? Klik op REAGEER en plaats uw mening op de blog.

Img_0553

M/V met macht : laatste uren

De poll naar de M/V met Macht in Herentals loopt op zijn laatste benen. Na het weekeinde kan er niet meer gestemd worden. Burgemeester Jan Peeters (SP.A) is nog steeds de onbetwiste leider in de keizerstede. Dat een burgemeester evenwel niet de gedoodverfde winnaar hoeft te zijn, als de anderen een initiatief nemen, wordt onder meer bewezen in Vorselaar waar gewezen wereldkampioen veldrijden Paul Herygers burgemeester Lieven Janssens van de troon heeft gestoten. In Herenthout lijkt chiroleider Sander Ooms burgemeester Roger Gabrïels van de bak te bijten.

Jan_peeters1 Voor wie Jan Peeters nog wil bijbenen, is het dus de hoogste tijd om alle kennissen in het adresboek op te roepen te surfen naar www.nieuwsblad.be/herentals, zich te laten registreren en een stem uit te brengen.

Open bedrijvendag : Drisag

Logoheader1 Wilt u zien hoe zitmeubelen worden ontworpen en geproduceerd. Dan moet u tijdens Open Bedrijvendag op 5 oktober een bezoek brengen aan Drisag Office Furniture & Seating Manufacturer, gevestigd aan de Diamantstraat 4

Het bedrijf is sinds 1978 actief als Belgische fabrikant van zakelijk zitmeubilair. Eind jaren tachtig vestigde de onderneming zich in Herentals.  Drisag is een gezonde kmo die een 50-tal mensen tewerk stelt. De klanten situeren zich vooral in de B2B en de overheidssector. Zo levert Drisag al jaren ergonomische kantoorstoelen an VDAB, Janssen Pharmaceutica, VRT, Agfa Graphics en De Post.

In de Frame 21 krijgt Drisag straks een nieuwe een prestigieuze verkoopsruiContainerclubtm231mte.

Bevelsoverdracht op Grote Markt

Op de Grote Markt vond vanmiddag een militaire plechtigheid plaats. Luitenant-kolonel Stafbrevethouder Ivan De Tender is Luitenant-kolonel Stafbrevethouder Paul Haccuria opgevolgd als korpscommandant van het 29 Bataljon Logistiek uit Grobbendonk.

Img_0535 De stad Herentals aanvaardde eerder het peterschap over het bataljon. Vandaar dat de bevelsoverdracht op de Grote Markt in Herentals werd georganiseerd.

Paul Haccuria - rechts op de foto - zet zijn militaire loopbaan verder in het Duitse Bonn. De Tender werkte tot voor kort in Evere.

Img_0538

De plechtigheid ging gepaard met het nodige ceremonieel. Leuk detail: de vlag van het bataljon werd getorst door drie vrouwelijke militairen. Het gebeuren werd muzikaal opgeluisterd door de muziekkapel van de Marine. Na afloop werd gedefileerd voor de eretribune.

Img_0539_2 Img_0548 

Open Bedrijvendag : VDM Kantoormachines

Logoheader1 Het vierde bedrijf in onze reeks deelnemers aan de Open Bedrijvendag op zondag 5 oktober is VDM Kantoormachines. Het bedrijf is gevestigd aan de Diamantstraat 4.

Als hoofdverdeler en servicecenter verkoopt en herstelt VDM printers, kopieertoestellen, duplicatoren en faxtoestellen van bekende merken. De onderneming is actief over gans Vlaanderen, zowel commercieel als technisch, maar de roots en de moderne hoofdkantoren liggen in de Kempen vlak naast de E313.

Tijdens 0pen Bedrijvendag kunnen de bezoekers kennis maken met de snelste 4-kleurenprinter ter wereld.

Verdere info: www.vdmkantoormachines.be

Vdm_logo_iso1 

Openingsfeest 't Schaliken

Openingsfeest_cultuurseizoen_200820 De cultuurdienst laat de start van het nieuwe culturele seizoen niet onopgemerkt voorbij gaan. In het cc 't Schaliken wordt zondag dan ook een groots openingsfeest georganiseerd.

Er is voor elk wat wils. Op de Grote Markt worden workshops circustechnieken georganiseerd. Ook Madame Charlotte maakt er haar opwachting.

In de schouwburg treden onder meer JackoBond, Han Solo en Aranis op. Cyrk zorgt voor animatie op het buitenplein.

Voor de kinderen komt een grote woonwagen naar Herentals. Er is grime en ballonanimatie voorzien. Bij slecht weer verhuizen de meeste buitenactiviteiten naar de foyer van cc.

De toegang is helemaal gratis. Meer info via www.herentals.be

Open bedrijvendag : Descon

Logoheader1 Gelegen op de KMO zone Dikberd neemt ook Descon deel aan Open Bedrijvendag op zondag 5 oktober.

Arbeidsveiligheid en Welzijn, dat is al sinds vele jaren het vakgebied van Descon. Een team van specialisten timmert sinds 1990 aan de weg waardoor Descon nu dagdagelijks ter beschikking staat van grote en kleine bedrijven in alle mogelijke sectoren.

3065422681 De activiteiten van Descon steunen op een viertal peilers. Vooreerst is er advies en ondersteuning. Er worden ook opleidingen gegeven en Descon zorgt voor veiligheidscoördinatie op bouwplaatsen en projecten.

Heel af en toe verschijnen er ook al eens publicaties van Descon, uiteraard steeds in hun vakgebied.

5980488971 Verdere info: www.descon.be

(foto's Descon)

Leerlingen agent voor één dag

De leerlingen van het vierde leerjaar van de basisschool Evenaar mochten vanochtend aan de Gildenlaan en de Collegestraat politieagent(e) zijn. Samen met echte agenten observeerden de leerlingen fietsers en automobilisten om te zien of die de verkeersregels wel respecteerden.

Img_0544 Wie dat niet deed, kreeg een rode kaart onder de neus. Groene kaarten met felicitaties waren er voor de chauffeurs die netjes alle regels volgden.

'Vooral de gordelplicht wordt nogal eens vergeten', weten de jongeren. En tot ongenoegen van de agenten deinsden sommige betrapte bestuurders er zelfs niet voor terug om met de kinderen in discussie te gaan.

Img_0546De meeste agenten voor één dag toonden zich evenwel onvermurwbaar. Zelfs de mama van één van de jonge flikken (niet op de foto's) kreeg een rode kaart. Ze had haar BMW dan ook maar niet moeten parkeren op een plaats waar het niet mag.

Img_0543 De verkeersdag ging op school verder met een technische controle van de fietsen. Van de politiezone Neteland kregen alle kinderen tenslotte nog een fietsbel cadeau. De actie wordt de volgende dagen overgedaan in andere Herentalse scholen.

Oudere berichten:
> BIN Markt officieel van start
> Walsleben en Albert te gast in Morkhoven
> Ziekenhuis gaat door met verbouwen
> Gemeenteraad keurt verkeerde dading bibliotheek goed
> Herentalse CD&V zoekt stokstaartjes in het verenigingsleven
> Historicus Jan Cools wint de Cultuurprijs
> Eerste straatnaam genoemd naar een vrouw
> Gedichtendag in het Sint-Jozefscollege
> Feestwijn Arantales officieel voorgesteld in de Lakenhal
> Buurtwerking Diependaal trekt stekker uit het contact
> Groene sjaal voor tegenstandster motorcrossterrein Rooiveld
> Doop bij de brandweer
> Vroeger en Nu : Sint-Jansstraat
> Lied van de Moordenaar eert Hugo Claus
> Hovenierswoning Le Paige onder de hamer
> Vroeger en Nu : Grote Markt (1)
> Meera Fé en Jos Brabants op Gedichtendag 2009
> AC Herentals gaat weer veldlopen
> Opletten voor de dode hoek
> Strooidiensten werken de klok rond

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Herentals blogt

  • Marc Peeters blogt over Herentals.

    Marc Peeters (°1965) bracht zijn jeugd door in Olen maar woont ondertussen al 15 jaar in Herentals. Gestart in 1987 als plaatselijk correspondent voor diverse bladen maakte hij in 1995 van zijn hobby zijn beroep. Na 4 jaar bij de commerciële zender koos hij in 1999 voor uw favoriete krant. Sportbeoefening blijft beperkt tot het eindredacteurschap van Badminton Magazine, het officieel orgaan van de Vlaamse Badminton Liga. Marc is bijna 10 jaar getrouwd met Miranda en vader van Jeroen (7) en Lore, die in augustus 2007 werd geboren. In zijn schaarse vrije tijd pikt hij graag een restaurantbezoekje mee.

Zoeken

Nieuws uit herentals

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!