Home  Regio  hulshout  hulshout blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Hulshout?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Agenda van de Hulshoutse gemeenteraad van 2 maart 2009

Gemeentehuis

Volgende week maandag vindt de eerste gemeenteraad van 2009 plaats. Een selectie van de punten op de agenda:

1.Kennisname ontslag raadslid Nicole Stas. Ze wordt naar alle waarschijnlijkheid vervangen door waarnemend raadslid Rist Heylen.

2.In de Schoolstraat wordt aan de ingang van de voormalige school een oversteekplaats voor voetgangers aangelegd.

3.Op de parking van de gemeentelijke basisschool aan de Grote Baan in Hulshout wordt er een parkeerplaats voorbehouden voor andersvalide autobestuuders.

4.Het kruispunt van de Kerkstraat en de Grote Baan wordt in 2009 heraangelegd. De gemeente raamt de kosten op 642.041,44 euro inclusief btw. De opdracht wordt gegund via een openbare aanbesteding.

5.Het gemeentebestuur stelt de vergoeding voor de speelpleinwerking rond sporthal Sportiva als volgt vast:

-dagactiviteit: 4 euro voor het eerste kind, 3,5 euro vanaf het tweede kind.

-daguitstappen naar circus Bruul: 9 euro, naar de Olmense zoo:10 euro en naar Flipperland: 8 euro.

6.Het gemeentebestuur wil een klachtenbehandelaar aanstellen: het bestuur denkt hierbij aan Elke De Soomer van de ICT-dienst. 


Over de opgesomde punten moet volgende week maandag door de gemeenteraad nog gestemd worden.

Politie Zuiderkempen kondigt snelheidscontroles aan in Hulshout

Flitsers

De politie Zuiderkempen kondigt al een tijdje de wekelijkse snelheidscontroles aan die het organiseert op het grondgebied van Hulshout,Herselt en Westerlo.

Vanaf volgende week maandag 23 februari tot en met 1 maart 2009 staan de mobiele ploegen opgesteld op de volgende locaties:

GROTE BAAN

LANGESTRAAT

De controles vinden zowel overdag als 's nachts plaats.

Stabiel aantal werklozen in Hulshout

Werkloosheid

Ondanks de economische recessie en het stijgend aantal werklozen in Vlaanderen,is het aantal werkzoekenden in Hulshout min of meer stabiel gebleven. Eind januari 2009 telde de VDAB 316 Hulshoutenaren zonder job. Dit is één werkloze meer dan eind december 2008.In januari 2008 waren nog 318 bewoners op zoek naar een betrekking.

Hulshout doet het opmerkelijk beter dan de buurgemeenten Westerlo en Herselt. In Westerlo steeg het aantal werkzoekenden de voorbije maand met 4 procent. In Herselt met 3 procent.

Jarne Serneels uit Westmeerbeek bereidt zich voor op nieuw Bmx-seizoen

Jarne Serneels

De 7-jarige Jarne Serneels uit Westmeerbeek bereidt zich voor op zijn eerste jaar als vergund Bmx-rijder. De jonge knaap met rugnummer 516 wil zich vooral amuseren en als het even kan geen mal figuur slaan bij de grote jongens.

Serneels is lid van Bmx-team Bekaf uit Aarschot. Vorig jaar won hij als recreant bijna alle wedstrijden. Dit jaar verwacht hij meer tegenstand.

Zijn ouders willen echter geen druk leggen op de schouders van de sportieveling.'We willen geen enkele druk leggen op Jarne's schouders. Hij legt door zijn winnaarsmentaliteit zichzelf al genoeg druk op',zegt papa Kersten.

Op 21 februari 2009 hervat Jarne de trainingen bij zijn club. Hij hoopt wekelijks de finale te kunnen rijden.'We zullen wel zien hoever we geraken',zegt de trotse pa.

Wil je de avonturen van Jarne en zijn team op de voet volgen,dan surf je naar www.bloggen.be/jarneserneels of naar www.bmxbekaf.be.

Katrine Patteet uit Houtvenne wint boek 'Flanders from the air'

Flanders from the air

Katrine Patteet uit Houtvenne heeft het mooi geïllustreerde fotoboek 'Flanders from the air" gewonnen. Het boek werd door uitgeverij Palindroom geschonken aan een lezer van Het Nieuwsblad Online en inwoner van Groot-Hulshout die het antwoord wist op de vraag 'welk is de eerste luchtfoto uit Hulshout die je aantreft in het boek?

Het antwoord was 'de bochten van de Grote Nete'.

Een onschuldige hand op de redactie haalde Patteet als winnares uit de trommel.

Proficiat Katrine!

Aan de andere deelnemers:volgende keer meer geluk toegewenst.

Hulshoutse bouwgrond kost gemiddeld 115.000 euro

Woning te koop 3

De prijs van een stukje bouwgrond kost in Hulshout gemiddeld 115.000 euro. Voor dat bedrag krijg je een lapje grond van om en bij de 6 are. De prijzen variëren al naar gelang de ligging en de grootte van de kavel.

In Hulshout staan er begin 2009 60 huizen en appartementen te koop. Voor de goedkoopste woning legt de kandidaat-koper 135.000 euro neer. Voor de duurste  650.000 euro. Het overgrote deel van het woningaanbod situeert zich in de prijsklasse tussen 225.000 en 300.000 euro.

De prijzen die betaald worden voor appartementen variëren van 125.000 tot 245.000 euro. Op dit ogenblik staan er 19 flats en/of appartementsblokken te koop.

Vandaag vind je een uitgebreide special in Het Nieuwsblad over onroerend goed in Hulshout.

Volgende week in Het Nieuwsblad:een uitgebreide special over vastgoed in Hulshout

Woning_te_koop_3_2Het Nieuwsblad pakt deze week uit met een uitgebreid vastgoeddossier. Via een aantal interessante modules kan je zelf berekenen hoeveel je kan lenen, hoeveel je notariskosten zullen bedragen en hoeveel je zal afbetalen.

De ganse week lees je meer over de prijs van vastgoed in Hulshout en de provincie Antwerpen. Koop op donderdag 22 januari zeker de krant want dan zit er een provinciale vastgoedbijlage bij.

Die dag kan je op  www.nieuwsblad.be/vastgoed de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Hulshout opzoeken.

Wij zullen op deze blog de hele week aandacht schenken aan vastgoed in Hulshout. Hou dus ook de blog in de gaten.

Heb jij een straf verhaal over kopen en verkopen in Hulshout? Laat het dan weten op vastgoed@nieuwsblad.be

Vrijuit,een gloednieuwe bijlage bij Het Nieuwsblad boordevol lifestyletips en trips in jouw buurt

Vrijuit_blog

Op zoek naar een lekker restaurant, knusse bioscoop of toffe kledingwinkel in je buurt? Voortaan krijg je een pak lifestyletips in Vrijuit, een gloednieuwe bijlage van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vrijuit steekt elke vrijdag in de krant.

Wil je meer weten? Bekijk het filmpje.

15 anderstalige leerlingen in Hulshouts onderwijs

Anderstalige_leerlingen2Van de 810 leerlingen die in 2008 school liepen in Hulshout   waren er 15 anderstaligen. Onder anderstaligen verstaan we leerlingen die thuis een andere taal dan het Nederlands spreken.

Hulshout behoort daarmee in de provincie Antwerpen tot een van de gemeenten met het laagste aantal anderstaligen in het onderwijs.

In 2002 waren er in Hulshout geen leerlingen in de schoolbanken te bespeuren die thuis een andere taal dan het Nederlands spreken. In 2005 waren er 13 op een totaal van 859 leerlingen.

In buurgemeente Herselt zijn er 12 anderstalige leerlingen,in Westerlo 35.

6 procent meer werklozen in Hulshout

Stempelen

Uit recente cijfers van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling blijkt dat er in december 2008 6 procent meer werklozen zijn in Hulshout. 315 inwoners hadden in de laatste maand van 2008 geen job. Dit zijn er 18 meer dan in november 2008. Toen zaten 297 inwoners zonder werk.

In vergelijking met dezelfde periode in 2007 blijkt het aantal werklozen met 5 eenheden te zijn gestegen of een verhoging met 1,5 procent.

In vergelijking met de omliggende gemeenten Westerlo en Herselt doet Hulshout het beter dan Westerlo maar minder goed dan Herselt. In Westerlo steeg de werkloosheid met 8 procent, in Herselt met 2 procent.

Vooral de mannen,schoolverlaters en sociaal zwakkere groepen lijden onder de gevolgen van de economische crisis op de werkgelegenheid.

De redactie gaat U in de toekomst op maandelijkse basis informeren over de werkloosheidscijfers in Hulshout. 

Win het prachtige fotoboek 'Flanders from the air' met luchtfoto's van Hulshout en omstreken

Flanders_from_the_airHet Nieuwsblad organiseert in samenwerking met uitgeverij Palindroom een wedstrijd rond de uitgave van het mooie fotoboek 'Flanders from the Air'.

Sinds kort is het boek Flanders from the Air te koop in de boekhandel. Het is een achttalige publicatie die Vlaanderen in zijn totaliteit laat zien aan de hand van meer dan 200 luchtfoto’s. Het boek is een realisatie van Vlaanderen vanuit de Lucht. Dit is een samenwerking tussen Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en redactiebureau Palindroom.

De auteurs Marc Sourbron en Rik Neven selecteerden de mooiste luchtfoto’s die ze de afgelopen jaren genomen hebben boven Vlaanderen. Het boek is ingedeeld in tien thema’s waardoor alle aspecten van Vlaanderen aan bod komen: historische stadscentra, pittoreske dorpjes, prachtige natuurlandschappen, sport- en popevenementen, de Vlaamse havens,toeristische toppers en ga zo maar verder.

Er werden door de fotografen ook kiekjes genomen boven Hulshout en omstreken.

Uitgeverij Palindroom en Het Nieuwsblad geven een exemplaar weg aan een inwoner van Hulshout die het antwoord weet op de volgende vraag:als u de luchtfoto’s van Hulshout oproept via de gemeentelijke site van www.nieuwsblad.be  of via www.vlaanderenvanuitdelucht.be , wat is dan de eerste luchtfoto die u te zien krijgt?

Weet je het antwoord? Stuur het dan als de bliksem samen met je naam,adres en telefoonnummer naar hulshout@nieuwsblad.be. Uit de correcte inzendingen wordt op 16 januari de gelukkige winnaar gekozen.

Veel succes!

Westmeerbeekse chiromeisjes pakken wereldwijde voedselcrisis aan

Vredeseilanden_3De chiromeisjes van Westmeerbeek gaan op 16 en 17 januari 2009 op de parking van Colruyt in Ramsel balpennen en sleutelhangers verkopen om hun steentje bij te dragen aan een duurzame wereldwijde landbouw.

De jeugdbeweging hangt zijn karretje vast aan actiecomité Vredeseilanden dat de wereldwijde voedselcrisis aan de kaak stelt. Volgens het comité worden de kleine boeren overal ter wereld het zwaarst getroffen door de crisis omdat de vrije mededinging op de internationale voedselmarkt hard toeslaat. In Nicaragua,bijvoorbeeld, is op enkele maanden tijd de prijs voor bonen verdubbeld. Vredeseilanden wil met een aantal partnerorganisaties de productie van bonen mee helpen verhogen zodat deze aan een eerlijke,betaalbare prijs kunnen worden verhandeld.

Een aantal BV's waaronder Stany Crets,Martin Heylen(foto) en Marc Coucke hebben hun steun toegezegd aan de actie. 

Verenigingen en scholen worden via www.mijnvredeseilanden.be opgeroepen om zich in te schrijven en deel te nemen aan de actie. De organisatoren hebben voor de gelegenheid een videoclip ineengebokst die je hieronder kan beluisteren en bekijken.

Chiro Houtvenne start bouw nieuw heem

De Chiro van Houtvenne is in de vroege ochtend van 14 december begonnen met de bouw van hun nieuw heem. In de eerste fase werd het terrein uitgezet en de vloerplaat gegoten.

Photobucket

Op de vernieuwde website van de jeugdbeweging kan je de werkzaamheden op de voet volgen. Surf naar http://www.chirohoutvenne.be/drupal/node/3 om alles nog eens na te lezen.

Word fan van Het Nieuwsblad op Facebook

Het Nieuwsblad heeft op de sociale netwerksite Facebook een fanpagina geopend waarop alle lezers van de krant zich kunnen registreren. Wie de grote schare fans vervoegt,komt meer te weten en deelt alles met vrienden en geestesverwanten.

Wie Facebook niet kent,kan via http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=GK721UMEB met het medium kennis maken.

Alle anderen die onmiddellijk fan willen worden surfen naar http://www.facebook.com/pages/Nieuwsbladbe/37823307325?ref=ts.

Wedstrijd:win prachtig fotoboek 'Vlaanderen vanuit de lucht' met luchtfoto's van Hulshout

Flanders_from_the_airHet Nieuwsblad organiseert in samenwerking met uitgeverij Palindroom een wedstrijd rond de uitgave van het mooie fotoboek 'Flanders from the Air'.

Sinds kort is het boek Flanders from the Air te koop in de boekhandel. Het is een achttalige publicatie die Vlaanderen in zijn totaliteit laat zien aan de hand van meer dan 200 luchtfoto’s. Het boek is een realisatie van Vlaanderen vanuit de Lucht. Dit is een samenwerking tussen Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en redactiebureau Palindroom.

De auteurs Marc Sourbron en Rik Neven selecteerden de mooiste luchtfoto’s die ze de afgelopen jaren genomen hebben boven Vlaanderen. Het boek is ingedeeld in tien thema’s waardoor alle aspecten van Vlaanderen aan bod komen: historische stadscentra, pittoreske dorpjes, prachtige natuurlandschappen, sport- en popevenementen, de Vlaamse havens,toeristische toppers en ga zo maar verder.

Er werden door de fotografen ook kiekjes genomen boven Hulshout.

Uitgeverij Palindroom en Het Nieuwsblad geven een exemplaar weg aan een inwoner van Hulshout die het antwoord weet op de volgende vraag:als u de luchtfoto’s van Hulshout oproept via de gemeentelijke site van www.nieuwsblad.be  of via www.vlaanderenvanuitdelucht.be , wat is dan de eerste luchtfoto die u te zien krijgt?

Weet je het antwoord? Stuur het dan als de bliksem samen met je naam,adres en telefoonnummer naar hulshout@nieuwsblad.be. Uit de correcte inzendingen wordt op 16 januari de gelukkige winnaar gekozen.

Veel succes!

Inwoners van Hulshout,er zit leven in jullie GSM

De redactie van Het Nieuwsblad roept de inwoners van Hulshout op om hun oude mobiele telefoons in te leveren bij een krantenwinkel in de buurt. Per ingeleverd toestel gaat er minimaal 4 euro naar projecten in het kader van de strijd tegen kinderkanker.

Het Nieuwsblad is een van de partners die dit project actief ondersteunen.

F8307451984f463cb38885cf7e9e7cc4_2Vorig jaar werden er in totaal 70.000 GSM's ingezameld. Met het geld werden er onder andere zomerkampen voor kankerpatiëntjes financieel en logistiek ondersteund. De interactieve website Simon en Odil, die via allerlei spelletjes en chatsessies zieke kindjes met elkaar in contact brengt, kreeg ook een steuntje in de rug. 

In 2009 zullen de ingezamelde centen gebruikt worden voor de volgende projecten:

1.muziektherapie voor patiëntjes in het universitair ziekenhuis in Leuven.

2.bouw van een snoezelruimte voor families van kankerpatiëntjes in universitair ziekenhuis in Jette.

3.project huis aan zee.

Voel je je aangesproken door deze actie en heb je thuis in je schuif nog een oude GSM liggen die je niet meer gebruikt? Breng hem naar een krantenwinkel bij jouw in de buurt. Scholen,gemeentebesturen,bedrijven en verenigingen die een collectieve inzameling willen organiseren, kunnen contact opnemen met kinderkanker@nieuwsblad.be of 0479/763.600.

De actie loopt nog tot 15 februari 2009.

Daan(foto) en al zijn lotgenoten willen je alvast bedanken voor de steun.

Voor meer informatie over de actie surf je naar http://www.nieuwsblad.be/extra/gsmactie/index.html.

Aanstaande ouders uit Hulshout bevallen goedkoopst in Herentals

ZiekenhuisbedHoogzwangere vrouwen uit Herselt die een financiële keuze moeten maken tussen de verschillende ziekenhuizen uit de streek kunnen nu terecht op de website van de Christelijke Mutualiteiten. De ziekenkas heeft een simulatie gemaakt van de kostprijs die Vlaamse ziekenhuizen aanrekenen aan patiënten die in het hospitaal moeten overnachten, bijvoorbeeld om te bevallen. De CM is aan deze cijfers geraakt nadat het de facturen van haar leden,die gehospitaliseerd waren in 2007,is gaan vergelijken.

Voor de toekomstige ouders uit Herselt heeft de redactie van Het Nieuwsblad een vergelijking gemaakt tussen een-,twee-of meerpersoonskamers in het Algemeen ziekenhuis Sint-Dimpna in Geel,het Algemeen Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen,het Sint-Maartenhospitaal in Duffel en het Algemeen ziekenhuis Sint-Elisabeth in Herentals.

Meerpersoonskamers

In de categorie meerpersoonskamers scoort het Sint-Elisabethziekenhuis van Herentals(82 euro per nacht)het beste gevolgd door Sint-Dympna uit Geel(109 euro per nacht). De Sint-Maartenziekenhuizen in Mechelen(123 euro per nacht)vallen duurder uit.

Tweepersoonskamers

Hier is het Sint-Elisabethziekenhuis van Herentals(133 euro per nacht)de beste koop. De Sint-Maartenhospitalen uit Mechelen zijn iets duurder(137 euro per nacht). Het Sint-Dympnaziekenhuis uit Geel hanteert hetzelfde remgeld voor een tweepersoonskamer als voor een eenpersoonskamer(143 euro per nacht).

Eenpersoonskamers

Wie alle privacy wil na de bevalling betaalt in de Sint-Maartenziekenhuizen van Duffel en Mechelen 137 euro per nacht. In Sint-Dympna in Geel is dat 143 euro. In het Sint-Elisabethziekenhuis van Herentals zijn de begeerde maar schaarse plaatsjes het duurst. Voor 159 euro per nacht beschik je daar over een eenpersoonskamer. 

Deze vergelijking houdt geen rekening met de verschillende hospitalisatie-verzekeringsformules die op de markt aangeboden worden.

Voor meer informatie surf je naar www.cm.be/hospitalisatie.

Lichte daling aantal werklozen in Hulshout

Stempelen_2De VDAB maakte gisteren de werkloosheidscijfers van november in Hulshout bekend. Hieruit blijkt dat het aantal werkzoekende werklozen in de gemeente in vergelijking met november 2007 licht gedaald is. Eind november hadden 297 inwoners van de gemeente geen baan. In november vorig jaar waren er dat nog 304, een daling met zeven eenheden of 2,3 procent.

De afname doet zich alleen voor bij de vrouwen , van 182 naar 175 werklozen. Bij de mannen blijft het aantal werklozen gelijk op 122 eenheden.

De cijfers liggen niet in lijn met de aankondiging van de VDAB gisteren dat er voor het eerst in drie jaar een stijging van het aantal werklozen in Vlaanderen is mede veroorzaakt door het moeilijk financieel -en economisch klimaat. Er zijn in vergelijking met november 2007 383 Vlaamse werklozen bijgekomen. In vergelijking met oktober 2008 is er een daling van 1,5 procent of 535 eenheden.

Dierenasiel Unco-Jerry uit Houtvenne vangt opnieuw 18 verwaarloosde honden op

LabradorDierenasiel Unco-Jerry uit Houtvenne heeft woensdag 18 verwaarloosde honden opgevangen. De beestjes werden in beslag genomen bij een illegale fokker uit het Limburgse Riemst.

Inspecteurs van het Federale Agentschap voor Dierenwelzijn en de lokale politie van Riemst zijn woensdag binnengevallen bij een illegale hondenfokker. Ze hadden een tip gekregen van een dierenvriend die ontsteld was over de dieronwaardige huisvesting in de kennel.

Uiteindelijk werden 41 honden in beslag genomen. De andere diertjes werden naar het asiel in Sint-Truiden overgebracht.

Een aantal maanden geleden ving het asiel al 120 dieren op die bij een fokker in beslag genomen werden.

Wil je een labrador,bouvier of Jack Russel adopteren? Contacteer Tabitha Vrancken van het asiel op 0498/489.272.

Fanfare 'De Vereenigde Vrienden' uit Westmeerbeek bestaat 125 jaar

FanfareFanfare De Vereenigde Vrienden uit Westmeerbeek bestaat 125 jaar. Dit laten ze in Hulshout en omstreken niet onopgemerkt voorbijgaan. Zaterdag is er vanaf 18u30 een groot feestprogramma.

Op het menu staat er een receptie, een tentoonstelling en enkele optredens van fanfares,brass-en bigbands.

De festiviteiten vinden plaats in de parochiezaal van Westmeerbeek, Monseigneur Raymaekersstraat. De inkom bedraagt 6 euro.

Voor meer informatie kan je terecht bij Chris Goris op 016/53.53.94.

Oudere berichten:
> Hulshoutenaren scoren zeer goed op de Vlaamse barometer voor restafval
> Belastingplichtige inwoners uit Hulshout betalen gemiddeld bijna 5500 euro belastingen per jaar
> Verdubbeling aantal faillissementen in Hulshout
> Kathleen van K3 komt op 13 december om 19u naar de Ceulemansstraat in Hulshout
> Discussie over nieuw gemeentehuis in Hulshout laait weer op
> Rel tussen Recupel en gemeente Hulshout over inzameling elektrische apparaten van de baan
> Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief uit het Hulshoutse straatbeeld
> Vanavond zin in een Halloween griezeltocht met Chiro Westmeerbeek?
> Reageer:weg met de gevelkerstman in Hulshout
> Hulshoutse scholen De Toverdoos en De Schatkist behalen derde en laatste deel van het MOS-logo
> Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?
> 25 procent minder echtscheidingen,stabiel aantal huwelijken in Hulshout
> Hulshoutenaren nemen minder vaak dan gedacht de fiets naar het werk
> Reageer: verwaarloosde honden uit illegale fokkerij vinden nieuwe thuis
> Personenwagens vaak betrokken bij verkeersongevallen in Hulshout
> Westmeerbeekse ouders zetten schouders onder bouw nieuw chiroheem
> Reageer!Kan Uw kind veilig naar school in Hulshout?
> Hondenasiel zocht gouden nest voor Piky op werelddierendag
> 100-jarige Marie Verschueren maakt triomftocht door Houtvenne
> Marissa Igo haalt finale Miss België niet

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Hulshout blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Hulshout.

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit hulshout

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!