Ramp in Japan

In de Jommekeskrant van 16 maart lees je alles over de vreselijke ramp die Japan treft. Bekijk hier een filmpje over de verwoestende gevolgen van de tsunami die volgde op de zware aardbeving.

 

Baby giraf geboren

Banner_giraf
klik naar  

http://www.nieuwsblad.be/wedstrijden/index.aspx?gameid=11883

 

Tekenaar van Jommeke overleden

Striptekenaar Jef Nys, de geestelijke vader van Jommeke, Annemieke, Rozemieke, Filiberke en al hun vriendjes, is gestorven. Lees er meer over hier. Woensdag lees je alles uitgebreid in de papieren versie van de Jommekeskrant en in Het Nieuwsblad. Kies hiernaast alvast wie jouw favoriete Jommekesfiguur is!
Laat ons hier ook weten welke herinneringen jij hebt aan Jommeke.


FILMPJE Super colafontein

Je weet vast wel hoe je een colafontein maakt: je neemt een paar mentos snoepjes, stopt ze in een fles cola en... daar is de colafontein. In Enschede in Nederland hebben honderden stundenten geprobeerd een nieuw wereldrecord te vestigen. Hoe dat eruitzag, zie je hier!

Grootste zeemonster ooit ontdekt

Op het Noorse eiland Spitsbergen hebben wetenschappers fossielen van 'het grootste zeemonster aller tijden' ontdekt. Deze vleesetende dinosaurus kreeg de naam Predator X en zwom 147 miljoen jaar geleden door onze zeeën. Hij was liefst 15 meter lang en woog 45 ton.

2503P7ZEEMONSTERARTRS

 

Is Freek ook de Slimste Jommekesfan?

Enkele lezers van de Jommekeskrant daagden Slimste Mens Freek Braeckman uit voor een spannende Jommekesquiz. Was Freek ook deze keer de slimste? Je ziet het in dit filmpje!

Obama heeft een dubbelganger

Barack Obama is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Als hij zijn drukke leventje beu is, kan hij altijd even een dubbelganger in zijn plaats sturen. De Indonesiër Ilham Anas mag zich alvast kandidaat stellen, want hij lijkt als twee druppels water op Obama. Oordeel zelf!