Home  Regio  keerbergen  keerbergen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Keerbergen?
Laat het weten aan: Erik
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wandelen onder de satellieten

MIREens geen ouderwetse dropping, maar wel met vernuftigde GPS-systemen. Zo ziet 21 februari eruit voor de KWB in Keerbergen.

Onder de vorm van een zoektocht wordt vooral het centrum van Keerbergen aangedaan. Elke groep krijgt een GPS-mee op hun tocht (eerst krijg je de nodige uitleg over het gebruik van het toestel). Maar, vergeet vooral je zaklamp niet!

Het vertrek heeft plaats om 18.30u aan de kerklokalen van Keerbergen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2 euro voor KWB-leden; Niet-leden betalen 3 euro. Kinderen tot 14 jaren nemen gratis deel. Meer info bij Paul Gysemans op fa211309@skynet.be.

Vlaaienloten in Keerbergen

Sommige tradities sterven nooit uit. Ook niet in Keerbergen waar er steeds minder en minder oorspronkelijke inwoners zijn gehuisvest. Het woord traditie betekent veel: zolang er echte Keerbergenaren zijn, zal de traditie nooit uitsterven. Zo ook het 'Vlaaienloten'.

Vlaaienloten heeft veel weg van het beroemde 'Bingospel'. Maar net iets anders dan. Vermoedelijk wordt het spel niet buiten Keerbergen gespeeld, maar maakt het daardoor niet minder charmant. De oorspronkelijke bedoeling van het Vlaaienloten was dat als de juiste cijfercombinatie op je deelnemersblad werd geloot uit het grote rad, je met een stuk taart of 'vlaai' naar huis mocht.

Doorheen de jaren evolueerde het spel, zodat het element 'vlaai' bijzaak werd. Vandaag kan je bij 't Vlaaienloten in café 't Moleken op de Haachtsebaan naar huis met fruit, groenten, vlees, schoonmaakmiddel of iets wat je net niet verwachtte. Je kan het niet gek genoeg bedenken of je kan het winnen met 5 juiste cijfers. Wielerclub Hand in Hand uit Keerbergen organiseert deze jaarlijkse wedstrijden. Niet kromgebogen op de fiets deze keer, maar over het stuk papier met pionnen en cijfers van 1 tot en met 80.

Voor het Vlaaienloten kan je in café 't Moleken nog terecht op elke woensdagavond, tot en met 11 maart. De loterij start telkens om 20u.

Geslaagde nieuwjaarsreceptie gisteren

Ny1Het was koud, barkoud. De imposante tent op het gemeenteplein in Keerbergen lag er gisteren gelukkig warm bij, zodat niemand hoefde te vrezen voor onderkoelingsverschijnselen. Echter, met de wetenschap in het achterhoofd dat het vuurwerk later op de avond uiteraard buiten plaats had, waren muts en handschoenen geen overbodige luxeproducten.

De tent liep traag vol, maar iets voor negen zakten 1200 Keerbergenaren naar het centrum af. Een Keerbergenaar op twaalf dus. De afwezigen hadden ongelijk. Na de gratis aperitief, aangeboden door het gemeentebestuur, volgde vuurwerk. 

Ny3

Vuurwerk

Rond half tien, na de toespraak van de burgemeester die vertelde dat de opbrengst van de avond integraal naar Rozemarijn ging, en iets later dan oorspronkelijk voorzien liep de tent leeg voor het grootse vuurwerk dat te zien was tot in Bonheiden en Haacht. Gelukkig hield men het bij deze barre vriestemperaturen op een kwartiertje vuurspuwen. Hierna vloeide de drank rijkelijk, zette de band de muziek in en kon iedereen rond twee uur 's ochtends met een goed gevoel naar huis. De ene al wat meer lispelend dan de andere. Hieronder vindt u een fotoimpressie van het toch wel unieke evenement, wat weinige andere gemeentebesturen Keerbergen na doen. En, niet dat er weinig mannenlijk volk aanwezig was gisteren, maar deze bleven naar eigen zeggen vaak liever 'incognito'. De vrouwen daarentegen... (Foto's Erik Van Eycken).

Ny2

Ny6Ny8_2

Ny9

Ny10

Nieuwjaarsreceptie voor elke Keerbergenaar op 10 januari

Vuurwerk2Op zaterdag 10 januari nodigt het gemeentebestuur van Keerbergen elke inwoner uit voor de traditionele jaarlijkse nieuwsjaarsreceptie.

Op het gemeenteplein wordt een immense tent gepland en elke inwoner uit Keerbergen is welkom van 19u tot 2u. Iedereen krijgt een gratis drankje bij ontvangst.

Omstreeks 21.15u kan je genieten van een grandioos vuurwerk en er zijn optredens voorzien van Maximus en Rudy Jones. Mis deze gezellige happening op het gemeenteplein niet.   

Kerstwandeling op 24 december

Botermolen5_copyOp woensdag 24 december organiseren de heemkundige kring 't Smiske uit Rijmenam samen met het museum De Botermolen uit Keerbergen een Kerstwandeling langs de prachtige oevers van de Dijle.

De wandeling vertrekt aan 't Smiske in Rijmenam om 22.30u stipt en gaat richting het heemkundige museum De Botermolen in Keerbergen (Haachtsebaan 85A). Aansluitend, om middernacht kan iedereen naar de nachtmis die voor de gelegenheid in het museum in Keerbergen zelf wordt gehouden. Langs het traject van de wandeling wordt iets 'hartversterkends' voorzien, aangezien het deze tijd van het jaar wel eens erg koud kan zijn. Iedereen wordt immers aangeraden warme kledij en stevig schoeisel te voorzien.

Na de middernachtmis wordt het dan gezellig tafelen met rozijnenbrood en koffie.

Inschrijven voor deze wandeling is verplicht en kost slechts 7 euro. Inschrijven kan in de Botermolen op donderdagnammiddag of zondagvoormiddag, of je kan je inschrijven door te bellen naar 015/344 738 (Marijke Van Nimmen).

(Foto Erik Van Eycken)

Neos Keerbergen-Haacht, en God

NeoslogoOp maandag 15 december organiseren de NEOS-afdelingen van Haacht en Keerbergen een voordracht met als titel 'De Geschiedenis van God'. De voordracht wordt gegeven door Maartje Van der Laak.

De voordracht vertrekt van de idee dat de mensheid nu al vierduizend jaar gelooft in één Goddelijk wezen, en hoe deze idee is ontstaan in het Jodendom, het Christendom en de Islam. Blijkt dat binnen deze verschillende godsdiensten de initiële ideeën hierover zeer gelijklopend zijn.

De lezing heeft plaats op 15 december om 14.30u in 't Piervenshof in Keerbergen. Meer info op liana.vanderhieven@skynet.be.

Gezelschapsspelen met KWB op 29 november

StrategoOp zaterdag 29 november organiseert de KWB Keerbergen een gezelschapsspelenavond. Deze avond is volledig gratis en start om 18u in kerklokaal 4 op het gemeenteplein.

Er worden gezelschapsspelen voorzien voor alle leeftijden. Zo maakt de KWB de avond dus toegankelijk  voor iedereen.

Kolonisten van Catan, Saboteur, Stratego, Risk, Mens erger je niet, Yathzee, alles komt aan bod. Het geheel wordt begeleid door 4 spelfanaten om op die manier geen tijd te verliezen met het lezen van de spelregels.

Indien je thuis nog een spel in de kast hebt staan, mag je dit steeds meebrengen overmorgen. Verdere info bij Paul Gysemans van KWB Keerbergen op fa211309@skynet.be.

KAT Keerbergen brengt 'Erop of Eronder'

Kat1Keerbergen heeft een uitstekend toneelgezelschap, de 'KAT'. Op vrijdag 28 november, vrijdag 5 december en op beide zaterdagen 29 november en 6 december brengen zij telkens om 20.30u het stuk 'Erop of Eronder' van John Godber. Koning voetbal heeft intussen dus ook zijn weg gevonden in het amateurtheater in Keerbergen.

Deze comedy, in een regie van Gie Beullens heeft telkens plaats in de zaal van het Gemeentelijke Instituut, Molenstraat 2 in Keerbergen. De voorstellingen starten telkens om 20.30u.

In 't kort ziet de voorstelling er als volgt uit: Twee voetbalcoaches zijn bezeten door voetbal en gokken. Ze naaien elkaar op tot een allesverterende weddenschap. Een wedstrijd op het scherp van de snee waarbij verliezen geen optie is, en waar dus alle middelen goed zijn om uiteindelijk het beoogde doel te bereiken. Dit wordt het begin van een komisch, scherp spektakel waarin het publiek geamuseerd, gniffelend maar soms ook gegeneerd langs de zijlijn zit. We kunnen nu al verklappen dat de afloop niet te voorspellen is.

De inkom bedraagt 7 euro, voor kinderen onder de 12 euro betaal je 6 euro. Reserveren kan via www.katkeerbergen.be of op 0477/39 07 82.

Groots kindercircus in Keerbergen

Circus4De kleuters en de leerlingen van de lagere school van het Sint-Michielsinstituut in Keerbergen stonden dit weekend voor een grote uitdaging. Na twee maanden hard en dapper repeteren mochten ze dit weekend op vrijdagavond en op zaterdagmiddag optreden voor een volle circustent, gelegen langs de Putsebaan, achter de lokalen van de KLJ.

Circus Picolini, zo heet het initiatief. Een bestaand circusconcept dat bij scholen aanklopt om kinderen op een creatieve manier te laten kennis maken met jongleren, diabolo's en andere circusacts. Even weg van het elektronische speelgoed.

Circus5We gingen vandaag een kijkje nemen bij de tweede voorstelling van het grote circus. Er volgen nog vier voorstellingen: maandag 10, vrijdag 14 en zaterdag 15 november (2 voorstellingen op zaterdag). Het was van begin af aan duidelijk dat de kleuters en leerlingen een zeer goede begeleiding kregen en samen met de juffen hard hebben gewerkt om deze voorstellingen te realiseren.

Het resultaat mag dan ook meer dan geslaagd genoemd worden. De allerkleinste kleuters brachten een Bumba-act en de grotere kleuters een hondenshow. Voor de leerlingen van het lager onderwijs waren er al 'echte' circusacts voorzien: jongleren, hoela-hoepen, turnoefeningen en ga zo maar verder.

De directrice van het SMIKS praatte alles aan elkaar. Tussenin kregen we enkele uitstekende acts voorgeschoteld van de circusdirectie zelf: koorddansen, verbluffende evenwichtsoefeningen en een vuurshow. Het werd een uitstekende mix van professionele circusacts en mooit ingestudeerde acts van de school. Het lijkt banaal, maar treedt zelf maar eens op voor een publiek van 500 aanwezigen....

Circus6Ook de finale van dit grootse moment voor de leerlingen, ouders en grootouders werd nauwkeurig voorbereid. Alle kinderen en leerkrachten verzamelden op het grote circuspodium voor de 'grand finale'. Samen zongen ze het finalelied uit volle borst mee. De 500 bezoekers keken ernaar en vonden het goed. Het geheel werd met een staande ovatie afgesloten. Chapeâu aan de directie van de school, want dit initiatief is nooit gezien. Voor de overige voorstellingen zijn nog steeds tickets beschikbaar, te koop aan de ingang van de circustent, of via het SMIKS op 015/51 74 44 of op smik.keerbergen@pandora.be. (Foto's Erik Van Eycken).

   

KWB Keerbergen organiseert mosselfeest op 16 november

Berkbrem1_copy_3De KWB Keerbergen is net zoals haar buur in Bonheiden een bezig bijtje. Begin december organiseren ze een quiz (later meer hierover) en op zondag 16 november organiseren ze in zaal Berk & Brem een Mosselfeest. Naast mosselen is er ook Vol-au-vent te verkrijgen. Het mosselfeest loopt tussen 11.30u en 19u.

De volledige opbrengst hiervan gaat rechtstreeks naar drie projecten, respecievelijk in Venezuela, Guatemala en Senegal. Meer informatie over de KWB Keerbergen is te vinden via deze link. (foto Erik Van Eycken)

Oudere berichten:
> Culturele verenigingen Keerbergen willen Cultuurhuis
> Wandelen onder de satellieten
> Studenten maken amok in Keerbergen
> KF Sint Cecilia concerteert
> Groen! vraagt uitleg over dumpen e-waste
> Nieuw zonaal veiligheidsplan politiezone Haacht
> Agenda gemeenteraad 16 februari
> Liefde voor muziek op 14 februari in Keerbergen
> Nieuwe reeks joggen voor beginners
> Werken Braambosweg verlicht
> Wakker worden met Eandis
> Ook BOB-controles in februari
> Onderzoek naar ouderenbehoefte van start
> Boekenlei leest op 29 januari
> Dendermonde
> Prijsuitreiking en algemene vergadering LEK Keerbergen
> Schepen Boncquet verzekert gesprek na ongeval
> Onveilige Putsebaan? Geef uw mening!
> Peter Desmet blogt Obama
> Gympies organiseren turnfeest

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Keerbergen blogt

  • Erik Van Eycken blogt over Keerbergen

    Erik (°1972, en typische weegschaal) doorzwom al enkele zeeën bij radio&televisie en heeft zijn eigen communicatiebureau. Als gedreven fietser en inwoner van Keerbergen kent hij de streek en is er op gebrand duidelijke verslaggeving te brengen over de regio, zodat elke inwoner op een correcte manier en op het juiste moment wordt geïnformeerd.

Zoeken

Nieuws uit keerbergen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!