Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Bidavo Volleybal voor het eerst in eerste provinciale

De competitie is gestart! De tegenstanders van zowel Bidavo 1 als Bidavo 2 waren interessante ploegen om meteen al goed te kunnen testen. De testen verliepen met wisselend succes.

Bidavo 1 – Zwevegem 1: 2-3 (22-25, 25-22, 25-21, 15-25, 15-13) 
Reserven: 2-1

Zwevegem is een ervaren ploeg met al heel wat seizoenen in 1ste provinciale achter de rug. Bidavo startte wat nerveus aan hun 1ste match in de hoogste provinciale damesreeks. Tot 9-12 was aanklampen de boodschap. Maar van dan af vond Bidavo het juiste ritme en dwong Zwevegem tot het uiterste. Het zag er zelfs lang naar uit dat Bidavo deze eerste set naar zich toe zou halen. Echter, de machine stokte aan 22 punten en Zwevegem maakte al bij al nog gemakkelijk uit. In de tweede set kregen onze spelverdeelsters het wat moeilijk om hun aanvalsters vlot aan te spelen. Het spel verliep dan ook in de beginfase heel rommelig. Bidavo bleef knokkend in de match en bouwde toch nog een mooie voorsprong uit. Zwevegem kwam nog gevaarlijk opzetten maar Bidavo maakte net op tijd uit. In de derde set maakten beide ploegen te veel fouten in de opslag om de supporters te begeesteren. Het prima spel van Bidavo op het einde van de set kreeg de handen toch nog op elkaar. 2-1 voorsprong, het eerste puntje was al binnen. Wat de vierde set betreft, kunnen we kort zijn. Zwevegem snelde in geen tijd naar een 4-13 voorsprong. Bidavo stond erbij en keek ernaar. De meisjes herpakten zich snel in de tiebreak en bleven tot 9-7 uit de greep van Zwevegem. Onder impuls van hun ervaren spelverdeelster maakte Zwevegem echter 5 punten op rij. Bidavo hing in de touwen maar gaf nog niet op. De match eindigde met een bloedstollende rally die gewonnen werd door Zwevegem.

Volgende week maakt Bidavo de verplaatsing naar Oudenburg (één van de toppers van de reeks). Oudenburg verloor dit weekend echter van Torhout. 
{verslag: Jürgen Boone}

Bidavo 2 - Marke: 3-0 (25-23, 25-16, 25-21)  Reserven: 1-2

Reserven
De reserven begonnen zeer goed aan de match en konden in geen tijd een grote kloof uitbouwen. Marke herpakte zich echter en kroop geleidelijk dichterbij. Het bleef bij dreigen en Bissegem kon alsnog de eerste set pakken. In de tweede set toonde Marke wat beter volleybal en kon de set binnenhalen ondanks flink tegenspartelen van Bidavo.  De laatste set was een dubbeltje op zijn kant en ging naar Marke die daarmee de match won.

Hoofdmatch

Na enkele knappe voorbereidingstornooien stonden zowel speelsters als supporters te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Tijdens het tornooi in Kortrijk leek Marke een makkelijke prooi voor Bidavo maar beide ploegen waren niet voltallig. In de eerste set kwam Bidavo vlug op voorsprong en gaf deze niet meer af. De twee ploegen toonden enkele mooie rally’s die steevast werden afgesloten met secuur geplaatste aanvallen van Bidavo. Een eerste setbal kon niet omgebogen worden in setwinst, de tweede was wel raak! Aan het begin van de tweede set verslapte de concentratie waardoor het toch nog keihard knokken werd om zowel de eerste als de tweede technische time-out met een voorsprong te bereiken. Bij 16-13 ging het spel wat beter vlotten en ging Bissegem door tot een 22-13 voorsprong.  Een laatste opslag zorgde ervoor dat ook de tweede set op hun naam werd gezet. In de laatste set ging Bidavo op hetzelfde elan door maar begon na de eerste technische time-out toch wat twijfelend te spelen. Het kwam tot 15-15 en zelfs tot een 17-18 maar Bidavo scoorde daaropvolgend 4 punten na elkaar en ging als eerste over de kaap van 20. Setbal dankzij een goed geplaatste aanval. Een foutje van Marke zorgde voor set- en matchwinst!

{verslag: Anneleen Andries}

C-jeugd - Zwevegem: 1-3 (19-25, 22-25, 25-19, 16-25)

Spannende match tussen twee evenwaardige ploegen. Mits een iets hogere concentratie tijdens de wedstrijd, zat er misschien wat meer in. Zwevegem bleek op de beslissende momenten secuurder in aanval.

KALENDER VOLGENDE SPEELDAG

zat. 27/09, 20u: Oudenburg - Bidavo 1
zat. 27/09, 14u: Zwevegem - C-jeugd
zon. 28/09, 10u: Gullegem - D-jeugd

Reacties

Laat een reactie achter


Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!