Home  Regio  laakdal  laakdal blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Laakdal?
Laat het weten aan: Saskia
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Voorstelling over borstkanker

124005_1 In september 2008 startte de Laakdalse Borstkankercampagne. Tine Gielis (burgemeester), Mia Van Hirtum (OCMW-voorzitter) en Karine Den Hond (Verantwoordelijke IBO Kakelnestje) brachten samen met twee ex-borstkankerpatiënten een bezoek aan alle vrouwelijke Laakdalse verenigingen. De bedoeling was om hen aan te sporen zich te laten screenen op borstkanker.

 

Als afsluiter van de borstkankercampagne vindt op woensdag 4 maart om 20 uur de gezondheidsavond bij Nike plaats. Er zijn allerlei infostandjes over gezondheidsitems, zoals borstkankerscreening, gezonde voeding en beweging. Daarnaast wordt de voorstelling Wintertulpen met Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) gebracht.

Reageer: Borden in de Norbertijnenstraat

Verkeersbord Onlangs verschenen er voorrangsborden op de wegen die aansluiten op de Norbertijnenstraat in Eindhout. Normaal geldt daar de regel 'voorang van rechts'.

Volgens oppositiepartij Nieuw & Open VLD is deze weg een weg zonder voorangsborden. 'Toen het punt geagendeerd werd op de gemeenteraad, verschenen er zakken over de borden.'

Vindt u dat het nodig is om in deze straten borden te plaatsen? Zet je mening op de blog.

In beeld: Sam Mondelaers leert u klompen maken

4 

Vanaf 1 maart is het Laakdalse klompenmuseum elk weekend op zaterdag en zondag tussen 13.30 en 17.30 uur geopend. De toegang bedraagt 1 euro. Ook groepen kunnen er op afspraak terecht. Ze betalen 20 euro. Het museum verhuisde vorig jaar naar haar nieuwe stek in de gerestaureerde hoeve Den Eik aan de Grensstraat in Veerle (op de weg van Averbode naar Blauberg).

De oudste klompenmaker van het land, Sam Mondelaers (88) (foto), zal vanaf 1 maart ook een cursus klompen maken geven. Hiermee wil de vzw Vrienden van het museum de stiel van klompen maken vrijwaren voor de toekomst. Een les kost drie euro. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Meer info: 013 66 17 95 of 013 66 26 94.

Laakdal treedt toe tot verkeersbordendatabank

Het Vlaams Gewest maakt binnenkort een inventarisatie van alle verkeerssignalisatie op wegen die niet beheerd worden door het Gewest. Ook de gemeente Laakdal zal haar borden inventariseren en laten opnemen in de ‘Verkeersbordendatabank’.

 

Dit heeft als voordeel dat de met kaartenmakers en fabrikanten van navigatiesystemen vlotter zal verlopen. De kosten van de inventarisatie, de bouw en het onderhoud van de website zijn voor rekening van het Vlaams Gewest. Ook voor de mobiliteitsambtenaar van Laakdal is de databank een handig instrument om onmiddellijk kunnen na te gaan welke borden er waar op de Laakdalse wegen staan.

Jongeren krijgen de fuifbox

Fuifbox1 

 

Stefanie Maes van de Chiromeisjes Groot-Vorst kreeg de eerste fuifbox van Dorien Verrecht, voorzitster van de Laakdalse jeugdraad, Rik Helsen, lid van het dagelijks bestuur van de jeugdraad, Stefanie Persoons, jeugdwerkster en schepen van jeugd Frank Sels.

De fuifbox kan vanaf 1 maart bij de Laakdalse jeugddienst worden ontleend. Het idee kwam van de jeugdbewegingen maar het werd gerealiseerd jeugdraad. De box bevat bijvoorbeeld zaklampen, een EHBO-kit, walkie talkies en een geldkassa.

Reageer: Regenweer doet Laak overstromen

Laak 

Bij hevig regenweer overstroomt de rivier de Laak die door Vorst en Veerle stroomt. Waarschijnlijk is de rivier ondiep geworden door de hopen slib die zich afzetten in de rivier. Hebt u het water van de Laak al tot in uw achtertuin gehad en vreest u voor vervuild water? Reageer op de blog.

Reageer: Sluikstorters dumpen opnieuw pampers

DSCN1749 

 

Een lezer van onze krant vond maandag opnieuw een groot sluikstort van pampers. Deze keer was de vuiligheid gedropt in een beek aan Haanven in Veerle. Dit is al het vierde stort dat in drie weken tijd werd gevonden in dezelfde buurt (Hrseltseweg, Peirenstraat, Haanven).

  

De gemeente en de politie willen graag de dader(s) opsporen. Daarom doen ze een beroep op de wakkere burger om een oogje mee in het zeil te houden. Als ze een sluikstorter opmerken kunnen ze best de nummerplaat noteren en de politie verwittigen.

Gemeente organiseert samenaankoop dakisolatie

De eerste samenaankoop van dakisolatie in Laakdal was goed voor 88 deelnemers. Daarmee was het initiatief een groot succes. Omdat de vraag zo groot was, besloot de gemeente een tweede samenaankoop voor dakisolatie te organiseren. De gemeente werk hiermee samen met de KWB van Klein-Vorst.

Wie graag meer wil weten, kan deelnemen aan de informatiesessie over dakisolatie en isoleren door een specialist van vzw Dialoog op donderdag 19 februari om 20 uur in het gemeentehuis van Laakdal. Op woensdag 4 maart om 20 uur is er een vervolg in het Centrum te Klein-Vorst.

Campagne 'laat naar je borsten kijken' is succes

Poster Burgemeester Tine Gielis, OCMW-voorzitter Mia Van Hirtum en Coördinator kinderopvang Kakelnestje Karine Den Hond lanceerden vorig jaar de campagne ‘Laat naar je borsten kijken’. Hiermee willen ze oudere vrouwen aansporen om een onderzoek naar borstkanker te laten uitvoeren.

Het hoogtepunt van de campagne wordt Wintertulpen, de monoloog over borstkanker van Marleen Merckx. Ze zal op woensdag 4 maart om 20 uur bij Nike de monoloog spelen. Diezelfde avond zullen ook professor Patrick Neven en enkele ex-borstkankerpatiëntes het woord nemen. Er kunnen zich maximaal 500 vrouwen inschrijven.

Reageer: Opnieuw hopen pamers in gracht

DSCN1702 

Enkele weken geleden stuurde een opmerkzame lezer ons twee foto's met honderden pamers door. Ze waren allemaam gestort op twee plaatsen langs de Herseltsebaan in Veerle. Vandaag werden weer tientallen pampers opgemerkt in dezelfde buurt. Deze keer waren ze achteloos gedropt in een zijstraat van de Herseltsebaan, namelijk in de Peirenstraat. Voor de mensen die deze vieze hoop moeten opruimen, zal dit gaan pretje zijn.

De hardnekkige vervuilers die deze pampers hebben gestort, hangt hen al een torenhoge boete boven het hoofd. Aan de pampers te zien en de plaats waar ze gestort zijn, zijn het hoogst waarschijnlijk dezelfde daders. Wat vindt u van deze wansmakelijke praktijken? Zet je mening op de blog.

Reageer: Voedselteams van start in Laakdal

De gemeene Laakdal wil een voedselteam in haar gemeente opzetten. Een voedselteam brengt eerlijke gezonde en betaalbare voeding op de markt. Een voedselteam is een groep mensen die groenten en fruit en andere eerlijke producten rechtstreeks bij de lokale producenten koopt.

Op woensdag 11 maart vanaf 20 uur vindt in het gemeentehuis van Laakdal de startvergadering plaats van het voedselteam. Je krijgt info over het doel van een voedselteam en hoe zo'n team werkt. Meer info op 014 25 97 07. Zou u ook toetreden tot zo'n voedselteam. Ja of neen en zet je antwoord op de blog.

Vereniging in de kijker: FC Atletico Laakdal

Voetbalploeg 

Enkele jongeren uit Laakdal hebben een Laakdalse voetbalploeg opgericht. De ploeg kreeg de naam FC Atletico Laakdal. De trainer van de Laakdalse ploeg is Robin Verheyden (22). De bedoeling van de ploeg is om jongeren uit Laakdal zelf meer de kans te geven om te spelen.

Sportlaureaten 2008 gehuldigd

DSCN6049 

In Laakdal werden uit meer dan 50 genomineerden de sportlaureaten voor 2008 gekozen. Het werd een spannende avond. Sportman van het jaar werd Jos Helsen. Hij kreeg ook de persprijs. Babette Vervecken werd sportvrouw van het jaar.

De turnster Nele Cuyvers en de mountainbiker Jens Van Rompaey werden respectievelijk sportmeisje en sportjongen van 2008. Bij de sportclubs waren de prijzen voor de miniemen van KVC Veerle en Rugbyclub Laakdal. De prijs voor de beste sportster met een handicap was voor tennisster Lies Gielis.

Gemeentelijke bouwloten verkocht

Bouwgrond 

De gemeente Laakdal verkocht zeven bouwgronden aan de Gemeenteheidestraat en de Venstraat in Eindhout. Voor de loting werden uiteindelijk 46 kandidaten officieel toegelaten om zich in te schrijven. De gekoppelde loten kostten 95 euro de vierkante meter en het enige vrijstaande lot kostte 110 euro de vierkante meter.

Reageer: Postkantoor sluit in Veerle

De Post heeft maandag het postkantoor van Veerle gesloten. Er zouden te weinig bezoekers over de vloer komen. De gemeente heeft de voorbije maanden samen met de Post een locatie gezocht waar eventueel een postpunt kan ondergebracht worden. Dit werd niet gevonden omdat de voorwaarden voor zo'n postpunt veel te uitgebreid zijn.

Veel inwoners van Veerle zullen nu meer dan vier kilometer bverderop naar het postkantoor van Vorst moeten gaan voor hun postverrichtingen. Wat vindt u van de sluiting van de kleine postkantoren? Zet je mening op de blog.

Gemeenteraad uitgesteld

Het gemeentebestuur heeft besloten om de gemeenteraad van 27 januari uit te stellen. De eerstvolgende gemeenteraad zal nu doorgaan op dinsdag 17 februari. De reden hiervoor is dat het gemeentehuis van Laakdal midden december werd getroffen door een brandje. Dit had heel wat schadelijke gevolgen voor het gemeentehuis. Bovendien stonden er te weinig punten op de gemeenteraad.

Asfalt beschadigd door winterweer

Herseltseweg-1 

De Herseltseweg in Veerle Laakdal is erg beschadigd door het strenge winterweer van de afgelopen weken. Door de koude en door het constante rijden van auto's is het wegdek beginnen af te brokkelen en hebben zich er putten gevormd.

Wonen en bouwen in Laakdal

Banner_vastgoed_blog_nb_7

Het Nieuwsblad pakt deze week uit met een uitgebreid vastgoeddossier. Via een aantal interessante modules kan je zelf berekenen hoeveel je kan lenen, hoeveel je notariskosten zullen bedragen en hoeveel je zal afbetalen.

Gedurende de hele week lees je meer over de prijs van vastgoed. Op donderdag 22 januari zit er een provinciale vastgoedbijlage bij het Nieuwsblad. Die dag kan je op de website van het Nieuwsblad nagaan wat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Laakdal is.

   

Heb jij een straf verhaal over kopen en verkopen in Laakdal? Laat dan weten op het emailadres vastgoed@nieuwsblad.be.

Reageer: Sluikstorten dumpen massa's pampers

Pamper1

In een gracht aan de Herseltsebaan in Veerle vond een opmerkzame lezer van onze krant twee sluikstorten van honderden pampers. Volgens schepen van Milieu Benny Smets wordt er wel meer gedumpt langs de Herseltsebaan. Het is een erg afgelegen plaats waar enkel wat sluipverkeer door rijdt.

Soms vindt de gemeente er massa’s autobanden. Het kan wel niet de bedoeling zijn dat de vrijwilligers die zich willen engageren om zwerfvuil op te halen belast worden met zulke taken. De dader van het sluikstort mag zich aan een boete van 250 euro vinden als hij of zij kan worden opgespoord. Wat vindt u van deze praktijken? Zet je mening op de blog.

Win het boek ‘Flanders from the air’

Boek Vlaanderen vanuit de lucht heeft zopas haar nieuwste publicatie uitgebracht, namelijk het boek ‘Flanders from the air’. Het boek is ingedeeld in 10 verschillende thema’s en bevat wondermooie beelden over Vlaanderen vanuit de lucht. Ook Laakdal en omstreken kregen aandacht in het boek.

Het Nieuwsblad geeft een exemplaar van het boek weg. Wie het boek wil hebben kan voor 30 januari een mailtje sturen naar elke.dreesen@nieuwsblad.be, met naam, adres en het antwoord op de volgende vraag: Welke foto krijg je als eerste te zien wanneer je de luchtfoto’s bekijkt in de rechterkolom op www.nieuwsblad.be/laakdal?

TIP: Je kan de foto's ook bekijken door LAAKDAL in te geven op www.vlaanderenvanuitdelucht.be.


Oudere berichten:
> Gildenhuis wordt cultureel ontmoetingscentrum
> Gemeente verkoopt bouwgronden
> Lifestyletips, trips en hits uit jou buurt
> Gemeente ondersteunt verkeerspark
> 1,5 procent is anderstalig thuis
> In beeld: Slimste straat van Laakdal
> Gemeentehuis opnieuw open op 7 januari
> In beeld: Zonsondergang in Veerle
> Nieuwjaarszingen in voor goed doel
> Vrijwilligers in de kijker: Sam Mondelaers
> In beeld: Zonsopgang in Veerle
> Gemeente zoekt oplossing voor gemeentehuis
> Gemeentehuis gesloten door brandstichting
> Cadeaubon om handelaars te steunen
> Vereniging in de kijker: Fanfara De Wijngaard
> Reageer: Gemeente wil af van zagerij
> Reageer: Fietspad van Langvoort naar Nike open
> Kerstconcert voor vzw Link
> Scholen crossen in Laakdal
> Nieuw mountainbikepad door Laakdal

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Laakdal blogt

  • Saskia Van Gestel blogt over Laakdal

    Saskia (°1978) woont in Dessel. Ze houdt van sport, muziek en schrijven. Ze geeft les en werkt als freelance journaliste bij Het Nieuwsblad.

Zoeken

Nieuws uit laakdal

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!